19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCHIMB DE EXPERIENTA INTRE NOTARII ROMANI SI FRANCEZI – Colocviului profesional franco-roman a ajuns la a XIII-a editie. Prim-vicepresedinta UNNPR Doina Rotaru: „Ne leaga de colegii nostri francezi o istorie de 27 de ani de colaborare, dintre care de 13 ani suntem notariate infratite. Invatam unii de la altii, urmarind un obiectiv comun, respectiv acela de a veni in sprijinul fiecarui notar in demersul sau de a-si indeplini functia sociala in cadrul administrarii justitiei preventive”

Scris de: L.J. | pdf | print

19 December 2019 15:12
Vizualizari: 4900

Notarii romani si cei francezi s-au intalnit luni, 16 decembrie 2019, la Centrul de Conferinte Auditorium Pallady din Bucuresti, in a XIII-a editie a Colocviului profesional franco-roman, unde au fost abordate teme de real de interes pentru profesie.Evenimentul – la care au luat parte notari din toata Romania – este traditionala intalnire pe teme profesionale de interes comun dintre reprezentantii notariatului roman si cei ai notariatului francez. Cu participarea activa a unui auditoriu de peste 150 de notari, reprezentanti ai unor institutii de stat si reprezentanti ai mediului academic, a fost dezbatuta o tematica diversa si actuala.

S-au pus intrebari, s-au formulat solutii, iar atmosfera dinamica in care s-au desfasurat lucrarile colocviului profesional a demonstrat inca o data utilitatea pentru profesia notariala a acestui tip de schimburi de experienta, transmite Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).

Prezenta la eveniment, prim-vicepresedinta UNNPR Doina Rotaru a declarat: „Notariatul roman este si va fi in continuare un partener loial de discutie si reflectie pentru notariatul francez. Ne leaga de colegii nostri francezi o istorie de 27 de ani de colaborare, dintre care de 13 ani suntem notariate infratite. Invatam unii de la altii, urmarind un obiectiv comun, respectiv acela de a veni in sprijinul fiecarui notar in demersul sau de a-si indeplini functia sociala in cadrul administrarii justitiei preventive”.

Din delegatia franceza au facut parte: Aurelie Merquiol (responsabil cu protectia datelor din partea notariatului francez), Francois-Xavier Bary (directorul Asociatiei Retelei Europene de Registre Testamentare – ARERT), Patrice Freizeffond (notar in Saint-Gilles-Croix-de-Vie, Vendee) si Fabrice Laevens (notar in cadrul Camerei departamentale a notarilor din Pas-de-Calais, Consiliul regional al notarilor de pe langa Curtea de Apel Douai).

Manifestarea face parte din seria Seminariilor Juridice (Colocviile profesionale romano-franceze), parte a Protocolului de Cooperare dintre Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Consiliul Superior al Notariatului Francez, incheiat pe 12 aprilie 2007, la Bucuresti. Acordul vizeaza cooperarea in domeniile formarii profesionale, colaborarea in domeniul noilor tehnologii, precum si promovarea profesiei si a actului autentic. Semnatarii acestui protocol de cooperare, reprezentanti ai celor doua institutii, sunt Bernard Reyinis (presedintele de la acea data al Consiliului Superior al Notariatului Francez) si Dumitru Viorel Manescu (presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania).

Colocviile profesionale franco-romane s-au desfasurat in fiecare an, alternativ, incepand cu anul 2007, in Romania si in Franta. Intalnirile sunt publice, deschise tuturor profesiilor juridice, mediului academic, precum si clasei politice din ambele tari.

Comentarii

# Nici nu stiam ca notar e o meserie ... date 20 December 2019 22:21 +1

Un fel de frectionar cu diploma . Cate autostrazi au facut astia ? :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva