4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Seful SRI Alba si un politist de la Crima Organizata, retinuti de DIICOT pentru ca au promis unor infractori ca ii vor ajuta sa scape

Scris de: L.J. | pdf | print

2 mai 2011 17:16
Vizualizari: 11358

Ioan Tarnu, seful Directiei Judetene de Informatii Alba si Liviu Schiau, subcomisar la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba au fost retinuti, luni, de procurorii DIICOT Hunedoara, fiind acuzati ca, in schimbul unor cadouri, au dat informatii membrilor unui grup organizat din ancheta penala care ii viza, promitandu-le, totodata, ca isi vor trafica influenta pe langa procurorii care se ocupau de dosare pentru a le obtine rezolutii favorabile. Ancheta care i-a vizat pe cei doi oficiali ai statului a fost coordonata de SRI, mai bine de trei luni. Membrii grupului infractional ajutati de Tarnu si Schiau erau arestati fiind acuzati de furt de utilaje din state ale UE, prejudiciul fiind estimat la 4.500.000 de euro. Mai mult, conform unui comunicat al DIICOT, cei doi inculpati, in baza functiilor pe care le detineau, le-au dezvaluit infractorilor informatii despre miscarile ce urmau a fi facute de oamenii legii pentru prinderea lor. Seful SRI Alba a fost suspendat luni din functie.


Seful SRI Alba proteja infractorii de perchezitii si primea cadouri de la acestia, in schimbul informatiilor

Potrivit procurorilor DIICOT, „in sarcina inculpatului Tarnu Ioan se retine ca, in virtutea functiei detinute, prin actiune sau inactiune, a acordat sprijin inculpatului Stanciu Mircea, in prezent arestat, activitatea sa fiind de natura sa impieteze asupra aflarii adevarului in dosarul penal instrumentat de catre procurorii D.I.I.C.O.T., constituind in acelasi timp o incalcare a dispozitiilor art. 11 al. 1 lit. d din Legea nr. 51/1991, referitor la obligativitatea organelor de informatii de a informa organele de urmarire penala in cazul savarsirii unor infractiuni. Astfel, inculpatul Stanciu Mircea a apelat la inculpatul Tarnu Ioan, caruia i-a adus la cunostinta implicarea sa in furtul de utilaje si i-a solicitat sprijinul, in sensul de a interveni pe langa ofiterii de politie din cadrul B.C.C.O. Alba, pentru a se evita efectuarea unei perchezitii domiciliare la locuinta sa si a impiedica tragerea sa la raspundere penala. Inculpatul Tarnu Ioan a acceptat, in mod direct, daruri de la sotia inculpatului Stanciu Mircea, dand asigurari ca poate determina organele de politie, pentru asigurarea unei investigatii penale favorabile inculpatului. In sarcina inculpatului SchiauLiviu s-a retinut faptul ca, in cursul lunii aprilie 2011, in doua randuri, l-a incunostintat pe inculpatul StanciuMircea, cu privire la momentele operative desfasurate de organele de cercetare penala, premergatoare efectuarii unor activitati procedurale in cauza, ceea ce a dus la ingreunarea urmaririi penale. Mai mult decatatat, inculpatul a pus la dispozitia inculpatului StanciuMircea, o lista cu 14 persoane cercetate si fata de care urmau sa se instituie masuri preventive, informatii pe care le-a obtinut in virtutea atributiilor de serviciu conferite de calitatea sa de subcomisar in cadrul B.C.C.O. Alba-Iulia”.

 

Comentarii

# gabriel date 2 mai 2011 18:34 +4

cei din sri sunt niste mafioti care cheltuesc bani poporului.toti sunt betivi nenorociti

# Johnny date 2 mai 2011 21:17 +3

Pe cand astfel de descindeeri si la MJ ? Cand vom vedea mascatii arestand experti din INEC ? Sau pe Bica ?

# "P" date 3 mai 2011 00:48 +3

SRI este tare dintr-un singur motiv: detine monopolul absolut pe interceptari si poate sa le faca la orice ora, fara mandat. Cand li se va lua acest monopol si se va infiinta un centru national independent de interceptari, vom vedea adevarata fata a SRI: betivi, spagari, corupti la greu. Sunt doar 2-3 ani de cand intreaga conducere a SRI a fost trimisa in judecata, dar dosarele sunt blocate prin instante. Hotnew tot se agita sa ne prezinte dosare de coruptie blocate prin instante, dar de dosarul SRI nu zice nimic.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva