30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SESIZAREA CJUE PE PRESCRIPTIE E INADMISIBILA – Judecatorul Mihai Balanescu de la Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de sesizare a CJUE in dosarul in care fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu cere revizuirea condamnarii. DNA forteaza incalcarea deciziilor CCR si a dezlegarii ICCJ pe prescriptie. Cu cateva zile inainte, Inalta Curte respinsese o solicitare similara formulata de DNA (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 November 2022 13:42
Vizualizari: 3839

Directia Nationala Anticoruptie se incapataneaza sa nu respecte deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei legate de prescriptie.Cel mai recent dosar in care DNA a incercat sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu intrebarea daca are sau nu voie sa incalce deciziile CCR pe prescriptie (297/2018 si 358/2022), precum si dezlegarea de drept a Inaltei Curti privind aplicarea celor doua decizii CCR este cel al fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu (foto). Ne referim la cauza nr. 15635/3/2022 de la Tribunalul Bucuresti, in care Olteanu solicita revizuirea condamnarii de 5 ani de inchisoare cu executare primite pentru un presupus trafic de influenta. Este vorba despre acelasi dosar in care, in luna august, judecatorul TMB Mihai Balanescu a admis in principiu cererea de revizuire a fostului viceguvernator de la Banca Nationala a Romaniei, dispunand suspendarea executarii pedepsei si deci eliberarea lui Olteanu din inchisoare (click aici pentru a citi).

Revenind in prezent, trebuie sa spunem ca joi, 17 noiembrie 2022, judecatorul Balanescu a respins solicitarea DNA de sesizare a CJUE, formulata de catre procuroarea de sedinta Gina Bulat.

Mentionam ca Bogdan Olteanu este aparat de catre avocatul Stefan Alexandru de la casa de avocatura a maestrului Radu Chirita.


Iata minuta incheierii:


Respinge cererea DNA de sesizare a Curtii Europene de Justitie, ca inadmisibila. Fixeaza termen la 28.11.2022, ora 11 h, si dispune citarea petentului-revizuent cu instiintarea aparatorului ales. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 17.11.2022”.


ICCJ a dat semnalul la Bica


Amintim ca nu este primul dosar in care Directia Nationala Anticoruptie si-a incercat norocul cu CJUE si incalcarea deciziilor CCR pe prescriptie. La 9 noiembrie 2022, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins o solicitare similara a parchetului in dosarul ANRP in care fosta sefa DIICOT Alina Bica a fost achitata la fond (click aici pentru a citi).


sursa foto: Mediafax

Comentarii

# Turcanu o pacaleste pe Chiriac date 18 November 2022 13:55 +59

Scutea ar trebui sa se revolte si sa îi certe pe procurorii DNA, cum de indraznesc sa faca astfel de serizari lipsite de orice logica juridică!? Am incredere deplina in capacitatea manageriala a distinsei doamne procuror general Scutea!

# Gica contra sistemului date 18 November 2022 15:03 +194

E de bezna justitiei ca timp de 10 ani amărâții sa intre în pușcărie cu răspunderea penala prescrisa dar când a fost cazul "personalitatilor" PeNeLicului, ajuns pe valurile "demohotiei" la putere, CaCaReul a admis doua sesizări pe același text de lege! Sa se înțeleagă ca "băieți de baieti" sunt prea fini sa stea la bulau pentru un mărunțiș de un milion de coco, ca al doilea nu se știe pe unde mai este. "Dragnia" pentru niște amărâte de mailuri, care nu se știe dacă le-a dat el și o menajera angajata la partid, a putut sta la mititica. A Dracului justiție, Domn Mitica. Și de ce acest domn Bălan escu, care poate ca mulți alții are pe escu in coada să-și ascundă etnia, nu a vrut sesizarea CJUE? I-e frica de Justiția "iuropeana"? Pai nu "este" ei morți dupa mUE? unde-și fac vacantele și weekendurile la shopping? Hai lăsați-ne cu justiția asta ca s-a făcut de CaCao! Nu mai crede nimeni în ea! E timpul sa trageți cortina.

# Edy date 18 November 2022 15:58 +182

Aceste cereri aberante nu pot trece de admisibilitate. Definitiva !

# SAVEL date 18 November 2022 15:59 +75

CEI DE LA d n a NU MAI SINT IN PAS CU LEGEA SI DE ACEIA IS PERMIT SA NU O RESPECTE.CEI CARE FAC ASEMENEA CERERI AR TREBUI DE URGENTA DATI AFARA SI SA MEARGA IN PRIVAT SA VADA CIT DE GREU SE CISTIGA O PIINE IN ZIUA DE AZI .

# dulapul pelticiunii, scutelnitei si pierzaniei nationale date 18 November 2022 16:36 +129

Acum se vad magistratii adevarati si ies la iveala securicii ! Au explicat clar profesionistii cum e cu CJUE! Numai securicii nu vor sa inteleaga! E momentul ca judecatorii sa se lepede de secureala! Trebuie infiintat Departamentul National Antisecurist! Traiasca SUPREMATIA CONSTITUTIEI! TRAIASCA JUDECATORII ADEVARATI! JOS SECURITATEA ACOPERITA si DESCOPERITA! aista i o opinie

# @SAVEL...DNA de la infiintare lucreaza numai in privat!!! date 18 November 2022 16:48 +64

Sa nu ne mai ascundem dupa deget. DNA este pentru romani ce a fost pentru "vrajitoare" cinstitul iezuit. Mai ales vrajitoare din alea.. soi rau ..care cerea banii inapoi de la imprumutatul rege. Din start daca ai legatura neuronal-dendritica cu stiintele juridice nu ai loc in DNA. Stii pui ceapa, usturoi si zbiera cuvinte inaltatoare pe stadion? Stii toca semninte cu staif la costum armani dar pantofi de talcioc??? Ei..atunci aplica pentru un post de manager de destine in trei schimburi marca DNA. Atentie probele eliminatorii sunt dure si uneori inedite!! De exemplu cum tii trei pahare pline de palinca in doar 9 degete. Proba de viteza nene!!

# Cetatean date 19 November 2022 07:24 +108

Cei deranjati de amestecul serviciilor in magistratura pot face sesizari la comisia parlamentare pentru controlul acestora. http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.co?cam=0&tpc=0&idc=15

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva