28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SFIDAREA LUI LAZARICA – Procurorul General Augustin Lazar a catadicsit sa-i raspunda jurnalistului Victor Ciutacu, dupa ce a fost dat in judecata pentru ca PICCJ a refuzat sa-i comunice ordonanta de clasare din dosarul deschis dupa difuzarea inregistrarii in care Basescu relata cum s-a aranjat dosarul “Telepatia”. Taica Lazar a refuzat din nou sa comunice ordonanta: “Nu faceti parte din categoria persoanelor interesate... Modul in care vi s-a raspuns nu constituie refuz nejustificat”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

16 March 2018 14:30
Vizualizari: 6273

Procurorul General Augustin Lazar (foto), zis si “taica Lazar” sau "Lazarica", a catadicsit sa-i raspunda jurnalistului Victor Ciutacu, dupa ce acesta l-a dat in judecata, la pachet cu PICCJ, cerand daune de 100.000 de euro pentru refuzul nejustificat de a-i fi comunicata ordonanta de clasare din dosarul in care a fost audiat ca martor, alaturi de alti 40 de jurnalisti de la Romania TV, dosar deschis dupa difuzarea inregistrarii in care Basescu relata cum s-a aranjat dosarul “Telepatia”, si in care de fapt procuroarea Elena Iordache a vrut sa afle cum au intrat jurnalistii RTV in posesia casetelor cu Sebastian Ghita. Si ce credeti ca a raspuns Augustin Lazar? Procurorul General i-a comunicat sec lui Ciutacu faptul ca nu este persoana interesata si prin urmare nu-i comunica ordonanta de clasare.


Suntem totusi tare curiosi de cum defineste Augustin Lazar persoanele interesate intr-o cauza. Caci, in opinia noastra, un jurnalist care este chemat la audieri de urgenta, impreuna cu o redactie intreaga de vreo 40 de jurnalisti, afectand astfel buna functionare a activitatii unui post de televiziune, reprezinta clar "o persoana de interes".

Intr-o adresa emisa in 15 martie 2018 si semnata de Lazar, jurnalistul Victor Ciutacu este instiintat ca nu face parte din categoria persoanelor interesate: Intrucat, in dosarul 1/P/2017 ati fost audiat in calitate de martor, nu faceti parte din categoria persoanelor interesate la care se refera textul de lege citat. Acesta vizeaza strict persoanele ale caror interese legitime au fost vatamate prin adoptarea solutiei de clasare. Mai mult, actele de urmarire penala isi pastreaza caracterul nepublic si dupa terminarea acestei faze procesuale. (…)

Prin urmare, PICCJ nu ii incumba obligatia de a va comunica o copie a ordonantei in discutie. In acest context, modul in care vi s-a raspuns nu constituie refuz nejustificat”.
In opinia noastra refuzul PICCJ de a comunica ordonanta de clasare este total nejustificat, Ciutacu si ceilalti jurnalisti de la Romania Tv avand tot dreptul sa primeasca ordonanta de clasare, avand in vedere ca au fost “tarati” la parchet pentru a da declaratii, iar activitatea unei televiziuni a fost grav perturbata si afectata din punct de vedere al imaginii, pentru ca in final dosarul sa fie clasat. Ne intrebam oare ce secrete se ascund in acel dosar, de PICCJ tine cu dintii de el. Oare sa se teama procurorii ca daca ordonanta de clasare ajunge la Victor Ciutacu si la restul jurnalistilor, Sistemul va sari in aer? Sau poate ca Augustin Lazar sufla acum si-n iaurt, dupa ce in ordonanta de clasare a dosarului initiat la Parchetul General privind posibile fraude electorale la alegerile prezidentiale din 2009 scria negru pe alb ca Laura Kovesi a fost in “sufrageria” lui Gabriel Oprea.

Iata adresa Procurorului General Augustin Lazar catre jurnalistul Victor Ciutacu:*Cititi aici actiunea depusa in instanta de Victor Ciutacu impotriva PICCJ si Procurorului General Augustin Lazar

Comentarii

# un mizantrop date 16 March 2018 16:07 +7

Adica: "Bai, astia, care ati citi,t ca prostii, Constitutia si v-a intrat in cap ca CEDO e si pentru voi, nu v-a spus "tata-l nost'", capul binomului, ca statul e vertical si protectiv, adica voi sunteti jos de tot, noi suntem in varf si va scuipam seminte-n cap, asa ca n-aveti voi "caderea" sa ne intrebati de vorba, ca noi suntem coborarea lui Stalin pe pamant, dupa ce s-ampreunat celest cu spiritul lui Hitler!" minunat raspuns! Asta, ca, poate mai aveati indoieli...

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 16 March 2018 19:30 +4

o poza face cit 1000 de cuvinte....figura de circopitecus NE erectus,sau moima ca sa fie pe intelesul lui

# DODI date 16 March 2018 16:43 +10

Tractoristul lăzăruc se crede pe ogorul lui taica Lascu unde nu îl trage nimeni la răspundere și ară cum îl taie capul. Îi recomand lui Ciutacu să îi facă o plângere la Inspecția Judiciară acestui sferodoct care are ultima carte citită (”beletristică”) Statutul PCR, ia ultima carte de drept cea din care a dat examen pe vremea comuniștilor. Eu cred că ar trebui să îl trezească cineva că el dormitează și se crede tot procuror comunist care, știindu-le pe toate, nu dă socoteală decât la PCR (respectiv slujirea și ciolanis).

# CWQ date 17 March 2018 07:16 +1

Când aud de judecători și procurori , mă apucă greața și o infinită scârbă . Pentru mine , aceste două entități nu mai există și nici nu vor mai exista vreodată . Decât să fii trimis în judecată și să fii judecat de asemenea specimene , mai bine îți faci harakiri și mori demn , decât o cârpă închisă pe nedrept căreia i s-a luat și ultima fărâmă de mândrie și demnitate . Așa am ajuns să gândim despre acești trădători nenorociți care și-au vândut sufletul politicului și banului . Rușine , de o mie de ori rușine , Justiție nedemnă și criminală !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva