4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SoJust, asociatia „integrilor” Dumbrava, Danilet si Neacsu a dat-o in bara in cazul judecatoarei CCR Aspazia Cojocaru, dupa ce a cerut verficarea ei de catre CNSAS. La 17 iunie 2009, Cristi Danilet si-a cerut scuze pentru pocinog, in numele asociatiei

Scris de: Ramona LICA | pdf | print

30 august 2012 16:14
Vizualizari: 7787

 

SoJust (organizatie din care au facut parte pana sa ajunga membri ai CSM judecatorii Horatius Dumbrava, Cristi Danilet si Adrian Neacsu - foto) a precizat intr-un comunicat ca a fost de acord cu legalitatea si temeinicia sentintei Curtii de Apel Brasov prin care s-a stabilit in 2009ca Aspazia Cojocaru judecator la Curtea Constitutionala, nu a colaborat cu Securitatea. SoJust si-a cerut scuze in 2009 fata de Aspazia Cojocaru, care a fost verificata de CNSAS ca urmare a unor demersuri publice facute de judecatorii din SoJusti. La inceputul anului 2007, ca urmare a sesizarilor SoJust, au fost comunicate de CNSAS primele rezultate, vizand judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si pe cei de la Curtea Constitutionala. Prin decizia nr. 361/8 februarie 2007, Colegiul CNSAS a stabilit ca Aspazia Cojocaru a fost colaborator al politiei politice comuniste. Ea a contestat solutia in termenul legal de 15 zile si prin Decizia nr. 1399/26 aprilie 2007 CNSAS a stabilit ca Aspazia Cojocaru nu a fost agent/colaborator al politiei politice comuniste. Liderii SoJust, dupa ce au studiat documentele din dosarul depus la instanta de catre CNSAS s-au declarat ulterior de acord cu solutia instantei si ca trebuie solicitate scuze Aspaziei Cojocaru. Ca urmare, pe data de 17 iunie 2009, prin presedintele Cristi Danilet de la acea data, s-a renuntat la declararea caii de atac si s-au publicat scuzele asociatiei pe www.juridice.ro.


SoJust: „Membrii organizatiei... niciunul nu este membru de partid si nu sustine vreun politician sau vreo doctrina politica”

Iata scrisoare deschisa a organzatiei SoJust in legatura cu implicarea sa in dosarul Aspaziei Cojocaru, cu privirea la colaborarea cu fosta Securitate:„SoJust este prima si singura organizatie implicand profesionisti ai dreptului care a militat pentru lustratie in justitie. Dupa asigurarea cadrului legal in urma reformei justitiei din anul 2005, SoJust (prin presedintele de atunci Horatius Dumbrava) a solicitat CNSAS in mai 2006 verificarea colaborarii cu securitatea a tuturor judecatorilor si procurorilor, inclusiv a judecatorilor de la Curtea Constitutionala. Asociatia SoJust (presedinte Adrian Neacsu) a decis atacarea in justitie a acestei din urma decizii a CNSAS. Actiunea a fost introdusa la 19.06.2007 la Curtea de Apel Targu-Mures, de unde cauza a fost stramutata la Curtea de Apel Brasov (Dosar 731/64/2008). Prin sentinta nr.63/F/30.03.2009, instanta a respins actiunea SoJust. In motivare se retin urmatoarele: doamna Cojocaru nu a avut dosar de retea ca informator sau colaborator cu politia, si nu a semnat vreun angajament de colaborare cu securitatea; ea a fost anchetata in legatura cu modul in care a cunoscut persoane straine in timpul cursului urmat la Facultatea de Drept Comparat din Strassbourg si cu plecarea definitiva in strainatate a unei foste colege de serviciu in 1984, singurele ei declaratii sunt in numar de trei si au fost date sub constrangere de catre ofiterul de securitate; ele se refera la colegii de la Institutul de Cercetari Juridice, care insa se refereau doar la activitatea acestora, fara a se atinge in vreun fel drepturile si libertatile acestora. Mentionam ca activitatea asociatiei s-a desfasurat potrivit statutului organizatiei. SoJust constata ca toti cei trei presedinti anteriori au respectat limitele mandatului acordat de ceilalti membri ai asociatiei. Demersurile in legatura cu identificarea fostilor agenti, informatori sau colaboratori ai securitatii au fost si sunt necesare pentru asanarea morala a justitiei romane. in acelasi timp, membrii organizatiei respecta autoritatea instantelor de judecata si au capacitatea de a recunoaste cand demersurile lor sunt infirmate in mod legal. Membrii SoJust considera total neavenite afirmatiile unor comentatori si analisti care au asociat, in aceste zile, activitatea organizatiei sau a membrilor - actuali ori fosti - cu politica, si sustine, asa cum a facut-o intodeauna respectarea statului de drept. Membrii organizatiei sunt profesionisti ai dreptului, cu o mare vechime, si niciunul nu este membru de partid si nu sustine vreun politician sau vreo doctrina politica. Ca dovada a bunei credinte, SoJust va pune la dispozitia jurnalistilor interesati toate documentele care au stat la baza sentintei pronuntate".

Aspazia Cojocaru: „Nu am facut si nu fac politica"

Marti, 28 august 2012, judecatoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constitutionala preciza, intr-o declaratie de presa ca nu a facut si nu face politica, precizand ca nimeni nu o poate determina sa incalce legea indiferent de gradul amenintarilor, metodele folosite si din partea cui vin. "Marturisesc ca nu as fi dat acest comunicat de presa daca referirile facute la adresa mea de catre unii angajati si invitati ai unor posturi TV nu ar friza absurdul si in special ai Antenei 3. Am fost votata ca judecator la Curtea Constitutionala in Camera Deputatilor in anul 2004 cu 192 de voturi de catre PSD, PNL si PDL la propunerea PSD. Nu am facut si nu fac politica", spune judecatoarea CCR. Cojocaru sustine ca stabilirea de catre CNSAS in februarie 2007 a faptului ca ar fi fost colaborator al securitatii a fost cauza de informatii inexacte si eronate prezentate plenului CNSAS de catre serviciul de documentare al acestuia. "Pana in luna aprilie 2007 nu am cunoscut acest verdict pe care l-am contestat cu acte si martori, chiar cu persoana in dosarul careia s-au gasit cele doua declaratii date in doua zile consecutive si de care aveau cunostinta mare parte dintre colegii mei de la Institutul de Cercetari Juridice. Contestatia a fost admisa de catre CNSAS. Este adevarat ca Sojust a atacat in instanta ultimul verdict al CNSAS care l-a infirmat pe primul, dar aceasta s-a datorat faptului ca SoJust nu cunostea continutul dosarului. Nu cunosc niciun membru al SoJust", a mai spus Aspazia Cojocaru.

Comentarii

# BERCEA MONDIAL: ,,MANEVRA LA FRAȚII MEI,, date 30 august 2012 17:41 +7

Domnule DANILEȚ, eu cred că salariul dvs. provine din bugetul de stat constituit din taxe și impozite .  Ca un contribuabil corect, pensionar, care a dat bani la buget și când am avut pensia furată, pentru ca dvs să ne respectați drepturile și libertățile, vă întrebăm ce a-ți făcut pentru noi în ultimii 2 ani ? 

# Lantul slabiciunilor date 30 august 2012 19:16 +5

Au facut toate plecaciunile la presiunea lui Maco care lucra la ordinul lui Base care scapase fata curata din referendum si din pragul rejectat de Aspy la cererea sa.

# trio sex date 30 august 2012 22:42 +5

Un trio de onanism alchoolizat puternic!

# Ezoteric date 31 august 2012 02:41 +4

Ce monstrii a putut produce acest popor,noi ! Ce scarnavii fizice si morale ! Astia nu numai ca au drepturi dar ne calaresc ca pe hotii de cai ! In puscarii sunt persoane mai onorabile ! Sa ne fie rusine !

# turi date 1 septembrie 2012 22:03 0

Astia parca-s venitzi de gay parade

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva