22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SOLIDARI CU LAURA VICOL – Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor il pune la respect pe Dacian Ciolos dupa atacul la deputata PSD Laura Vicol: „Avocatul este un aparator al drepturilor si libertatilor cetatenilor, o garantie a statului de drept si un aparator al democratiei... Negarea unor principii precum dreptul la aparare si secretul profesional, denigrarea profesionistului-Avocat pentru exercitarea profesiei sale reprezinta premizele promovarii unor principii totalitare”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 December 2021 13:59
Vizualizari: 8240

Presedintele USR-PLUS, Dacian Ciolos, este pus la respect dupa ce a atacat-o pe avocata si deputata PSD Laura Vicol (foto 1), cerandu-le liderilor PSD si PNL retragerea acesteia de la conducerea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.Joi, 2 decembrie 2021, Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor din Romania (ADSA) – condusa de avocatul si senatorul PNL Daniel Fenechiu (foto 2) – i-a amintit lui Ciolos ca dreptul la aparare reprezinta unul dintre pilonii statului de drept, iar avocatul este liber sa-si exercite profesia cum crede de cuviinta, cata vreme nu incalca legea. Inclusiv sa-si aleaga clientii, reputatia acestora neputandu-se rasfrange asupra aparatorului legal.

Cine neaga dreptul la aparare pentru inculpati si secretul profesional pentru avocati manifesta o gandire totalitara, subliniaza ADSA.


Inainte de a va prezenta comunicatul ADSA, redam postarea de pe Facebook a lui Dacian Ciolos de vineri, 26 noiembrie 2021:


Le cer presedintilor PNL si PSD, Florin Citu si Marcel Ciolacu, sa o retraga imediat pe avocata interlopilor, Laura Vicol, de la sefia Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

Alegerea facuta de PNL si PSD este un afront inimaginabil la ideea de dreptate in Romania si aduce in fruntea unei comisii care trebuie sa coordoneze dezbaterile pe reforma legilor justitiei un personaj care a sustinut desfiintarea DNA si intarirea Sectiei Speciale.

In plus, noua presedinta girata de PNL si PSD a facut parte dintr-un partid extremist, antieuropean si suveranist condus de Sebastian Ghita, un personaj care inca fuge de justitie.

Domnilor Citu si Ciolacu, sper ca intelegeti ca semnalul dat prin aceasta numire este unul de intoarcere intr-o zona cenusie a justitiei, impotriva recomandarilor UE, si ca va asumati toate consecintele pentru directia iliberala in care duceti Romania”.


Iata si comunicatul ADSA:


Sa ne imaginam o lume fara Avocati…

Avand in vedere numeroasele articole de presa aparute cu privire doamna Avocat Laura Vicol, in care aceasta este indentificata cu apelative ce aduc atingere reputatiei sale profesionale, precum 'avocat al interlopilor', 'avocat al crimei organizate' etc.,

Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor din Romania:

Isi exprima intreaga solidaritate cu doamna Avocat Laura Vicol, membru al Baroului Bucuresti si al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, cu o experienta in profesia juridica de mai bine de 20 de ani;

Saluta si felicita alegerea doamnei Avocat Laura Vicol pentru demnitatea de Presedinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor si isi manifesta intreaga incredere in conduita si caracterul sau in apararea principiilor statului de drept;

Dezavueaza si condamna promovarea si preluarea de catre media a acestor tipuri de exprimari denigratoare, cu potentialul de a denatura perceptia publicului cititor asupra rolului avocatului, dar si asupra colegei noastre.

Reamintim faptul ca Laura Vicol a fost aleasa ca membru al Camerei Deputatilor prin votul, sustinerea si increderea cetatenilor, la fel cum a fost aleasa cu o larga majoritate de catre membrii Comisiei Juridice din Camera Deputatilor.

In aceeasi masura, atragem atentia asupra faptului ca Avocatul, ca profesionist, este un aparator al drepturilor si libertatilor cetatenilor, o garantie a statului de drept si un aparator al democratiei. In desfasurarea activitatii sale, indiferent de calitatea unui cetatean acuzat de o fapta penala, avocatul este dator in respectarea si asigurarea dreptului la aparare, precum si a secretului profesional.

De asemenea, a interpreta aleatoriu, desprins din context, modul in care Avocatul, ca profesionist, alege strategia juridica in cadrul unui dosar, modul in care acesta intelege sa relationeze cu clientul sau adversarii clientului sau pot constitui false ipoteze, neadevarate, asupra integritatii profesionale in asigurarea dreptului la aparare.

Negarea unor principii, precum dreptul la aparare, secretul profesional s.a., respectiv denigrarea profesionistului-Avocat pentru exercitarea profesiei sale reprezinta, in fapt, premizele promovarii unor principii totalitare.

Apreciem ca articolele de presa publicate in ultima perioada, cu privire la clientii Avocatului Laura Vicol si dosarele in care aceasta a aparat drepturile si libertatile unor inculpati, au un caracter denigrator nejustificat in general, in raport de principiile profesiei de avocat, si in particular, in raport de profesionalismul aparatorului angajat, prin alegerea individuala, libera, a clientului.

ADSA reitereaza sentimentul de solidaritate fata de colega noastra, membru al Baroului Bucuresti, Laura-Catalina Vicol, si salutam alegerea unui numar cat mai mare a profesionistilor-Avocati in Parlamentul Romaniei, cu speranta unui stat democratic, in care respectarea drepturilor si libertatilor cetateanului sa fie nu doar un deziderat, ci o realitate”.

Comentarii

# Ureke date 3 December 2021 14:58 +39

PODUL SPIONILOR se numește filmul pe care ar trebui sa il vada toti țăranii ajunși in funcții de conducere sau in ”jrnalisti in ”organele de presa” . Tom Hanks joaca rolul unui avocat - personaj real - care incepe prin a asigura apararea unui spion rus in anii 50. Analfabetilor ! Sunt destui care sunt platiti sa aplice legea si alte bla-blauri din astea. Mai ales Judecatorii si destul de pronunțat Procurorii , plu altii si altii. AVOCATUL este platit pentru a da substanță DREPTULUI LA APĂRARE. Pe lumea asta plina de ipocriti care abia asteapta sa se dea inchizitori (desi mainil lor tiu cata furaciune au la activ) AVOCATUL poate fi ultima speranta a unui nevinovat. Lasati acesta speranta sa aiba temei - nu mai incercati , nevolnicilor, sa va puneti in pielea avocatilor , ca nu va duce mintea. Personal am si eu o mare antipatie pentru Vicol pentru ca a fost avocata individei numite BICA , una care, mai mult ca Basescu si ma profund decat Kovesi a contribuit la instituirea terorii .

# Petrache de la Magalavid date 3 December 2021 15:59 +153

Bubosului ( Bubos la popriu dar si la figurat dat fiind aservirea sa totala fata de de Macron si serviciile franceze ) de Ciolos nu i-a mai ramas nimic de zis ca a fost invins in incercarea sa de a face din Romania un servant al "oamenilor de bine " francezi. Eu unul sunt de satul de "Binele" facut Romaniei de Franta. Ciolos, un mizerabil. Nu merita nici macar scuipat.

# Omul de pe stradă date 3 December 2021 16:00 +100

Pentru Cioloș și pentru acoliții lui avocatul model este cel care l-a "apărat" pe Ceaușescu în decembrie '89. "Interlop" este o sintagmă jurnalistică și nu se regăsește în nici un articol de lege. Pe lângă toate acestea, în momentul când avocatul acceptă un client pleacă de la premisa corectă și obligatorie că el este NEVINOVAT și timp de mulți ani, până la finalizarea procesului, rămâne nevinovat. Și nu de puține ori, el este achitat pe "fapta nu există"!

# MERLUCIUS date 3 December 2021 17:47 +174

Mare tristete la camuflati. Acum avem un profesionist adevarat la comisie. Spaima este uriașă pentru băieții teleghidați fiindcă vor trece prin aceasta comisie legile dictaturii sanitare. Cred că este singura veste bună din Parlament. Mai rasfirati baieți mai rasfirați. Succes doamnei și să țină minte ca o dictatura odată legiferată intram pe un drum cu un singur sens.

# Ciolos asta e scelerat ! date 3 December 2021 17:47 +163

Face spume ca USR se duce pe ... tzeava la vale ! :-) Excelent ! Ii dorim sub 5% : la munca ba , nu la intans mana !

# VIKY date 3 December 2021 19:01 +144

Acest limbric bubos trebuie expulzat din tara, sau condamnat pentru trădare de țară. El, gunoiul, a votat tot timpul împotriva României în PE.

# Cetateanul date 3 December 2021 21:16 +37

Așa și? Se întâmplă ceva? NU! Pentru că trăim în țara în care o zi de pușcărie nevinovat costă 60 euro, asta dacă îi dă careva. De întâmplat se va întâmpla ceva atunci când vorba fără minte va fi sancționată atât de dur încât nimănui niciodată să nu îi mai treacă prin cap să deschidă gura aiurea. Sau când spiralistul lu pește va plăti daune civile de milioane de lei unebereului, de exemplu, pentru prejudiciul de imagine.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva