16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI SUB ANCHETA – AUR cere infiintarea unei comisii speciale care sa cerceteze dezvaluirile medicului Lucian Duta privind implicarea SRI in licitatia pentru cardul de sanatate. Fostul sef CNAS a acuzat ca SRI foloseste bazele de date medicale intr-un proiect Big Brother menit sa spioneze in masa romanii: “Consideram faptele descrise extrem de periculoase pentru un stat democratic... Incalcarea libertatilor fundamentale ale omului poate transforma o democratie intr-o dictatura”

Scris de: V.B. | pdf | print

25 June 2021 17:47
Vizualizari: 8195

Din fericire, exista partide energice, care nu stau pasive cand aud ca sunt reclamate abuzuri. Un astfel de exemplu este Alianta pentru Unirea Romanilor, care a anuntat vineri, 25 iunie 2021, ca va propune infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa verifice gravele acuzatii aduse de catre medicul chirurg Lucian Duta (foto), fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).Amintim ca zilele trecute Duta le-a trimis o scrisoare deschisa presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, premierului Romaniei Florin Citu, presedintelui PSD Marcel Ciolacu, liderilor AUR, Claudiu Tarziu si George Simion, sefului UDRM Kelemen Hunor, precum si Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI. Acolo, Duta reclama faptul ca Serviciul Roman de Informatii ar folosi nelegal bazele de date ale asiguratilor CNAS ca sa spioneze romanii in cadrul unui proiect de tip Big Brother, destinat Guvernului, dar pe care SRI nu i l-a predat Executivului nici pana-n ziua de azi, chiar daca au trecut doi ani de la finalizarea proiectului (click aici pentru a citi).


Iata comunicatul AUR:


Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor va propune infiintarea unei comisii speciale care sa ancheteze gravele acuze ale lui Lucian Duta la adresa SRI

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) a luat act de scrisoarea publica adresata liderilor partidelor parlamentare de catre domnul Lucian Duta, medic chirurg si fost presedinte la CNAS. Consideram faptele descrise in scrisoare extrem de periculoase pentru un stat democratic si credem ca instituirea unei comisii de ancheta la nivelul Parlamentului Romaniei este absolut necesara. Astfel, partidul AUR va propune infiintarea unei astfel de comisii si spera ca si celelalte partide politice prezente in Parlament vor vota in acest sens. S-ar face dovada ca, in Parlamentul Romaniei, nu se afla partide politice controlate de serviciile secrete.


Ce solicita medicul Lucian Duta:


'Instituirea unei Comisii Parlamentare de ancheta asupra activitatii SRI intr-un caz punctual care are un impact grav asupra ordinii legislative si institutionale a tarii si asupra credibilitatii Romaniei fata de forurile europene:

1. Implicarea SRI-ului in mod direct in elaborarea documentatiei tehnice aferente proiectului PIAS de la CNAS.

2. Folosirea bazelor de date medicale de catre SRI in proiectul Big Brother (SII INFRASTRUCTURA si SII ANALYTICS).

3. Motivul pentru care SRI-ul nu preda proiectul Big Brother beneficiarului legal, respectiv Guvernul Romaniei, desi este finalizat de doi ani.

4. Verificarea legalitatii replicarii de catre SRI a aproximativ 250 de baze de date de la institutiile din Romania si, mai ales, cum s-a facut efectiv aceasta replicare (Exista suspiciunea ca acest proces a fost facut ilegal, pe suporturi fixe, de catre persoane din aceste institutii).

5. Solicitarea garantiilor ca acest sistem nu este folosit discretionar de catre persoane din SRI si in alte scopuri decat cele legale, inclusiv aspecte care tin de subminarea democratiei si a ordinii constitutionale'.


Incalcarea libertatilor fundamentale ale omului poate transforma o democratie intr-o dictatura. Orice derapaje in aceasta directie trebuie identificate si combatute cu toata forta, iar Parlamentul, ca reprezentant al poporului roman, are obligatia de a face acest lucru. De aceea pledam si vom initia propunerea de creare a unei comisii de ancheta parlamentare care sa faca lumina in acest caz”.

Comentarii

# Kiorveshi date 25 June 2021 18:01 +140

Corect ! Cerem reducerea bugetului SRI la jumate deoarece este nejustificat public niciodata. De ce privatizati SRI ? Sa le dea patronul pensiile nesimtite la 40 de ani ! Anulati legile Big Brother ! Alea promovate de Ciolannis , daca va amintiti. :eek:

# Laurentiu date 25 June 2021 20:35 0

Mda , oricum n-a mai ramas nimic de privatizat, ar fi o idee sa privatizeze SRI sau sa-l desfiinteze ca mai mut consuma decat produce iar noi suntem acum cica de "dreapta" si deci : nu produci nu mananci ! 8)

# nae girimea date 26 June 2021 07:51 +180

Desfiintarea SRI ar aduce beneficii mult mai mari decat mentinerea lui : am desfiinta o cloaca de prosti si tradatori .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva