16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI, IN TOT SI IN TOATE – Parlamentul, Guvernul si liderii politici sunt somati sa ancheteze Serviciul Roman de Informatii pentru a stabili cum s-a implicat in replicarea ilegala a bazelor de date din cardul de sanatate. Chirurgul Lucian Duta, fostul sef CNAS, dezvaluie ca SRI a obtinut datele personale ale populatiei in cadrul unor programe al caror beneficiar era de fapt Guvernul. Nici dupa 2 ani de la terminarea proiectului, Guvernul nu a intrat in posesia Big Brother

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 June 2021 13:36
Vizualizari: 11475

Medicul chirurg Lucian Duta (foto), intrat pe mainile DNA intr-un dosar care are ca miza insusi Big Brother-ul construit de Serviciul Roman de Informatii, astfel cum acesta ne-a dezvaluit intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Lumea Justitiei, rupe din nou tacerea si cere ajutorul autoritatilor pentru a face lumina in cazul care "risca sa submineze pe termen lung insasi esenta democratiei si a libertatii noastre cucerite cu multa suferinta". Este evident vorba despre cei aflati in fruntea Parlamentului, a Guvernului si a principalelor partide politice care au rolul sa intervina si sa stopeze abuzurile si imixtiunile care se petrec chiar si in aceste zile impotriva cetatenilor romani din dorinta unor reprezentanti ai SRI care au urmarit realizarea Big Brother in Romania.


 

Intr-o scrisoare deschisa transmisa presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, premierului Romaniei Florin Citu, presedintelui PSD Marcel Ciolacu, liderilor AUR, Claudiu Tarziu si George Simion, presedintelui UDRM Kelemen Hunor dar si Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) Lucian Duta le-a vorbit pentru prima data liderilor politici despre cum a ajuns SRI in posesia bazelor de date existente in asa numitul Card de sanatate, considerat cea mai complexa baza de date din Romania.

In scrisoarea sa, medicul Lucian Duta a relatat cum a fost abordat de oficiali SRI care si-au manifestat interesul pentru baza de date constituita pentru Cardul de sanatate, cum s-au implicat direct reprezentati ai SRI pentru constituirea celei mai complete si complexe baze de date (SIUI) pentru a se asigura ca vor fi in posesia informatiilor cuprinse in acest card.


Ulterior acestui eveniment, relatateaza medicul Lucian Duta in scrisoarea transmisa liderilor politici, in anul 2017, in cadrul proiectului e-guvernare, finantat din fonduri europene, Guvernul Romaniei a decis implementarea a doua proiecte: SII (Sistem Informatic Integrat) INFRASTRUCTURA si SII ANALYTICS (cunoscut ca sistem Big Brother), care au fost construite de SRI si finalizate in 2019. Rolul acestor doua proiecte era acela de a interconecta toate bazele de date din Romania si de a obtine date complexe despre viata oricarui cetatean din Romania. Licitatia pentru aceste proiecte a fost coordonata de seful structurii IT din SRI, generalul Gabriel Statescu (acelasi care a coordonat si proiectul privind cardul de sanatate) si castigata de firma SIVECO, infiintata de Irina Socol, "cunoscuta pentru relatiile pe care le-a avut tot timpul la varful SRI".

Aceste doua proiecte de ordin civil au fost construite pe fonduri europene, fiind vorba despre programe ale Guvernului, nicidecum ale SRI, puncteaza medicul Lucian Duta, care insa au ramas in orgada Serviciului Roman de Informatii. "In realitate, proiectul Big Brother nu a fost predat niciodata Guvernului Romaniei, beneficiarul LEGAL. Si nici nu exista vreun semn ca ar dori sa o faca! Exista suspiciunea ca SRI-ul foloseste acest sistem in mod discretionar, fara nici un control si mai ales pentru satisfacerea unor interese politice si antidemocratice. Interconectarea bazelor de date nu s-a facut niciodata in mod on line cu celalalte institutii si exista suspiciunea ca azi SRI-ul foloseste aceste date in mod fraudulos (prin replicare ilegala) si strict in interesul propriu", afirma chirurgul Lucian Duta, fost sef al CNAS.

Fata de aceasta situatie, Lucian Duta solicita liderilor politici instituirea unei Comisii Parlamentare de ancheta asupra activitatii SRI pentru a se stabilit urmatoarele:

-care a fost nivelul de implicare al SRI in elaborarea documentatiei tehnice aferente proiectului PIAS de la CNAS

-cum au fost folosite bazele de date medicale de catre SRI in proiectul Big Brother (SII INFRASTRUCTURA si SII ANALYTICS);

-de ce nu a predat SRI proiectul Big Brother beneficiarului legal, respectiv Guvernul Romaniei, desi este finalizat de doi ani;

-care este legalitatea replicarii de catre SRI a aproximativ 250 de baze de date de la institutiile din Romania si mai ales cum s-a facut efectiv aceasta replicare;

-ce garantii sunt oferite pentru a se asigura ca sistem nu este folosit discretionar de catre persoane din SRI si in alte scopuri decat cele legale.


Redam in continuare postarea medicului Lucian Duta:

"Cu fata inspre adevar

Viata de medic nu-ti da timp sa devii captiv diverselor forme de patetism.Cu atat mai mult atunci cand lucrezi in specialitati chirurgicale unde suferinta capata uneori forme fizice.

Stiu sigur ca toti care aleg sa practice medicina au in ei cel putin doua convingeri principale si care ii definesc:sunt oameni care iubesc libertatea si mai ales empatizeaza profund cu suferinta celor loviti de boala.

Sunt patru ani de cand se arunca cu noroi in mine fiind acuzat de fapte inventate de personaje extrem de corupte si care inca sunt slugile de casa a unor persoane din institutii fundamentale din Romania. Nimeni din statul roman nu a dorit sa vada adevaruri evidente si nici nu mai sper ca se doreste acest lucru.De aceea m-am hotarat sa fac publica o scrisoare deschisa care pune in evidenta ilegalitati comise de institutii fundamentale din Romania si care pun in pericol idealurile noastre despre ce ar trebui sa insemne in realitate democratia si viata personala a fiecaruia dintre noi.

Stiu ca nu se va intampla nimic .Pentru ca asa am fost obisnuiti .Pare ca am uitat si ca nu ne mai dorim sa fim liberi. Si totusi ...ramane speranta ca poate nu toti iubim sclavia impusa chiar de tradatorii care mimeaza ca ne conduc!

Scrisoare deschisa

Catre:

Presedintele Senatului, doamna senator Anca Dragu

Presedintele Camerei Deputatilor, domnul deputat Ludovic Orban

Presedintele PSD, domnul deputat Marcel Ciolacu

Presedintilor AUR, domnul deputat George Simion si domnul senator Claudiu Tirziu

Presedintele UDMR, domnul deputat Kelemen Hunor

Prim-Ministrul Romaniei, domnul Florin Citu

Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI

Ma numesc Lucian Duta, sunt angajat ca medic specialist chirurg la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, iar in perioada decembrie 2009-mai 2012 am detinut functia de Presedinte al CNAS.

Se presupune ca traim intr-o tara care acum treizeci de ani a aderat la valorile democratice occidentale si care se bazeaza in primul rand pe libertatile individuale. Increderea in partenerii externi (UE, NATO) ne-am castigat-o extrem de greu si se poate pierde foarte usor mai ales cand exista suspiciuni ca institutii fundamentale ale tarii (in speta Guvernul Romaniei ) induc in eroare, voit sau nu, organisme externe extrem de sensibile (UE sau Guvernul Marii Britanii). De aceea, fac apel la Domniile Voastre, care reprezentati vointa alegatorilor romani de pe tot esichierul politic, pentru a face lumina in acest caz care risca sa submineze pe termen lung insasi esenta democratiei si a libertatii noastre cucerite cu multa suferinta !

In perioada in care am fost presedintele CNAS am derulat o serie de proiecte informatice reunite sub titulatura unica PIAS (Platforma Integrata a Asigurarilor de Sanatate ). Aceasta platforma cuprinde, la randul ei, proiectele Cardului de Sanatate, Prescriptiei Electronice si, mai ales, SIUI -Sistem Informatic Unic Integrat.

Despre acest ultim proiect va pot spune ca reprezinta cea mai complexa baza de date din Romania, care circumscrie alte baze de date importate de alte institutii ale statului (MI, ANAF, MEC etc) , mai ales, datele medicale complexe ale tuturor cetatenilor din Romania.

Inca de la inceputul mandatului meu am fost abordat de oficiali de rang inalt din cadrul SRI, care mi-au comunicat ca exista un interes deosebit, institutional, din partea SRI pentru proiectul SIUI. Desi scopul meu a fost ca prin aceste proiecte sa se elimine frauda din sistemul de asigurari de sanatate, mi s-a dat de inteles ca fara acordul si implicarea celor de la SRI aceste lucruri nu s-ar fi intamplat niciodata. Motivul ar fi fost acela ca bazele de date aferente proiectului CNAS sunt vitale pentru un alt proiect care urma sa se desfasoare in viitor la SRI, asa numitul Big Brother. Cert este ca, in final, proiectul SIUI a fost finalizat, fortand, practic, institutiile afiliate la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. (vorbim aici de toate institutiile militarizate, dar si de cele ale autoritatilor judecatoresti) sa predea bazele proprii de date. Practic, prin implicarea directa a SRI (care a lucrat cu personalul CNAS, dar si cu integratorii de proiect) s-a reusit constituirea celei mai complete si complexe baze de date (SIUI) care, teoretic, ar fi trebuit sa deserveasca exclusiv interesul public civil, respectiv Cardul de Sanatate. Mai mult, caietul de sarcini aferent proiectului Cardul de Sanatate a fost scris la sediul CNAS de personalul propriu in colaborare cu ofiteri special trimisi de la SRI, STS si MI.

In anul 2017, in cadrul proiectului e-guvernare, finantat din fonduri europene, Guvernul Romaniei ia decizia implementarii a doua proiecte: SII (Sistem Informatic Integrat) INFRASTRUCTURA si SII ANALYTICS (cunoscut ca sistem Big Brother). Aceste doua sisteme au fost construite de SRI si a fost finalizat in 2019. Cele doua proiecte interconecteaza toate bazele de date din Romania si poate obtine date complexe, extrem de intruzive, despre viata oricarui cetatean din Romania ajungand inclusiv la starea de sanate, tratamente prescrise etc.

Licitatia a fost coordonata de seful structurii IT din SRI (generalul Statescu) si care a contribuit decisiv si la arhitectura proiectului SIUI (cea mai importanta componenta a proiectelor sus mentionate ). De remarcat ca ambele proiecte (si de la SRI, dar si de la CNAS) au fost castigate de firma SIVECO, cunoscuta pentru relatiile pe care le-a avut tot timpul la varful SRI!

Asa cum am aratat mai sus, proiectele SII INFRASTRUCTURA si SII ANALYTICS au fost integrate de SRI, prin accesare de fonduri europene si constituie un proiect CIVIL. NU este proiectul SRI, ci este proiectul Guvernului Romaniei si la finalizarea lui (lucru care s-a intamplat in 2019) trebuia predat beneficiarului legal (respectiv o structura civila guvernamentala). El urmareste deservirea unei palete largi institutionale (ANAF, MI, Parchete etc) prin partajarea si accesarea selectiva a informatiei aferenta specificului fiecarei institutii. Acesta a fost angajamentul luat de guvernul Romaniei la Bruxelles cand a accesat banii europeni pentru aceste proiecte. Acest angajament a fost reiterat si in fata Guvernului Marii Britanii atunci cand firma BAE SYSTEMS (partenerul SIVECO in acest proiect) a livrat o componenta esentiala in aceste proiecte.

In realitate, proiectul Big Brother nu a fost predat niciodata Guvernului Romaniei, beneficiarul LEGAL. Si nici nu exista vreun semn ca ar dori sa o faca! Exista suspiciunea ca SRI-ul foloseste acest sistem in mod discretionar, fara nici un control si mai ales pentru satisfacerea unor interese politice si antidemocratice. Interconectarea bazelor de date nu s-a facut niciodata in mod on line cu celalalte institutii si exista suspiciunea ca azi SRI-ul foloseste aceste date in mod fraudulos (prin replicare ilegala) si strict in interesul propriu.

Consider ca este necesara instituirea unei Comisii Parlamentare de ancheta asupra activitatii SRI intr-un caz punctual care are un impact grav asupra ordinii legislative si institutionale a tarii si asupra credibilitatii Romaniei fata de forurile europene.

Ceea ce va solicit, in sinteza, este sa analizati si sa dispuneti in consecinta, avand in vedere urmatoarele aspecte:

1. Implicarea SRI-ului in mod direct in elaborarea documentatiei tehnice aferente proiectului PIAS de la CNAS.

2. Folosirea bazele de date medicale de catre SRI in proiectul Big Brother (SII INFRASTRUCTURA si SII ANALYTICS)

3. Motivul pentru care SRI-ul nu preda proiectul Big Brother beneficiarului legal, respectiv Guvernul Romaniei, desi este finalizat de doi ani.

4. Verificarea legalitatii replicarii de catre SRI a aproximativ 250 de baze de date de la institutiile din Romania si mai ales cum s-a facut efectiv aceasta replicare. (Exista suspiciunea ca acest proces a fost facut ilegal, pe suporturi fixe, de catre persoane din aceste institutii )

5. Solicitarea garantiilor ca acest sistem nu este folosit discretionar de catre persoane din SRI si in alte scopuri decat cele legale, inclusiv aspecte care tin de subminarea democratiei si a ordinii constitutionale".


Comentarii

# Simion date 22 June 2021 16:51 +91

SRI nu poate fi desfiintat dar poate fi diminuat , macar la jumate ca buget ( deoarece nu se justifica sa ai mai multi spioni interni decat externi la SIE ; cum adica, consideri ca cetatenii sunt rai ?) apoi trebuie privatizat , de succes , ca sa vedem noi cum necalificatii , aia harnici (de stau pe scaun toata ziua ascultand telefoanele cetatenilor si cu fufele lor) vor jusitfica in fata unui patron , de exemplu un buget de 9 miliarde de RON ?! Plus cereri de iesire la pensie la 40 de ani ... :-*

# Bubuleanu date 22 June 2021 19:50 +13

Contractul de finantare nerambursabula respectiv de mentenanta este nul/ anulabil in instanta. Orice parte interesata poate cere aplicarea legii si anularea contractelor mentionate anterior. Sunt curios daca nu este un motiv temeinic pentru a cere instantei restituirea cotizatiei CNAS.

# Corneliu Riegler date 22 June 2021 23:15 +4

SRI este o masina totalitara care se ocupa de politie politica, dirijeaza justitia, mai ales cea penala, controleaza mii de judecatori si procurori, controleaza presa si absolutbtot ce miscabjn tara asta. Au devenit o clasa parazitara de privilegiati, trag cu urechea pana la 42 de ani si apoj ies la pensie cu ce n-au cotizat. Noi trebuie sa muncim pana moarte sa le platim lor pensii de 30.000 lei, pe langa de mai fura in baza functiei.

# maxtor date 23 June 2021 00:29 -1

zdrentzele mossadului-zdreantza corporatziilor:-ai hemoroizi in fisha medicala, da poponarule?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva