27 februarie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STATUL SA-I TRIMITA FACTURA LUI GHENA – Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca judecatoarea Mariana Ghena din CSM, pe cand activa la ICCJ, a arestat-o abuziv pe avocata Rodica Constantinovici intr-un dosar ANRP. Statul a fost obligat la plata unor daune morale de 50.000 lei pentru privare nelegala de libertate. In acelasi dosar, aceeasi Mariana Ghena i-a dat fara mila mandat de arestare fostei sefe ANRP Crinuta Dumitrean, desi aceasta era gravida in 8 luni (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 octombrie 2018 14:48
Vizualizari: 10062

Statul are ocazie sa aplice noile prevederi ale raspunderii magistratilor cuprinse in Legea 303/2004, proaspat promulgata, si sa se indrepte cu actiune in regres judecatorului din cauza caruia a fost obligat la plata unor daune. Asta dupa ce un nou caz de pivare nelegala de libertate a iesit la iveala. Si nu este orice fel de caz, ci un caz in care implicat este unul dintre cei mai importanti judecatori ai Romaniei. Ne referim judecatoarea Mariana Ghena (foto), de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in prezent membru in Consiliul Superior al Magistraturii, pe care l-a si condus in perioada 2017-2018.


Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv ca judecatoarea Mariana Ghena, pe cand activa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a arestat in mod abuziv o inculpata dintr-un dosar ANRP. Este vorba despre avocata Rodica Constantinovici, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, retinuta de DNA, arestata de judecatoarea ICCJ Mariana Ghena si trimisa apoi in judecata pentru un pretins abuz in serviciu.

Concret, in 11 octombrie 2018, Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca Rodica Constantinovici a fost privata nelegal de libertate, astfel ca a dispus ca acesteia sa ii fie platita de catre statul roman suma de 50.000 de lei cu titul de daune morale. Decizia a fost luata dupa ce instanta a admis apelul Rodicai Constantinovici fata de sentinta Tribunalului Bucuresti, care ii respinsese actiunea.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti (vezi facsimil 1):

Admite apelul. Schimba in tot sentinta apelata, in sensul ca: Admite cererea. Obliga paratul (n.r. - Statul Roman prin Ministerul Finantelor) la plata catre reclamanta a sumei de 50.000 lei cu titlu de despagubiri reprezentand daune morale pentru privarea nelegala de libertate. Cu recurs in 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti”.


Iata minuta Tribunalului Bucuresti din 11 mai 2017 (vezi facsimil 2):

Respinge actiunea ca neintemeiata. Cu apel in 30 de zile de la comunicare, apel ce se depune la Tribunalul Bucuresti - Sectia a V-a Civila. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei, conform art.396(2)Cpc”.


Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. Totusi, cel mai probabil recursul va fi respins, avand in vedere ca aceasta cale de atac priveste aspecte de procedura, nu de fond.

Constantinovici arestata de Ghena, la pachet cu Crinuta insarcinata in opt luni

Rodica Constantinovici a fost saltata de DNA in 26 noiembrie 2015. A doua zi, in 27 noiembrie 2015, Constantinovici a fost dusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde cererea de arestare preventiva formulata de DNA a picat la judecatoarea Mariana Ghena. Iar, in 28 noiembrie 2018, in miez de noapte, Mariana Ghena a facut pe plac DNA, admitand cererea de arestare preventiva a Rodicai Constantinovici, aceasta ramanand dupa gratii timp de aproape doua saptamani, pana in 10 decembrie 2018 (vezi facsimil 3).

Pe de alta parte, impreuna cu Rodica Constantinovici a fost arestata si fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean, fara sa conteze pentru Mariana Ghena ca aceasta era gravida in 8 luni.


Arestarea dispusa de Ghena, desfiintata de fostul consilier al lui Kovesi. Dosarul s-a facut tandari

Ulterior, decizia Marianei Ghena a fost desfiintata chiar de ICCJ. Nu de oricine, ci de un complet din care facea parte chiar fostul consilier al Laurei Kovesi, judecatorul Horia Valentin Selaru. Impreuna cu judecatoarea Francisca Vasile, acesta a decis anularea masurii arestului preventiv si eliberarea Rodicai Constantinovici, a Crinutei Dumitrean, dar si a celorlalti inculpati care fusesera defilati in catuse.

Si ca tabloul sa fie complet, trebuie precizat ca intregul dosar in care Rodica Constantinovici a fost arestata abuziv de Mariana Ghena a picat la Inalta Curte. In 2 februarie 2017, judecatoarea ICCJ Cristina Rotaru a constatat neregularitatea rechizitoriului, dispunand sa remedieze neregularitatile in ceea priveste descrierea faptelor. Ceea ce nu s-a intamplat. Caci in 7 martie 2017 judecatoarele ICCJ Cristina Rotaru si Ioana Alina Ilie au restituit definitiv la DNA, constatand ca procurorii anticoruptie nu au fost in stare sa explice la o maniera convingatoare, juridica, in ce constau ca situatie de fapt incadrarile infractiunilor de abuz in serviciu puse in carca acuzatilor.

*Cititi aici incheierea prin care judecatoarea ICCJ Mariana Ghena a dispus abuziv arestarea preventiva a Rodicai Constantinovici

Comentarii

# faracatuse date 12 octombrie 2018 14:50 +9

astia-s oameni?

# DODI date 12 octombrie 2018 16:08 +11

După cum îi spune și numele acest gunoi uman ar putea deveni primul exemplu de magistrat care plătește pentru că, respectând indicațiile de la sistem, a nesocotit atribuțiile și umanismul care trebuie să caracterizeze un magistrat. Nu este târziu pentru un exemplu în viață.

# DOREL date 12 octombrie 2018 21:56 +3

Din nefericire, ai (si) aici dreptate, dar sa nu uitam ca a fost pupila Liviei Stanciu, impreuna au lucrat la Galati, impreuna au facut si desfacut la ICCJ numai nenorociri. Catastrofa adevarata insa e ca nu e singura, aa... ca acu', din cand in cand, o mai da la intors, e si asta dupa lista de raspandiri a binomului ! Si b): alo ... noua sectie din PICCJ, se aude pana acolo ? Ca, daca nici acum n-o fi represiune nedreapta + lipsire de libertate, inseamna ca degeaba mai avem cod penal si degeaba mai avem procurori ! Parerea mea ...

# alt_roman date 13 octombrie 2018 09:55 +1

EI CA EI! DAR NOI CA SUPORTAM TOATE ASTEA ,PE BANII NOSTRI, SUNTEM OAMENI? ca nu CEREM sa plateasca din buzunarul lor!?Spuneam ,odata ,aici pe luju ca daca ii atingem la bani s-ar schimba lucrurile!Si nu propun decat ce ni se intampla noua cand gresim fata de stat:SUNTEM ARSI LA BANI DE NE IA DRACU! Vreau si pt. 'ei' acelasi tratament.Legea trebuie sa fie egala pt. TOTI!

# Tică date 12 octombrie 2018 15:24 +4

Staţi, că ăsta-i începutul ! Va urma, cât de curând, un alt caz în care vor fi arătate minunile ( a se înţelege abuzurile ) comise de alte două mari "figuri" din justiía dâmboviţeană, anume Savonea şi Roşu, zisă "Lizzy".

# Marin date 12 octombrie 2018 15:54 +3

Numele se armonizează perfect cu figura : "ghenă".

# Ilie date 12 octombrie 2018 16:39 0

Nici nu vă imaginați ce dihonie va intra între magistrați , cîte denunțuri , și plîngeri vor fi din toate direcțiile , mai ales împotriva judecătorilor !!!!!

# DOREL date 12 octombrie 2018 22:16 0

Confirm pozitiv ! Si, b): n-ar fi de mirare sa apara si oarece autodenunturi ! Parerea mea ...

# Cetateanul date 12 octombrie 2018 16:42 +5

În această țară de rahat în care zeci mii de oameni au fost trimiși la Canal ori au înfundat pușcăriile comuniste iar niciun judecător ori procuror nu a răspuns vreodată, a pune cătușe nevinovaților a a juns un titlu de glorie. A câștigat amărâta despăgubiri. Așa...și? WTF? Polititicienii căcăcioși au adus țara în halul ăsta...și asta e doar începutul...urmează alte și alte paradeli

# Mircea date 12 octombrie 2018 16:48 +3

Minunata asta este tot din Galati ! Numai bomber a dat orasul asta in materiel de dreamt.

# zeno date 12 octombrie 2018 17:34 +2

pai,si daca ar plati ea ar fi eventual un salariu  si jumatate lunar..dar -cam 90(nouazeci) pensii minime

# un mizantrop date 12 octombrie 2018 17:45 +5

Si totusi, ce facem cu oamenii care nici nu stiu ca exista CEDO, sau cu cei ce nu-si permit sa apeleze la singura sansa de dreptate, ce facem cu oamenii tradati de sistem, de acele iude, sau pontus pilati, de cae musteste justitia romana?! Jubilam cand cate unul vine cu decizia CEDO si ne "da dreptate", dar, cu ceilalti, cei care n-au sansa asta, dar au trecut prin aceleasi nedreptati, cum facem?! Si nu pot sa uit cum au schimbat astia functionarii de la CEDO cu angajati (acoperiti, sau nu) ai SIE, devotati tortionarilor din tara, ba, ca o culme a bataii de joc am trimis-o si pe ratacita Iulia Motoc, ca sa stearga buna imptesie lasata de prof. Barsan fata de scoala romanesca de drept...

# Cetatean date 12 octombrie 2018 17:47 +3

Deja dat dihonia in magistrati (judecatori si procurori) . Fug de raspundere ca necuratul de tamaie la pensie. Asteapta cu hartiile pregatite promulgarea legii care le permite pensionarea la 20 de ani vechime, fara limita de varsta! Legea va fi in vigoare o zi , maxim doua, cat sa profie de ea cine trebuie ! Atat de panicati au ajuns incat isi pun problema cum vor depune dosarul de pensie daca in momentul cand se da unda verde vor fi in sala de sedinta! Se va recurge la suspendarea cauzei , ca interesul personal primeaza! La mai mare stimabililor si la cat mai multe venituri restante platite ca sa va bucurati linistiti de pensie ! Ca deh, sa fii magistrat e o onoare comparabila cu statutul divin ! Doamne ajuta-va sa platiti tot ce gresiti !!!

# acadeaua date 12 octombrie 2018 18:33 +2

Of, Doamne! cand vom scapa de " jegurile" astea de judecatori? Ca sa vezi mintea si a judecatorilor care au ales-o in CSM, nu fac mai multe parale decat face aceasta Ghena, care nu intamplator are acest nume, adica de ghena de gunoi! credeti ca MF va face actiunea in regres impotriva ei? Ma indoiesc, caci cine va indrazni, va fi " halit" de statul paralel, din care in mod sigur, face parte si panarama asta, caci altfel nu luai stfel de masuri preventive in astfel de situatii, decat daca executi ordine! ruisne, scarba.... multe altele!

# Acadelu date 14 octombrie 2018 22:33 0

Daca Zukenberg ar fi atent la cate conturi false au femeile ,multe panarame ar fi ingropate de spatiul virtual,gen Ghena.

# dodu date 13 octombrie 2018 09:39 0

poate asa baga la cap si judecatorii de la ca Galati de unde provine insa ca va veni timpul sa plateasca atunci cind dau hotaririi di burta fara ca macar sa inteleaga spetele sau sa citeasca apelurile in intregul lor

# acadeaua date 14 octombrie 2018 21:15 0

pentru ce motive acest gen de judecatori sunt platiti " regeste"? ca sa faca abuzuri de acest fel? cred ca acesta a fost si motivul pentru care, de curand, li s-au marit lefurile, ca sa aiba de unde plati despagubirile acordate pentru abuzurile incalcate ca urmare a actiunii in regres a statului impotriva lor? Ma indoiesc de aceasta intentie, dupa cum ma indoioesc ca aceste bestii vor " face dreptate", cor judeca mai bine, repsectand drpetul la un proces echitabil! faceti curatenie totala, este singura sansa! Trebuie dati afara cu totii, pentru ca astia daca nu au judecat decat la ordin, adica stramb, tot strmab vor judeca indiferent de ce leafa le dati! Bine ati facut PSD-stilor, ca le-ati dat o " caciula de bani", pentru ca aceasta nu este o garantie ca vor fi corecti si ca va baga la puscarie, pe probe ticluite, false, pe denunturi!

# gogu date 16 octombrie 2018 05:05 +1

:sigh: SA PLATEASCA DIN SALAR DESPAGUBIREA NU DE LA NOI..INCA 10 EXEMPLE DE DAT BANUL LA OAMENI SI SA VEZI CUM CITESC DOSARELE DE 10 ORI SI PANA DA O SENTINTA..

# GHENA sa plateasca !!! Pana cand sa tot platim noi ??? date 16 octombrie 2018 16:41 0

Haideti bai ametitilor cu legile justitiei ca ne ia dracu ! Ce tot le frecati si le tot modificati in funcite de negocieri ; sper sa va inchida pe viata ca nu va miscati odata ! :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2021 – Seful DNA Constanta, pe lista neagra a lui Bologa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva