24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUPER-TOMOGRAFUL SABOTAT POLITIC – Mafia COVID-19 s-a speriat de tomograful de 1 milion euro, adus pe gratis de Centrul Caraiman al Primariei Sectorului 1 la Institutul "Matei Bals". Desi DSP a avizat tomograful, CNCAN intarzie sa emita autorizatia de functionare a CT-ului care depisteaza cazurile de COVID-19 in cateva minute. CT-ul este neoperational pentru ca reprezentantii Comisiei din subordinea Guvernului nu fac nimic intrucat Sectorul 1 e condus de primarul PSD Dan Tudorache

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 June 2020 17:57
Vizualizari: 6700

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), institutie aflata in subordinea Guvernului Romaniei, care se ocupa cu emiterea autorizatiilor de functionare a instalatiilor radiologice pe durata pandemiei COVID-19 face politica, in loc sa actioneze in interesul cetatenilor. Practic, reprezentatii CNCAN dorm pe cererile privind emiterea avizelor pentru operationalizarea unui computer tomograf care depisteaza, pe loc, existenta unor leziuni pulmonare de tip COVID-19 si ajuta la diagnosticarea rapida a persoanelor afectate de SARS-COV-2 (vezi foto 1), in timp ce in Romania numarul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 este in crestere, testele la care sunt supuse acestea fiind de o eficienta mai scazuta, cel putin din punct de vedere al timpului de asteptare a rezultatului si deci a supunerii celor afectati la un tratament corespunzator.


 

Culmea, computerul tomograf despre care vorbim si pe care CNCAN intarzie sa il avizeze, desi detine avizul sanitar de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti, se afla deja montat in curtea Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala inca din 7 mai 2020, data la care a si fost anuntata public instalarea sa de catre managerul Institutului "Matei Bals", Streinu Cercel, si de primarul Sectorului 1 din Capitala, Dan Tudorache.


Practic, in prezent, in curtea Institutului "Matei Bals", unde sunt tratate cele mai multe cazuri de COVID-19, se afla un computer tomograf in valoare de un milion de euro care este totusi neoperational pentru ca reprezentatii Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare nu binevoiesc sa emita autorizatia de functionare a aparatului. Iar concluzia pe care o trage orice persoana de buna credinta, documentand minim cazul, este ca s-a ajuns la aceasta situatie pentru ca institutia care a pus la dispozitie aparatul tomograf are alta culoare politica decat actualul Guvern.


De la PSD nimic nu e bun


Concret, computerul tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea pe loc a infectarii cu COVID 19, pe care CNCAN intarzie sa il avizeze, a fost achizitionat de Primaria Sectorului 1, prin Complexul Multifunctional Caraiman, centru medical cu servicii gratuite pus la dispozitie de Primaria Sectorului 1. Fiind mobil, s-a luat decizia ca aparatul tomograf situat pe o platforma sa fie acordat specialistilor de la Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals".

In acest sens, in data de 7 mai 2020 a fost incheiat un contract de comodat intre Complexul Multifunctional Caraiman, reprezentat de directorul general Iuliana Livia Gomes si Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals", reprezentat de prof. dr. Adrian Streinu Cercel (vezi facsimil 1) care prevedea imprumutarea de catre Complexul Caraiman a "echipamentului medical – Container mobil CT depistare COVID-19" specialistilor de la Matei Bals pentru "limitarea raspandirii infectiei cu noul COVID-19, avand in vedere faptul ca Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" reprezinta unitatea etalon in lupta contra epidemiei cu virusul SARS-COV-2, fiind unitatea santitara in subordinea Ministerului Sanatatii".

La data incheierii contractului de comodat, 7 mai 2020, a fost sustinuta si o conferinta de presa in curtea Institutului Matei Bals in cadrul careia atat prof.dr. Streinu Cercel, cat si primarul Sectorului 1 Dan Tudorache au expus beneficiile folosirii unui astfel de computer tomograf in Romania. Dupa ce aparatul a fost prezentat si fotografiat in conferinta de presa, s-a pus lacatul pe containerul in care se afla, caci nu a putut fi folosit, si nu este folosit nici in prezent.


Aceasta desi, Directia de Sanatate Publica Bucuresti, astfel cum reiese din documentul pe care il prezentam in exclusivitate, a emis in data de 29 mai 2020 avizul sanitar nr 592 privind "Computer tomograf montat pe autocaravana", avand la baza documentatia Institutul National de Boli Infectioase "Prof.Dr. Matei Bals" (vezi facsimil 2).

Practic, dupa ce prima autorizatie a fost obtinuta de la DSP, avizul avand o valabilitate de 5 ani, la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) din subordinea Guvernului a fost inregistrat dosarul de Autorizare Amplasare Constructie cu nr. 5286 in data de 2 iulie 2020. Si de atunci, dosarul sta prin cine stie ce dulapuri, CNCAN amanand eliberarea autorizatiei de functionare, fara a da nicio explicatie, si blocand practic testarea si diagonsticarea cazurilor de COVID-19 in doar cateva minute.Or, in prezent ne aflam in situatia in care Guvernul Romaniei anunta brusc cazuri in crestere de COVID-19, avansand permanent ideea ca nu pot face mai multe teste cetatenilor pentru a vedea numarul real de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2 (ca daca ar avea cum le-ar face). Ne intrebam totusi cum de nu a aflat onor Guvernul pana la aceasta ora ca in curtea Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" sta de mai bine de o luna un aparat revolutionar care ajuta la diagonsticarea in cateva minute a purtatorilor de COVID-19.

Comentarii

# Ion date 15 June 2020 19:17 +8

Dragi bucureșteni,de ce dormitul in papuci si nu ieșiți sa-l mobilizați pe Johannis si Orban sa nu-si bată joc de voi?????

# YES date 15 June 2020 23:44 -7

Cine a aprobat TRANSFERUL !??. CU ce AVIZE LEGALE !??. Exista procese-verbale semnate de... PREDARE-PRIMIRE !?? De ce NU mai era de folos la spital Caraiman !??.Exista personal calificat pentru "folosirea"" tomografului la Matei Bals !??. Cat timp a fost folosit la Caraiman de au renuntat la EL daca era performant !??.....

# escu date 16 June 2020 05:38 +4

Nu vă este clar, tot ce vine de la PeeeSeeeDeeee este câh. Dar, eu cred altceva. Atitudinea guvernului demonstrează că tot tam-tamul din jurul virusului este o mare mani******re, atitudinea fiind văzută și din poza cu petrecerea de la ziua lui Lukovid. Dacă ar fi ceva real, CT ar fi fost imediat pus în funcțiune, spre folosul cetățenilor. Totuși, acest comportament nu ar trebui văzut ca un caz penal și întocmit dosar penal pentru împiedicarea combaterii virusului? În alte cazuri, de mai mică importanță, procurori au fost cât se poate de prompți.

# santinela date 16 June 2020 06:43 +1

Mergeti in fata acelei institutii pline de lasi si slugi in fiecare dimineata,pe conducatori, si scuipatii intre ochi !

# Obs date 16 June 2020 10:37 +1

De ce sa ne miram ?! Principalele structuri de parchet, P.G. si DNA sunt eminamente de dreapta, asa ca PNL in frunte cu tatucul lor Iohannis actioneaza nestingherit !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva