6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUPERI DNA, AJUNGI LA PUSCARIE – Judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu au fost executate pe fata. ICCJ le-a aranjat cu 4 ani inchisoare intrucat ar fi comis abuz in serviciu prin anularea condamnarii lui Dinel Staicu, pe un dosar deschis pe sesizarea procuroarei Iorga Moraru si dus mai departe de adjunctul DNA Calin Nistor. Stupefiant, Nistor si Iorga Moraru aveau interes direct, fiind autorii rechizitoriului din dosarul Staicu, in care Piciarca si Badescu au anulat condamnarea

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 June 2018 12:33
Vizualizari: 12237

In urma cu trei saptamani, Lumeajustitiei.ro a anuntat inceperea unui serial cu dezvaluiri despre modul in care judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu de la Curtea de Apel Bucuresti au fost executate si condamnate de ICCJ la 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu, strict pentru o solutie data in instanta, constand in anularea condamnarii afaceristului Dinel Staicu. Un precedent extrem de grav, ce ar trebui sa ingrijoreze orice judecator, care s-ar putea trezi la randul sau acuzat si chiar condamnat pentru o sentinta sau decizie pe care a pronuntat-o in extercitarea atributiilor de serviciu. Dupa ce in editia din 21 mai 2018 am publicat memoriul pe care Dumitrita Piciarca ni l-a trimis din spatele gratiilor (click aici pentru a citi), astazi vom prezenta modul in care au fost executate cele doua judecatoare. O executie pe fata, in care au fost implicati chiar procurorii DNA care au fost afectati direct de hotararea celor doua judecatoare, de anulare a condamnarii lui Dinel Staicu. Este vorba despre adjunctul DNA Calin Nistor (foto 1) si procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru (foto 2).


Concret, judecatoarele Piciarca si Badescu au fost condamnate pentru ca au anulat decizia de condamnare a lui Dinel Staicu in baza unui dosar deschis initial de procuroarea Mihaela Iorga Moraru si redeschis apoi de adjunctul DNA Calin Nistor. Adica cei doi procurori care au facut rechizitoriul 61/P/2002, din 9 noiembrie 2006, din dosarul lui Dinel Staicu in care judecatoarele Piciarca si Badescu au decis anularea condamnarii (vezi facsimil 1). Deci doi procurori care erau direct interesati ca decizia de condamnare a lui Dinel Staicu in dosarul pe care il lucrasera sa fie mentinuta.

Sesizarea lui Moraru

Asadar, sa vedem operatiunea prin care s-a reusit trimiterea la inchsoare a celor doua judecatoare care au stricat interesele DNA. Dupa cum se stie, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu au fost condamnate de Inalta Curte in iunie 2017 la cate 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare, dupa ce initial fusesera achitate la fond.

Istoria acestui dosar incepe insa in 2012. Mai exact, in februarie 2012, cu procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru.

Astfel, judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu, intr-un complet din care mai facea parte si Veronica Cirstoiu, au pronuntat, in 22 februarie 2012, decizia nr. 381 prin care, din motive asupra carora nu ne vom apleca in episodul de azi, au admis contestatia in anulare formulata de Dinel Staicu si au dispus anularea condamnarii de 7 ani inchisoare aplicata in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (la fond Dinel Staicu fusese condamnat la 4 ani inchsioare, in apel la 12 ani, iar in recurs la 7 ani inchisoare).

Peste cinci zile, in 27 februarie 2012, seful DNA de la acea vreme, Daniel Morar, iese public si anunta ca procurorii anticoruptie sunt socati de anularea condamnarii: “Din toate analizele noastre nu exista un caz care sa justifice aceasta solutie, anularea unei hotarari definitive. Asteptam motivarea instantei si sa vedem ce e de facut”.

Nu a mai asteptat nimeni motivarea instantei, caci a doua zi dupa declaratiile lui Daniel Morar, deci in 28 februarie 2012, DNA se sesizeaza din oficiu cu privire la posibila savarsire de catre judecatoarele Badescu, Piciarca si Cirstoiu a infractiunii de abuz in serviciu si favorizarea infractorului, comisa prin decizia de anulare a condamnarii lui Dinel Staicu. Halucinant, cea care se sesizeaza din oficiu este chiar procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru (vezi facsimil 2). Adica procuroarea care alaturi de actualul adjunct al DNA Calin Nistor semnase rechizitoriul in dosarul prin care Dinel Staicu fusese trimis in judecata, dosar in care judecatoarele Piciarca, Badescu si Cirstoiu dispusesera anularea condamnarii afaceristului.

Practic, este evident ca Mihaela Iorga Moraru era direct afectata de aceasta anulare a condamnarii, putandu-se considera ca prin decizia pronuntata de cele trei judecatoare a suferit un esec profesional. La fel de evident este, in opinia noastra, ca Mihaela Iorga Moraru trebuia sa se abtina in acest caz, nefiind permis ca un procuror sa se sesizeze din oficiu in legatura cu solutia data de judecatori intr-un dosar de-al sau. O asemenea actiune poate fi vazuta oricand ca o actiune de razbunare, din partea procurorului nemultumit ca judecatorii i-au “omorat” dosarul.


Mirica inchide dosarul

A doua zi dupa sesizarea din oficiu a procuroarei DNA Mihaela Iorga Moraru, asa cum se poate vedea si pe procesul verbal prezentat mai sus, dosarul este repartizat procuroarei DNA Florentina Mirica. Se constituie asadar dosarul 51/P/2012 in care vizate sunt judecatoarele Dumitrita Piciarca, Liliana Badescu si Veronica Cirstoiu. Cele trei sunt puse sub urmarire penala, li se da calitatea de invinuit (conform Codului de procedura penala de la acea vreme), iar dosarul incepe sa fie lucrat.

Totusi, prin rezolutia din 7 august 2012, procuroarea Florentina Mirica dispune scoaterea de sub urmarire penala a judecatoarelor Dumitrita Piciarca, Liliana Badescu si Veronica Cirstoiu (vezi facsimil 3). Decizia de scoatere de sub urmarire penala dispusa de procuroarea Florentina Mirica este ulterior mentinuta de seful Sectiei I a DNA de la acea vreme, procurorul Lucian Papici, prin rezolutia din 30 august 2012.

Trebuie spus ca in paralel cu ancheta DNA s-a deruta si o actiune disciplinara, la final constatandu-se ca cele trei judecatoare nu au comis vreo abatere disciplinara in legatura cu anularea condamnarii lui Dinel Staicu.


Adjunctul DNA Calin Nistor redeschide dosarul

Aici se incheie prima etapa a dosarului in care judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu au ajuns in cele din urma la inchisoare pentru solutia data. Timp de aproape doi ani nimic nu se mai intampla. Pana la inceputul anului 2014. Mai exact, pana in 28 ianuarie 2014, cand dosarul judecatoarelor Piciarca, Badescu si Cirstoiu este redeschis de adjunctul DNA Calin Nistor. Adica de cel de-al doilea semnatar al rechizitoriului prin care afaceristul Dinel Staicu fusese trimis in judecata in dosarul in care judecatoarele Piciarca, Badescu si Cirstoiu dispusesera anularea condamnarii. Un procuror care, la fel ca Mihaela Iorga Moraru alaturi de care semnase rechizitoriul, era la fel de afectat de decizia de anulare a condamnarii, putandu-se considera de asemenea ca prin hotararea pronuntata de cele trei judecatoare a suferit un esec profesional. La fel ca Iorga Moraru, credem noi, adjunctul DNA Calin Nistor avea obligatia sa se abtina de la a efectua orice act in legatura cu judecatoarele Piciarca, Badescu si Cirstoiu, care practic i-au anulat dosarul. Halucinant, din nou!

Astfel, prin Ordonanta din 28 ianuarie 2014, adjunctul DNA Calin Nistor dispune infirmarea din oficiu a rezolutiei din 7 august 2012 prin care procuroarea Florentina Mirica a daduse scoatere de sub urmarire penala pentru cele trei judecatoare, redeschiderea si reluarea urmaririi penale in dosarul nr. 51/P/2012 si trimiterea acestuia la Sectia I DNA (vezi facsimil 3).


Smecheria lui Calin

Interesant este si modul in care Calin Nistor a dispus redeschiderea dosarului. Astfel, adjunctul DNA s-a folosit de un artificiu, ca sa nu spunem o smecherie. La cateva luni dupa inchiderea dosarului de catre Florentina Mirica, in cursul anului 2013, DNA a facut un dosar separat in legatura cu acelasi subiect, dispunand retinerea si trimiterea in judecata a judecatoarei Veronica Cirstoiu pentru luare de mita, pe motiv ca aceasta ar fi primit aproximativ 600.000 de euro pentru ca alaturi de Piciarca si Badescu sa anuleze condamnarea lui Dinel Staicu. “In cursul lunii februarie 2012, inculpata Cirstoiu Veronica, in calitate de judecator la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala, a primit, prin inculpata Dascalu Adriana, suma de aproximativ 630.000 euro de la inculpatul Staicu Dinel, pentru a pronunta, impreuna cu ceilalti doi membri ai completului de judecata o solutie de admitere a contestatiei in anulare formulate de Dinel Staicu, intr-un dosar in care fusese condamnat la 7 ani închisoare (fraudarea Băncii Internationale a Religiilor)”, acuza DNA in comunicatul din noiembrie 2013 prin care a trimis-o in judecata pe Veronica Cirstoiu.

Foarte important de precizat este insa ca judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu nu au fost inculpate in dosarul Veronicai Cirstoiu, aceasta din urma fiind singurul membru al completului care a dispus achitarea lui Dinel Staicu trimis in judecata pentru luare de mita. Cu toate acestea, Calin Nistor s-a folosit de trimiterea in judecata a Veronicai Cirstoiu pentru a redeschide dosarul de abuz in serviciu fata de Piciarca, Badescu si Cirstoiu in care Florentina Mirica daduse scoatere de sub urmarire penala in august 2012. Iata ce mentioneaza Calin Nistor in ordonanta de redeschidere a dosarului: ”Prin rechizitoriul nr. 111/P/2013 din data de 15 noiembrie 2013, emis de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei s-a dispus trimiterea in judecata, printre altii, a numitei Cirstoiu Veronica... De altfel, trimiterea in judecata a numitei Cirstoiu Veronica pentru infractiunea de luare de mita savarsita tocmai in legatura cu pronuntarea deciziei penale nr. 381/2012 in dosarul nr. 9972/2/2011 al Curtii de Apel Bucuresti constituie temei de redeschidere a urmaririi penale si de reluare a acesteia. Procurorul de caz va relua urmarirea penala in raport de aspectele rezultate in dosarul 111/P/2013 al Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei”.

Nu a fost insa decat o fenta, prin care Calin Nistor a reusit redeschiderea dosarului de abuz in serviciu al celor trei judecatoare. Nicio acuzatie noua insa nu a fost adusa pe fond judecatoarelor Dumitrita Piciarca, Liliana Badescu si Veronica Cirstoiu, acestea fiind trimise in judecata pentru abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si fals intelectual, exclusiv in legatura cu modul in care au gandit si pronuntat anularea condamnarii lui Dinel Staicu, adica pentru fapte fata de care DNA dispusese anterior scoatere de sub urmarire penala si inchiderea dosarului. Incredibila manevra!

Iulian Dragomir, Horia Valentin Selaru si Francisca Vasile au desavarsit opera DNA

In cele din urma, judecatoarele Dumitrita Piciarca, Liliana Badescu si Veronica Cirstoiu au fost trimise in judecata pentru abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si fals intelectual printr-un rechizitoriu din 15 aprilie 2014, semnat de adjunctul Sectiei I DNA Danut Volintiru si confirmat de seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici (vezi facsimil 4).

In prima faza, judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu au fost achitate pentru toate cele trei acuzatii, in 19 mai 2016, de judecatoarea Luminita Cristiu Ninu de la Curtea de Apel Bucuresti, pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala, iar fata de judecatoarea Veronica Cirstoiu s-a dispus disjungere, in conditiile in care aceasta era trimisa in judecata pentru luare de mita in legatura cu aceeasi pretinsa fapta vizata din dosarul in care era acuzata de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si fals intelectual.

Sentinta judecatoarei Luminita Cristiu Ninu a fost una cat se poate de normala si corecta, avand in vedere ca judecatorii nu pot fi acuzati exclusiv pentru sentintele si deciziile date, in caz contrar incalcandu-se chiar independenta acestora.

Totul s-a schimbat insa la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acolo unde judecatoarele Piciarca si Badescu au ajuns la mana completului format din judecatorii Iulian Dragomir, Horia Valentin Selaru si Francisca Vasile. Iar acestia, in 14 iunie 2017, au desavarsit opera DNA, desfiintand sentinta CAB, dispunand condamnarea la cate 4 ani 4 luni inchisoare cu executare a celor doua judecatoarelor Piciarca si Badescu pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, exclusiv pentru o decizie data in exercitarea atributiilor de serviciu, si mentinand disjungerea fata de Veronica Cirstoiu. O decizie care, asa cum spuneam la inceputul articolului, ar trebui sa ingrijoreze orice judecator, care se poate trezi oricand inculpat si condamnat pentru abuz in serviciu strict pe solutia pronuntata in instanta.

La final, sa facem un scurt rezumat al celor intamplate:

-in 9 noiembrie 2006, prin rechizitoriul 61/P/2002, procurorii DNA Mihaela Iorga Moraru si Calin Nistor dispun trimiterea in judecata a omului de afaceri Dinel Staicu pentru abuz in serviciu, privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor;

-dupa ce Dinel Staicu este condamnat la fond la 4 ani inchisoare, in apel la 12 ani inchisoare, iar in recurs la 7 ani inchisoare, in data de 22 februarie 2012, prin Decizia 381, judecatoarele Dumitrita Piciarca, Liliana Badescu si Veronica Cirstoiu admit contestatia in anulare a omului de afaceri si dispun anularea condamnarii definitive de 7 ani inchisoare;

-la cinci zile de la anularea condamnarii lui Dinel Staicu, in 27 februarie 2012, seful DNA Daniel Morar iese public si critica decizia celor trei judecatoare;

-la o zi dupa iesirea lui Morar, in 28 februarie 2012, procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru (semnatara rechizitoriului din dosarul lui Dinel Staicu in care judecatoarele dispusesera anularea condamnarii) se sesizeaza din oficiu in legatura cu posibile fapte de abuz in serviciu comise de cele trei judecatoare;

-se formeaza dosarul 51/P/2012, care este repartizat procuroarei DNA Florentina Mirica;

-in 7 august 2012, procuroarea Florentina Mirica dispune scoaterea de sub urmarire penala a celor trei judecatoare;

-in 30 august 2012, seful Sectiei I DNA Lucian Papici mentine solutia procuroarei Florentina Mirica;

-in noiembrie 2013, DNA o trimite in judecata pe judecatoarea Veronica Cirstoiu pentru luare de mita, pe motiv ca ar fi luat bani pentru a dispune anularea condamnarii lui Dinel Staicu;

-in 28 ianuarie 2014, folosindu-se de trimiterea in judecata a Veronicai Cirstoiu, dosarul 51/P/2012 este redeschis de adjunctul DNA Calin Nistor (al doilea semnatar al rechizitoriului din dosarul lui Dinel Staicu in care judecatoarele dispusesera anularea condamnarii);

-in 15 aprilie 2014, judecatoarele Dumitrita Piciarca, Liliana Badescu si Veronica Cirstoiu sunt trimise in judecata pentru abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si fals intelectual;

-in 19 mai 2016, judecatoarele Piciarca si Badescu sunt achitate la CAB pentru toate cele trei acuzatii, iar fata de Veronica Cirstoiu se dispune disjungerea cauzei;

-in 14 iunie 2017, ICCJ desfiinteaza sentinta CAB si dispune condamnarea la cate 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare a judecatoarelor Piciarca si Badescu pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, mentinand disjungerea fata de Veronica Cirstoiu.

In prezent, judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu se afla in penitenciar, unde executa o pedeapsa aplicata nu pentru o fapta de coruptie, ci exclusiv pentru modul in care au gandit, interpretat si solutionat un dosar in exercitarea atributiilor de serviciu. Aviz celorlalti judecatori!

Va urma

*Cititi aici integral rezolutia procuroarei DNA Florentina Mirica prin care s-a dat scoatere de sub urmarire penala fata de judecatoarele Dumitrita Piciarca, Liliana Badescu si Veronica Cirstoiu

*Cititi aici integral ordonanta din 28 ianuarie 2014 prin care adjunctul DNA Calin Nistor a dispus redeschiderea dosarului judecatoarelor Dumitrita Piciarca, Liliana Badescu si Veronica Cirstoiu

Comentarii

# SILE SPERIATU date 10 June 2018 12:40 +9

Ba s-a supărat întregul STAT PARALEL! Cum își permit juzii să-și bage picioarele în munculița DNA-SRI?

# Ionutz date 10 June 2018 13:48 0

Lumea sustine PSD ALDE .Acum sa vedem ce or sa faca de maine? Banuiesc ca or sa faca dreptate in tara pt toata lumea nu numai pt ei vip-urile anchetati de catre DNA. De maine DESECRETIZAREA TUTUROR PROTOCOALELOR SI INTERZICEREA lor.anularea tuturor dosarelor pe perioada ultimilor 12 ani si reabilitarea celor paraditi, taierea bugetelor mafiei SRI DIICOT DNA si bagati in investitii: spitale,scoli,autostrazi si alte programe care vor produce alti bani. ELIBERATI ODATA TARA ASTA SI FACETI DREPTATE PT TOATA LUMEA NU NUMAI PT CEI ALESI DE POPOR CI PT TOT POPORUL .

# serjeniu date 11 June 2018 06:37 +1

e un inceput pentru toate. hidra nu poate fi anihilata asa de usor dintr-o data. e nevoie de timp si perseverenta. hidra se regenereaza, tai un cap si cresc doua apoi.

# Completare date 10 June 2018 13:54 +2

Sa uitam ca judecătorii din fosta secție a csm au hotărât că aceeași faptă nu este nici macar abatere disciplinară. Hotărârea a fost menținută de Iccj. Așadar 10 judecători au hotărât că nici măcar abatere nu e iar 3 judecători au hotărât că e nevoie de pedepse exemplare. Aceștia sunt din nefericire penalistii de la iccj. Mandatele limitate i ar face sa deschida dosarele

# popescu date 10 June 2018 17:16 +2

Daca LUJU nu alcatuieste un dosar "ROMANIA" cu toate nenorocirile comise de statul adinc, prin intermediul protocoalellor secrete si nu-l trimiteti tuturor celor care mai scriu sau cred ca Romania este cel mai corupt stat european si in care sa-i acuzati de sustinerea abuzurilor si crimelor impotriva drepturilor omului, n-ati facut NIMIC! Fortele intunericului din intern se vor replia si ajutate de cele din extern, vor deveni mult mai dure si nu vor mai avea scaparile de astazi! Vine mai stiu eu ce organizatie le dati dosarul. Celor de la U.E. trebuie sa le cereti despagubiri si sa le predindeti sa-si prezinte scuze pt abuzurile pe care le-au sustinut! Sa renunte la MCV si sa si-l puna singuri! Uitati-va la legile vestului unde colcaie ciinstitii sa vedeti ca si-au legalizat multe din faptele care le noi sint inca in codul penal! La nemti contractele dintre stat si privat sint secrete! Toate constructiile pt Deutsche Bahn de dupa RM II au costat mult peste pretul stabilit anterior!

# Klaus-Klaus date 11 June 2018 21:01 0

:-| ...Dosar care sa cuprinda OBLIGATORIU PAGUBA FACUTA DE NEFERTITI & SRI & AMBASADE PE SEAMA BUGETULUI ALOCAT FIECARUI DOSAR COMANDAT d.p.d.v. POLITIC :cry: - Min Finante ar fi trebuit sa se INDREPTE IN REGRES catre cei care au SPART BANUL PUBLIC pe astfel de "dosare" - La fel si CURTEA DE CONTURI.. CE ANUME LE " TINE" ? NU CUMVA NISTE.... PROTOCOALE TAINOASE DIN CALE_AFARA? Eu asa zic :-x

# popescu date 10 June 2018 17:48 0

https://www.juridice.ro/533512/ingrid-mocanu-vs-mark-gitenstein.html Ce se aude cu acest dosar? Sper sa-l urmariti si sa mai scrieti despre el din cind in cind.

# stefania.olteanca date 10 June 2018 20:11 +3

Mihaela Morar este infractoarea care din acest dosar l-a scos pentru o spaga frumoasa si niste gogosi de turnator pe escrocul Radulescu Stefan. Rog sa fie cercetata scoaterea din dosar a escrocului si sa se faca lumina in fapta Mihaelei Morar. Poate ca BMW X5 cu care se plimba Mihaela Morar are o legatura cu spaga primita prin interpusi de la Radulescu Stefan.

# popescu date 11 June 2018 10:27 0

Vestul n-a scris nimic despre demonstratia de Simbata! Daca a facut-o, atunci a fost la modul negativ si fara poze, dupa modelul urmator: https://www.jungewelt.de/artikel/333850.regierung-spielt-opposition.html La tv au aratat tot demonstratia rezistentilor de ieri! De ce se intimpla? Din cauza renumelui prost pe care ni l-am facut singuri, de oameni slugarnici, fara demnitate si onoare! Asta au facut talibanii rezistenti, dar astia sint mediatizati, fara ca ceilalti sa spuna ceva! Toate organizatiile vestului, care vor veni in tara, vor da dreptate statului paralel, pt ca ceilalti nu stiu sa vorbeasca, iar daca o fac se intimpla la tv intre cei care stiu despre ce este vorba pe plan local. Suma platita de statul roman la CEDO sa fie imputata celor care au sustinut nenorocirile astea cu MCV si liste negre. Apoi, daca vinovatii din interior nu platesc si se acopera totul, ca-n anii 60, cind vor reveni, vor face si mai rau. Trebuie sa siliti vestul sa-si ceara scuze.

# popescu date 11 June 2018 13:18 +1

D-le Savaliuc cind va mai duceti pe la o televiziune punetii sa arate cum este cu gunoiul pe la altii: Cum arata Venetia dupa un concert Pink Floyd: http://blogvenice.com/2014/07/pink-floyd-in-venice-1989-the-redentore-no-one-forgets/ Una dintre poze, care poate fi usor identificata, arata gunoaiele ramase. Asa arata peste tot un de sint mari mase de oameni! In Berlin: https://www.focus.de/regional/berlin/demonstrationen-aufraeumarbeiten-nach-dem-1-mai-dauern-an_id_8862210.html Gunoiul a fost echivalentul a 150 de containere. Alte poze din minunatul Berlin: https://www.tagesspiegel.de/mediacenter/fotostrecken/berlin/bildergalerie-muell-dreck-und-vandalismus-in-berlin/3949496.html

# justitiarul date 11 June 2018 13:40 +1

Ce manarii a facut Calin Nistor in Arges te crucesti. Dar probabil ca acestea au fost cartea lui de vizita pentru promovare. Poate odata si odata vor iesi la lumina si v-a face si el ceva cursuri la ,,Colibasi"

# avi avi date 11 June 2018 15:41 0

Esti bun,popescule,esti bun !Respect total din partea mea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva