2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TAICA LAZAR CEL NERVOS – Procurorul General si-a pierdut cumpatul dupa ce a fost intrebat daca isi da demisia ca urmare a deciziei CCR care a constatat ilegalitati in Protocolul pe care l-a semnat cu SRI. Halucinant, desi CCR tocmai a declarat ilegale Protocoalele PICCJ-SRI, Lazar pretinde ca Parchetul General lucreaza in limite constitutionale: “Ati vrea sa faceti o presiune politica asupra Procurorului General ca sa-si dea demisia?... Am observat ca faceti o campanie de presa” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 January 2019 14:08
Vizualizari: 6873

Procurorul General Augustin Lazar (foto) reuseste tot mai greu sa isi pastreze cumpatul. Dovada este episodul petrecut joi, 17 ianuarie 2019, la CSM, unde taica Lazar a fost scos din minti de o simpla intrebare adresata de jurnalista Roxana Ciuca de la Antena 3. Atat de enervat a fost Augustin Lazar incat acesta nu s-a putut abtine si a acuzat postul de televiziune ca duce o campanie de presa impotriva institutiilor din Justitie, dar si ca ar intentiona sa faca presiuni politice asupra sa pentru a-si da demisia.


Motivul pentru care Augustin Lazar nu s-a mai putut stapani l-a constituit o intrebare cat se poate de normala din partea jurnalistei Roxana Ciuca, aceasta dorind sa afle de la Procurorul General daca intentioneaza sa isi dea demisia dupa ce Curtea Constitutionala a descoperit aspecte de ilegalitate din Protocolul pe care acesta l-a semnat cu SRI in 2016 (click aici pentru a citi). Lazar nu s-a limitat la un raspuns simplu, ci a lansat un atac la adresa Antenei 3. Mai mult, cu un tupeu incredibil, Augustin Lazar a pretins ca Parchetul General isi desfasoara activitatea in limite constitutionale, in pofida faptului ca CCR a declarat ilegal nu doar aspecte din Protocolul PICCJ-SRI din 2016, ci si Protocolul PICCJ-SRI din 2009, acesta din urma in integralitatea sa.

Iata reactia lui Augustin Lazar dupa ce a fost intrebat daca isi da demisia ca urmare a deciziei CCR care a gasit aspecte de ilegalitate in Protocolul pe care l-a semnat cu SRI in 2016:

Ati vrea dumneavoastra sa faceti o presiune politica asupra Procurorului General sa-si dea demisia, in contextul in care Ministerul Public isi desfasoara activitatea la standarde constitutionale? Doriti sa faceti... ca am observat ca faceti o campanie de presa impotriva Ministerului Public, in contextul in care dumneavoastra ar trebui sa fiti ingrijorati de valul de violenta si de problemele privind siguranta cetateanului, si nu sa atacati in fiecare seara institutiile judiciare ale statului roman”.

Acelasi Augustin Lazar a primit de la aceeasi jurnalista o alta intrebare care l-a scos din sarite, dupa cum limpede s-a putut vedea. Mai exact, o intrebare privind audierea la PICCJ a asa-zisei prime doamne Carmen Iohannis, care desi a fost citata in urma cu mai bine de doua luni, nici pana in prezent nu s-a prezentat la audieri in “Dosarul Caselor”: Nici eu si nici dumneavoastra nu cred ca doriti sa interferati in activitatea de urmarire penala a unui procuror care este suveran in dosarul pe care il are. Deocamdata in Romania Justitia este independenta”.

Validitatea actelor care s-a efectuat”

Pe de alta parte, referindu-se la decizia CCR care a declarat ilegale Protocoalele PICCJ-SRI, Augustin Lazar a incercat sa ofere o explicatie, pretinzand cu dezacorduri ca procurorii nu au lucrat decat pe baza Codului de procedura penala si ca judecatorul verifica de fiecare data “validitatea actelor de urmarire penala care s-a efectuat“. Desi exista o multime de dosare instrumentate de parchete, in special de DNA, in baza protocolului cu SRI, si o multime de dosare in care probele au fost excluse ca fiind nelegal obtinute, Augustin Lazar a sustinut ca nu a vazut niciodata asemenea acte:

Ceea ce va pot eu asigura este ca intotdeauna dosarele au fost instrumentate atat in faza de urmarire penala, cat si in faza de cercetare judecatoreasca exclusiv pe baza dispozitiilor Codului de procedura penala. Altfel, este evident ca ar fi nule actele respective. Judecatorul verifica in camera preliminara ori de cate ori primeste un dosar sa vada care este validitatea actelor de urmarire penala care s-a efectuat. Asa ca, cu sau fara protocol, atunci cand un judecator constata ca un act de urmarire penala s-a efectuat in afara cadrului legal il declara nul, si nu are nimeni interesul sa lucreze degeaba. Dar, pana acum eu nu am vazut astfel de acte pentru ca nimeni nu isi doreste sa faca dosare care sa il compromita in final ca profesionist, si eu sunt optimist ca in continuare facandu-se verificarea legalitatii actelor de urmarire penala, cele care se afla in curs de instrumentare, ele, aceste acte vor fi considerate ca fiind legale, fiindca la toate analizele pe care le avem cu colegii nostri punem un accent foarte mare pe calitatea actului de urmarire penala. Este o problema care este o prioritate a Ministerului Public”.

Prezentam intreaga declaratie a lui Augustin Lazar:


Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 17 January 2019 14:22 +20

pai nu era normal SA SE ,,INERVEZE,,(CHIAR ACUSILEA IL AUZ CA SE DA ,,PROFESIONIST,,)pai daca/si da demisia adio motorina pe gratis pentru tractorist.lazar nu/i nimic mai mult decit paduchele din fruntea justitiei care reprezinta ogramada de paduchi ,fara rusine si fara stiinta de carte.domnule ministru,de ce dracului nu/i azvirliti din sistem ca astia nu fac decit paguba din sculare in culcare

# leprosu date 17 January 2019 16:59 +11

Banditul dupa ce a fost prins cu rata-n gura, se tot jura ca nu fura! Huuo mafiotilor din CSM!

# Diana date 17 January 2019 14:27 +7

Mafiotul asta tupeist trebuie urgent arestat. De ce inca este lasat in fruntea justitiei? Asta este o sfidare din partea guvernantilor si a ministrului justitiei. Oricate ilegalitati ar mai iesi la iveala niciodata asta nu o sa admita ca a facut ilegalitati. Ce dracu se mai tin mafiotii astia la butoane? Cum sa zici ca s-a respectat constitutia cu sau fara protocoale? E mai important ce zice asta sau faptele ilegale dovedite ca s-au comis? In alte tari mafiotii astia zburau instantaneu cu miile din magistratura. Cum se face curatenia in justitie lasand aceiasi infractori in functii ?!

# Mihail date 17 January 2019 19:17 +4

Esti cu capu" !!!! Ce vina are ministrul justitiei si guvernantii daca mafiotul de Iohanis nu vrea sa semneze revocarea lui Lazar ???? Ai deschis televizorul sau calculatorul abia astazi ???? Sau esti secretara lui Iohannis ????

# Nicolae Clivet date 17 January 2019 14:29 +1

Doamna prim adj. al PG, LAURA Oprean, este primul exemplu de procuror care a incalcat Constituttia Romaniei, prin decizia de sanctionare disciplinara 247 din 17.12.2012, in care se spune: "a recunoscut continutul convorbilrilor purtate cu doamna...". Nemaipunand la socotala ca a dispus, prin abuz de functie, internarea sanctionatului disciplinar la un spital de psihiatrie, pt. a fi comunicata, in acel loc, acesta sanctiune. Convorbiri telefonice nu mi-au fost aduse niciodata la cunostinta, pentru ca nici nu au existat. Au existat, in schimb, presiuni asupra medicului Popescu Gh., pentru a-mi administra cat mai multe medicamente halucinigene. Of. de pol. jud. Motoc Ion si Giurgiuveanu Romeo, l-au sunat tot timpul, cat eram internat pe medic, pt. a-i spune sa ma tina cat mai mult internat si sa-mi dea cat mai multe medicamente. Acesta nu este un abuz domnule Procuror General? La dosarul 626/P/2013, de ce nu s-a facut nicio cercetare?

# Rusinos date 17 January 2019 14:37 +7

Si atunci de ce ati semnat protocol in 2016? SCOPUL A FOST ACELA DE ELUDARE A LEGII.... .d-LE LAZAR!!! era mai usor de acuzat pt parchet cu protocoale, altfel trebuia sa puneti serios osul la treaba, ceea ce nu este pt PARADITORI!!!! , ZDRENTE!!!!

# Veterinar date 17 January 2019 15:02 +4

A dat rabia în jupânul Lazăr? ... E de bine ...Când sistemul ticăloșit e în turbare, e de bine! :-*

# DODI date 17 January 2019 15:23 +4

Tractoristul, deși nu are carnet de conducere pentru categoria de autovehicule la care a fost promovat, tot mai speră că va rămâne cu colacul în mână avât în vedere că la mituit pe polițistul șef de la Cotroceni acordându-i un bineNEmeritat NUP. Atâta doar că ULCERUL nu merge de multe ori la apă.

# Are dreptate Lazar. Judecatorii sunt buba. date 17 January 2019 15:30 +3

Ce au "verificat" si ce au "controlat" privind legalitatea dosarelor penale facute cu antet sri? Tot tot tot au verificat mai putin ciurul constitutional. Hehehe. Justitia in romania e un zgarie nori fara cei 7 ani de acasa pusi la baza. Sa nu furi. Una din 10 reguli de baza. Sau nu e furt cand iei fara drept ANI INTREGI DIN VIATA UNOR OAMENI SI CONCOMITENT ANI INTREGI DIN VIATA MEMBRILOR FAMILIEI CELUI MIRUIT PE PROTOCOL? Unde au fost pregatiti judecatorii acestia care NU stiu ce prevede CONSTITUTIA? PENTRU CE PRIMESC SALARII GRASE GRASE GRASE? Pentru ca sufera de inamovibilitate???!??

# pro Democratie date 17 January 2019 15:44 +5

DEMISIA de onoare nu e “de presiune”,ci ca urmare a ingeneriilor total pe langa Constitutie,care ma gandesc ca e tot un fel de Lege.Ma mir ca studentii unde predau acesti ingineri a Dreptului,care au semnat cu nerespectarea legii fundamentale,nu cer demiterea lor de la Catedrele unde predau,asa de dragul Democratiei.Nu de alta dar ne aflam exact pe timpurile lui Ana Pauker si cu Dej,cand lingaii sistemului impreuna cu securitatea bagau spaima“in burgheji,fara respectarea drepturilor fundamentale.Ce se mai repeta Istoria!

# Edelweiss – Ivory Tower Controller date 17 January 2019 15:54 +8

Decalogul Chomsky – punctul 6: „Poporul trebuie dezobișnuit să problematizeze realitatea și să acționeze sub impulsul emoțiilor” Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente și la reacții glandulare, nu la rațiune. Să încurajezi reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat. Ref: „Siguranța cetățeanului român nu e negociabilă” – Plăvanul Moron de la Hermanstadt „… valul de violență și de problemele privind siguranța cetățeanului” – Mecanizatorul Impertinent de la Apulum. (post-script: Tower, Condor request flight level 600 to stop seeing this abhorrent country!”

# vasile date 17 January 2019 15:58 +4

Colaborarea cu serviciile secrete in afara legii (ceea ce au si facut),nu duce la excluderea din magistratura? Intreb,pentru un prieten.P.S. Iar daca tot avem atatea Case de Avocatura,de ce nu cer niste avocati seriosi,prin instantele civile,excluderea semnatarilor din Magistratura,ca urmare a nerespectarii legii.Sa decida instantele,asa cum ne spuneau ei prin declaratiile de presa..Sau daca avocatii nu pot,poate cer cei de la Luju.

# Jemapel Costel date 17 January 2019 16:04 +5

S-a ofticat gargamel dom'ne.. Sau vopseaua pe care si-a dat-o pe scafarlie avea continut mare de plumb si i s-a iritat inteligenta, de unde si starea de nervozitate.. Cand aude cuvantul 'demisie' intra in fibrilatie. De unde atata demisie daca el s-a lipt cu corega de scaun ca sa nu fie dat afara.  Si cand i s-o termina mandatul, asta se propteste cu mainile si cu picioarele in tocul usii ca sa nu fie scos afara cu forta. Trebuie totusi sa remarcam aceeasi tehnica de schimbare a subiectului atunci cand intrebarea nu convine, aplicata de majoritatea tembelilor din actuala opozitie pdl, usr. semn ca-s antrenati la aceeasi scoala pregatitoare in metode de manipulare si distragerea atentiei. 

# SPARTAKUS date 17 January 2019 16:05 +6

Situatia in care se afla in prezent,asa zis TAICA LAZAR,este extrem de incomoda si nelinistita.In final cred ca banchiza va scufunda minciuna,tradarea si pe ticalosi,indiferent cata paza vor sa puna pe titanicul cu care vor sa fuga dintre noi.Evident ma refer la procurori,in special cei de la DNA,care au batjocorit si nenorocit oameni nevinovati,o demonstraza mizeria de sub pres care incepe sa iasa la suprafata.Cei vinovati vor incerca sa se faca nevazuti,dar nu vor reusi!In cele din urma toti acestia trebuie sa fie trasi la raspundere!!!!

# Iulia date 17 January 2019 18:26 +2

Azi Lazar a fost vizibil panicat, mai avea putin si o ameninta pe Dna Ciuca de la A3. Sub imperiul emotiei da raspunsuri care il afunda si mai tare. La care val de violenta se refera, la cea a celor din # care hartuiesc pe strada politicienii/le picteaza portile, scarile? Dar o condamnare care serveste drept exemplu pentru altii, la care Art. este prevazut? Cu fraza "nu cred ca doriti sa interferati in activitatea de urmarire penala a unui procuror" ne spune ca Dna Carmen e urmarita penal (nu era doar martor)? Sigur ca nu s-au compromis "profesionistii" care au luat clasari pe banda rulanta, de "valide" ce erau probele. Daca tacea, filosof ramanea...

# Pintea date 17 January 2019 21:24 +4

Ce intrebare! Cum sa-si dea demisia?? Pai daca avea onoare, isi dadea demisia demult, nu astepta decizia CCR care ii da un sut in fund. Dar el asupra cator persoane nu a facut presiuni, a defaimat, a facut dosare ca sa le anihileze, iar acum acuza ca este o campanie impotriva lui? Nu este nici o campanie, este numai trecutul care il ajunge din urma, este realitatea care vine peste el ca un tavalug si care il descopera, aratandu-l asa cum este: un incompetent, un obedient, un farsor, un perfid, un mincinos, un decrepit.

# Salvamar date 18 January 2019 06:58 +1

Acest domn Corega este un penibil. Adica daca il critici pe el si abuzurile procurorilor dai in Ministerul public incalci independenta procur Va mai amintiti celebra zicere de pe vremea lui Ceausescu? - ”dai in mine (Ceuasescu), dai in fabrici si uzine”. Pai nea Corega, daca nu era presa mai aflam noi de faptele lui Portocala, Onea, Man, Kovesi etc,....etc...? Daca nu era presa mai aflam noi de protocoale? Nexam....Nea Corega, procurorul este independent in cerecetarea sa, dar daca clasarea unei cauze nu este corecta, procurorul ierarhic superior poate reintoarce la procuror si sa-i ceara sa cereceteze cauza cum trebuie. Asta nu afecteaza independenta procurorului, ci il pune sa faca treaba corect. Judecatorii fac controlul documentelor de la dosar, dar nu au cum sa cereifice daca denunturile, stenogramele, alte dovezi sunt corecte sau au fost ilegal procurate de domnii procurori. Nu mai bate campii si da-ti demisia...hahalera mincinoasa...Nu te mai confunda cu Ministerul prublic...

# Sibianul date 18 January 2019 07:41 +2

Da-ti demisia odată și nu mai incerca atâta lume ! Du-te sa nu te mai vedem că ne îmbolnăvești ! Ai câștigat o căruță de bani de la gură acestui popor care chiar nu mai are răbdare cu voi .Va folosiți de functii că sa face-ti jocuri politice . Pe johanis l-ai rezolvat cu toate dosarele , ce ordine mai ai ? DEMISIA SAU DEMITEREA SI LA PUSCARIE .

# Neanae date 18 January 2019 09:59 +2

Sa luam aminte un mare nonsens. SALARIILE PROCURORILOR SUNT RUȘINOS DE MARI FATA DE CELE ALE MEDICILOR SAU INGINERILOR, SAU ALE ORICĂREI ALE CATEGORII! Acest lucru trebuie sa înceteze. Nu mai vorbim de corupția cu adevarat UCIGATOARE din rândul lor (cati nevinovați sunt duși rapid la moarte, cati au murit din cauza dosarelor fabricate?). Edelweiss, tara e ok, ca o vezi de sus sau de jos. Nenorocirea ei este ca e populata de prea mulți idioți convinși ca-s genii! Fix ca unii care afirma ca sunt Napoleon ... Am o buna rezerva de un Bourgogne rafinat ca sa ma cinstesc cand ametitul asta de lăzărel se va duce la pâine si apa! In doua saptamani revenim cu picioarele pe pământ!

# Ce nesimtit , cum tine el de scaun poate prinde pensia ... date 18 January 2019 18:54 +1

aia babana ! Acest personaj infect care ia tinut paretea lu` Covesi si apoi cand a fost dovedita plagiatoare si penala (cu gasca ei d eelita Portocala si Cartof ala) atunci a varat-o la caldurica la CSM , de parca e tarlaua lu` ma-sa acolo si nu institutie publica platita de noi. :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva