22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TARAFUL LACHEILOR – Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM i-a albit pe inculpata Laura Kovesi, pe fostul ei adjunct Marius Iacob, precum si pe paraditorul Cristian Ardelean. Kovesi era acuzata de manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, atitudini nedemne si nerespectarea obligatiilor administrative. „Sindicatul” a disjuns unul dintre dosarele vizandu-l pe Iacob (Minutele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

16 September 2020 17:49
Vizualizari: 5675

E greu de intalnit o slugarnicie mai mare decat cea a Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din CSM. Chiar miercuri, 16 septembrie 2020, „Sindicatul” a facut sluj in fata a trei dintre cele mai scandaloase figuri ale procuraturii romane.Ne referim la inculpata Laura Kovesi (foto centru), la fostul ei adjunct de la PICCJ si DNA, Marius Iacob (foto dreapta), precum si la paraditorul Cristian Ardelean (foto stanga). „Brigada Nufarul” a respins actiunile disciplinare formulate de catre Inspectia Judiciara in cazul tuturor celor trei: la Kovesi ca ramasa fara obiect, la Iacob ca nefondata, iar la Ardelean prin admiterea exceptiei nulitatii absolute.

Mentionam ca Marius Iacob a fost trimis in judecata disciplinara in doua dosare: intr-unul singur, iar in celalalt impreuna cu Luluta. Procurorii CSM au operat o disjungere in aceasta din urma cauza, respingand actiunea fata de Kovesi si hotarand ca Iacob sa fie cercetat separat.


Iata mai intai minutele cauzelor:


I. 1/P/2018 (Kovesi si Iacob):


Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Kovesi Laura Codruta, procuror sef european, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a), c) si m) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca ramasa fara obiect.

Disjunge cauza privind pe Iacob Marius Constantin, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dispune trimiterea dosarului la Biroul grefa sectiilor in vederea constituirii unui nou dosar si stabileste termen in vederea judecarii la data de 16 septembrie 2020, ora 10:30.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cu recurs odata cu fondul in privinta dispozitiei privind disjungerea. Pronuntata in sedinta publica astazi, 16 septembrie 2020”.


II. 6/P/2020 (Iacob singur):


Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Jacob Marius Constantin, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. i) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica astazi, 16 septembrie 2020”.


III. 14/P/2019 (Ardelean):


Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr. 2796/B/23.08.2019, date in lucrarea nr. 19-2303 la data de 23.08.2019.

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratului Ardelean Cristian Marius, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. i) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata In sedinta publica, astazi 16 septembrie 2020”.


Redam abaterile disciplinare de care sunt acuzati cei trei (conform art. 99 din Legea nr. 303/2004):


Kovesi:

- lit. a: „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- lit. c: „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

- lit. m teza a II-a: „nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

Iacob (in ambele dosare): lit. i teza I: „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”.

Ardelean: lit. i teza I.

Comentarii

# Andrei Muresan date 16 September 2020 18:48 +5

Daca ramaneam in Romania, viata mea era terminata. Asa spune si sotia mea. Viata in strainatate nu este usoara, este chiar foarte grea. Sa nu credeti canadienii sunt geniali; dimpotriva sunt prosti, rasisti, rai. Greu sa ajungi in functii cat de cat. Sclav este usor, dar sef niciodata. In SUA este total diferit. Daca esti bun capeti respect. Si nu este rasism, chiar daca sunt idioti care spun altceva. Am scris aceste randuri pentru a sublinia diferenta dintre cei care fac justitia, politica, media in Romania. Omul bun, profesionist, numai dupa chip se cunoaste. Romania este plina de chipuri urate. Prea mult. Hidos. Incerc sa vorbesc limba romana cat mai corect, chiar daca 90% din conversatii sunt in franceza sau engleza. Dar vad la televiziunile din Romania (sunt consultat juridic pentru Europa de Est, la un comcern media) un dezastru in logica, exprimare, prezentare, gramatica s.a.m.d.Am urmarit intr-o zi la A3 o emisiune de sinteza politica, unde am vazut si deputati unguri; destepti

# imun/teanu date 16 September 2020 19:14 +8

Kovesi! Comentarii? Numitul Marius Iacob cand "suplinitor" ei, cu, tot numit, Gigi Popovici, cand sef sectie, cu si, antamat, procuror de dosar si si alti, "constituire de grup infractional organizat". Musamalizarea (zis foarte simplificat) infractorilor asta inseamna. Cand probele erau indubitabile! /si mai sunt /si inca vor fi. DAR ! Cine sa scoata la lumina, cand "justitia" (noastra?!) doar "spala o mana pe alta". Dimpotriiva, cine-ndrazneste sa deschida gura e bagat la masina de tocat. Experimentat. Scarba noastra si mania /postCeausescu Romania.

# Cetateanul date 16 September 2020 20:50 +4

La lck solutia este juridic corecta. La încrezutul cuceritor insa e cu #m*ue pe față! Dar nu îi bai... țara are fix ce merită și fix ce votează!

# Liţă date 16 September 2020 21:10 +2

Andrei Muresan* Nu strică să aflăm şi de la românii de peste ocean cum se vede situaţia de la noi. Salut gestul tău.

# basicuta date 16 September 2020 21:24 +2

Sectia pentru mafioti nu se dezminte...da ce credeati...pe bune...justitie corectă?

# nae girimea date 17 September 2020 07:04 +2

@ Andrei Muresan Da , si eu sant trist pt faptul ca dusmanii nostri sant valorosi ( deputatii unguri , Viktor Orban , Putin ), iar ai nostri niste muhaiele .

# VIKY date 17 September 2020 10:13 +2

Berbecele de bihor, impreuna cu prietenul lui, tractoristul, au adunat toate literele alfabetului in cazurile care impiedica punerea in miscare si exercitarea actiunii penale!!!!Nu stiu daca in ,,cariera,, lor au reusit sa duca pina la capat vreun dosar! Dar deh, ne-am obisnuit deja cu ideea ca in romania doar raul este premiat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva