25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TEROAREA CATUSELOR – Corectnews dezvaluie un nou dosar facut pe marturii smulse sub amenintare: “Eram obligat sa spun ce aveau ei scris pe hartie. Aveau scris pe hartie niste intrebari cu tot cu raspunsuri... Nu mentin declaratia de suspect pentru ca mi-a fost luata sub presiune... Mi s-a impus ca daca nu semnez acea declaratie voi fi retinut 24 de ore... Nu am citit declaratia inainte de a o semna”

Scris de: L.J. | pdf | print

11 March 2019 13:36
Vizualizari: 3910

Acuzatii grave impotriva anchetatorilor care au lucrat intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Brasov. Mai multi martori din cauza in care patronul a doua firme de taxi din Brasov, Marian Dorha, a fost trimis in judecata, au dezvaluit la Curtea de Apel Brasov practicile abuzive la care ar fi apelat organele de urmarire penala. 


Cazul a fost prezentat de publicatia corectnews.com, care publica marturiile unor persoane, date la Curtea de Apel Brasov, care au sustinut ca ar fi fost obligate sa dea declaratiile dorite de organele de urmarire penala si ca ar fi fost amenintate ca vor fi retinute pentru 24 de ore. 

Astfel, unul dintre martori a precizat ca nu isi mai mentine declaratia data la parchet, in conditiile in care aceasta a fost luata sub presiune:

Eram obligat sa spun ce aveau ei scris pe hartie. Aveau scris pe hartie niste intrebari cu tot cu raspunsuri. (…) Nu mentin declaratia de suspect pentru ca mi-a fost luata sub presiune. (…) Mi s-a spus ca daca nu voi colabora voi pati ca CFR-isti, adica in 24 de ore imi voi aduce aminte, a inceput sa ridice tonul la mine. Gandul meu era sa ies pe usa, puteau sa spuna ca am fost abuzat de conducere ca spuneam orice atunci cand au ridicat tonul la mine si au zis ca voi fi arestat 24 de ore”.

De asemenea, un alt martor a relatat ca a semnat declaratia data la parchet fara sa o citeasca, fiind amenintat ca va fi retinut pentru 24 de ore: “Nu mentin declaratia pe care am dat-o in fata organelor de urmarire penala, in calitate de suspect. (...) Am semnat declaratia de la urmarire penala, nu am citit-o, am fost sub presiune si mi s-a spus ca nu are nici o treaba cu mine, ca o sa apar numai ca martor in acest proces. Mi s-a impus sa semnez acea declaratie, sub amenintarea ca daca nu semnez acea declaratie, voi fi retinut 24 de ore. Precizez ca dupa ce mi-au spus sa semnez declaratia sub amenintarea ca voi fi retinut 24 de ore, apoi mi-au spus ca nu au nici o treaba cu mine si ca o sa apar numai ca martor in acest proces”.

La fel suna si declaratia data in instanta de unul dintre suspectii din dosar: "Nu mentin declaratia pe care am dat-o la urmarire penala in calitate de suspect. (…) Nu am citit declaratia scrisa in format electronic inainte de a o semna”.

* Cititi aici mai multe detalii despre cazul de la Brasov (I)

* Cititi aici mai multe detalii despre cazul de la Brasov (II)

Comentarii

# Mike date 11 March 2019 22:28 +4

Abuzurile erau la ordinea zilei,si nu doar acolo.Daca ma gandesc bine,de vina nu sunt doar codurile pensle scrise cu dedicatie pt procurori si anchetatori, ci chiar ei ca fiinte lipsite de orice urma de umanitate,care nu urmareau decat umplerea propriilor buxunare din banii bugetului de stat. Cata lume stie ca pt un grup organizat un procuror lua prime de 3000 -5000 lei ? Cu cat mai mare,cu atat era mai "banos' pt procuror. Cata lume stie ca daca ancheta se intindea dupa ora 16.00, fie si doar 1 singur minut, procurorul primea " bonus" 4 zile de concediu suplimentar,platit din banii fraierilor de contribuabili.Nici avocatii vechi nu se mai mirau ca veneau mascatii dimineata la suspect,il luau , dupa care acesta astepta cu orele ,pus sa fiarba in suc propriu, pana cand avea procurorul timp de el. Iar audierea dura,si dura,cu pauze.Bingo: 4 zile de concediu pe spatele bietei victime ? De ce nu spune nimeni aceste lucruri ? Poate asa ar intelege lumea cum le crestea bunastsrea calailor

# nastasia date 12 March 2019 11:06 +1

Garanteaza cineva ca aceste practici au incetat ... ? Asteptam noi dosare in instanta, deoarece, acolo se pare ca martorii se dezinhiba, capata limbarite, .. si alte manifestari libere. Acolo e adevarata democratie in comportament, afirmatii si limbaj !

# Despre Chindea date 13 March 2019 12:50 0

:-x :-x Procuroarea Chindea a plecat din SIIJ pentru ca e omul lui taica Lazar si al Lulutei, nu putea sa asiste la un act de curaj impotriva faraoancei. :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva