18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TULUS A FOST UN SOT EROU – Fosta nevasta a procurorului Doru Tulus, judecatoarea Andrea Chis din CSM, mai ca si-a luat jucariile si a plecat. Andrea Chis a parat-o la sefa CSM Nicoleta Tint pe colega sa Evelina Oprina, dupa ce aceasta si-a dat jos masca de la gura cand a vorbit, fix cum au facut si alti membri ai Consiliului. De tot rasul, Chis acuza nepurtarea mastii, desi a stat fara masca la ultimul Plen. Vedeti imaginile ipocriziei: Chis, fara masca la sedinta CSM (Foto)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 June 2020 17:23
Vizualizari: 9027

Slava Domnului ca mai avem trei ani cu CSM in actuala componenta. Slava Domnului ca inca trei ani judecatoarea Andrea Chis (foto 1) va fi membru al Consiliului. Mai mult, noi chiar speram sa ajunga sefa CSM. Caci, cu acest CSM vom avea distractie pe cinste si circ in toata regula.


 

Circ a fost chiar joi, 4 iunie 2020, la sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM. Si trebuie sa ii multumim pentru acest spectacol fostei neveste a procurorului Doru Tulus, judecatoarea Andrea Chis, caci ea a dat tonul. Trebuie sa recunoastem insa de la bun inceput: niciodata nu am vazut-o pe Chis intr-o asemenea ipostaza.

Astfel, Andrea Chis a avut o iesire furibunda la adresa colegei sale din CSM, Evelina Oprina, pe motiv ca aceasta nu ar fi purtat masca in timpul sedintei. Asta desi Evelina Oprina, asa cum si ea insasi a explicat, si-a dat masca jos doar cand a vorbit. Asa cum a facut si judecatorul Bogdan Mateescu (foto 2), asa cum a facut chiar Andrea Chis (foto 1 si 2), si asa cum este normal pana la urma.

Cu toate acestea, suparata foc, Andrea Chis a parat-o pe Evelina Oprina la presedinta Consiliului Nicoleta Tint, pe motiv ca nu poarta masca. Ulterior, Chis a trecut la o noua acuzatie. Una halucinanta: Evelina Oprina nu a venit la serviciu in perioada starii de urgenta. Asta in conditiile in care chiar decretul presedintelui Iohannis dadea posibilitatea derularii activitatii prin telemunca, iar Oprina a luat parte la sedintele CSM prin videoconferinta, lucru ce se poate vedea pe inregistrarile aflate in arhiva Consiliului.

Chis nu s-a oprit insa aici si a tintit mai sus. La sefa CSM Nicoleta Tint, pe care a acuzat-o ca nu cenzureaza partea mesei unde se afla judecatoarele Evelina Oprina si Gabriela Baltag.

 

Chis a ratat-o pe Scutea. Oare are tupeu sa se bage la Procurorul General?


Unul dintre cuvintele care au scos-o din sarite pe Andrea Chis a fost “ipocrizie”. “Mi se pare ca ipocrizia ar trebui sa o lasam deoparte”, a subliniat Evelina Oprina. De ce oare a sarit ca arsa judecatoarea Andrea Chis dupa ce a auzit aceasta replica? Noi am identificat un posibil motiv.

Concret, desi a acuzat-o pe Evelina Oprina ca nu poarta masca in sedinta, fix asta a facut chiar judecatoarea Andrea Chis. S-a intamplat saptamana trecuta, in 28 mai 2020, la sedinta Plenului CSM, acolo unde Andrea Chis a stat fara masca la gura. Si, atentie, nu a facut asta doar cand a vorbit, ci si atunci cand isi asculta colegii. Dovada sunt pozele si inregistrarea pe care le prezentam mai jos.

Altfel, in aceeasi sedinta a CSM, fara masca la gura poate fi vazuta si Gabriela Scutea, Procuror General al Romaniei. Asa ca ne intrebam: oare Chis nu are nimic sa-i transmita lui Scutea? Sau la Scutea nu e voie?

 

Respectele noastre, Tulus!


In final repetam ce v-am spus mai devreme. Niciodata nu am vazut-o pe judecatoarea Andrea Chis atat de nervoasa si cu atat de multa rautate, asa cum a fost in sedinta de joi, 4 iunie 2020. Tocmai de aceea, din punctul nostru de vedere procurorul Doru Tulus, fostul sot al lui Chis, a fost un erou. Respectele noastre, Doru Tulus!

Imaginile cu circul CSM le puteti vedea in video-ul de la finalul articolului. Mai jos, o puteti admira pe judecatoarea Andrea Chis cand face fix ceea ce o acuza pe Evelina Oprina ca face: si anume nu poarta masca. Tot la finalul articolului aveti si inregistrarea sedintei de Plen in care Andrea Chis a stat fara masca.


Pana atunci cititi stenograma scandalului de la CSM:


Andrea Chis: Va rog sa le spuneti colegelor sa isi puna masca, ori ne scoatem toata lumea mastile. Eu cred ca regulile in acest consiliu se refera la toata lumea, nu numai la mine. Am cerut voie sa nu port masca cat am vorbit, dar dansele nu poarta masca deloc in sedinta.

Evelina Oprina: Doamna presedinta, sa nu imi dea lectii doamna judecator Chis, eu mi-am scos masca, intocmai ca si domnia sa, doar cand am vorbit, si nu astept lectii de la doamna judecator. Mi se pare ca ipocrizia ar trebui sa o lasam deoparte.

Andrea Chis: Doamna presedinta, fata de faptul ca s-a vorbit de ipocrizie, vreau sa reamintesc ca doamna Oprina nu a venit nicio zi la serviciu in perioada decretului starii de urgenta, si acum nu poarta masca.

Gabriela Baltag: Ce legatura are faptul ca doamna judecator Oprina a avut dreptul prin decret sa stea acasa si sa aleaga munca de la domiciliu. Ce rost au aceste discutii, pentru ce? Ca sa o denigram pe doamna judecator Oprina?

Nicoleta Tint: O sa intrerup sedinta daca nu oprim aceasta discutie.

Evelina Oprina: Dar as vrea, doamna presedinta, sa spuneti in sedinta publica – pentru ca acesta este un atac direct din partea doamnei judecator Chis – daca eu pe durata starii de urgenta nu am participat la toate activitatile Consiliului. Vreau sa faceti aceasta precizare.

Nicoleta Tint: Lucrul acesta cred ca nu are nevoie de precizare.

Bogdan Mateescu: Va rog din suflet, doamna judecator...

Evelina Oprina: Este inadmisibil cum un judecator distorsioneaza si deformeaza adevarul.

Nicoleta Tint: O avem pe colega noastra de la Tribunalul Iasi aici, suntem intr-o procedura, va rog frumos sa revenim la aceasta procedura si sa incercam sa respectam cu totii regulile.

Gabriela Baltag: Este adevarat, obligativitatea mastii este reglementata, dar in acelasi timp sa stiti ca eu ma gandeam foarte serios ieri sa fac o solicitare si sa v-o adresez, si sa va spun ca trebuie sa-mi creati conditiile posibilitatea de a vorbi si fara masca, pentru ca eu am ceva probleme de sanatate serioase si nu pot sa vorbesc corespunzator cu masca. Si legea prevede exceptii.

Andrea Chis: Doamna presedinta, doamna Oprina nu s-a cenzurat cand a folosit cuvantul ipocrizie. Eu chiar vreau sa o cenzurati si pe dansa. Eu nu am observat, doamna presedinta, nu va suparati, sa cenzurati si acea parte a mesei niciodata. De aceea este o problema ca aceasta parte a mesei in care sunt trebuie sa se apere.

Nicoleta Tint: Cred ca nu am fost in situatii sa va cenzurez nici pe unii, nici pe altii, doar fac apel mereu la a merge in aceste sedinte si a discuta in limitele ordinii de zi, cu tot ceea ce presupune statutul de membru al Consiliului. Va rog foarte frumos, haideti sa ne concentram pe sedinta. Eu nu cenzurez pe nimeni.

Evelina Oprina: Eu imi cer scuze pentru iesire, doamna presedinta, am fost provocata. Eu imi cer scuze, chiar nu era locul aici, dar sunt unele momente in care chiar nu poti sa taci cand vezi niste neadevaruri”.


Iata pozele cu judecatoarea Andrea Chis fara masca la sedinta Plenului CSM din 28 mai 2020:

 


 

* Vedeti aici scandalul de la sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM (minutul 23:30)


* Vedeti aici imaginile cu Andrea Chis fara masca la sedinta Plenului CSM din 28 mai 2020

Comentarii

# vaduva date 4 June 2020 20:58 +1

HEEEYYYY, prin lege aveti voie caci un VORBITOR in public, intr-o sala cu 16 persoane, oricum sunt mai putin de 16 persoane in sala...poate sa VORBEASCA FARA MASCA...daca sunt 3 metri intre vorbitor si cel din fata sa....

# imun/teanu date 5 June 2020 12:56 0

Ce CACANARIE! Acum, si femeia asta are dreptate, ca de!, a lasat-o Tulus pentru alta mai noua /care cu si botularea e cert mai misto. dar de ce sa-si verse pe alta rarunchii! Pe vremuri, cand canalele (si latrine) inca se mai desfundau, cacanarii se numeau lucratori la ICAS. Cu astfel, mai sus, mostre, nu ar fi mai nimerit ca alde CSM, ICCJ si celelalte in bransa, sa-si reactualizeze sigla.

# Adrian date 5 June 2020 22:15 -1

,,distractie pe cinste si circ in toata regula''. Asa vin banii d-le. Mai multi cititori pe site, mai multe lovele. Si cu ce-i atragi, daca nu cu-n scandal, o disctractie ? Iar astia care s-au ajuns, promovati fiind pe salarii babane sigur, sigur, c-o sa va dea subiecte. Doar e in fisa postului, ca doar deaia au fost urcati acolo sus. Pun toti umarul la un circ national pentru abaterea atentiei de la ,,pandemia'' economica.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva