5 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNANIMITATE PENTRU PETCU – Judecatoarea Roxana Ioana Petcu, directoarea Directiei de inspectie pentru judecatori din Inspectia Judiciara, a fost validata ca sefa a IJ pe un mandat de 3 ani. Petcu a primit voturile tuturor celor 18 participanti la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Judecatoarea a fost singura candidata la concursul pentru conducerea Inspectiei Judiciare (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 July 2022 14:08
Vizualizari: 3267

Judecatoarea Roxana Ioana Petcu (foto) – cea care inca din anul 2020 conduce Directia de inspectie pentru judecatori (DIJ) din Inspectia Judiciara – a fost validata joi, 7 iulie 2022, de catre Plenul CSM, in functia de inspector-sef al IJ, pentru un mandat de trei ani.Magistrata a primit voturile tuturor celor 18 membri prezenti la sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (absent fiind doar ministrul Justitiei Catalin Predoiu).


Iata minuta Hotararii nr. 98/2022 a Plenului CSM:


Validarea rezultatelor concursului pentru numirea in functia de inspector-sef al Inspectiei Judiciare (6584/DRUO/2022)

Solutie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat validarea rezultatelor finale ale concursului pentru ocuparea postului de inspector-sef al Inspectiei Judiciare, organizat in perioada 17 martie – 17 iunie 2022. (unanimitate)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat numirea doamnei inspector PETCU ROXANA IOANA in functia de inspector-sef al Inspectiei Judiciare, pentru un mandat de 3 ani, incepand cu data de 07.07.2022. (unanimitate).


Amintim ca Roxana Petcu a fost singura candidata la concursul pentru ocuparea functiei de inspector-sef al Inspectiei Judiciare (click aici pentru a citi).

Inspectoare judiciara din 28 decembrie 2018, Petcu a activat ca vicepresedinta, apoi ca presedinta a Judecatoriei Buftea intre 2005 si 2011, apoi a condus Tribunalul Ilfov din noiembrie 2011 pana in octombrie 2013, cand a fost detasata la Consiliul Superior al Magistraturii – Directia resurse umane si organizare – Serviciul resurse umane pentru instantele judecatoresti. De altfel, Petcu a condus acest serviciu intre 2017 si 2018, inainte sa fie admisa in Inspectia Judiciara. Judecatoarea are un doctorat in drept din partea Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.

Roxana Petcu a fost numita de catre fostul sef al IJ, judecatorul Lucian Netejoru, la conducerea DIJ prin Ordinul nr. 68 din 9 iunie 2020.


Petcu a condus interimar Inspectia timp de 6 zile inainte de numire


Tot in legatura cu Netejoru, mentionam ca mandatul acestuia la carma Inspectiei Judiciare a expirat la 15 mai 2022, insa magistratul a ramas interimar pana la 1 iulie 2022 – fapt permis de art. 67 alin. 7 din Legea 317/2004:

In situatia vacantarii functiei de inspector-sef sau, dupa caz, de inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare ca urmare a expirarii mandatului, interimatul functiei se asigura de inspectorul-sef sau, dupa caz, de inspectorul-sef adjunct ale caror mandate au expirat, pana la data ocuparii acestor functii in conditiile legii”.

Tot la 1 iulie 2022, Lucian Netejoru a iesit la pensie – solicitare care ii fusese aprobata de catre Sectia pentru judecatori a CSM in sedinta din 23 iunie 2022. La 28 iunie, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a judecatorului.

Intre 1 iulie 2022 (pensionarea lui Lucian Netejoru) si 7 iulie 2022 (validarea de catre Plenul CSM), judecatoarea Roxana Petcu a condus interimar Inspectia Judiciara, primind in acest sens delegare din partea fostului sef al Inspectiei, Lucian Netejoru. Totusi, mandatul interimar a avut in vedere doar gestionarea chestiunilor administrative curente.


* Cititi aici CV-ul integral al judecatoarei Roxana Ioana Petcu

Comentarii

# Mihnea date 8 July 2022 15:15 +135

Fiind singura candidata ar fi fost culmea sa iasa pe locul 2 ... Plagiatorii sunt tot mai apreciati in Romania si intalalati la conducerea institutiilor publice ... Plagiat = furt Pas cu pas o, Romania educata!!!

# maxtor date 10 July 2022 05:34 +43

poate ca i-a inspectat pe toti cei 18.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva