11 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNII MOR, ALTII ISI UMFLA CONTURILE – Doctorul Vasile Astarastoae demasca profitorii de pe urma pandemiei de coronavirus: „Inainte de a declara pandemia, s-a elaborat un studiu in colaborare cu Forumul Economic Mondial si Fundatia Bill & Melinda Gates... Presa a preluat declaratiile alarmiste ale OMS si a indus o isterie colectiva... Se lucreaza febril la vaccin... Consilierul Angelei Merkel a propus o aprobare simplificata a vaccinului... Institutul sau primeste finantare de la Fundatia Gates”

Scris de: V.B. | pdf | print

30 martie 2020 17:24
Vizualizari: 6787

Atentia publica ar trebui concentrata nu pe numarul zilnic de imbolnaviri cu coronavirus, ci pe cei care profita de pe urma pandemiei. Semnalul de alarma a fost tras luni, 30 martie 2020, de catre doctorul Vasile Astarastoae (foto), fost presedinte al Colegiului Medicilor din Romania.Cele care sunt interesate in primul rand sa profite de pe urma pandemiei sunt companiile farmaceutice, care de obicei pun presiune pe guverne sa adopte legi privind vaccinarea obligatorie, chiar daca respectivele vaccinuri au fost insuficient testate, puncteaza Astarastoae.


In al doilea rand, nu trebuie sa uitam ONG-urile mari, de la nivel mondial, cum este fundatia lui Bill Gates. Ca o coincidenta, aceasta fundatie a elaborat deja un studiu si a derulat o simulare inca din octombrie 2019, cu doua luni inainte sa izbucneasca epidemia de COVID-19 in China, mentioneaza Vasile Astarastoae.


De asemenea, profesorul de bioetica ii arata cu degetul si pe politicieni, dand exemplul virusologului german Christian Drosten, consilier al cancelarului Angela Merkel si cel care a propus o aprobare simplificata a vaccinului anti-coronavirus. Absolut intamplator, acelasi Drosten detine un institut care i-a vandut Guvernului Germaniei teste pentru coronavirus si deja lucreaza la un vaccin, cu finantare inclusiv de la Fundatia Bill & Melinda Gates.


Redam postarea de pe Facebook a lui Vasile Astarastoae:


Pandemia si puterea corporatiilor globale

Titlu mi-a fost inspirat de opera unei cunoscute cercetatoare germane.

Anna Holzscheiter (n. 3 iulie 1976) este, incepand din anul 2015, sefa a unui grup de cercetare intitulat Guvernare pentru sanatatea globala la Berlin Science Center (WZB). A absolvit Ludwig-Maximilians-Universitat München (literatura engleza, politologie, mass-media si comunicare), apoi un Masterat (cu distinctie) in relatii internationale si teorie politica la Universitatea din Westminster, Londra (2000), Doctorat (Summa cum laude) in Stiinte Politice si Sociale la Freie Universitat Berlin (2006). A fost Fellow la Departamentul de Sanatate Publica si Politici, London School of Hygiene & Medical Tropical (2007 - 2010 ) si la Centrul pentru Studii Europene, Universitatea Harvard (2014 - 2015 ). Profesor de stiinte politice si politici internationale la Freie Universitat Berlin(2014-2019), iar din 2019 profesor de politica internationala la Universitatea Tehnica Dresda. Cartea sa, Children’s Rights in International Politics. The Transformative Power of Discourse, este una de referinta.

Puterea corporatiilor globale este titlul prelegerii introductive a cursului sustinut in 2019 la TU Dresda. Ce spune Anna Holzscheiter: „Cred ca toti suntem de acord ca, in special, in politica globala de sanatate, interdependentele dintre marile fundatii private Gates, Wellcome Trust, Open Society Foundation si alti actori ai societatii civile, mass-media si stiinta au devenit atat de dense incat se poate vorbi despre o retea invizibila de dependente si de dominare." Actorii privati nu numai ca finanteaza, dar stabilesc si directiile, subiectele si termenii. Este de la sine inteles ca este vorba despre economie si „eficienta”, problemele de sanatate sunt depolitizate. Potrivit lui Anna Holzscheiter, „acest lucru este exprimat si in vocabularul ecosistemului, care intre timp a inlocuit retorica cocheta a castigului si a parteneriatului public-privat”… Citez din nou: ”In calitate de actori „fara scop lucrativ”, care se presupune ca nu sunt orientati spre obtinerea unui profit, acesti particulari isi aplica solutiile alternative propuse-bazate in realitate pe piata, fara legitimare democratica”.

Se stie ca sanatatea este o afacere mare, iar multi castiga foarte bine din ea. Adesea fara niciun fel de scrupule. In anii ’70, filozoful austriac Ivan Ilich, in celebra carte Nemesis Medicina (din pacate netradusa in limba romana) acuza corporatiile farmaceutice ca, profitand de puterea financiara si de mass media cumparata, induc oamenilor un consum exagerat si o dependenta de medicamente (pentru a creste profitul), fara sa se gandeasca la patologia produsa de medicament (iatrogenia). Ulterior, datorita presiunii publice, marile corporatii au adoptat coduri etice. Dar atunci cand castigul era tentant, le-au incalcat, desi (rar) au fost sanctionate de organismele de supraveghere si control (nationale si/sau internationale).

Cand e profitul mai mare decat intr-o pandemie?

In primavara anului 2009, OMS a lansat pandemia de gripa porcina. Dar anterior a elaborat un scenariu si un plan de pandemie in redactarea carora a implicat si organizatii de lobby finantate de industrie. Criteriile pandemice au fost substantial reduse. „Daca medicina moleculara moderna nu ar exista, cu analizele genetice, anticorpi si laboratoarele de referinta, atunci gripa porcina ar fi cucerit lumea si niciun medic nu ar fi observat nimic. Dar lucrurile au stat altfel. Mass-media, medici interesati si lobby-ul farmaceutic au alarmat sistematic lumea de pericolul unei boli amenintatoare si cu scenarii de dezastru” (Der Spiegel, 8 martie 2010).

Cine a avut de castigat?

Ne spune Medicament Telegram (citand cotidianul FAZ din 21 aprilie 2010) "Pentru producatorii de vaccinuri si inhibitori ai neuraminidazei, ghidurile pandemice diseminate de OMS s-au dovedit a fi un adevarat pachet de stimulare si promovare. Doar la o companie au crescut vanzarile in primul trimestrul 2010 cu 1,1 miliarde USD prin comercializarea de vaccinuri antigripale. Profitul net al companiei a crescut cu aproximativ 50% in aceasta perioada.” La acea vreme, miliarde de dolari din fonduri publice au fost platite pentru medicamentul antigripal Tamiflu. Ulterior, Tamiflu s-a dovedit a fi ineficient in gripa porcina, existand acuze ca datele experimentale au fost infrumusetate. La vaccinarea impotriva gripei porcine au existat efecte secundare considerabile, cum ar fi socul alergic si narcolepsia (boala somnului), in special la copii si adolescentii. Pentru a putea folosi produsul rapid, acesta nu a fost testat suficient. Producatorul a fost acuzat ca a ascuns rapoartele cu efecte secundare, dar despagubirile le-au platit tot statele, care au impus vaccinarea obligatorie.

In pandemia cu coronavirus constatam unele similitudini.

Inainte de a declara pandemia, s-a elaborat un studiu si un scenariu (Eveniment 201), la Centrul pentru Securitatea Sanatatii (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins, in octombrie 2019, care a fost realizat in colaborare cu doi parteneri puternici: Forumul Economic Mondial (WEF) si Fundatia Bill & Melinda Gates.

Mass-media si-a facut datoria: a preluat declaratiile alarmiste ale OMS si a difuzat o viziune apocaliptica, inducand o isterie colectiva, respectand recomandarea din Eveniment 201 (piata sa fie inundata rapid cu mesajele si informatiile dorite de OMS, iar alte mesaje trebuie suprimate).

Ghidurile OMS recomanda testarea in masa –“testati, testati, testati”. La fel si Bill Gates. Aceasta in conditiile in care in multe state nu exista paturi de anestezie si ventilatoare pentru a trata toti bolnavii cu forme grave. E foarte bine sa testam in masa daca ne permitem financiar, dar sa nu uitam ca testarea da indicatii cu privire la amploarea fenomenului si a masurilor, care trebuiesc luate, dar nu trateaza bolnavi. Unii ar putea spune ca salveaza viata altora. E un punct de vedere pe care insa le recomand sa-l comunice bolnavului, care nu are loc la ventilator si familiei acestuia. In plus, testam si identificam virusul, nu titrul de anticorpi. Cu alte cuvinte, in prezent nu masuram incidenta bolii, ci activitatea specialistilor care o cauta. Vom vedea, in final, care sunt firmele producatoare de aparatura si teste si care a fost profitul.

In actuala pandemie de coronavirus, se lucreaza febril la dezvoltarea unui vaccin. In mod normal, vor trece multe luni pana cand se vor solicita si parcurge procedurile de revizuire si aprobare. Dar la panica/isteria indusa, lucrurile s-ar putea sa se schimbe. Pe 18 martie, Christian Drosten (un eminent virusolog german, consilier al Angelei Merkel) a propus o aprobare simplificata a vaccinului: „Daca vrem sa facem totul ca societate, daca nu dorim cu adevarat sa acceptam o rata a decesului crescut la populatia mai in varsta, atunci probabil ca trebuie sa inlocuim reglementarea la vaccinuri si sa o simplificam maxim. Efectele secundare ar trebui sa fie acceptate ca inerente si statul ar trebui sa fie responsabil pentru ele. “ O problema: Christian Drosten are un Institut, care a pus la punct teste achizitionate ulterior de Guvernul Federal german. Acum lucreaza la un vaccin. El a confirmat faptul ca Fundatia Gates joaca un rol important in gestionarea pandemiei si ca Institutul sau primeste finantare importanta de la Fundatia Bill & Melinda Gates.

In concluzie, trebuie sa avem o gandire pozitiva. Dupa vremurile Coronavirusului, o multime de oameni vor suferi pierderi din cauza crizei economice. Dar nu toti. Unii vor castiga. Sa ne bucuram pentru ei.

P.S.1. Dupa pandemie, lumea, probabil, nu va fi la fel ca inainte. Ca orice criza, va determina schimbari importante. Este cu atat mai important sa mentinem drepturile omului si, mai ales, libertatea de exprimare ca nucleu al democratiei.

P.S.2. Din citate am eliminat numele firmelor. Dintr-un motiv simplu: ele sunt prezente pe toate pietele si sponsorizeaza lideri de opinie medicali, oameni politici, platesc mass-media (pentru publicitate), finanteaza partide. Toate intr-un cadru reglementat de codurile etice”.

Comentarii

# Ultimul Charlot date 30 martie 2020 17:48 +5

Mediatorii cer bani, ca sunt profesie liberala. 99% dintre ei nu profeseaza si sunt stersi de pe tablou pentru ca nu si-au platit cotizatia anuala. Cerșetorie și tupeu. Avocatii iar. Cei mai mulți nu au nici oficii si acum cersesc jalnic. La muncă !!! Sunt atatia copii si persoane cu reale nevoi si astia, cersesc cu tupeu.

# Trist dar adevarat date 30 martie 2020 20:41 +9

Domnule profesor, medic emerit și mare OM, aveți dreptate, vă felicit pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume și că toate încercarile v-au întărit, nu ezitați să fiți vertical și bun cetățean. Vă iubesc, avem nevoie de cât mai mulți oameni valoroși precum domnia voastră.

# sic semper tyrannis date 31 martie 2020 08:32 +1

Mike Pompeo Admits COVID-19 Is a “Live Exercise,” Trump Retorts “I Wish You Would Have Told Us” “This is not about retribution,” Pompeo explained. “This matter is going forward — we are in a live exercise here to get this right.” https://www.europereloaded.com/live-exercise-pompeo-lets-slip-how-he-sees-the-covid-19-pandemic/ Ray Kurzweil:“Pana in 2020 va fi un singur guvern mondial“ David Rockefeller:„Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala.„ Bertrand Russell:“Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.”

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.07.2020 – Predoiu il schimba pe Orban

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva