14 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

URIASA DISCREPANTA – Numarul dosarelor in care procurori au fost trimisi in judecata disciplinara este de sase ori mai mic decat cele privind judecatorii. In 2022, Inspectia Judiciara a exercitat 32 de actiuni disciplinare vizand judecatori. In schimb, doar 6 actiuni disciplinare exercitate de Inspectie au privit posibile abateri comise de procurori (Raportul de activitate)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 April 2023 13:19
Vizualizari: 4942

Este o diferenta enorma intre activitatea Directiei de inspectie pentru judecatori din cadrul Inspectiei Judiciare si cea a Directiei de inspectie pentru procurori din cadrul Inspectiei Judiciare. O arata datele statistice oficiale.


 

Inspectia Judiciara condusa de judecatoarea Roxana Petcu (foto) a publicat vineri, 21 aprilie 2023, raportul de activitate al institutiei pe anul 2022 (un raport foarte detaliat si bine realizat). Cifrele dezvaluie un volum de activitate aproximativ dublu al inspectorilor-judecatori, fata de inspectorii-procurori.

Spre exemplu, la Directia de inspectie pentru judecatori au fost inregistrate, anul trecut, 2400 de lucrari, dintre care 2253 au fost solutionate, iar 181 ramasesera in lucru la finalul lui 2022 (vezi facsimil). In ceea ce priveste Directia de inspectie pentru procurori, au fost inregistrate 1130 de lucrari, dintre acestea 1038 fiind solutionate, iar 92 ramase in lucru la finalul anului (vezi facsimil).

O discrepanta se observa, de asemenea, si in ceea ce priveste lucrarile deschise ca urmare a sesizarilor din oficiu. Concret, daca in cazul Directiei de inspectie pentru judecatori vorbim despre 73 de lucrari formate ca urmare a sesizarii din oficiu, la Directia de inspectie pentru procurori au existat doar 16 lucrari formate in urma sesizarii din oficiu.

 


Numarul dosarelor disciplinare, de sase ori mai mare la judecatori decat la procurori


Totodata, o diferenta uriasa intre Directia de inspectie pentru judecatori si Directia de inspectie pentru procurori exista si in ceea ce priveste numarul actiunilor disciplinare exercitate, adica a dosarelor disciplinare trimise in judecata. Astfel, conform raportului de activitate al Inspectiei Judiciare (atasat integral la finalul articolului), in 2022 au fost exercitate 32 de actiuni disciplinare fata de judecatori (vezi facsimil), in timp ce actiunile disciplinare fata de procurori au fost doar 6 (vezi facsimil), adica de aproape sase ori mai putine.


Iata actiunile disciplinare exercitate fata de judecatori in 2022:

 Iata actiunile disciplinare exercitate fata de procurori in 2022:

 * Cititi aici integral raportul de activitate al Inspectiei Judiciare pentru anul 2022

Comentarii

# Adevarul date 23 April 2023 15:11 +8

Date statistice măsluite. Raportul de control de la Mangalia a fost anulat de Sectia pt procurori, iar Petcu minte că este la secție. Nr mare de acțiuni de la judecători se explică prin aceea că mai întâi era întrebată Liuta daca să trimită și apoi se trimitea. Membrii de la secția pt judecători au fost aleși cu ajutorul lui Petcu și Catalin

# santinela date 23 April 2023 15:46 0

Pai si care-i mirarea ? Fara "procurori" NU poti trimite un judecator in instana,iar ei -papagalii-parchetari-nu se trimit singuri in judecata. Ce analiza-i asta ?

# santinela date 23 April 2023 15:49 +1

Nenorocitii de politicieni au DESFIINTAT o sectie "aproape independenta"(cu largul concurs al mizerabililor h-rezist-magistrati) si asta-i rezultatul ! Ce analizam acum ?

# DODI date 23 April 2023 16:14 +1

Există o explicație simplă: Aplicând principiul ”corb la CORBU nu scoate ochii” să ne amintim cine face dosarele pentru trimiterea în judecată a magistraților. Nu cumva PORCurorii? Și cum ”cine se-asemană se-afumă!” Doar jidecătorii, ţinând să ne arate cât sunt ei de imparţiali în a arunca cu sentinţe, dau cu preponderenţă în acei colegi care nu sunt... pe linie!

# Vrem Justitie ca a f a r a ! date 23 April 2023 18:43 +1

Si cate or sa mai vina pentru proastele cercetari si verificari, de mantuiala ale IJ... ! Detalii soluţie: Admite recursul formulat de reclamantul .. împotriva sentinţei civile nr. din 202.. a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Definitivă. Pronunţată astăzi, ..2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: Contencios administrativ şi fiscal Secție:Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal Obiectul dosarului:anulare rezoluţie IJ Obiectele secundare ale dosarului: Stadiul procesual: Recurs Stadiul procesual combinat: Părțile din dosar: Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): .. INSPECŢIA JUDICIARĂ - Intimat (Pârât)

# Daca, ati inregistra audio-video date 23 April 2023 18:47 +1

si, daca ati comunica, la cerere, toate inregostrarile cu audierile si alte acte de procedura (prezentarea rapoarte de expertize, ... ), cu siguranta ca numarul ar fi cel al juzilor, la puterea N , sau procurorii ar fi de 100000 la pueere N mai civilizati ... Asa nu ne raman de cat smart , "gargaritele" ... si alte ustensile

# Jiji date 23 April 2023 22:27 +2

Ce va mira?Doar de aia Romania e Republica Procurorilor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva