22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

URMASA SIIJ VA ANCHETA JUDECATORI CCR – Cititi amendamentele admise de Comisia juridica a Camerei Deputatilor privind reorganizarea Sectiei de urmarire penala si criminalistica a PICCJ dupa desfiintarea SIIJ si preluarea dosarelor ei. Judecatorii de la Curtea Constitutionala vor fi anchetati la fel ca orice judecator sau procuror (Amendamentele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 February 2022 15:19
Vizualizari: 6843

S-au adus noi modificari proiectului de desfiintare a Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie. Este vorba despre o serie de amendamente adoptate joi, 17 februarie 2022, de catre Comisia juridica a Camerei Deputatilor la proiectul ministrului Justitiei, Catalin Predoiu – comisie condusa de catre deputata PSD Laura Vicol (foto).De altfel, grupul PSD din Camera Deputatilor este autorul unuia dintre cele mai importante amendamente la proiectul lui Predoiu: acela prin care judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei vor fi si ei anchetati de catre SUPC a PICCJ in acelasi regim cu magistratii. Bineinteles, astfel se elimina riscul ca judecatorii CCR sa poata fi expusi presiunilor Directiei Nationale Anticoruptie – risc care, din pacate, exista in articolele 88/1 – 88/11 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara (cele care reglementeaza sectia speciala), prin neincluderea judecatorilor CCR in categoria de suspecti anchetabili de catre SIIJ. 

 

Iata amendamentul PSD adoptat de Comisia juridica a Camerei Deputatilor cu privire la judecatorii CCR:


„Art. 3. (1) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, sunt de competenta Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si infractiunile savarsite de judecatorii si procurorii, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de judecatorii de la curtile de apel si Curtea Militara de Apel, precum si de procurorii de la parchetele de pe langa aceste instante si de judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei si magistratii asistenti din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Curtii Constitutionale”.


* Cititi aici toate amendamentele trecute prin Comisia juridica a Camerei Deputatilor

* Cititi aici proiectul initial al ministrul Justitiei Catalin Predoiu privind desfiintarea SIIJ

* Cititi aici expunerea de motive

Comentarii

# M date 18 February 2022 17:27 +51

am tot sperat ca procurorii din cadrul SIIJ sa faca dreptate dar am ramas cu un gust amar, aici am avut parte de mai hoti, mai puturosi si mai cu obligatii de cat cei din DNA. mai bine ca se desfinteaza ca totusi mai traim cu speranta ca poate la PICCJ or face treaba si nu va executa comenzile asa cum a executat Nicolae Marin. sa se desfinteze odata ca a ametit o tara intreaga cu Iorga Morar si cu Nculae al lor,

# DODI date 18 February 2022 23:19 +126

SIIJ a încetat să fie ceea ce ar fi trebuit ținând cont de faptul că tembelul de la Cotroceni nu a fost de acord cu numirea celei care a câștigat prin concurs această funcție iar tractoristul securist LAZAR a făcut tot posibilul ca această secție să nu aibă nici bugetul și nici personalul necesar. Iar efectele se văd. Prin numirea unui șef slugarnic, cu vagi urme de chipiu securist, prin boicotarea activitătii SIIJ de către PORCurorii din C(otet)SM și prin ducerea în derizoriu a acestei secții s-a ajuns ca foștii securiști din PSD să aplaude, împreună cu acoperiții din PNL și USR desființarea acestei secții. În locul acestei lupte sterile cu morile de vânt mai bine s-ar fi aprobat o lege a răspunderii materiale și penale a magistraților care distrug viețile românilor.

# Alex One date 19 February 2022 00:07 +16

Cred si nu inteleg de ce comunicarea a lipsit cu desavarsie. Era firesc ca la inceputul activitatii sa se faca public numarul de dosare preluate cate privind judecatori cate procurori si vechimea lor. Am aflat din alte surse ca s-au inchis sute de dosare ori era extrem de important sa aflam cum au fost tinuti in joc de glezne probabil lungi perioade de timp judecatotii si procurori. Ma rog, acum pare ca va fi aproape aceeiasi Marie dar cu alta palarie. Ramane un mister cata inversunare a starnit infiintarea SIIJ incepand cu KWI.

# maxtor date 19 February 2022 00:24 +15

cătăniciu e autoarea,stim.

# lulu date 19 February 2022 11:20 0

Mult am asteptat si eu sa fiu chemat SIIJ,4(patru) ani.Desarta speranta.Judecatorii si procurorii,sunt,nivele "mici"-fara"pretentii de renume national"ce daca la CEDO statul a fost condamat din"culpa"lor.Unii sau pensionat bine mersi si altii,bine mersi.Iar pe mine m-au nenorocit.Am sperat in"SUPREMATIA LEGII"iar acu,AMARA TREZIRE.SPERANTA?nu mai vad!Probabil va mai fii.. pt"cine"v-a fii,dar dupa luptele viscerale pt "PUTERE" SPERANTA ESTE IN JUDECATA DIVINA,ca de aia suntem credinciosi "pupatori de moaste"unii privinu-ne :lol: cu ingaduinta.Asa suntem noi,petentii de rand , mai "credinciosi" in lege si nu "pricepem" ceea ce se intampla in justitie si societate.Eh,ce sa facem,suntem"CREDULUI".Realitatea nu poate fii "machiata".Sunt constient ca ceea ce "sugerez"nu convine,e realitatea si totusi suntem(cred)aprox 80%.Ceilalti reprezinta "viitorul destept" al acestei tari.JUSTITIA"lucra"pt"viitor". "VIITORUL",PROBABIL se mai impiedica,in noi.Ierta-ti drepturile noastre.Ce tupeu la noi?

# lulu date 19 February 2022 11:23 0

LUPTA "POLITICA" GENERALIZATA IN JUSTITIE ! JUSTITIE ?

# Neanae date 19 February 2022 20:46 0

Probabil și fiindcă am o vârstă, nu mai întrevăd nicio șansă ca in țara mea sa mai fie o umbra de lumina. In viața asta. A mea. Am plecat in ‘75 din România. Am făcut cariera studiind in străinătate. Am un “nume și un prenume” onorat. AFARA! Chit ca am dedicat ani și profesionalitate României nu m-am bucurat de relații fiindcă au dispărut unii ca sa apăra alții, din ce in ce mai aerieni și interesați la orice in afara de ROMÂNIA! Evident cu excepții. Ce ma doare? Ma doare sa descopăr ca și in CCR pot fi hahalere de judecat, iar dacă nu sunt ele pot fi INVENTATE PT A FI DISTRUSE. Deci de 47 de ani eu AM AȘTEPTAT sa fie mai bine. Știu ca totul e iluzie. După o filozofie orientala. Bun, va asigur ca in imaginarul meu, ROMÂNIA ESTE O ILUZIE. Realizez aceasta tragedie după 47 de ani. Doresc tuturor sănătate. Și asta e o iluzie ȘI MAI PERICULOASA. Sa va dea Dumnezeu tot binele, romanii și România vor fi mereu in inima mea. Nu am chef de loc sa mai glumesc și asta pentru mine e fff grav!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva