4 October 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UZURPATORUL – Judecatorul George Catalin Serban a exercitat atributii de secretar general al CSM chiar si in zilele in care nu mai ocupa aceasta functie. Serban a luat parte la o sedinta a judecatorilor din Consiliu, fiind invitat in calitate de “secretar general”, fara ca in realitate el sa fie la acea data secretar general. Judecatorul Serban risca pana la 3 ani inchisoare. Inclusiv seful CSM Bogdan Mateescu poate face puscarie (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 September 2021 16:00
Vizualizari: 10660

Continuam dezvaluirile despre lucrurile de neimaginat care se intampla la CSM, acolo unde, sub mandatul de presedinte detinut de judecatorul Bogdan Mateescu, legea a devenit facultativa, fiind incalcata in mod grosolan. Dupa ce duminica, 12 septembrie 2021, in articolul “Mosia lui Mateescu”, am dezvaluit modul in care judecatorul George Catalin Serban (foto) a fost uns de Mateescu in functia de secretar general al CSM pe langa lege si cu ocolirea celorlalti membri ai CSM (click aici pentru a citi), in editia de astazi, luni, 13 septembrie 2021, revenim cu noi dezvaluiri privind o fapta de uzurpare de calitati oficiale comisa de George Catalin Serban. Caci asta a facut Serban in momentul in care a exercitat atributii specifice functiei de secretar general al CSM, desi nu mai detinea aceasta functie. 


 

Dovada ca judecatorul George Catalin Serban si-a arogat calitatea de secretar general al CSM chiar daca nu era secretar general al CSM se regaseste pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii. Nu e foarte greu de gasit, dimpotriva ea se afla la vedere.

Asa cum am explicat in articolul “Mosia lui Mateescu”, judecatorul George Catalin Serban a fost uns in functia de secretar general al CSM prin trei decizii de delegare ale presedintelui CSM Bogdan Mateescu, asta chiar daca legea nu da dreptul sefului CSM sa delege secretarul general, legea prevazand in schimb ca secretarul general este numit de catre Plenul CSM. Serban a fost delegat de trei ori, de fiecare data pe cate trei luni: prima delegare pe trei luni a inceput in 11 ianuarie 2021, a doua delegare pe trei luni a inceput in 14 aprilie 2021, iar a treia delegare pe trei luni a inceput in 16 iulie 2021. Se observa deci ca intre delegari au fost mai multe zile de pauza. Mai exact, 11 aprilie 2021-13 aprilie 2021, respectiv 14 iulie 2021-15 iulie 2021.

Intrebarea care se pune este ce a facut judecatorul George Catalin Serban in zilele 11 aprilie 2021, 12 aprilie 2021, 13 aprilie 2021, 14 iulie 2021 si 15 iulie 2021, zile in care nu mai era secretar general al CSM intrucat se afla intre delegari. A facut ce facuse si pana atunci, adica a indeplinit atributii de secretar general al CSM chiar daca nu mai era secretar general al CSM. Cel putin in data de 15 iulie 2021.


Judecatorul George Catalin Serban s-a dat secretar general al CSM desi nu mai era secretar general al CSM


Am cautat pe site-ul CSM sa vedem ce activitate a fost in Consiliu in zilele in care George Catalin Serban nu mai era secretar general al CSM. Am gasit minuta Comisiei nr. 1 “Legislatie si cooperare interinstitutionala” (judecatori) din 15 iulie 2021 din care reiese ca la aceasta sedinta a participat si George Catalin Serban. Si a facut-o in calitate de, chipurile, secretar general al CSM (vezi facsimil 1).

 


Or, cum putea George Catalin Serban sa fie secretar general al CSM in 15 iulie 2021 in conditiile in care a doua delegare pe aceasta functie inceputa in 14 aprilie 2021 a incetat in 13 iulie 2021, iar a treia delegare a lui Serban in functia de secretar general al CSM a fost dispusa de Bogdan Mateescu incepand cu 16 iulie 2021 (vezi facsimil 2 si 3)? Este limpede deci ca in 15 iulie 2021 judecatorul George Catalin Serban nu mai era secretar general al CSM, dar a participat in calitate de secretar general al CSM la sedinta unei comisii a judecatorilor.

 


Uzurpare de calitati oficiale: Serban si Mateescu risca pana la 3 ani de puscarie


Ceea ce a comis judecatorul George Catalin Serban in momentul in care a exercitat atributii de secretar general al CSM desi nu mai detinea aceasta functie poate imbraca forma infractiunii constand in uzurpare de calitati oficiale. Iar daca se va gasi cineva care sa depuna plangere penala impotriva judecatorului George Catalin Serban, atunci acesta risca pana la 3 ani de inchisoare.


Iata prevederile art. 258 din Codul penal:

“Uzurparea de calitati oficiale

(1) Folosirea fara drept a unei calitati oficiale care implica exercitiul autoritatii de stat, insotita sau urmata de indeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta functionarului public care continua sa exercite o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, dupa ce a pierdut acest drept conform legii.

(3) Daca faptele prevazute in alin. (1) sau alin. (2) au fost savarsite de o persoana care poarta, fara drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autoritati publice, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani”.

 

In ceea ce-l priveste pe seful CSM Bogdan Mateescu, tot 3 ani de puscarie risca si acesta. Trebuie doar sa se dovedeasca faptul ca Mateescu a fost complice si l-a lasat pe George Catalin Serban sa exercite atributii specifice functiei de secretar general al CSM in zilele in care nu mai ocupa aceasta functie.

Comentarii

# Cetateanul date 13 September 2021 18:50 +13

Ne supărăm pe uzurpatori când ființează un ditamai minister al nedreptății în care grămadă de funcțiuni ale conducerii sunt puse cu mâna (a se citi politic) cu concurs ...doar de împrejurări.

# maxtor date 14 September 2021 03:11 +1

Cotetzul Suprem!(plus Victor ALISTAR şi Romeu CHELARIU:intrau pe fereastra la lucrarile in comisii).

# Rusine date 14 September 2021 18:27 +7

UZURPATORULE....LA BRUTARIE! :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.10.2023 – Se pregatesc niste actiuni in regres pe judecatori

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva