8 mai 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VICTIME NOI LA DNA – Tribunalul Neamt a dispus achitarea fostului director al spitalelor din Piatra Neamt si Tirgu Neamt, Florin Apostoae. Alti trei inculpati au au primit aceeasi solutie. Acuzatiile de fraudare la fonduri europene s-au facut tandari (Minuta)

Scris de: B.G. | pdf | print

20 iulie 2020 15:05
Vizualizari: 2922

DNA Bacau, structura condusa de procuroarea Cornelia Hrincescu (foto), a produs noi victime. Patru la numar.Tribunalul Neamt a dispus, in 17 iulie 2020, achitarea fostului director al spitalelor din Piatra Neamt si Tirgu Neamt, Florin Apostoae, si a altor trei inculpati, acuzati de fraude cu fonduri europene.

Trimisi in judecata in 2016, cei patru au fost obligati sa traiasca patru ani cu eticheta de corupti pusa de DNA, pentru ca in final instanta sa ii declare nevinovati. Toate cele patru achitari au fost pronuntate in baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedura penala - "fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Decizia definitiva urmeaza sa fie pronuntata de Curtea de Apel Bacau.


Iata minuta Tribunalului Neamt din 17 iulie 2020:

 

“In temeiul art. 396 alin. 1, 2 si 5 Cod procedura penala, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedura penala, achita pe inculpata Apostoae Camelia, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, prevazuta de art. 18/1 alin. 1 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal.

In temeiul art. 396 alin. 1, 2 si 5 Cod procedura penala, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedura penala, achita pe inculpatul Apostoae Florin – Ionut, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, prevazuta de art. 18/1 alin. 1 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal.

In temeiul art. 396 alin. 1, 2 si 5 Cod procedura penala, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedura penala, achita pe inculpatul Apostoae Laviniu - Constantin - pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, prevazuta de 48 Cod penal raportat la art. 18/1 alin. 1 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal.

In temeiul art. 396 alin. 1, 2 si 5 Cod procedura penala, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedura penala, achita pe inculpatul Bizu Ilie - pentru savarsirea in concurs a doua infractiuni de complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, prevazuta de 48 Cod penal raportat la art. 181 alin. 1 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal si art. 38 alin. 1 lit. a Cod penal.

In temeiul art. 397 alin. 1 Cod procedura penala, respinge ca neintemeiata actiunea civila formulata de catre partea civila Agentia pentru Finantarea Investiiilor Rurale – Bucuresti.


In temeiul art. 404 alin. 4 lit. c Cod procedura penala, dispune revocarea masurii asiguratorii a sechestrului aplicat prin ordonanta nr. 195/P/2015 din data de 26.06.2018 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bacau. Constata ca inculpatii au fost asistati de aparatori alesi. In temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare efectuate in cauza raman in sarcina statului. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare”.

 

Iata comunicatul DNA din 6 iulie 2016:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

APOSTOAE CAMELIA si APOSTOAE FLORIN - IONUT pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene,

APOSTOAE LAVINIU – CONSTANTIN, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene,

BIZU ILIE, la data faptelor administrator al unor societati comerciale, pentru savarsirea a doua infractiuni de complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2011-2013, in contextul derularii a doua proiecte finantate din fonduri nerambursabile - 'Construire pensiune agroturistica in satul Oglinzi, comuna Raucesti, judetul Neamt', inculpatii Apostoae Camelia si Apostoae Florin Ionut, beneficiind de ajutorul inculpatului Apostoae Laviniu – Constantin, au folosit in relatia cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente false si inexacte ce au avut ca rezultat obtinerea nedrept a sumei totale de 537.300,42 lei.

O parte din documentele respective au fost puse la dispozitie de inculpatul Bizu Ilie care, desi castigase licitatia de construire a celor doua pensiuni, nu a efectuat in mod efectiv toate lucrarile contractate, imobilele respective fiind edificate in mare parte in regie proprie.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale s-a constituit parte civila in prezenta cauza urmand ca pe parcursul procesului penal sa precizeze in concret suma solicitata.
In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin inculpatilor Apostoae Camelia, Apostoae Florin-Ionut si Apostoae Laviniu-Constantin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamt cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza”.

Comentarii

# Adrian M. date 20 iulie 2020 18:54 +1

De unde aveți poza???

# mitica date 23 iulie 2020 14:49 0

Asta are fata de infractoare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.05.2021 – Ce cauta Dumitru Dumbrava la Tribunalul Bucuresti?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva