1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VICTORIE IN INSTANTA – Casa de avocatura Musat si Asociatii a castigat definitiv la CA Oradea un litigiu crucial pentru realizarea unui proiect imobiliar din Cluj: „Solutia stabileste un standard de normalitate in practica judiciara administrativa, intr-o perioada in care contestarea documentatiilor de urbanism a multora dintre proiectele de real estate din Romania a generat un factor de risc si generator de cost pentru sectorul de afaceri”

Scris de: G.P. | pdf | print

11 July 2017 13:20
Vizualizari: 9112

Cunoscuta casa de avocatura Musat si ASOCIATII a anuntat, intr-un comunicat dat publicitatii marti, 11 iulie 2017, ca a repurtat o noua victorie deosebit de importanta in justitie, in litigiul promovat de Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului in vederea anularii actelor administrative emise de Consiliul Local Cluj Napoca in favoarea Cyane SRL (Planul Urbanistic Zonal, Planului Urbanistic de Detaliu si Autorizatii de Construire) pentru edificarea unuia dintre cele mai mari proiecte de real estate al ultimilor ani din Cluj, Ansamblul Rezidential Luminia. Astfel, sustin reprezentantii casei de avocatura, solutia pronuntata de Curtea de Apel Oradea a adus in discutie probleme de drept semnificative pentru urbanismul si comunitatea locala, dobandind o importanta deosebita, atat prin natura si complexitatea litigiului in cauza, cat si prin ecoul in randul mediului de afaceri si al dezvoltatorilor imobiliari, beneficiari ai unor astfel de autorizatii si acte administrative. „Solutia instantei de judecata stabileste un standard binemeritat de normalitate in practica judiciara administrativa, intr-o perioada in care contestarea documentatiilor de urbanism a multora dintre proiectele de real estate dezvoltate in Romania ultimilor ani a generat un factor nejustificat de risc si deopotriva generator de cost, pentru sectorul de afaceri”, a declarat Octavian Popescu (foto 1), Partner in cadrul MUSAT & ASOCIATII, care a participat in proiect alaturi de echipa de avocati ai Biroului Regional Cluj, coordonata de Ph.D. Ioana Varga (foto 2), Managing Associate.


Iata comunicatul transmis de casa de avocatura Musat si ASOCIATII:

”Musat & ASOCIATII a repurtat o noua victorie deosebit de importanta in justitie, in litigiul promovat de Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului in vederea anularii actelor administrative emise de Consiliul Local Cluj Napoca in favoarea Cyane SRL (Planul Urbanistic Zonal, Planului Urbanistic de Detaliu si Autorizatii de Construire) pentru edificarea unuia dintre cele mai mari proiecte de real estate al ultimilor ani din Cluj, Ansamblul Rezidential Luminia.

Solutia pronuntata de Curtea de Apel Oradea a adus in discutie probleme de drept semnificative pentru urbanismul si comunitatea locala, dobandind o importanta deosebita, atat prin natura si complexitatea litigiului in cauza, cat si prin ecoul in randul mediului de afaceri si al dezvoltatorilor imobiliari, beneficiari ai unor astfel de autorizatii si acte administrative. Acestea din urma au facut constant in ultimii ani obiectul contestatiilor formulate de Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului, litigiile promovate de catre Asociatie creand un bogat contencios in fata instantelor de judecata.

Succesul este cu atat mai elocvent cu cat, este pentru prima data cand jurisprudenta nationala argumenteaza neechivoc posibilitatea motivarii extrinseci a actului administrativ de catre autoritati, iar nu in mod obligatoriu in cuprinsul acestuia. Cerinta motivarii actului administrativ nu trebuie raportata doar la cantitatea motivelor din cuprinsul acesteia, ci si prin calitatea actelor care au stat la baza emiterii sale.

Efortul combinat al echipei de avocati de la Biroul Regional din Cluj al societatii de avocatura Musat & ASOCIATII, cu cel al avocatilor din Bucuresti, dar si expertiza relevanta a casei de avocatura in astfel de litigii au facut posibila identificarea argumentelor hotaratoare pentru instanta de judecata care a admis recursul Cyane SRL si a constatat legalitatea actelor administrative atacate.

”Solutia instantei de judecata stabileste un standard binemeritat de normalitate in practica judiciara administrativa, intr-o perioada in care contestarea documentatiilor de urbanism a multora dintre proiectele de real estate dezvoltate in Romania ultimilor ani a generat un factor nejustificat de risc si deopotriva generator de cost, pentru sectorul de afaceri. Securitatea raporturilor juridice trebuie sa fie resimtita si in plan urbanistic, in conditiile in care dezvoltarea centrelor economice si demografice au facut inerenta extinderea zonei rezidentiale si office. in egala masura, solutia instantei de judecata este salutara pentru jurisprudenta administrativ-urbanistica, din perspectiva imposibilitatii verificarii oportunitatii emiterii actului administrativ in cadrul controlului de legalitate al instantei de judecata”, a declarat Octavian Popescu, Partner in cadrul MUSAT & ASOCIATII, care a participat in proiect alaturi de echipa de avocati ai Biroului Regional Cluj, coordonata de Ph.D. Ioana Varga, Managing Associate.

Succesul obtinut in fata instantei de judecata de echipa de avocati ai firmei de avocatura Musat & ASOCIATII reprezinta rezultatul unui efort conjugat depus intr-o disputa care dureaza de mai multi ani de zile, a carei finalitate satisface atat cerintele de legalitate, cat si cele de echitate ale jurisprudentei nationale.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2016, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul pentru cea mai mare tranzactie in domeniul energiei pentru asistenta acordata Sterling Resources in procesul de vanzare a operatiunilor din Romania catre Carlyle International Energy Partners, precum si premiul pentru cea mai mare tranzactie din HORECA pentru asistarea Premier Capital in achizitionarea McDonald’s in Romania. Distinctiile au fost oferite de Ziarul Financiar, in cadrul Galei Avocatilor 2016, editia a VII-a.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica “The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In anul 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand MUSAT & ASOCIATII isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati MUSAT & ASOCIATII, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul „Romanian Law Firm of the Year", pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.01.2023 – DNA pregateste artileria grea: cumpara Biblii si asteapta trei politicieni grei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva