27 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VORBA LUI ZDREANTA: MASINA DE UCIS DESTINE – O noua marsavie DNA. CAB l-a achitat pe fostul secretar al CL Sector 2, Toma Sutru, in dosarul primarului Neculai Ontanu. Instanta a stabilit ca Sutru a fost acuzat de luare de mita si spalare de bani, fara sa existe probe impotriva sa. Sutru a fost defilat in catuse de DNA si tinut patru luni in arest. Fata de Ontanu, CAB a constatat interventia prescriptiei. Dosarul DNA a urmarit doar eliminarea lui Ontanu de la alegerile locale (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 July 2017 15:28
Vizualizari: 6155

Va mai amintiti cum se plangea celebrul procuror Mircea Negulescu ca a ajuns o „masina de ucis destine”. Mare dreptate avea Negulescu, poreclit „Portocala” sau „procurorul zdreanta”, ca urmare a inregistrarilor difuzate de presa. Problema e ca DNA este plin de asemenea „masini de ucis destine”. Prezentata de uriasul aparat de propaganda ca o institutie care poate salva Romania, in realitate DNA nu a fost si nu este altceva decat o arma folosita in lupta politica si pentru executarea celor care au ajuns pe lista neagra a Sistemului ocult care a condus tara prin teroarea catuselor. Dovada stau chiar dosarele DNA, care se destrama in instante si in care tot mai multi judecatori dezvaluie cum parchetul lui Kovesi a trimis in judecata si a aruncat dupa gratii oameni fara ca impotriva acestora sa existe probe.

Un asemenea caz a iesit la iveala, joi 27 iulie 2017, intr-un dosar celebru. Cel in care primarul Sectorului 2 Neculai Ontanu (foto), o buna perioada de timp om apropiat Sistemului de care vorbeam mai sus, si alti inculpati au fost saltati de DNA si defilati in catuse, totul intamplandu-se inaintea alegerilor locale din 2016, doar pentru ca edilul sa fie impiedicat sa castige un nou mandat.


Astfel, judecatorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucuresti a dispus incetarea procesului penal in ceea ce-l priveste pe Neculai Ontanu, acuzat de luare de mita si arestat preventiv circa patru luni. Motivul: fapta s-a prescris.

De asemenea, judecatorul Damian Dolache a dispus achitarea fostului secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Sutru, pentru pretinse infractiuni de luare de mita si spalare de bani. La randul sau tinut in arest aproximativ patru luni, Toma Sutru a fost achitat pentru ambele fapte in temeiul art. 16 alin. (1) lit. c) - „nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea.

Fata de ceilalti doi inculpati din dosar, avocata Loredana Radu si sotul acesteia Aurel Radu, instanta a hotarat incetarea procesului penal pentru infractiunea de luare de mita, tot pe motivul intervenirii prescriptiei. Totusi, cei doi au fost condamnati la 3 ani inchisoare cu suspendare pentru spalare de bani.

Decizia definitiva va fi pronuntata de ICCJ.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti (dosar 4278/2/2016):

Sentinta penala nr.139/F din 27 iulie 2017 - In temeiul art.386 Cpp schimba incadrarea juridica data faptei din infractiunea de luare de mita prev. de art.289 Cp rap. la art.6 si art.7 lit.a si c din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cp in infracrtiunea de luare de mita prev. de art.289 alin.1 Cp rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cp (in privinta inculpatului Ontanu Neculai). In temeiul art.386 Cpp schimba incadrarea juridica data faptei din infractiunea de complicitate la luare de mita prev. de art.48 alin.1 Cp rap. la art.289 Cp rap. la art.6 si art.7 lit.a si c din Legea nr.78/2000 in infractiunea de complicitate la luare de mita prev. de art.48 alin.1 Cp rap. la art.289 alin.1 Cp rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cp (in privinta inculpatului Radu Aurel). In temeiul art.386 Cpp schimba incadrarea juridica data faptei din infractiunea de complicitate la luare de mita prev. de art.48 alin.1 Cp rap. la art.289 Cp rap. la art.6 si art.7 lit.a si c din Legea nr.78/2000 in infractiunea de complicitate la luare de mita prev. de art.48 alin.1 Cp rap.
la art.289 alin.1 Cp rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cp (in privinta inculpatei Radu Loredana-Claudia). In temeiul
art.16 alin.1 lit.c Cpp achita pe inculpatul Sutru Toma pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, prev. de art. art.289 alin.1 Cp rap. la art.6 din Legea nr.78/2000. In temeiul art.16 alin.1 lit.c Cpp achita pe inculpatul Sutru Toma pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani prev. de art.29 lit.a din Legea nr.656/2002. Constata ca inculpatul Sutru Toma a fost retinut 24 ore de la data de 23.03.2016 si arestat preventiv in perioada 25.03.2016-15.07.2016.

In temeiul art.16 alin.1 lit.f Cpp inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului Ontanu Neculai sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita prev. de art.289 alin.1 Cp rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cp, ca efect al intervenirii prescriptiei generale a raspunderii penale. Constata ca inculpatul Ontanu Neculai a fost retinut 24 ore de la data de 23.03.2016 si arestat preventiv in perioada 25.03.2016-15.07.2016.

In temeiul art.16 alin.1 lit.f Cpp inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului Radu Aurel sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita prev. de art.289 alin.1 Cp rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cp, ca efect al intervenirii prescriptiei generale a raspunderii penale. In temeiul art.29 lit.a din Legea nr.656/2002 condamna pe inculpatul Radu Aurel la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani. In temeiul art.67 alin.1 C.pen. interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsa complementara, pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei inchisorii, exercitarea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a (dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice) si lit.b (dreptul de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat). In temeiul art.66 alin.1 C.pen. interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsa accesorie, exercitiul drepturilor prevazute de art.66 alin.1 lit.a si b C.pen. In temeiul art.91 alin.1 Cod penal suspenda sub supraveghere executarea pedepsei aplicate pe o durata de 3 ani, care constituie termen de supraveghere stabilit conform art.92 alin.1 Cod penal, care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare. In temeiul art.93 alin.1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In temeiul art.93 alin.2 lit.a C.pen. impune inculpatului sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, fara incuviintarea instantei. In temeiul art.93 alin.3 C.pen. impune inculpatului sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 1 sau la Directia Generala de Politie Comunitara Sector 1 Bucuresti, conform deciziei consilierului de probatiune dispusa in temeiul art.51 alin.1 raportat la art.57 alin.2 din Legea nr.253/2013 privind executarea pedepselor. In temeiul art.94 C.pen. supravegherea executarii obligatiilor impuse se va face de catre Serviciului de Probatiune Bucuresti. In temeiul art.404 alin.2 C.proc.pen. atrage atentia inculpatului asupra consecintelor nerespectarii in cursul termenului de supraveghere a masurilor de supraveghere si a obligatiei impuse, precum si asupra savarsirii de noi infractiuni. Pedepsele complementare se vor executa de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, conform art.68 alin.1 lit.b Cod penal. Pedepsele accesorii vor fi executate in situatia in care pedeapsa principala devine executorie.

In temeiul art.16 alin.1 lit.f Cpp inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatei Radu Loredana-Claudia sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita prev. de art.289 alin.1 Cp rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cp, ca efect al intervenirii prescriptiei raspunderii penale. In temeiul art.29 lit.a din Legea nr.656/2002 condamna pe inculpata Radu Loredana-Claudia la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani. In temeiul art.67 alin.1 C.pen. interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsa complementara, pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei inchisorii, exercitarea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a (dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice) si lit.b (dreptul de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat). In temeiul art.66 alin.1 C.pen. interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsa accesorie, exercitiul drepturilor prevazute de art.66 alin.1 lit.a si b C.pen. In temeiul art.91 alin.1 Cod penal suspenda sub supraveghere executarea pedepsei aplicate pe o durata de 3 ani, care constituie termen de supraveghere stabilit conform art.92 alin.1 Cod penal, care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare. In temeiul art.93 alin.1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpata va trebui sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In temeiul art.93 alin.2 lit.a C.pen. impune inculpatei sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, fara incuviintarea instantei. In temeiul art.93 alin.3 C.pen. impune inculpatei sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului
Sector 3 sau la Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti, conform deciziei consilierului de probatiune dispusa in temeiul art.51 alin.1 raportat la art.57 alin.2 din Legea nr.253/2013 privind executarea pedepselor. In temeiul art.94 C.pen. supravegherea executarii obligatiilor impuse se va face de catre Serviciului de Probatiune Bucuresti. In temeiul art.404 alin.2 C.proc.pen. atrage atentia inculpatei asupra consecintelor nerespectarii in cursul termenului de supraveghere a masurilor de supraveghere si a obligatiei impuse, precum si asupra savarsirii de noi infractiuni. Pedepsele complementare se vor executa de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, conform art.68 alin.1 lit.b Cod penal. Pedepsele accesorii vor fi executate in situatia in care pedeapsa principala devine executorie. Constata ca inculpata Radu Loredana-Claudia a fost retinuta 24 ore de la data de 23.03.2016 si arestata preventiv, respectiv in arest la domiciliu, in perioada 25.03.2016-15.07.2016.

In temeiul art.33 alin1 si 2 din Legea nr.656/2002 rap. la art.118 alin.1 lit.e Cp dispune confiscarea speciala a sumei de 1.400.000 euro de la inculpatul Radu Aurel. In temeiul art.33 alin1 si 2 din Legea nr.656/2002 rap. la art.118 alin.1 lit.e Cp dispune confiscarea speciala a sumei de 400.000 euro de la inculpata Radu Loredana-Claudia. Mentine masura sechestrului asigurator instituit prin ordonanta din 9.06.2016, astfel cum a fost modificata prin incheierea din 24.04.2017 a Curtii de Apel Bucuresti-Sectia I Penala, pronuntata in dosarul 4278/2/2016, asupra bunurilor detinute de inculpatul Radu Aurel pana la concurenta sumei de 1.400.000 euro. Dispune ridicarea masurii sechestrului asigurator instituit prin ordonanta din 5.04.2016 asupra terenului in suprafata de 1.000 mp (lotul 3) situat in Bucuresti, (...), dobandit in final de Tudor Ana- Maria Dispune ridicarea masurii sechestrului asigurator dispus prin ordonanta din 4.04.2016 asupra bunurilor dobandite de Jallouli Sutru Andreea-Paula (...). Dispune ridicarea masurii sechestrului asigurator instituit prin ordonanta din 5.04.2016 instituit asupra bunurilor dobandite de Sutru Mihai-Cristian, respectiv produsele financiare detinute la Raiffeisen Bank detaliate in cuprinsul ordonantei, precum si poprirea sumelor datorate de unitatea bancara corespunzator acestor produse financiare. In temeiul art.274 alin.1 si 2 Cpp obliga pe fiecare dintre inculpatii Radu Aurel si Radu Loredana-Claudia la cate 12.000 lei fiecare cheltuieli judiciare avansate de stat (se includ aici si sumele de 10.000 lei stabilit de catre procuror pentru fiecare inculpat).

Onorariul partial al aparatorului din oficiu pentru inculpatul Sutru Toma, in suma de 250 lei, se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicarea prezentei minute”.

Foto: wall-street.ro

Comentarii

# DODI date 27 July 2017 15:53 +5

În această ecuație sunt cel puțin doi imbecili: luluța cu gașca ei de procurori-călăi și ciolanis cel ce este ”foarte mulțumit de activitatea DNA”. Când ții 4 luni arestați doi oameni, achitați ulterior pentru că ”fapta nu există” (Sutru Toma) sau pentru că este ”prescrisă” (Onțanu) și nu răspunde nimeni de aceste fărădelegi ar trebui ca imbecilii să dea acatiste și să mulțumească PSD-ului că nu a scos legea răspunderii magistraților. Dar până când? Nu mai vorbim de impactul negativ asupra justiției române înregistrat de aceste samavolnicii.

# ?????? date 27 July 2017 18:41 +1

Considerați că pentru a nu fi influențați  judecătorii ar trebui așteptată o decizie definitivă a judecătorilor, comentarii "pertinente" putând avea loc numai după pronunțarea unei decizii definitive ? Remarcați că nu cu multă vreme în urmă chiar și CSM se pronunța referitor la intervenții publice ale unor politicieni, intervenții cu trimiteri la unele acțiuni din sistemul de justiție ?

# santinela date 28 July 2017 08:45 +1

Chestia asta de mai sus,intreg materialul ar trebui trimise direct presedintelui si sa vedem daca acesta mai are tupeul sa spune "penalii,penalii".Cit despre faptul ca el este foarte multumit de activitatea mizerabila de la DNA asta denota faptul ca este dus cu pluta !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2023 – Favoritul pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva