23 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 1.03.2020 – CSM ia masuri dupa teroarea Cameliei

Scris de: L.J. | pdf | print

1 martie 2020 10:00
Vizualizari: 5245

* Noi plecari din magistratura. 11 procurori asteapta ca presedintele Klaus Iohannis sa le semneze decretele de pensionare. Printre ei, si un personaj cunoscut, urmas al lui Augustin Lazar la conducerea Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia. Lista cu procurorii care ies la pensie poate fi vizualizata aici.

 

 

* Daca va era dor de celebra judecatoare Camelia Bogdan data de doua ori afara din magistratura de CSM, in prezent suspendata din functie –, avem noutati. De peste ocean, acolo unde a ajuns pe la o bursa, Camelia isi continua asaltul cu cereri de aparare a reputatiei profesionale si a independentei sistemului judiciar. In viitoarea sedinta a Plenului CSM, care va avea loc in 5 martie 2020, sunt programate trei asemenea cereri formulate de Cami. Bine, acum ca CSM are pe ordinea de zi cereri de aparare facute de Camelia Bogdan nu este o noutate. Noutatea ar fi insa o masura pe care tot CSM urmeaza sa o discute. Si anume posibilitatea introducerii unor reguli minimale necesare solutionarii cererilor de aparare a independentei justitiei si reputatiei profesionale a magistratilor. Cu alte cuvinte, niste conditii pe care cei care fac asemenea cereri trebuie sa le indeplineasca, pentru a nu se face exces de acest instrument. Ce ziceti, masura asta o avea legatura cu valul de cereri de aparare facute de Camelia Bogdan? Noi tindem sa credem ca da, mai ales daca amintim ca de curand Plenul CSM i-a explicat iritat Cameliei Bogdan ca prin introducerea repetata a unor astfel de cereri se minimalizeaza rolul Consiliului de garant al independentei Justitiei: “Formularea de catre doamna Bogdan Camelia, cu caracter repetitiv, a unor astfel de cereri de aparare a reputatiei si independentei sistemului judiciar, de cate ori apreciaza ca in spatiul public apar afirmatii care ar putea viza in mod generic si persoane din sistemul judiciar, fara a rezulta cu claritate acest aspect, ar duce la situatia iminenta de a pune institutia Consiliului Superior al Magistraturii in postura de a analiza de fiecare data posibilitatea afectarii independentei sistemului judiciar ori de cate ori s-ar face afirmatii referitoare la aspecte asupra carora Plenul s-a pronuntat deja. Procedand astfel, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii ar ajunge in situatia de a uza in exces de acest instrument, ajungandu-se in mod inevitabil in acest fel la minimizarea rolului conferit de legiuitorul constituant, respectiv cel de garant al independentei justitiei” (click aici pentru a citi).

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Ioana M. date 1 martie 2020 21:30 +6

La ea nu e abuz de drept?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.10.2020 – CCR creeaza un precedent periculos (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva