28 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 11.02.2020 – Lucica inca ofteaza a jale

Scris de: L.J. | pdf | print

11 februarie 2020 17:06
Vizualizari: 3832

* Romulus „Dandy” Varga de la PICCJ a ajuns la capat de linie. Situatia a fost transata marti, 11 februarie 2020, de catre Sectia pentru procurori a CSM. In aceeasi sedinta, „Brigada Nufarul” a pronuntat o hotarare asemanatoare si pentru alt procuror-vedeta. Cine sunt cei doi si ce s-a intamplat cu ei puteti afla facand click aici.


* Alt megastar al procuraturii care ne-a sarit in ochi marti este nimeni altul decat Lucian Onea. Presa a titrat alarmist ca Lucica are acum liber sa se intoarca la paradeli, pentru faptul ca Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii i-a ridicat suspendarea din functie. Noi va sfatuim sa nu va pripiti, ci sa cititi cu atentie minuta procurorilor CSM:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea suspendarii din functie a domnului procuror Onea Lucian Gabriel, dispusa prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr.448/27.09.2018, in temeiul prevederilor art.62 alin.(1) lit. a^2) din Legea nr.303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a revocarii masurii preventive a controlului judiciar fata de acesta, urmand ca Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii 679/23.07.2019 prin care Sectia pentru procurori a dispus, in temeiul dispozitiilor art.62 alin.(1^1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, suspendarea din functia de procuror a domnului Onea Lucian Gabriel ca urmare a trimiterii in judecata, sa-si produca in continuare efectele.


Ia sa vedem mai intai ce prevad cele doua alineate invocate:


- art. 62 alin. 1 lit. a/2: „Judecatorul sau procurorul este suspendat din functie in urmatoarele cazuri: (...) cand fata de acesta s-a luat masura preventiva a controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cautiune si organul judiciar a stabilit in sarcina sa obligatia de a nu exercita profesia in exercitarea careia a savarsit fapta”;

- art. 62 alin. 1/1: „Judecatorul sau procurorul poate fi suspendat din functie si in cazul in care a fost trimis in judecata pentru o infractiune, daca se apreciaza, in raport cu circumstantele cauzei, ca se aduce atingere prestigiului profesiei. In situatia in care s-a apreciat ca judecatorul sau procurorul poate fi mentinut in functie, acestuia i se poate interzice provizoriu exercitarea anumitor atributii pana la solutionarea definitiva a cauzei”.

Ati inteles, da? Lucica a scapat de suspendarea atrasa de controlul judiciar (pentru simplul fapt ca onorata instanta i-a ridicat zilele trecute aceasta masura preventiva), DAR ramane cu suspendarea atrasa de trimiterea in judecata. Deci nu, Lucian Onea NU se intoarce la instrumentat dosare. Acuma ce sa zicem... Daca aveti niste baxuri de servetele, ajutati-l pe bietul om, ca poate-l podideste jalea!


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2020 – Clotilde a nimerit la o judecatoare-activista. Nimeni nu se pune cu urmasa lui Werner

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva