22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

Scris de: L.J. | pdf | print

16 April 2024 19:14
Vizualizari: 3864

* Bugetele autoritatilor locale vor fi mai bogate incepand din acest an. Care este motivul, vedeti facand click aici.


* Este scandal la compania low-cost Ryanair. De la ce a pornit necazul, aflati dand click aici.

 

* Va spuneam luna trecuta ca procurorul Andrei Bodean (foto) a fost inlocuit de catre seful DNA Marius Voineag de la conducerea DNA Constanta, noul conducator al structurii teritoriale fiind procurorul Mihai-Alexandru Stanciu. Cu acea ocazie, Bodean a ramas un simplu procuror de executie in cadrul serviciului teritorial constantean.Intre timp, Bodean a plecat de tot din DNA: marti, 16 aprilie 2024, Sectia pentru procurori a CSM i-a aprobat intoarcerea la unitatea de provenienta (PT Constanta) incepand cu data de 7 mai 2024.

Tot marti, procurorii CSM au aprobat plecarea de la DNA Constanta la PT Constanta a procurorului Constantin Conortos. Probabil ca Andrei Bodean pleaca de necaz ca nu i-a iesit revolutia impotriva lui Marius Voineag, iar Conortos il urmeaza pe Bodean in semn de solidaritate cu mazilirea acestuia de la sefia structurii teritoriale. Ce sa zicem... Fiecare cu ce-l doare.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM:

1. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta a domnului procuror BODEAN ANDREI, incepand cu data de 07.05.2024, si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta (unitate de parchet de unde provine), incepand cu aceeasi data. (majoritate: 4 voturi da, 1 vot nu)

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta a domnului procuror CONORTOS CONSTANTIN, incepand cu data de 07.05.2024, si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta (unitate de parchet de unde provine), incepand cu aceeasi data. (majoritate: 4 voturi da, 1 vot nu)”.

 


* Consiliul Superior al Magistraturii s-a miscat repede. Amintim ca Inspectia Judiciara a trimis marti, 16 aprilie 2024, catre Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM solicitarea ca magistrata Ioana-Ancuta Popoviciu de la Judecatoria Mangalia sa fie suspendata din functie pana la solutionarea cauzei disciplinare in care este vizata. Ne referim la judecatoarea care are pe rol dosarul de ucidere din culpa al lui Vlad Pascu, soferul drogat care a omorat doi tineri intre statiunile 2 Mai si Vama Veche (click aici pentru a citi).

La cateva ore dupa comunicatul IJ, CSM a pus cazul judecatoarei Popoviciu pe ordinea de zi de miercuri a Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara (vezi facsimil 1).
* Incheiem tot cu Directia Nationala Anticoruptie, care si-a schimbat site-ul: a trecut de la celebra interfata de anii 2000 la una mai moderna (vezi facsimil 2).

Daca ne intrebati pe noi, noul portal arata destul de bine. Atat doar ca parchetul ar putea schimba acele coloane dorice cu unele avand capiteluri ionice sau corintice. Altminteri, lumea va crede ca a nimerit pe site-ul Inspectiei Judiciare (vezi facsimil 3).
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva