26 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATOAREA SOFERULUI DROGAT, PROPUSA LA SUSPENDARE – Inspectia Judiciara cere Sectiei pentru judecatori din CSM s-o suspende din functie pe Ioana-Ancuta Popoviciu de la Judecatoria Mangalia pana la solutionarea dosarului disciplinar. Popoviciu judeca dosarul lui Vlad Pascu, soferul drogat care a omorat doi tineri la 2 Mai. IJ: „Exercitarea in continuare a functiei ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare. Ar aduce atingere grava prestigiului justitiei”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

16 April 2024 15:52
Vizualizari: 3680

Inspectia Judiciara a anuntat marti, 16 aprilie 2024, ca a trimis Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii cererea de a o suspenda din functie pe magistrata Ioana-Ancuta Popoviciu (foto stanga) de la Judecatoria Mangalia, cea care judeca dosarul nr. 4989/254/2023, in care este inculpat Vlad-Matei Pascu (foto dreapta), soferul drogat care in august 2023 a omorat cu masina doi tineri intre statiunile 2 Mai si Vama Veche de pe litoral.Mai precis, IJ solicita ca judecatorii CSM s-o suspende din functie pe Ioana Popoviciu pana la solutionarea dosarului disciplinar care o vizeaza. Motivul il reprezinta faptul ca mentinerea in functie a Ancutei Popoviciu ar putea afecta desfasurarea impartiala a procedurilor disicplinare si ar aduce „atingere grava” prestigiului justitiei.

Amintim ca dosarul disciplinar – format ca urmare a autosesizarii Inspectiei, dar si a unei sesizari primite din partea presedintei CSM Denisa Angelica Stanisor – se refera la abaterea de la art. 271 lit. s) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”.

„Sesizarea din oficiu vizeaza respectarea obligatiei de studiere a dosarelor anterior sedintei de judecata (inclusiv din perspectiva prezentei in institutie a judecatorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor si sedintelor de judecata, comportamentul judecatorului in sedintele de judecata, in principal cu referire la sedinta de judecata din data de 22.02.2024, precum si existenta unor eventuale situatii de incompatibilitate cu dosarul mentionat”, mentiona IJ in februarie 2024 (click aici pentru a citi).

Amintim ca in februarie 2024 judecatoarea a provocat un scandal national dupa ce, la primul termen al procesului, a intrebat daca in sala este prezent unul dintre cei doi studenti ucisi de Vlad Pascu.


Iata comunicatul Inspectiei Judiciare (vezi facsimil):


In cursul zilei de astazi a fost transmisa Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din functie a doamnei judecator Popoviciu Ioana Ancuta din cadrul Judecatoriei Mangalia pana la finalizarea procedurilor disciplinare.

Inspectorii judiciari au apreciat ca exercitarea in continuare a functiei de catre judecator ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare si ar fi de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei.

 


Comentarii

# Iulius-Laurentiu date 16 April 2024 16:24 +66

Unul din cele mai triste lucruri în viață este că omul trebuie să facă multe fapte bune pentru a demonstra că este eficient, dar o singură greșeală pentru a demonstra că nu e bun de nimic. Un om poate greși, căci ăsta e omul, perfectibil, iar nu perfect, corigibil, iar nu infailibil, omul greșește și pentru aceasta, nici calea adevărului nu i se închide, nici aceea a reabilitării. Ceea ce nu înțeleg este excesul de zel, de multe ori exacerbat, al IJ.

# morarescu date 16 April 2024 16:31 +84

"Dreptatea nu se face dupa vuietul multimii". Iertati-ma dar ati luat-o razna...

# dezacord date 16 April 2024 17:06 +9

Cred ca s-a sarit parleazul cu propunerea,dar in Romania evului mediu,unde cultura in general,dar cultura juridica a po******tiei este aproape de zero,totul e posibil.Presiunea strazii influienteaza actul de justitie,iar implicarea pe sticla a unor pseudo-juristi,asa zisi avocati nu face bine.Oricum,inculpatul va fi pedepsit,sper eu exemplar,dar in limite legale.

# Piedone date 16 April 2024 17:18 +49

In sfarsit, trebuia de o luna sa vedem o solutie

# CSM garantul date 16 April 2024 18:03 +40

Ia sa vedem CSM garantul ce face! Suspendarea din funcție e pentru ca nu știa numele unei victime? La cât se muncește în instante nu mai știu unii cum ii cheamă pe ei ei înșiși.

# E tu Brute... date 17 April 2024 07:35 +1

Sper ca inculpatul va fii pedepsit in comformitate cu prevederile legale pt faptele comise si beneficiind de circumstantele aferente desfasurarii evenimentelor ulterioare. Constat ca empatia atat la propriu cat si la figurat este cea exprimata ,cu "pozitia" fata de victimele decedate si fata de familiile lor. Cu tot respectul,atat fata de narator cat si fata de idee, nu vuietul multimii face dreptate ci "multimea" face dreptatea (pt ea?). Altfel care este ratiunea existentei justitiei? Cat despre Distinsa Doamna Judecatoare, nu cred ca este o abatere disciplinara, probabil fiind de vina "obiceiurile atelierului". Inteleg ca a lucrat la inceputul carierei la INEU. Inseamna ca a fost colega cu Dna. BOLOS FLORITA si Dl TRIPA AUREL o scurta perioada de timp ?

# Pt Et Brute date 17 April 2024 09:07 +1

Scrieti un astfel de mesaj fară protecția anonimatului! Dacă ați avea un coleg la locul de munca violator/pedofil, v-ar plăcea sa fiti asociat cu el și sa se spună ca aveți "obiceiuri de atelier"? Ca informații concrete, ceva dovezi e clar ca nu aveti.

# GIGI date 17 April 2024 09:30 +1

VICTIMILOR S-AU FACUT TESTUL ANTIDROG>???? TOTUSI SA TE PLIMBI DIMINEATA LA ORA 4 PE SOSEA ...................

# maxtor date 17 April 2024 10:31 +2

Inspectia afecteaza independenta magistratului INVESTIT,e cea mai grava forma de abuz.

# E tu Brute... date 17 April 2024 11:39 0

@ Pt Et Brut - Padure fara uscaturi nu exista. In acest context, am avut colegi dar noi nu ne ocupam nici de pedofilie, violuri si cu atat mai putin nu ajungeam la infractiuni. Adrenalina ne-o oferea serviciul ,nu o cautam, dimpotriva. Cat despre "obiceiurile atelierului", cu tot respectul ,mai studiati perioada respectiva de la susnumita judecatorie chiar din mass media. Cat despre "dovezi", bagati mana in foc? Nu as fii chiar atat de sigura.

# Pt et tu brute date 17 April 2024 12:39 0

Eu nu bag mana în foc decât pentru mine. Dar nici fara dovezi nu e ok . Sa nu uitam totuși ca vorbim despre exercițiul puterii de stat. E normal ca parchetul/DNA sa își facă treaba, sa nu lase niciun mar putred. Nu știu dacă exista asa un interes al DNA pt locul dvs de muncă (cu adrenalină). Dacă stiti dvs sau altcineva ceva concret, sa spuneți, altfel, nu se presupune ca parchetul a cercetat "perioada aceea"? Justiția fără încrederea cetățeanului nu poate funcționa bine. De aceea e necesara prudenta în afirmații.

# @CSM garantul date 20 April 2024 11:26 0

Indiferent ce ca face csm-ul, doamna asta nu va avea scăpare. Asta a fost doar o avertizare pe care a înțeles-o și a formulat cerere de abtinere, dar care i-a fost respinsa. Dacă rămâne în dosar, o sa fie haituita de inspecție. La fiecare gest de scobire în nas, va avea dosar disciplinar. Dacă, in schimb, o sa o suspende temporar, oricum o sa o sancționeze, ca este in ochii publicului si mai e si recidivista. Asa o sa o tina pana când va ceda. Doar au mai fost exemple, a se vedea danilet si duetul panioglu & gulutanu To be seen..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2024 – Coldea si-a facut implant. Pont pentru DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva