29 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 19.10.2021 – Uzlau n-a vrut sa execute si a fost executata

Scris de: L.J. | pdf | print

19 octombrie 2021 19:16
Vizualizari: 4029

* Delirul prim-ministrului Florin Citu a ajuns in Parlament. Chiar daca el a fost demis, mostenirea lui s-ar putea sparge in capul romanilor, in caz ca se va gasi o majoritate parlamentara care sa-si puna mintea cu Citu. Click aici ca sa vedeti cum intentioneaza premierul demis sa-si bata joc de noi!


* O data in plus, se adevereste vorba ca traim viitorul proorocit de catre SF-uri. O adevarata revolutie in materie de transport public e pe cale sa inceapa in Romania. Deocamdata se testeaza terenul, iar 12 orase sunt vizate. Click aici ca sa va convingeti singuri!


* Eram datori sa va spunem ce a patit judecatoarea Andreea Uzlau, cea care a fost inlaturata brusc de la sefia Directiei legislatie, documentare si contencios a CSM. Lumea s-a intrebat ce s-a intamplat, stiut fiind ca Uzlau era in gratiile capilor CSM. Ne-am intrebat si noi, iar in final am primit si o posibila explicatie. Cica Andreea Uzlau nu ar fi vrut sa se bage in combinatia prin care se incearca ocolirea legii si a Constitutiei Romaniei, astfel incat viitorul sef al CSM din 2022 sa nu fie ales dintre cei care nu au ocupat aceasta functie, ci dintre cei care au mai fost in trecut presedinti ai Consiliului. Caci, asa cum v-am dezvaluit, se forteaza aceasta varianta, desi Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii si Constitutia Romaniei prevad ca mandatul presedintelui CSM nu poate fi reinnoit. Totusi, unele minti doresc sa interpreteze legea si Constitutia in sensul ca de fapt sunt interzise doua mandate succesive, dar ca un membru CSM poate fi presedinte al Consiliului daca a existat pauza intre mandate. Desigur, importanta sefiei CSM pe 2022 este data de alegerile care se vor desfasura in 2022 pentru viitorul CSM care isi va incepe activitatea in 2023. Ei bine, cineva cu foarte mare greutate in sistem ne-a explicat ca pentru a fi pus in aplicare acest plan este nevoie de o hotarare de interpretare, elaborata pe baza unui punct de vedere emis de Directia legislatie a CSM. Or, din ce se aude, fix asta nu ar fi vrut sa faca Andreea Uzlau: sa livreze punctul de vedere salvator. Daca asa au stat lucrurile, atunci Uzlau chiar merita felicitata. Mai ales ca si-a pus in pericol pana si eterna detasare, caci stiti ca se afla in CSM de vreo 13 ani.

Altfel, reamintim ca in prezent exista patru membri ai CSM care nu au ocupat functia de presedinte. Este vorba despre Gabriela Baltag, Andrea Chis, Evelina Oprina si Mihai Balan, ultimii doi candidand insa in trecut. Iar daca se va merge pe varianta prezentata mai sus, cea in care un fost sef al CSM sa fie uns iar sef al CSM, atunci se va ajunge ca acest Consiliu sa nu fie condus de niciun reprezentant al tribunalelor. Dar sa fi fost in schimb condus de un reprezentant al judecatorilor de la judecatorie. Ceea ce e rusinos. Judecatorii de tribunale ar trebui sa nu uite aceasta umilinta.


* Ne bucura tare mult cand vedem ca presedintele CSM Bogdan Mateescu (aka “Bobita Matilet”, “Jelly”, “Slugarete”, “Savarina” etc) citeste cu mare atentie tot ce apare pe Luju. Si nu doar ca citeste, dar ia aminte de ceea ce scriem noi. Si nu doar ca ia aminte, dar isi corecteaza activitatea avand la baza observatiile noastre. Dovada e ca dupa ce am atras atentia ca s-a cam puturosit, ca nu a mai convocat sedinta de Plen de vreo luna si ca a trecut o saptamana fara sa aiba sedinte ale sectiei de judecatori, ce credeti ca a facut “Bobita” al nostru? A bagat la cap si s-a pus pe treaba. Urmarea: in aceasta saptamana, vom avea atat sedinta de Plen, cat si sedinte ale Sectiei pentru judecatori. Miercuri, 20 octombrie 2021, e sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara; joi, 21 octombrie 2021, sunt sedinta de Plen si sedinta Sectiei pentru judecatori. Bravo, “Jelly”! Vezi ca se poate sa colaboram cu succes? Acum, daca tot pare ca se da pe brazda, il asteptam pe “Slugarete” sa dea un semn de viata pentru cafeaua si berea cu care ne este dator. Repetam pentru a mia oara: daca nu are bani, il imprumutam noi sa ne faca cinste! Important e sa mai schimbam si noi impresii...


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Prajitura cu jeleu, desertul favorit la puscarie date 19 octombrie 2021 19:21 +34

Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus. Nu fortati nota cu presedintele CSM, ca incalcati legea in mod grosolan.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2021 – Nici Chis nu il mai suporta pe Mateescu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva