25 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 21.01.2022 – Maculatura CSM pentru albirea Completului negru

Scris de: L.J. | pdf | print

21 ianuarie 2022 19:35
Vizualizari: 4698

* Vineri, 21 ianuarie 2022, s-a consumat a doua etapa a luptei in instanta dintre conducerea STB si sindicat. Chiar daca nedefinitiva, sentinta este executorie. Cu toate acestea, pana la incheierea editiei, vedem ca nimeni nu a respectat-o. Click aici ca sa aflati cine a fost judecatoarea acestui dosar si mai ales ce a dispus ea!


* Cica Guvernul a virat iar niste bani pentru HoReCa, astfel incat sa compenseze pierderile suferite de sector din cauza pandemiei. Click aici ca sa vedeti cati bani a gasit cabinetul Ciuca pe fundul chimirului!


* Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a sarit tandara: acuza constructorii de sosele de „un fel de santaj” asupra beneficiarului. Vedeti ce exemple concrete l-au enervat dand click aici.


* Zilele de joi, 20, si vineri, 21 ianuarie 2022, au adus doua surprize din partea Consiliului Superior al Magistraturii. CSM a publicat hotararile nr. 160 din 21 octombrie 2021, respectiv nr. 106 din 29 iunie 2021, prin care Plenul i-a spalat la independenta nu doar pe judecatorii „Completului negru” care au pronuntat monstruoasa condamnare a avocatului Robert Rosu in dosarul „Ferma Baneasa” (Florentina Dragomir, Ionut Mihai Matei si Ioana Alina Ilie), ci si intreaga autoritate judecatoreasca, in ansamblul ei. Da, ati ghicit – pe ideea: „Dai in mine? Dai in tine, dai in fabrici si uzine”. (Gasiti ambele hotarari anexate la final.)

Mentionam ca nu doar tripleta Dragomir-Matei-Ilie a rupt usa CSM-ului, ci si Adunarea generala a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in frunte cu presedinta ICCJ Corina Corbu.

Evident, anumiti judecatori si procurorii din CSM s-au repezit sa faca scut in fata membrilor „Completului negru”, admitand cele doua cereri de aparare a independentei autoritatii judecatoresti, in ansamblul sau. Din fericire, nu cu unanimitate de voturi: au existat membri CSM intelepti, care s-au impotrivit. Bravo lor!

Mai exact, situatia a stat astfel:

- Hotararea 106/2021 (cererea Adunarii generale a ICCJ): 10 voturi „pentru”, 7 voturi „impotriva” si abtinerea judecatoarei Nicoleta Margareta Tint;

- Hotararea 160/2021 (cererea semnata de Dragomir, Matei si Ilie): 11 voturi „pentru”, 5 voturi „impotriva” si 3 voturi nule.

Oricum: cele doua hotarari sunt maculatura si nimic mai mult, in conditiile in care intre timp, in noiembrie 2021, ICCJ l-a achitat definitiv pe Robert Rosu, in recursul in casatie. Si tocmai de aceea asteptam ca CSM, in lumina achitarii lui Robert Rosu, sa voteze o noua hotarare, de revocare a celor doua hotarari de mai sus prin are au fost albiti membrii "Completului negru" de la ICCJ.


* Cititi aici Hotararea CSM 106/2021 (publicata vineri)

* Cititi aici Hotararea CSM 160/2021 (publicata joi)


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# escu date 22 ianuarie 2022 11:16 +140

Sindicaliști nu respectă sentința judecătorească? Dar ce, Guvernul respectă sentințele date de diferite instanțe privind starea de urgență, certificatul verde, obligativitatea vaccinării, accesul în instituții fără noua carte de identitate, numită și certificatul verde? Ei de ce ar respecta așa ceva, dacă ne amintim și de mitingurile neautorizate din vremea guvernării PeeeSeeeDeee, când, cu girul lui Ciolannis, a fost ocupată Piața Victoriei timp de mai multe luni și unde „cine nu sare ia condamnare”, cum zicea Orban.

# Dr. Stefan Dragomir date 22 ianuarie 2022 17:29 +57

Cel mai frumos poti explica "dubla masura", pentru persoanele pasionate de tik-tok sau stiri reale provenite din fabrici de stiri sau direct din cartea feței, prin apelarea la exemple concrete: iata cum magistratii sunt toti la fel dar jurnalistii nu. De aceea primii nu se pot albi intre ei, dar secunzii pot si e chiar ok.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.05.2022 – Procurorul DNA a lesinat la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva