18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

VOTATI UN BIET MAGISTRAT POLITICIANIST – Fabulos: "favoritul Cotrocenilor pentru 2021 la sefia CSM", judecatorul Bogdan Mateescu face troc pe banii judecatorilor si procurorilor. Mateescu le-a propus colegilor din Consiliu sa faca o initiativa de plafonare a pensiilor de serviciu ale magistratilor. Propunerea trofeu pentru PNL formulata de Bogdan Mateescu vizeaza pensiile tuturor judecatorilor si procurorilor si prevede modificarea Legilor Justitiei

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

29 November 2020 15:53
Vizualizari: 7283

Daca pana acum nu eram asa siguri, acum nu mai avem niciun dubiu: si-a mai facut loc in politica un pui de politician, data fiind calitatea tatalui! Judecatorul Bogdan Mateescu, zis Bobita Matilet (foto), din Consiliul Superior al Magistaturii, reprezentantul judecatorilor de la judecatorii, lasa impresia in opinia noastra ca nu stie cum sa se mai gudure si cum sa se faca mai placut pe linie de partid aflat la guvernare. Altfel nu ne explicam ceea ce tocmai am auzit. Conform informatiilor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, nu mai tarziu de inceputul saptamanii trecute, in 23 noiembrie 2020, Bogdan Mateescu si-ar fi aratat adevaratele intentii pentru mandatul de presedinte al Consiliului pe care il vizeaza pentru 2021. Stiti, vorbim despre functia aia care se ocupa cu gestionarea si reprezentarea intereselor tuturor magistratilor – incepand de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si pana la judecatorii.


 

Propunere pe sufletul PNL


Se face ca, in 23 octombrie 2020, in timpul dezbaterilor din Comisia de lucru a CSM in care se discutau modificarile aduse Legilor Justitiei, mai exact schimbarile din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Bogdan Mateescu ar fi luat cuvantul pentru a le propune colegilor sa fie de acord cu reducerea/plafonarea pensiilor de serviciu ale judecatorilor si procurorilor.


Concret, judecatorul Bogdan Mateescu le-ar fi solicitat colegilor sai ca in numele Consiliului Superior al Magistraturii sa formuleze o "propunere pentru PNL" prin care sa anunte ca renunta la pensie, acesta exprimandu-se ca este pentru plafonarea pensiei de seviciu a magistratilor si ca CSM trebuie sa dea un exemplu.


Astfel cum si-a justificat initiativa, Mateescu le-ar fi transmis colegilor ca ar fi bine ca CSM sa aiba initiativa de a introduce aceasta modificare in sensul plafonarii pensiei de serviciu a magistratilor. Intamplator, sau nu, propunerea lui Mateescu este trofeul pe care PNL il asteapta prin modificarea Legilor Justitiei, pensiile de serviciu (asa numitele pensii speciale) fiind cele care le-au dat batai de cap atat liberalilor in Parlament si Guvern, cat mai ales presedintelui Klaus Iohannis, cel care a militat pentru eliminarea lor.


Favoritul Cotrocenilor


Din nou, pur intamplator, despre Bogdan Mateescu se vorbeste in mediile PNL si mai nou prin toata tara ca este "favoritul Cotrocenilor pentru 2021 la sefia CSM". Asa sa fie? Se prea poate, de vreme ce in opinia noastra nici vocea, nici talentul nu il recomanda pe Mateescu pentru aceasta demnitate, si cu toate acestea, dintr-o data se bucura de o sustinere nemaintalnita din anumite medii pentru ocuparea acestui post.


Sustinere care ii determina pe mai multi reprezentati ai sistemului de Justitie sa creada ca punerea CSM pe mana lui Bogdan Mateescu intr-un an de foc precum se prefigureaza 2021 ar echivala cu daruirea Justitiei politicului, in deserviciul total al magistratilor si bunei functionari a sistemului judiciar.


Pe de alta parte, pentru a realiza climatul care se pregateste sub mandatul lui Mateescu la CSM – pe care, din cate am inteles, este posibil sa il puna in fruntea sistemului colegii sai din Sectia pentru judecatori, judecatorii Mariana Ghena, Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Tint, Andrea Chis si Mihai Balan, in timp ce Gabriela Baltag si Evelina Oprina vor vota pentru cea din urma – trebuie sa luam in calcul si cea mai recenta iesire a lui Bobita Matilet, care a reclamat ca judecatorii de tribunale care o sustin pe judecatoarea Evelina Oprina, contracandidata sa la demnitatea de presedinte CSM, sunt ridicoli (click aici pentru a citi).

Chiar asa, sa fi ajuns Bogdan Mateescu precum Iohannis? Cine voteaza cu el face parte dintre oamenii sai, iar cine nu, este "pesedist" (cum zice Iohannis), in cazul asta "ridicol"?

Comentarii

# santinela date 30 November 2020 07:54 +4

Daca ajunge asta seful CSM-ului putem spune ca nu se mai poate face nimic in tara asta.DE la Snitel Cotrocenistul nici nu te puteai astepta la alceva decit sa sustina o nulitate ca Bobita !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva