22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

RESPECTUL LUI “MATILET” – Bogdan Mateescu din CSM jigneste judecatorii de tribunale. Mateescu ii catalogheaza “ridicoli” pe magistratii care au initiat un demers de sustinere a judecatoarei Evelina Oprina pentru sefia CSM: “Va rog sincer ca noi sa nu devenim ridicoli”. Oare asa trebuie sa se raporteze un posibil sef CSM la colegii sai judecatori?

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 November 2020 14:24
Vizualizari: 7113

Iata ce personaj ar putea conduce in 2021 Consiliul Superior al Magistraturii. Bogdan “Bobita Matilet” Mateescu (foto) jigneste in mod nepermis judecatorii de tribunale. Mai exact pe cei care aleg sa o sustina pe contracandidata sa la sefia CSM, judecatoarea Evelina Oprina, pe care ii catalogheaza drept “ridicoli”.


 

Astfel, unul dintre sefii de tribunale a initiat in urma cu cateva zile un demers de sustinere a judecatoarei Evelina Oprina pentru alegerea acestia ca presedinta a CSM. Din informatiile noastre ar fi vorba despre o scrisoare care ar urma sa fie trimisa judecatorilor din CSM, scrisoare despre care aflam ca deja ar fi fost deja insusita de cativa zeci de presedinti si vicepresedinti de tribunale. Bravo lor!

 

Mesajul lui Mateescu

 

Cum era de asteptat, demersul judecatorilor de tribunale a ajuns la urechile lui Bogdan Mateescu. Potrivit unor surse avizate, la scurt timp, acesta s-ar fi pronuntat pe grupul de whatsapp al judecatorilor de judecatorii, pe care i-ar fi rugat sa nu faca un gest similar, adica sa nu isi exprime sustinerea fata de el printr-o scrisoare deschisa. Acum, daca vreun sef de judecatorie se gandea sa faca asta, nu stim.

Mesajul lui Bogdan Mateescu trimis pe reteaua judecatorilor de judecatorii nu ar fi avut nimic nociv in el daca “Bobita” nu ar fi continuat. Caci, dupa ce le-a transmis judecatorilor de judecatorii sa nu faca nicio scrisoare deschisa, Mateescu ar fi completat: “Va rog sincer ca noi sa nu devenim ridicoli!”.

 

Cine asista pasiv la preluarea CSM de catre Mateescu nu are nicio scuza


Prin aceasta ultima precizare Bogdan Mateescu nu a facut altceva, in opinia noastra, decat sa jigneasca in mod nepermis judecatorii de tribunale care au alta optiune decat el. Practic, in viziunea lui Mateescu judecatorii de tribunale care vor sa o sustina public pe contracanditata sa Evelina Oprina sunt niste “ridicoli”. Caci daca Mateescu cere ca judecatorii de judecatorii sa nu faca precum cei de la tribunale, “ca noi sa nu devenim ridicoli”, deducem ca automat judecatorii de tribunale care au facut ceea ce Mateescu cere sa nu faca judecatorii de judecatorii sunt “ridicoli”.

Altfel, din punctul nostru de vedere, judecatorii care sunt ingroziti de gandul ca Mateescu ar putea ajunge sef la CSM, dar care asista pasiv la instalarea acestuia nu vor avea nicio scuza pentru a se plange in viitor de “presedintele CSM Bogdan Mateescu”. La fel si membrii CSM care sustin acest personaj si care pun la cale fel de fel de strategii si combinatii doar ca el sa iasa sef, si nu pentru ca l-ar aprecia in mod deosebit, ci doar pentru a se razbuna pe Evelina Oprina. Ca sa nu mai spunem ca este incredibil cum un judecator ce reprezinta judecatoriile ar putea ajunge sef al CSM desi in Consiliu exista trei reprezentanti ai unor instante superioare judecatoriilor care inca nu au condus CSM.

Departe de noi gandul de a incita la vreo revolta impotriva judecatorului Bogdan Mateescu. Acesta are tot dreptul sa isi depuna candidatura si sa isi incerce norocul. Nimeni nu il poate opri, chiar daca noi il consideram cel mai nepotrivit pentru o asemenea functie, un element care va duce la o decredibilizare si mai accentuata a CSM. Ne intrebam insa cum pot accepta judecatorii ca un membru CSM sa ii catalogheze “ridicoli”. Si mai punem o intrebare: oare asa trebuie sa arate un sef CSM?

Comentarii

# Mona date 28 November 2020 16:10 +12

Chiar ca e penibil

# Edelweiss - Ivory Tower Former Defendant date 28 November 2020 20:43 +1

Mey, atitudinea acestui prichindel de rang judecătorie m-a dus cu gândul la un pasaj dintr-o „suculentă” motivare a unui Apel, pe care am depus-o prin 2016. Aclo, zâceam despre o p(m)uiuță judiciară care a (ne)soluționat fondul speței performând un autentic „blowjob judiciar cu pronunțare” :o . Inga fragmentul editat, care poate fi edificator asupra originii tupeului și neobrăzării acestor mocofani de rang judecătorie:

# Edelweiss - Ivory Tower Former Defendant date 28 November 2020 20:45 +1

(fragment)Analfabeții funcțional ai generației „Pro… dar mulți”, care n-au habar când se scrie cu un „i” și când cu doi de „i”, care au trecut prin dezastruoasa instrucție școlară postdecembristă cu exact aceeași turboreactare specifică raței prin apă, [...] această târlă de prostovani, loaze multe, cu diplome și extrem de costisitoare, se apucă să ne învețe pe noi, betrânii cărturati, grămătici și uricari, despre ce anume reprezintă esența demolatoare a cuvântului scris, a opinie argumentate. Leprele și chiulangii dezastrului postdecembrist, ce și-au format bagajul de cunoștințe ale agri-culturii generale pe e-referate și clopotel[dot]ro, AU TUPEUL MÂRLĂNESC SĂ NE ÎNVEȚE PE NOI - CETITORII CÂTORVA BIBLIOTECI ÎN FORMAT FIZIC, CE ANUME ESTE ACEEA ERUDIȚIE! Puișorul tupeist sare la mumă-sa cloșcă să-i explice, din fuga touchpadului, ce anume sunt acelea eclectism, erudiție, semantică, semiologie, argumentație etc. … și mai ales să-i explice cloștii algoritmul metodic al eclozării ouălor.

# Mitocanul date 29 November 2020 11:10 +55

Matilet este analfabet. Nu functional ci pur si simplu analfabet. Formularea "va rog CA sa" l-ar fi lasat corigent la limba romana. Mars la cotet, pui de securist, invata limba romana si dupa aia sa incepi sa scrii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva