15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

WERNER NE AMENINTA CU UN NOU LAGAR – Presedintele Klaus Iohannis s-a dedulcit la dictatura pe care a pus-o in practica timp de doua luni sub pretext de lupta anti-COVID-19 si ameninta cu un nou arest la domiciliu: „Daca situatia se va inrautati si datele vor arata un numar galopant de infectari, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita sa declar din nou stare de urgenta” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 May 2020 19:47
Vizualizari: 28790

Presedintele Klaus Iohannis (foto) a prins gustul dictaturii pe care a instaurat-o timp de doua luni in Romania, sub pretextul luptei impotriva coronavirusului, asa ca ameninta acum sa o puna din nou in practica daca situatia se va inrautati.Desigur, ne referim la ceea ce formal se numeste „starea de urgenta” si care i-a folosit lui Werner sa incalce grosolan Constitutia, dupa cum CCR a stabilit in unanimitate de doua ori (detalii aici si aici).

Joi, 14 mai 2020, Iohannis a iesit din nou de la tribuna Palatului Cotroceni ca sa scrasneasca impotriva Parlamentului care nu-i face pe plac si ca sa laude Guvernul pentru ca ii pupa papucul si-i indeplineste ordinele intocmai si la timp. Din nou, Klaus a pozat in salvatorul natiei, afirmand ca fara eforturile lui si ale servitorilor de la Palatul Victoria situatia ar fi scapat de sub control. Totusi, surprinzator este ca Iohannis nu a mai zbierat impotriva „Peeeseeedeee”, ci a vorbit despre Parlament in ansamblul sau. De unde deducem ca i-a infierat la gramada inclusiv pe propriii valeti din PNL.

Dar sa nu uitam esenta problemei: primul om in stat a amenintat nici mai mult, nici mai putin decat ca poate in orice moment sa dea din nou dictatura jos din pod:

Si vreau sa fiu foarte clar: Daca situatia se va inrautati si datele vor arata un numar galopant de infectari, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita sa declar din nou stare de urgenta!”

Mentionam ca nici Constitutia, nici OUG 1/1999 nu stipuleaza restrictii in privinta duratei starii de urgenta si nici a prelungirii ei. Cu toate acestea, Werner s-a plans ca actuala legislatie nu ii permite sa fie si mai dictator decat a fost pana acum:

„Legislatia trebuie croita intr-un mod coerent, astfel incat sa permita interventia rapida a statului”.


Prezentam declaratia integrala a presedintelui Klaus Iohannis (vezi video):


Dragi romani,

Astazi este ultima zi in care Romania se mai afla in stare de urgenta. Suntem la finalul a doua luni dificile, in care cei mai multi dintre dumneavoastra, majoritatea covarsitoare, ati respectat cu strictete restrictiile instituite de autoritati. Ati stat in case, ati renuntat sa va mai vedeti familia si prietenii, v-ati schimbat cu totul intreaga viata punand mai presus nu doar sanatatea voastra, dar si pe a celorlalti.

Printr-un efort national, am reusit sa stopam raspandirea rapida a epidemiei si sa limitam semnificativ numarul de victime.

Dumneavoastra, dragi romani, sunteti eroii acestui efort national. Va multumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ati facut!

Acum, cand incheiem cele doua luni de stare de urgenta si tragem linie, putem spune cu toata certitudinea: Impreuna am salvat vieti! Asa arata o natiune puternica si unita! Si la fel de puternici si uniti trebuie sa continuam si in lunile urmatoare, pentru ca lupta cu acest virus nemilos este departe de a se fi incheiat.

Romania a actionat rapid si a luat primele masuri preventive chiar inainte de a avea cazuri confirmate de imbolnavire cu COVID–19. Era obligatorie instituirea unor masuri exceptionale daca voiam sa reducem raspandirea virusului. Desi numarul de imbolnaviri atunci era mai mic decat in cazul multor altor state, la data de 16 martie Romania a intrat in stare de urgenta, fiind printre primele tari care au facut un astfel de demers. Faptul ca a fost o decizie buna a autoritatilor o confirma numarul redus de infectari si de decese.

Fiecare viata pierduta a insemnat o infrangere pentru noi in batalia pe care am inceput-o in februarie si pe care o vom continua multa vreme de acum inainte. Dar stim sigur ca fara aceste masuri, unele foarte dure, precum carantinarea unor localitati, restrictionari severe de circulatie, inchiderea scolilor, suspendarea intregii activitati a restaurantelor, magazinelor comerciale, numarul victimelor ar fi fost mult, mult mai mare.

Unde se afla Romania la finalul starii de urgenta? Va spun doar cateva cifre, care sa ne ofere o imagine generala:

Astazi, la data expirarii starii de urgenta, Romania inregistreaza 16.247 de cazuri de imbolnavire, cu 245 de cazuri noi de ieri pana astazi, ceea ce arata un trend epidemiologic in usoara scadere. Numarul de cazuri vindecate - 9.053 astazi - este mai mare decat cel al cazurilor active, si anume astazi 6.148.

225 de pacienti se afla internati in sectiile de tratament intensiv si vreau sa mentionez ca pe toata durata starii de urgenta nu s-au inregistrat depasiri de capacitate in sectorul de tratament intensiv.

La inceputul starii de urgenta, in Romania capacitatea zilnica de testare a fost de 704 teste pe zi. Astazi, prin efortul concertat al autoritatilor, capacitatea de testare a crescut progresiv, am ajuns la un numar de 10.643 de testari pe zi. Pana la aceasta data, in Romania au fost efectuate 277.804 teste.

Vreau sa multumesc inca o data medicilor si personalului medical pentru eforturile extraordinare din toata aceasta perioada! Protejarea cu prioritate a cadrelor medicale prin dotarea cu celeritate cu echipamente si materiale sanitare - masti de protectie, combinezoane, manusi, echipamente medicale si substante dezinfectante - a fost esentiala in lupta cu raspandirea virusului.

Romania, din pacate, a fost foarte putin pregatita pentru a face fata unei crize. In rezerva statului nu am gasit, asa cum ar fi fost normal, toate materiale necesare intr-o situatie de urgenta. Am fost nevoiti sa identificam rapid solutii si iata ca am reusit ca, intr-un timp foarte scurt, sa achizitionam tot ce era nevoie.

Situatia fara precedent cu care ne-am confruntat in aceste saptamani ne-a pus in fata o oglinda de multe ori nemiloasa pentru ce a insemnat esecul din ultimii 30 de ani in fundamentarea unui stat eficient. Nu este prima data cand spun ca cea mai importanta reforma de care Romania are nevoie este reconstructia statului. Este un obiectiv ambitios, care nu se poate realiza in patru ani, dar este obligatoriu sa incepem resetarea pentru a putea dezvolta tara noastra. Sanatatea, educatia, administratia, sistemele ignorate atatia ani si capusate, trebuie sa fie prioritatile noastre. Daca aceste sisteme nu sunt puternice, statul se indoaie.

In plus, in aceasta perioada ne-am confruntat si cu o legislatie aproape inexistenta, in orice caz insuficienta pentru o situatie de criza. A trebuit sa ne descurcam pe baza a doua-trei acte normative adoptate destul de neglijent in urma cu 20 de ani. In trei decenii, nu s-a construit in Romania o legislatie coerenta, prin care statul sa poata face fata inclusiv unei epidemii extinse. Guvernul este obligat sa se adapteze permanent la putinele resurse legislative pe care le are la dispozitie, in timp ce in Parlament politicieni vechi si retrograzi au incercat sa darame si modestele instrumente pe care le aveam la dispozitie.

Am vazut de altfel chiar zilele trecute cu cata iresponsabilitate unii parlamentari erau gata sa faca aproape inoperabila si legea privind starea de alerta.

Aceasta situatie nu mai poate continua! Legislatia trebuie croita intr-un mod coerent, astfel incat sa permita interventia rapida a statului. Intr-o situatie de urgenta ori de alerta, Guvernul, indiferent de culoarea politica, este cel care trebuie sa ia masuri imediate pentru ca el are instrumentele executive pentru a le pune in practica rapid atunci cand se impune.

In ultimele saptamani, s-au vazut foarte bine deficientele statului. Dar aceasta perioada ne-a aratat si ca cele mai grele provocari pot fi depasite daca Executivul, reprezentat de Presedinte si Guvern, lucreaza ca o echipa. Si acesta este modul de functionare corect intr-un stat consolidat, ca Presedintele si Guvernul sa isi inteleaga responsabilitatile si sa colaboreze pentru a proteja cetatenii.

De maine intram intr-o noua etapa, pentru ca incetarea starii de urgenta nu echivaleaza, din pacate, cu finalul epidemiei.

Din punct de vedere medical, avem ceva semnale pozitive, dar trebuie sa constientizam cu totii ca pericolul reprezentat de acest virus este departe de a fi trecut. Ce am facut pana acum s-a dovedit eficient si am reusit sa tinem epidemia sub control. In continuare sunt insa necesare masuri pentru revenirea la o viata mai apropiata de normalitate, dar in aceleasi conditii de maxima siguranta.

Astazi, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta declara starea de alerta si va institui toate reglementarile obligatorii prin care vor fi mentinute masurile de preventie. Am vazut discutii in spatiul public legate de intrarea in vigoare a noii legi privind starea de alerta abia de luni, iar unii politicieni, care se dovedesc total iresponsabili, alimenteaza ideea de vid legislativ.

Dragi romani, nu vor urma trei zile fara reguli si restrictii! Reintoarcerea brusca la situatia de dinainte de pandemie este imposibila. Virusul nu tine cont de acte administrative, iar renuntarea prematura la toate regulile care s-au dovedit bune ar insemna o grava eroare.

Avem un cadru legal in vigoare si in baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv in urmatoarele trei zile sa pastram toate regulile necesare pentru ca sanatatea si viata cetatenilor sa nu fie puse in pericol.

Intrarea in starea de alerta aduce cu sine riscuri noi si responsabilitati suplimentare pentru toti cei care isi vor relua, intr-o forma sau alta, activitatea.

Distantarea sociala, munca de acasa acolo unde este posibil, respectarea tuturor normelor de igiena, purtatul mastii de protectie sunt esentiale pentru a putea controla si in continuare epidemia.

Fara aceste masuri si reguli, fara responsabilitatea fiecaruia dintre noi, lucrurile pot usor degenera.

Si vreau sa fiu foarte clar: Daca situatia se va inrautati si datele vor arata un numar galopant de infectari, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita sa declar din nou stare de urgenta!

Sa nu compromitem, asadar, tot ce am realizat pana acum cu mari sacrificii!

COVID-19 este o boala greu de combatut tocmai pentru ca oamenii ii pot infecta pe ceilalti fara sa dezvolte simptome si fara sa fie constienti de riscul pe care il reprezinta pentru semenii lor.

Aceasta particularitate a bolii, care nu ne permite sa stim sigur cine e infectat si cine nu, arata cat de important este sa purtam toti masti in spatiile publice.

Pastrand distantarea sociala si purtand masca ne protejam pe noi insine, ii protejam pe cei de langa noi si le usuram munca medicilor, cei aflati in linia intai. Este fundamental sa intelegem ca facem aceste lucruri nu de teama amenzilor, ci pentru ca sunt spre binele nostru si al celor de langa noi.

Nimeni nu poate spune cu precizie cand vom depasi aceasta pandemie. Ce stim insa cu siguranta este ca depinde de fiecare dintre noi sa facem ca acest lucru sa se intample cat mai repede.

Va multumesc!”


Comentarii

# xyz date 14 May 2020 19:53 +2

Sa ameninte sanatos! Ne meritam soarta!

# Edelweiss - Ivory Tower Researcher date 14 May 2020 20:10 +36

O întrebare legitimă adresată puținilor Oameni sănătoși la Cap din țara asta: are de gând careva să-l stopeze pe aceste nazist? Că în nădejdea „eroilor în pijamale” de pe la pesede, alde, usere, udemere, etc. ne ducem dracului cu toții în cap direct în râpă.

# Edelweiss - Ivory Tower Bukowinean Herald date 14 May 2020 20:13 +6

@Plăvannului neonazist: Din Admirabila și Fermecătoarea Bukowină, nenorocită pentru mulți ani din cauza scornelii mondiale, din cauza șarlataniei distopice numită „pandemia covid19”, unul ÎNCĂ având capul pe umeri îți urează „MEHJ MUJE, HERR PLĂVANNIS VON SPARANGHEL!”

# DODI date 14 May 2020 20:46 +11

Ar trebui cineva că îi traducă politrukului ciolaniSS ce înseamnă pentru noi expresia ”Dragi români” și ce urât sună în gura lui de pupincurist merkelist. În altă ordine de idei cred, și sper, că Parlamentul nu îi va mai face pe plac tembelului în caz că, supărat pe nevastă că nu îl cară în Tenerife, la Miami sau Pompei, va încerca o nouă stare de urgență. S-a dedulcit tembelul la dictatură. Așa că trebuie coborâtă din pod... DEMOCRAȚIA PARLAMENTARĂ.

# Tipa date 14 May 2020 21:28 +24

Vrem suspendarea lui iohanis , punerea sub acuzare pt inalta tradare si schimbarea guvernului tradator.

# M date 14 May 2020 21:50 +8

Alo capsunarilor, sparangheristilor ați auzit ce a spus votantul vostru?, mai slugilor cum ați votat acest nazist, asa veniți și dați-l jos. Dacă nu, blestemați sa fiți atât voi cât și toată familia voastră pentru Raul ce lati făcut acestei tari. Voi va dați seama că tâlharul asta urmărește dictatura, manca ar sparanghelu cu presedintele vostru cu tot. Va vândut ca pe oile de pe vaporul care sau înecat. Va aparat cu ceva președintele vostru acum cât vouă va este greu? Pentru el voi sunteți o partida de schi.

# indignata date 14 May 2020 21:58 +17

Scrasnind din dinti si cu o fata plina de rautate si nervos, Iohanis se adreseaza tarii cu "Dragi romani "... Cat venin poate avea in el omul asta, o sa-i crape ficatul si fierea. Ce pacat ca nu avem un presedinte ca cel al Tanzaniei, care este profesor universitar, chimist,matematecian si care nu crede, fara sa cerceteze. Puteti vedea in https://youtu.be/GHqljXF3flk cum,pentru ca i s-a parut ceva in neregula cu acest virus corona, a pus o echipa de specialisti sa ia probe de la fructe , de la animale, pe care le-a botezat cu nume de barbati si femei, a trimis aceste probe la un laborator de analize ,iar rezultatele au fost aproape toate pozitive, indicand ca, iepurele, capra, fructele, aveau coronavirus. Acest video face acum inconjurul lumii si tare mi-ar place sa-l vada si dictatorul Iohanis, care ne ameninta ca daca suntem rai....ne arata el o alta stare de urgenta.Deci isi bate joc de noi si noi nu zicem nimic. Frumos....

# Tipa date 14 May 2020 22:54 +8

Am o veste GHINION pt guwerner si iohanis.Ha ha ha Este ilegala, contravine legislatiei europene obligativitatea purtarii mastilor de catre persoane.Daca tot ati facut stocuri de masti dati- le spitalelor ca noi cetatenii avem voie sa facem ****** pe ele....nu sunteti voi europeni ? Nu respectati voi legislatia europeana? Luati o M.ie.

# Tipa date 14 May 2020 22:57 +2

Baietii au facut stocuri de masti, vor sa le bage pe gat poporului insa este ilegal, incalca legislatia europeana .

# Neanae date 15 May 2020 00:28 +5

Dom-le Klaus Werner Iohannis, in afara ca NU EȘTI DE LOC BRE PREȘEDINTELE MEU, fii al cui vrei din PNL, nu știu cum sa ma exprim corect ca sa afli ca ai devenit centrul și motivația unui SICTIR DE MARE CLASA NAȚIONALA! Mata sa bagi degetul ăla cu care dai lecții și amenințări unde gandesc io. Tot mata cam exagerezi și e bine sa ti se aduca aminte ca poporul asta are o experiența de acum pe tema DICTATORILOR! Auzi, s-a dat drumul la zboruri cu Spania. Convine o plecare definitiva in Tenerife! E mai bine decât de dat declarații in fata “Marii Adunări Naționale”! Gata ...

# santinela date 15 May 2020 07:19 0

Mai declari pe dracu inca o stare de urgenta !

# zeno date 15 May 2020 08:06 0

psd promisese motiune de cenzura dar acum se vede clar ca ciolacu e in intelegeri cu joianus si pnl

# Augias date 15 May 2020 10:46 0

DEMASCAREA : https://www.youtube.com/watch?v=EalYQi-Yd1c

# Alex date 15 May 2020 11:39 +2

@Edelweiss - Ivory Tower Researcher Pai hai sa vedem: PARLAMENUL - eroi in pijamale cum ai spus-o chiar tu SOCETATEA CIVILA - o caricatura PRESA - bratul de propaganda al regimului (intern/extern) ROMANII - au tatuat sclavia in ADN Puținii Oameni sănătoși la Cap - ascunsi prin transeele internetului si foarte dezbinati de tot felul de trivialitati "Are de gând careva să-l stopeze pe acest nazist?" NU. Distrugerea timp de decenii a pilonilor democratiei constitutionale isi va face pe deplin efectul.

# Pintea date 15 May 2020 13:15 -5

Ne folosim de o serie de argumente, de contra-argumente, ne revoltăm, facem bășcălie, dar pierdem din vedere esențialul: virusul există, este foarte contagios si cu urmari care nici nu se cunosc! Puțin imi pasa de cate ori se decreteaza starea de urgenta! Sanatatea este cea mai importanta! Depinde numai de noi, cat de mult vom intelege ca nimic nu mai este cum a fost si ca trebuie sa temperăm o data fâțâiala! Ce e rau in a purta mască? Ce ne supără atât? De ce trebuie sa ma ciocnesc pe stradă de un iresponsabil? In SUA cei care au fost bolnavi de COVID nu mai sant primiti la vechile locuri de munca. Acum, cu revenirea diasporei avem si un exces de forta de munca, chiar ieftina. Asa ca, ar trebui sa ne puna pe ganduri. Macar din respect pentru cei bolnavi si pentru doctorii care nu au precupetit nici un efort in aceasta perioada.

# sic semper tyrannis date 15 May 2020 14:02 +3

Oameni buni, va suparati pe un traficant de copii, mason, care a cunoscut ascensiunea politica ajungand primar dupa ce a trimis copii in Canada, de care nu a mai auzit nimeni nimic, da? Acum, avem "Parlament" da? Imi poate spune cineva ce a facut acest parlament? a tacut chitic, a dat pe ici-colea cate un amendament si a admis "planul". BA MAI MULT! A FOST DE ACORD CU aberatia obligativitatii MASTILOR SI TERMOSCANNERELE DA? Ceea ce incalca drepturile fundamentale, da? Eu nu stiam ca traim in China ! Bunicii mei au fost evacuati din casa de comunisti, in 1948. Eu am fost in strada in 1989, nu stiu cum erati voi atunci. Nu sunt erou, dar am fost acolo! Aveam 19 ani. Mi-au suierat gloantele pe la urechi si mi-au murit colegi si prieteni impouscati! LIBERTATEA SE IA CU SANGE SI SE PASTREAZA PRIN SACRIFICIU! NU TI-O FACE NIMENI CADOU! Benjamin Franklin: "Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

# nicolae date 15 May 2020 14:08 +3

Acest individ sustinut de statul subteran si de stapinii externi se poarta cu romanii,ca si cum ar fi un invatator de tara,ne ameninta incontinuu si uita de bubele pe care le are in cap!De criticat atitudinea psd-ului, care este paralizat si nu are curaj sa-l suspende!Oare de ce?Au aceiasi stapini?

# Edelweiss date 15 May 2020 15:26 0

@Alex: Sunt de acord cu tine în proporție de 100%. Nu mai este NIMENI! Doar oi de teracotă cu cârpa la bot. Doar jmecherași deghizați în „politicieni”. Doar milițieni, securiști și vlăstarele lor, care țin această sărmană Țară în ștolurile potcoavelor. Păcat! :eek: p.s. s-o ia dracu de Țară! Chiar că merită să se ducă la naiba!

# ANONYMOUS date 15 May 2020 16:24 +1

Ce aberatii scoate din gura acest individ parca ar fi unul de la balamuc(Balaceanca).Huoooooooooooooooooooooo Coviduleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!

# Lacramioara Popa date 15 May 2020 16:28 0

Cel mai bine să ieșim în stradă săi cerem demisia lui Iohannis.....noi l-am ales și noi trebuie să ne unim să-l dăm jos.....domn Iohannis nu tu ne decizi soarta românilor..nu tu ești stăpânul nostru...singurul stăpân e Isus Hristos pe tot globul pământesc...nu ai făcut nimic pentru poporul român...la ori ce minciună bagi PSD.dar am impresia că ai uitat că și când era PSD erai președintele României și nu ai făcut nimic că și acuma ești mînă mâna cu PSD ...eu vă rog să vă dați demisia cât mai repede.. români nu sunt proști așa cum îi credeți...jos PSD jos PNL..nu vă mai vrem ....noi poporul vom decide ce va fi bine pentru noi...voi nu ați vrut decât voturile noastre.voturile diasporei... ne-ați vândut ne-ați făcut lagăre din cartoane ???? rușine

# Amuza daniel date 16 May 2020 09:31 +1

Daca acest individ este pshiopati ce să-i cereti

# anonim1 date 17 May 2020 01:16 0

DEMISIA DEMISIA DEMISIA CA AI DUS TARA DE RAPA AI CALCAT LEGILE DREPTURILE OMULUI JOS IONANNIS PENALU CARE VINE COPII

# Un cetatean indignat date 20 May 2020 09:45 0

Pentru toate abuzurile facute, presedintele trebuie suspendat si guvernul dat jos! Si apoi trasi la raspundere pentru masurile draconice luate. Cine raspunde pentru mortii non-covid, care au murit pentru ca nu au fost primiti in spitale, desi aveau afectiuni grave, nefiind bolnavi de covid?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva