13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZIUA INTERNATIONALA A NOTARIATULUI – UNNPR, alaturi de marea familie a notariatelor de drept latin, aniverseaza 74 de ani de la organizarea primului Congres al Uniunii Internationale a Notariatului. Presedintele UNNPR Viorel Manescu: „Suntem implicati, alaturi de colegii notari din tarile membre UINL, în configurarea notariatului de maine, situat sub semnul noilor tehnologii ca instrumente de eficientizare a parteneriatului cu cetatenii, mediul de afaceri si autoritatile publice”

Scris de: L.J. | pdf | print

30 September 2022 11:20
Vizualizari: 3473

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) anunta celebrare celor 74 de ani de la organizarea primului Congres al Uniunii Internationale a Notariatului pe 2 octombrie 1948, la Buenos Aires. Potrivit unui comunicat de presa transmis vineri, 30 septembrie 2022, de UNNPR, Uniunea este membru cu drepturi depline in cadrul UINL din 30 mai 1997, pentru ca din octombrie 2004, ca o recunoastere a importantei si si activitatii notariatului roman, UNNPR sa aiba si reprezentanti in Comitetul Executiv, în Consiliul Permanent, dar si în comisiile de specialitate ale UINL.


 

 

Cu acest prilej, presedintele UNNPR, Dumitru Viorel Manescu a punctat faptul ca Uniunea este alaturi de colegii notari din toate cele 91 de notariate din cadrul UINL, obiectivul principal fiind "configurarea notariatului de maine".


Redam in continuare comunicatul UNNPR din 30 septembrie 2022:


"UNNPR, alaturi de marea familie a notariatelor de drept latin, aniverseaza 74 de ani de la organizarea primului Congres al Uniunii Internationale a Notariatului pe 2 octombrie 1948, la Buenos Aires.

Sub sigla UINL - organizatie internationala non-guvernamentala care promoveaza, coordoneaza si dezvolta functia si activitatea notariala din statele membre, sunt reunite 91 de notariate de drept latin din întreaga lume. Printre acestea se numara si notariatul roman, reprezentat de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, care a primit statutul de membru cu drepturi depline al acestei organizatii profesionale mondiale pe data de 30 mai 1997.


Evidentiind angajamentul international al notariatului roman în cadrul structurilor de conducere ale UINL, presedintele UNNPR, domnul Dumitru Viorel Manescu, notar public, a declarat:

Suntem implicati, alaturi de colegii notari din tarile membre UINL, în configurarea notariatului de maine, situat sub semnul noilor tehnologii ca instrumente de eficientizare a parteneriatului cu cetatenii, mediul de afaceri si autoritatile publice. Nu uitam însa nicio clipa valorile fundamentale care ne clauzesc în activitatea noastra, inclusiv cea internationala: profesionalism, încredere, traditie si continuitate în serviciul societatii.”


Ca recunoastere a importantei si activitatii internationale a notariatului roman, în octombrie 2004 Adunarea Notariatelor membre UINL a hotarat ca UNNPR sa aiba reprezentanti în Comitetul Executiv, în Consiliul Permanent, dar si în comisiile de specialitate. Implicarea si interesul pentru problematica internationala a profesiei au dus la o crestere, în timp, a prezentei UNNPR în structurile de conducere ale UINL. Consiliul General al UINL, precum si comisiile si grupurile de lucru ale organizatiei (Comisia de Afaceri Europene, Comisia de Securitate Sociala Notariala, Comisia Deontologie Notariala, Comisia Teme si Congrese, Comisia Drepturile Omului, Grupul de lucru „Noile Tehnologii”, Grupul de lucru Formare si Grupul de lucru Act Autentic) au în componenta notari romani, a caror contributie la dezvoltarea si modernizarea profesiei este unanim recunoscuta".

Comentarii

# maxtor date 1 October 2022 09:29 0

"de drept latin"-asa se numeste acum co-proprietatea????(se apara spunind ca legea ii obliga sa tina o condicutza).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva