15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZIUA PORTILOR DESCHISE LA UNNPR - Uniunea Nationala a Notarilor Publici si Camerele Notarilor Publici ofera consultanta notariala gratuita cu ocazia "Zilei portilor deschise", ce are loc in 22 octombrie 2021. Cei interesati pot fi indrumati pe aspecte referitoare la procedura succesorala notariala, procedura divortului, redactarea inscrisurilor, numirea custodelui, precum si alte subiecte. Iata care sunt Camerele Notarilor Publici care organizeaza sesiunile de consultanta gratuita

Scris de: L.J. | pdf | print

20 October 2021 14:53
Vizualizari: 5757

Uniunea Nationala a Notarilor Publici si Camerele Notarilor Publici face inca un pas catre public cu ocazia "Zilei portilor deschise", programata sa aiba loc in 22 octombrie 2021. Evenimentul este organizat anual de catre notariatele membre CNUE sub egida „Zilei Justitiei Europene”.


 

Potrivit informatilor comunicate de Uniunea Nationala a Notarilor Publici si Camerele Notarilor Publici intr-un comunicat de presa remis Lumea Justitiei miercuri, 20 octombrie 2021, cu acest prilej notarii vor acorda consultatie juridica gratuita publicului interesat.

In acest sens, UNNPR precizeaza ca vor putea fi deslusite aspecte in materie notariala privind unele aspecte referitoare la procedura succesorala notariala, procedura divortului, redactarea inscrisurilor cu continut juridic, autentificarea inscrisurilor, legalizarea copiilor de pe inscrisuri, efectuarea si legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea in depozit a bunurilor, a inscrisurilor si a documentelor prezentate de parti, precum si a sumelor de bani, a altor bunuri, inscrisuri sau documente gasite cu ocazia inventarului succesoral.


Pentru aceasta, UNNPR si Camerele Notarilor Publici participante la eveniment vor organiza sesiunile de consultanta gratuita fie cu prezenta fizica la sediile principale si secundare, fie online prin intermediul platformei ZOOM, fie telefonic, fie prin e-mail, in intervalul 9.00 -13.00, lista completa a participantilor regasindu-se la finalul articolului.


Redam in continuare comunicatul UNNPR:

"Uniunea Nationala a Notarilor Publici si Camerele Notarilor Publici ofera consultanta notariala gratuita cu prilejul „Zilei portilor deschise”, eveniment organizat anual de catre notariatele membre CNUE sub egida „Zilei Justitiei Europene”.

Asumandu-si misiunea de partener al statului, cetatenilor si mediului de afaceri in garantarea legalitatii si sigurantei circuitului economic si a celui juridic, notariatul roman vine in intampinarea nevoii de informare a publicului larg prin organizarea anuala a „Zilei Portilor Deschise”. Evenimentul consta in acordarea de consultanta notariala gratuita, pe teme de interes general, cetatenilor care se vor adresa UNNPR si Camerelor Notarilor Publici din toata tara pe 22 octombrie a.c.


Apreciind utilitatea acestei actiuni a notariatului roman in directia educarii si informarii cetatenilor cu privire la serviciile notariale, in anul 2016 Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana (CNUE) a preluat initiativa, integrand-o actiunilor organizate cu prilejul „Zilei Justitiei Europene”, sarbatorite anual pe data de 25 octombrie. Avand ca obiectiv familiarizarea cetatenilor europeni cu modul de functionare a justitiei si realizarea unei mai bune informari privind drepturile si libertatile de care acestia dispun, „Ziua Justitiei Europene” reprezinta un bun prilej pentru promovarea serviciilor notariale.


In toamna acestui an, urmand exemplul CNUE si Uniunea Internationala a Notariatului (UINL) a organizat „Ziua Portilor Deschise”, pe data de 2 octombrie, cu ocazia „Zilei Internationale a Notariatului”.


Aspecte de interes si procedura acordarii consultantei notariale gratuite


Publicul interesat va beneficia de consultatie juridica gratuita in materie notariala privind unele aspecte referitoare la procedura succesorala notariala, procedura divortului, redactarea inscrisurilor cu continut juridic, autentificarea inscrisurilor, legalizarea copiilor de pe inscrisuri, efectuarea si legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea in depozit a bunurilor, a inscrisurilor si a documentelor prezentate de parti, precum si a sumelor de bani, a altor bunuri, inscrisuri sau documente gasite cu ocazia inventarului succesoral. Intervalul orar rezervat consultatiei juridice gratuite este 9.00 -13.00


UNNPR si Camerele Notarilor Publici participante la eveniment vor organiza sesiunile de consultanta gratuita fie cu prezenta fizica la sediile principale si secundare, fie online prin intermediul platformei ZOOM, fie telefonic, fie prin e-mail, conform tabelului:


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva