19 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GRETOSUL COMUNICAT – Uitand de abuzurile comise pe motiv de indeplinire a MCV, CSM se alatura corului de aplaudaci care se gudura ca birocratii de la Bruxelles au scos Romania de sub monitorizare, doar dupa ce ne-am vandut tara: “Atat Consiliul, cat si instantele judecatoresti si parchetele de pe langa acestea au depus eforturi sustinute care au condus la consolidarea eficientei si calitatii actului de justitie, precum si la intarirea independentei sistemului judiciar”

Scris de: G.T. | pdf | print

25 November 2022 15:47
Vizualizari: 4065

De-a dreptul jenant comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii condus de judecatorul Marian Buda (foto). CSM s-a alaturat corului de aplaudaci care ridica in slavi si prezinta ca pe o mare victorie decizia birocratilor de la Comisia Europeana de la renunta la Mecanismul de Verificare si Cooperare (MCV) aplicat Romaniei, omitand ca aceasta hotarare a fost luata doar dupa ce politicienii nostri au modificat importante acte normative care vizau sistemul judiciar, respectiv Legile Justitiei, dupa pofta si doleantele europenilor, comitand astfel un veritabil atac la suveranitatea nationala prin eliminarea sanctiunii pentru magistratii care nu respecta deciziile CCR. Legi ale Justitiei pe care, nu trebuie uitat, CSM le-a avizat pozitiv.


 

In loc sa aminteasca despre abuzurile in serie comise ani de zile pe motiv ca trebuie indeplinite recomandarile din MCV, ani in care sute de oameni au fost victime ale unor executii si inscenari judiciare facute in numele luptei impotriva coruptiei cerute de acelasi MCV, Consiliul Superior al Magistraturii a produs joi seara, 24 noiembrie 2022, un comunicat de presa in care se lauda de unul singur, pretinzand ca ridicarea MCV este si o consecinta a activitatii CSM.

Astfel, in respectivul comunicat despre a carui emitere o serie de judecatori si procurori din CSM nu au avut cunostinta, majoritatea care conduce Consiliul isi aroga merite pentru eliminarea MCV, afirmand ca CSM a depus eforturi pentru consolidarea eficientei si calitatii actului de justitie, precum si pentru intarirea independentei sistemului judiciar. "Consiliul Superior al Magistraturii asigura intreaga societate de faptul ca implicarea institutiilor autoritatii judecatoresti va ramane in continuare aceeasi, in scopul realizarii unui act de justitie subsumat garantarii drepturilor si libertatilor cetateanului si asigurarii ordinii de drept", precizeaza CSM.


Fara alte comentarii prezentam comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii:


Comuniat de presa referitor la pozitia Consiliului Superior al Magistraturii fata de publicarea Raportului privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de concluziile pozitive ale Raportului Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele realizate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si verificare, publicat la 22 noiembrie 2022, prin care se constata indeplinirea obiectivelor asumate de statul roman.

Acesta reprezinta un moment de referinta in parcursul european al Romaniei, la a carui realizare institutiile din sistemul judiciar au avut o contributie esentiala.

Atat Consiliul, cat si instantele judecatoresti si parchetele de pe langa acestea au depus eforturi sustinute care au condus la consolidarea eficientei si calitatii actului de justitie, precum si la intarirea independentei sistemului judiciar.

In acest context, Consiliul Superior al Magistraturii multumeste judecatorilor si procurorilor, dar si personalului auxiliar de specialitate, toti acestia contribuind decisiv la rezultatul pe care Romania l-a obtinut, in pofida tuturor dificultatilor cu care s-a confruntat sistemul judiciar in aceasta perioada.

Totodata, Consiliul Superior al Magistraturii asigura intreaga societate de faptul ca implicarea institutiilor autoritatii judecatoresti va ramane in continuare aceeasi, in scopul realizarii unui act de justitie subsumat garantarii drepturilor si libertatilor cetateanului si asigurarii ordinii de drept”.

Comentarii

# maxtor date 25 November 2022 16:25 +84

"tot tziganul isi lauda ciocanul"

# Y date 25 November 2022 18:06 +352

Unu din doi români nu are încredere în sistemul judiciar. Potrivit eurobarometrului din 2022, 51% din români spun că nu se pot baza pe justiție, procent similar cu cel privind încrederea po******ției în Poliție, o altă instituție care așteaptă reformarea. Eurobarometrul din 2022: "„Susținerea mai scăzută din România vs media europeană poate fi cauzată de corupție, multe persoane considerând că aceasta afectează și instituțiile din Justiție” Încrederea po******ției este erodată de durata mare de soluționare a unor dosare, dar și de modul greoi în care sunt redactate hotărârile. Teoretic, conform legii, orice hotărâre ar trebui redactată în maximum 30 de zile, însă în realitate un sfert din ele sunt întocmite mai târziu – unele și cu câteva luni sau ani. În strategia de dezvoltare a sistemului judiciar, întocmită de Ministerul Justiției se menționează că nivelul încrederii ar urma să crească cu 10% în următorii ani, odată cu implementarea unor măsuri privind reformarea CSM.

# Y date 25 November 2022 18:19 +284

Au rămas în continuare de implementat recomandările primite de la Comisia de la Veneția care se referă la modul de promovare în funcții de conducere din magistratură sau instanțe, la posibilitatea procurorului general de a infirma toate soluțiile date de procurori sau la faptul că Poliția Judiciară ar trebui să rămână în subordinea procurorilor. În ultimul raport MCV, Comisia amintește: „În pofida eforturilor de a ajunge la un compromis, diviziunile interne care afectează activitatea CSM din 2021 au continuat să fie problematice, reflectându-se negativ asupra numirilor în noua structură care înlocuiește SIIJ și asupra organizării alegerilor pentru desemnarea noilor membri ai CSM sau sub forma dezacordurilor publice dintre membrii CSM cu privire la legile justiției”,

# DODI date 25 November 2022 23:48 +125

Acordați prea multă importanță acestui ratat acoperit ajuns pe căi ilegale în fruntea C(oteț)SM la ordinul Noii Securități din România și cu acceptul tacit al altui reprezentant al SRI, vuvuzeaua care răspunde la apelativul de ciolaniSS-WuhaniSS-6case.

# V date 26 November 2022 07:29 +25

Ceva îmi spune că se vor importa oameni,gândiri,principii și sisteme din vestul dcholsdthic ... Ceea ce e de bune. Nu îți place,du-te și spala mașini, că aducem acoliții nodtri

# santinela date 26 November 2022 07:33 +109

Cind te conduce un BUDA ce drac vreti sa transmita decit gretosenii si pupincurism ??

# paralela date 27 November 2022 10:06 0

Numai gudele se gudura...Pentru cunoscatori.

# Mitica date 27 November 2022 14:31 +151

MCV era un sistem de monitorizare a justiției instituit de CE pentru RO și BG, la acceptarea acestor state în UE, pornind de la constatarea că în ambele corupția era endemică, iar sistemul judiciar se afla în conexiuni puternice cu politicul. BG a scăpat de această monitorizare acum doi ani, dar RO a continuat să rămână sub lupă, după aroganța antireformelor avansate de PSD în perioada lui Dragnea (2017-2019). Modificarile făcute atunci de PSD în Justiție n-au fost cu totul reparate între timp, fiindcă accesul politicii în Justiție, prin numiri și clanuri bine solidificate la nivelul magistraților, a rămas un deziderat pentru destui politicieni din arcul de guvernământ. RO va rămâne sub lupa CE, fiindcă monitorizarea Justiției se va face în interiorul PNRR prin care UE oferă 29 de miliarde de euro RO pentru următorii cinci ani. Acești bani ar putea fi blocați în cazul în care RO derapează din nou de la statul de drept. Acum modificăril se fac cu ajutorul CCR, CSM

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.03.2024 – Lista pentru magistratura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva