2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A IESIT CUM NE ASTEPTAM – Judecatoarea Iulia Motoc de la CCR este la un pas de CEDO. Motoc se afla pe lista cu cele trei propuneri din care Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei va alege judecatorul roman la CEDO. Alaturi de judecatoarea CCR, pe lista scurta se regasesc Bianca Andrada Gutan si Florin Streteanu. Rezerva este Tudor Pantiru

Scris de: L.J. | pdf | print

14 iunie 2013 12:36
Vizualizari: 9552

Nicio surpriza. Ministerul Justitiei a anuntat vineri, 14 iunie 2013, ca judecatoarea Iulia Motoc (foto) de la Curtea Constitutionala se numara printre cele propuneri pentru functia de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Alaturi de Iulia Motoc, pe lista cu propuneri din care Adunarea Parlamentara va alege judecatorul roman la CEDO se numara Bianca Andrada Gutan, profesoara la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, si decanul Facultatii de Drept din Universitatea Babes Bolay din Cluj-Napoca, Florin Streteanu. Pe lista de rezerva a fost selectionat Tudor Pantiru, fost deputat PSD.


Iata comunicatul Ministerului Justitiei:

In urma audierii candidatilor inscrisi in procesul de selectie pentru functia de judecator, in numele Romaniei, al Curtii Europene a Drepturilor Omului, Comisia de selectie instituita in temeiul art. 5 alin. 1 din Ordonanta Guvernului 94/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, a intocmit urmatoarea lista cu propuneri (in ordine alfabetica): (1) Bianca Andrada GUTAN, (2) Iulia Antonella MOTOC, (3) Florin STRETEANU. Pe lista de rezerva a fost selectionat domnul Tudor PANTiRU.

Cele doua liste au fost inaintate Guvernului, spre aprobare si transmitere catre Parlament. Precizam ca lista principala se va inainta Consiliului Europei de catre Guvern, dupa obtinerea avizului comisiilor juridice si pentru drepturile omului din Senat si Camera Deputatilor, reunite in sedinta comuna, in temeiul art. 5 alin. (1) si (16) din OG nr. 94/1999.

Judecatorul roman la CEDO va fi ales de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, dintre cei trei candidati propusi de Guvernul Romaniei”.

Amintim ca pentru functia de judecator roman la CEDO au fost inregistrate sapte candidaturi. Este vorba despre Iulia Motoc, Bianca Andrada Gutan, Cristina Coteanu, Codrin Miron, Tudor Pantiru, Florin Streteanu si Paul Vasilescu. Acestia au sustinut interviul in fata Comisiei de selectie in perioada 12 – 14 iunie 2013.

Lista cu cei trei candidati selectati urmeaza sa fie inaintata Guvernului. Ulterior, dupa ce vor primi avizul din partea Comisiilor Juridice si pentru Drepturile Omului din cele doua Camere ale Parlamentului, Executivul va trimite Consiliului Europei lista cu cei trei candidat, urmand ca decizia finala sa apartina Adunarii Parlamentare.

Comentarii

# nebunie in masa date 14 iunie 2013 12:47 +22

Deci avem EBA, Vagin Tudor si Berbecali ( fost parlamentar ) in PE, acum ne trebuie si bolnava psihic Motoc la CEDO. In halul asta a ajuns tara asta ????? Adica Streteanu e pus de umplutura pe lista si Vasilescu a fost exclus ? Ce cauta Pantiru pe acea lista ??

# Luca date 14 iunie 2013 13:42 +11

Intr-adevar, ai mare dreptate daca Vasilescu a fost exclus (bine nu stiu cine din comisia lu\' peste prajit era competent sa-l examineze!?), iar Motoc pusa pe lista am ajuns vai de mama noastra. Gresesti cu Pantiru, a fost primul judecator al Moldovei la CEDO, a fost judecator la Curtile Constitutionale din Moldova si din Bosnia-Hertegovina.

# hunter date 14 iunie 2013 13:53 -4

este sustinut de PSD , ce este rau in asta?

# nebunie in masa date 14 iunie 2013 16:12 +9

Sa speram ca aia vor alege pe Streteanu.....Pantiru.... o fi bun profesionist dar venind pe filiera PSD, partidul care a tradat poporul si a pactizat cu bassoiul tradator de neam, imi inspira neincredere fata de comenzile politice pe care le poate primi si executa.

# Interesant date 15 iunie 2013 20:49 -2

uram mult succes la un om pregatit  :-)  :-|

# stefan date 14 iunie 2013 12:53 +14

Pai si ce, CD si Senatul nu pot sa o invalideze? Sau la aviz negativ pateste ca madam Kovesi, merge mai departe pt buna purtare?

# clau date 14 iunie 2013 12:55 +17

pt ce pana mea sa mai merg la vot ca nu sa schimbat nimic tot slugile isi fac de cap !!!! tara de rahat

# IOAN DUSCAS date 14 iunie 2013 13:01 +10

PRETENE ! FATA ASTA DE KAND IE EA SE PREOCUPA DE DREPTUL LU OMU !

# hunter date 14 iunie 2013 13:55 -16

si ce este rau daca Motoc ar fi desemnata judecator la CEDO ?

# anton date 14 iunie 2013 14:11 +6

Miiiiiii de scuze , am apasat din greseala pe verde in loc de rosu. Nu mai fac alta data.

# me date 14 iunie 2013 16:30 +13

Nu e nici o problema, e chiar bine ca scapam de o asemenea persoana din CCR si Romania. Pacat ca ajunge la CEDO si are sansa de a face rau si altor natii, dar poate ca acolo se va limita la a se admira in oglinda si la a proba tinute. Oricum dupa EBA, si Becali in Parlamentul EU , Basescu si Iliescu ne-arestati, care au comis genocid asupra acestui popor (ambii prin saracirea tarii, si unul cu un mare plus pt mineriade) ,nu ma mai mira nimic de la acest popor de oi guvernate de securisti. Doar Nastase a scapat sapunul, dar e mult prea putin fata de cati nenorociti si-au batut joc de oi.

# belea date 2 noiembrie 2014 12:56 0

E bolnava saraca. Nimfomana, alcoolica si schizoida asa cum a demascat-o Mihaiescu.

# 7.403.836 date 14 iunie 2013 13:55 +12

BOICOTATI REFERENDUMUL CONSTITUTIONAL......Coabitacului Plagiator Basificat Ponta trebuie sa ii fie returnata Flegma incardasirii cu Impostorul Bas din Cotroceni prin BOICOT sau NU

# anton date 14 iunie 2013 14:07 +11

unu din cei 7.403.836 care acum raman 7.403.835. Si de la mine o flegma si tot dispretul pentru ponta si tradatorii (numai ) din USL. SA ma duc sa aprob modificari care se refera numai la binele clasei procuroare condusa de ponta si ungurilur , mai bine stau acasa cu 3 mici si un tzap.

# anton date 14 iunie 2013 13:58 +11

sigur la audiere i-a cazut sa zica numele nashului iar celorlalti sa zica numele mortilor la :revolutie, rascoala din 1907, inundatiile din 1971 .......Sper ca chivuta sa se prezinte la finala tot cu rochita (numai aia si trebuia sa arate ce-i in mintea matracucei si ca o descalifice) ei de coma sa bage si Bruxelesu-n boala ca pe noi ne- nenorocit de cateva ori. Daca o alege si Bruxelesu , omenirea nu mai are nicio sansa . Mergem si ne spanzuram .Multumim domnu procuror ponta ca traiti bine . Noi nuuuuuuuuuuuuuuuuu , cea ce iti uriiiiiiim si tie cu USL =ul tau cu tot .

# SERAPHIDIS date 14 iunie 2013 14:31 +8

ma voi aceia care postati aici indignati de dama aceasta! Daca nu aveti idee ce este CEDO, atunci de ce va împotriviti? Uitati-va la Kristina Pardalos sau la N.Tsoria sau altii. Jigodia potrivita în cloaca potrivita. Ati fi auzit voi de succesele CEDO si de mizerile de acolo? CEDO nu este Curtea internationala de justitie de la Haga, nu este CURIA. Ea are profil si stofa de asa-ceva, nu este nimic discrepant de natura si materia CEDO, infamia de acolo. De ce va tot indignati? Când a fost licitat sucesorul lui J.-P.COSTA, am solicitat la Élysée si pe quai d\'Orsey sa fie avansata Rachida DATI. Si mie îmi place de Iulia Motoc, ca si de fosta \"garde-des-sceaux\"  pentru ca are atuurile volitive ale sintagmei care a facut cariera în Franta când s-a exprimat astfel: \"le taux de la fellation sera quasinulle\". Gura pacatoaselor adevar graieste. Iar privirea ei are ceva din conotatia psihopatologica a bolii psihiatrice atestata oficial la un alt fost judecator de la CEDO, cazul Andras Baka.

# franzutizmele date 14 iunie 2013 16:07 +1

\" le taux de la fellation est quasi nulle \" - ai vrut sa scrii probabil....

# SERAPHIDIS date 14 iunie 2013 15:23 +7

Si referindu-ma tot la aceasta muza, atunci când scrisemem de apucaturile celor de la CEDO si din Consiliul Europei, cu referire la un cântec al lui Serge LAMA, Doamna pârasita deseori de sotul oficial plecat în diplomatie, ea poate sa exerseze totusi academic \"touts les endroits que l\'église condamne\". Spusese unul de aici ca o imagina ca si mine încadrata într-un registru erotic, nu unul juridic, si cu asimilare la muza respectiva cu trimitere prin citate la perversiunile judicaturii ridicata la rang de prostitutie, i-asi fi spus muzei respective,  ca ar fi un bun subiect  într-un manage à trois între doi \"filosofi\" existentialisti prin azimutul Pigalle ca apoteoza orgiastica în partaj: \"la contigüité de la pornocratie moderne\"  de Luc Ferry et son ami l’écrivain juif Pascal Bruckner.\" Prostitutia judiciara si prostituatele din magistratura, aceasta este conotatia proxenetismului în care asemenea specimene sunt ridicate la rang de judecatorese. Ô là...là!!! Înca o Yulia la CEDO

# hmmm date 14 iunie 2013 16:16 +2

tineri, domne, prea tineri, tustrei

# anton date 14 iunie 2013 17:18 +1

Asta te paste pe tine....? Gramatica limbii franceze ? Intrebarea care ma roade pe mine este : noua cine ne-o mai #felllllationeaza #(mie-mi place cu multi de lllll ca pare mai france) daca pleaca si asta ?

# CI date 14 iunie 2013 18:39 +9

Paul Vasilescu şi Florin Streteanu sunt nişte somităţi. Streteanu a mai fost judecător ad-hoc la CEDO, în locul lui Bârsan şi predă drept comparat prin Europa. Să-i bagi în aceeaşi oală cu Iulia Motoc e jenant. Distanţa de la ei la Motoc e aceeaşi ca până la Nikita, Marijuana, Daniela Crudu, Magda Ciumac, Alina Plugaru, Sexi Brăileanca sau Mădălina Afrăsinie! :P

# Anti CI date 14 iunie 2013 19:33 -2

Sunt de accord pt prima data cu CI. Iulia Motoc si Madalina Afrasinie sunt la fel de frumoase, destepte si elegante!

# CI date 14 iunie 2013 20:48 -4

Insinuezi că mă roade invidia? :D :lol: ;-) Dragă, Mădălina, poate că ai dreptate...şi eu aş fi vrut să am un trust de presă în spate! Succes la viitoarele alegeri pentru CSM! Şi nu te lăsa...îl poţi depăşi pe Ciuvică la numărul de apariţii... :roll:

# anton date 14 iunie 2013 20:14 +4

pentru CI : daca le mai jignesti o data pe fetele astea care fac un ban cinstit pe seama celor pe care nu-i plang o sa ai de-a face cu mine.Asta a FURAT DE LA 7.4 milioane de amarati si nu-i de iertat. pentru anti CI : Ia-o nene si te duuuuuuuuuuuu.

# olivia date 15 iunie 2013 03:49 -4

Iulia Motoc a fost judecator ad hoc la CEDO in 2010. 

# Radu date 15 iunie 2013 16:28 +1

@ Olivia! Ne poti spune in ce cauza a fost judecator? Nu ii scrie in CV si pe site-ul Curtii nu am gasit. Sa nu fim dezinformati, zic eu;)

# olivia date 15 iunie 2013 18:15 0

En l\'affaire Dobri c. Roumanie, La Cour européenne des droits de l\'homme (troisième section), siégeant en une chambre composée de : Josep Casadevall, président, Elisabet Fura, Boštjan M. Zupančič, Alvina Gyulumyan, Egbert Myjer, Luis López Guerra, juges, Iulia Motoc, juge ad hoc,

# Radu date 15 iunie 2013 23:04 0

Merci! Chiar m-am uitat pe Hudoc, ai dreptate!

# Nuibai date 14 iunie 2013 21:18 +3

Pariu că Monica o va pîrî pe Iulia la Evropa cum că nu ţine la băutură? Aprindeţi candela.

# Mihnea Motoc date 14 iunie 2013 21:49 +6

Planul Ponta-SRI-SIE-Basescu: Sa o trimita pe Marea Preoteasa la CEDO, unde sa aiba un om de-al lor, facand astfel loc pt. o noua numire PSD-ista astfel incat sa creasca influenta lui Ponta in CCR. Daca se va intampla asa vom avea Basescu 4, PNL 2, PSD, 2 si UDMR 1. Adica Basescu USL 4-4 plus UDMR.

# indisciplinatu date 15 iunie 2013 11:27 +4

Nu stiu nene, oi fi eu \"defect\" dar nu-mi iese din cap \"figura\" asta de tip EMO a nebunei. Bai nene, or fi alegand Adunarea Parlamentara a C.E. judecatorii la CEDO, da\' un examen psihologic, ca sa nu zic psihiatric pentru panarama asta, nu s-ar impune??? Un lucru imi este clar cam de prin 2010 incoace, ideea de JUSTITIE, DREPTATE, ECHITATE si alte asemenea valori ale dreptului s-au pervertit DE LA CELE MAI INALTE NIVELURI ALE U.E. INTR-UN FEL DE RITUAL SATANIC. \"Justitiile\" nationale ale statelor membre SI MAI ALES CURTILE CONSTITUTIONALE PRECUM si judecatorii CEDO CALCA IN PICIOARE DREPTURILE OMULUI, intarind ideea \"illuminatilor si bilderberghistilor\" de a ne reduce numeric, ca populatie. Si ce e mai simplu de facut??..sa ia din banii oamenilor, salariati si/sau pensionari, lipsindu-i de mijloace de trai. SI NEBUNA ASTA VA JUDECA IN CONTINUARE LA FEL!!!

# Alex date 16 iunie 2013 08:50 +1

De vreme ce lista celor trei este prezentata in ordine alfabetica, ma intreb de ce nu prezentati tot alfabetic si lista tuturor celor care si-au depus candidatura pentru functie? O considerati pe Motoc cea mai capabila? Sau asa va platiti factura la curent? Dupa cum declara chiar d-na Motoc, niciun judecator de la CEDO nu are afinitati politice, nu a facut parte din nicio guvernare etc. (spunea asta cand se vorbea de candidatura Monicai Macovei). Dintre cei trei propusi de Guvern, asupra careia planeaza cel mai mare dubiu in ceea ce priveste afinitatea politica, avand in vedere ca Motoc e judecatoare la CCR? 

# Narcis date 19 iunie 2013 00:47 +2

Doamne,ce fatza are !!!!!! :-x

# horror date 6 august 2014 08:11 0

CIUMA! Cat este de bolnava psihic aceasta babatie desalata... de se crede diva si posteaza in poze in minijupe.

# motoka balaceanca securista date 21 iunie 2013 12:38 +3

:lol: asta cu camasa de nopte :-* motoc deraiata sa ne reprezinte la cedo :lol: ?????sa vedeti ce ne da in gard cand delireaza cu cauzele numai ca nui singura acolo si nu poate face jocul lui chiorul -infactorul basescu basinosul cu gaze de sist 8) acuma sa o vezi pe eba cum vrea si ia o functie cu copilul ei syda :zzz

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva