18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADAOSURILE RAMAN PLAFONATE – Premierul Marcel Ciolacu: “Constat ca si cei care in trecut au criticat aceasta masura, recunosc acum ca, in lipsa ei, preturile ar fi crescut cu pana la 20%. Este clar ca plafonarea a temperat cresterile speculative de preturi, a ajutat la scaderea inflatiei si la mentinerea puterii de cumparare a populatiei”

Scris de: L.J. | pdf | print

30 January 2024 11:11
Vizualizari: 3111

Guvernul va prelungi cu inca doua luni masura privind plafonarea adaosurilor comerciale alimentele de baza. Anuntul a fost facut luni, 29 ianuarie 2024, de premierul PSD Marcel Ciolacu (foto).


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, prim-ministrul a explicat ca in lipsa acestei reglementari preturile ar fi fost mai mari cu pana la 20%. De asemenea, plafonarea a temperat cresterile speculative de preturi, a ajutat la scaderea inflatiei si la mentinerea puterii de cumparare a populatiei, scrie Ciolacu.


Iata anuntul premierului Macel Ciolacu:


“Am decis sa prelungesc cu 60 de zile ordonanta privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de baza. Romanii trebuie sa aiba parte in continuare de o stabilitate a preturilor la alimente, dupa nebunia cresterilor speculative din trecut.

Constat ca si cei care in trecut au criticat aceasta masura, recunosc acum ca, in lipsa ei, preturile ar fi crescut cu pana la 20%.

Este clar ca plafonarea a temperat cresterile speculative de preturi, a ajutat la scaderea inflatiei si la mentinerea puterii de cumparare a populatiei.

Conform datelor INS, preturile din luna decembrie 2023 au fost cu 5.8% mai mari fata de cele din decembrie 2022, in timp ce in luna iunie 2023 (inainte de introducerea acestei masuri) diferenta fata de aceeasi luna din anul precedent era de aproape 18%.

In paralel, voi continua dialogul cu marile lanturi de magazine, cu care am avut si astazi o discutie foarte constructiva, pentru a construi impreuna un mecanism pe termen lung bazat pe un parteneriat stat-mediu de afaceri, prin care preturile sa fie tinute sub control. Am o singura conditie: ca producatorii si procesatorii romani sa aiba parte de un tratament corect!”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva