4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALTERNATIVA LA ROBERT CAZANCIUC – Decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu, s-a inscris in PNL la indemnul a doi avocati, deja membri ai partidului. Iordachescu a vorbit pentru Lumeajustitiei.ro despre posibilitatea de a ocupa functia de ministru al Justitiei: “Nu stiu daca as accepta... Este prematur ca eu, un simplu membru, sa ma hazardez... Deocamdata, nici membrii din biroul politic nu au discutat asemenea aspecte cu mine, nici nu s-a pus problema... Nu stiu ce va fi pe viitor”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 January 2015 15:31
Vizualizari: 14734

Decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Ilie Iordachescu (foto), s-a inscris in Partidul National Liberal. Venirea lui Iordachescu in PNL s-a produs joi, 15 decembrie 2015. Hotararea de a deveni membru al PNL a fost apreciata de mai marii partidului, co-presedintele acestei formatiuni, Alina Gorghiu, afirmand ca apropierea lui Ilie Iordachescu de PNL “vine firesc in conditiile in care domnul decan se regaseste in valorile pe care le promoveaza si sustine Partidul National Liberal”. Alina Gorghiu i-a multumit totodata decanului Ilie Iordachescu “un distins profesionist in domeniul juridic”, pentru optiunea politica si a catalogat adeziunea acestuia la PNL drept “un real castig pentru PNL si deopotriva un semnal care arata deschiderea partidului catre oameni valorosi, cu experienta”.


Lumeajustitiei.ro l-a contactat pe decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Ilie Iordachescu, pentru a afla ce l-a determinat sa se inscrie in aceasta formatiune politica, dar si daca si-a propus sa ajunga intr-o functie cheie din partid sau, de ce nu, sa ocupe o functie importanta intr-un posibil viitor guvern PNL. L-am intrebat pe decanul Iordachescu daca, in eventualitatea ajungerii PNL la guvernare, ar accepta sa ocupe functia de ministru al Justitiei, posibilitatea care nu a fost exclusa de Ilie Iordachescu, dar a fost privita cu retinere dat fiind ca in acest moment, asa cum insusi a sustinut, are doar calitate de membru.

Iata interviul realizat cu decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu:

De ce v-ati inscris in PNL?

Este pur si simplu o optiune a mea, e adevarat, foarte tarzie. Consider ca prin natura profesiei sunt de formatie liberala. Aceasta este singura explicatie.

Intentionati sa ocupati vreo functie in cadrul partidului, aveti in plan o astfel de posibilitate?

Este prematur sa raspund pentru ca nu stiu ce functii au, nu stiu daca ma voi hotari sa optez pentru vreo functie in cadrul acestui partid. Pur si simplu a fost o adeziune la Partidul National Liberal.

Am inteles, dar daca vi s-ar propune, veti refuza?

Nu stiu. Eu stau in banca mea. Nu ma hazardez in privinta ocuparii unor functii. Sunt membru incepand cu ziua de ieri. Nu am discutat problema unor functii, nu am discutat alte aspecte. Am zis ca este suficienta calitatea de membru in acest partid.

Domnule decan, data fiind situatia politica in acest moment, daca PNL reuseste sa ajunga la guvernare si vi s-ar propune functia de ministru al Justitiei, data fiind experienta pe care o aveti in domeniu, o sa acceptati?

Probabil, ca orice partid, doreste sa vina la Guvernare. Eu nu cunosc strategia lor. Nu stiu daca as accepta... Este prematur ca eu, un simplu membru, sa ma hazardez si sa fac asemenea declaratii. Deocamdata, nici membrii din biroul politic nu au discutat asemenea aspecte cu mine, nici nu s-a pus problema in acest sens. Am optat pentru o simpla adeziune, apreciind ca, asa cum sunt eu plamadit, ma regasesc in formatia liberala.

Presedintele PNL apreciaza inscrierea dumneavoastra in PNL catalogand-o drept "un real castig pentru Partid", cu atat mai mult cu cat sunteti unul dintre oamenii "valorosi si cu experienta" de care avea nevoie PNL. Exista deci toate sansele, daca se ajunge la formarea unui Guvern de catre PNL, sa va propuna in functia de ministru al Justitiei.

II multumesc doamnei presedinte pentru apreciere, dar eu nu am abordat problema respectiva cu nimeni din partid. Nu am avut asemenea tendinte, nici nu m-am gandit la asa ceva. Deocamdata ramane stadiul de a multumi celor care aprecieaza intreaga mea activitate. Nu stiu ce va fi pe viitor. De altfel, nu stiu ce se gandeste la nivelul conducerii acestui partid.

Domnule decan, v-a propus cineva sa va inscrieti in acest partid sau a fost initiativa dumneavoastra?

Bineinteles ca adeziunea respectiva s-a facut la recomandarea a doi avocati pentru ca asa este procedura. Este adevarat ca am fost abordat de un an de zile pe problema adeziunii la acest partid, insa nu luasem hotararea. Avocatii au considerat ca desfasor o activitate deosebita, dat fiind ca Baroul merge bine, ca m-am implicat in toate probleme protejarii profesiei de avocat la nivelul Comisiei Juridice a Senatului si in alte proiecte. Au apreciat ca ar fi de dorit sa devin membru al acestui partid.

Comentarii

# Eu date 16 January 2015 17:21 +9

Minunata vestea, constat ca meritele sint dupa masura vrerii sale si mai ales dupa volumul de bani acumulati/invirtiti, necontrolati de catre stat, ai uniunii traditionale a avocatilor fara acte de infiintare. Daca domnul presedinte alege un asa ministru la Justitia care a devenit INJUSTITIE, inseamna ca trebuie sa parasim tara. Cindva, era asa de protejator al avocaturii si domnul SOVA si uite unde a ajuns si cine ne pazea (lupul la stina). Daca ar disparea FRIPTURISTII, ar fi minunat. Eu credeam ca il va introna MINISTRU LA FINANTE ca sa duca la buget tot ce s-a incasat dupa 1990. Acel impozit ar fi bine venit. Felicitari pentru inrolare si preschimbare a gastii politice si tot mai sus de justitie, la MF! deja romanii cu scaun la cap au inteles cine rupe randurile sa faca politica, sa numeasca politic, sa aresteze etc. In curind, in tara aceasta trebuie sa se faca si ordine. Iar legea trebuie aplicata in toate domeniile. Ori, acesta este pretul pastrarii UNBR? vom vedea

# Avocat urcat in copac date 16 January 2015 22:06 +7

Ce sa caute un avocat sef peste judecatori si procurori? Are nevoie sa isi verse naduful acumulat in urma proceselor pierdute? Ati facut o miscare foarte buna, dragilor, cand ati decis ca vezi Doamne, un jude nu poate fi ministru pt ca e o functie politica. Dar secretar de stat poate fi si sunt destui, haha  :lol:. Minciuni si farse de 2 bani. A la Romania.

# idioti date 17 January 2015 09:10 +5

Ce sa mai vorbim. Am ramas toti oripilati cind am vazut ce fantoma au pus sef la PNL. E o prostie imensa, pnl va avea soarta pdl-ului. Sa pui un asemenea personaj presedinte pnl, care atrage alte personaje dubioase in partid e o mare greseala. Vor vedea la alegeri ca incet dar sigur pierd electoratul. Cine e prostul care o sa mai voteze pnl?? 

# vox popului date 16 January 2015 17:49 +9

oare cum a ajuns alina gorghiu in avocatura? este extrem de interesant, de ponta stim, de corlatean stim, de sova stim...

# morarescu date 16 January 2015 17:57 -3

Succes !

# succes date 16 January 2015 19:18 +6

Succes??? La hoti li se ureaza succes ??? Am vazut ce succesuri au politicienii. Eu le urez "la multi an" in puscarie, fiindca cei care intra in politica o fac ca sa fure tara si cetatenii. Iordachescu ca si cel de mai sus fac parte dintr-un barou care nu exista, desfiintat prin legea 3/1948. Corect scriem maestre?? Cind o sa fiti cinstiti atunci sa candidati, noi cetatenii ne-am lamurit!! Umblati dupa ciolan ca niste caini!

# mediator date 16 January 2015 20:06 +13

Poate ne spune madam gorghiu cum e cu medierea. Am platit bani multi pentru o himera. Cursuri 1000 de euro, diploma vreo 800 lei, legitimatie viza 300 lei, spatiu cabinet chirie 200 euro/lunar, cursuri de rahat pentru puncte nu mai spun...Bravo domnisoara ne-ai tras teapa la vreo 10 000 de prosti cate am crezut intr-o profesie pe care  colegul tau alias presedinte florea la avocatii neinfiintati  a desfiintat-o. Sper ca Bota sa v-o traga cum ne-ati tras-o voi noua si ne-ati luat banii golaneste. Nu o sa votez PNL!!

# Vulpea date 16 January 2015 18:26 +8

Nu este exclus ca Irdachescu s-o fi primit in avocatuta pe Gorghiu si acum il unge cu o functie in Minister sa se plateasca prin recunostinta.

# santinela date 16 January 2015 18:52 0

Vorba Oanei Stanciu,mai bine o molusca decit un "ZERO" care este acest Cazanciuc !

# avocat BB 53 date 16 January 2015 20:32 +10

Doamne ferste-ne de asa ceva. In tara asta numai hotii, coruptii, prostii  si curvele sunt avansati. Vorba celui ce post mai sus cred ca trebuie sa plecam sa fugim, sa ne mutam cu munca cu totii in alte tari. Oarba dupa voi.

# jocuri de putere date 16 January 2015 20:43 +9

L-am votat pe johannis pentru ca ponta mintea ordinar si-l avea in echipa pe ghita si sova. Niste smecherasi pusi pe golaneala. In schimb nu am votat alina gorghiu pe care o consider pe acelasi taler cu ponta , ghita si sova. Deci eu si familia mea, inclusiv cunoscutii nu vom vota PNL care nu ne reprezinta. Domnisoara nu face cinste PNL, a umblat numai cu subversiuni sa discrediteze avocatii din UNBR 2004. Pariez ca a intrat fara examen la iordachita, sau daca l-a dat sigur a fost trucat. De fapt numai prostii cred in examenul pecuniar pentru "succesul"baronilor avocaturii. Bine ca stim manevra cu iordachescu, si din aceasta cauza nici mort nu votez pnl. Pacat de antonescu, singurul care a facut cinste acestui partid care s-a umplut de tiriplici.

# gradinaru petru date 17 January 2015 11:04 0

autoinvitatie. rusine.

# Ghinea date 17 January 2015 12:39 0

Nu conteaza cum a intrat ci pe cine vom sustine la presidentie in viitor daca nu se va schimaba nimic in justitie?

# al date 17 January 2015 16:48 +6

Tara asta are parte numai de escroci. Comunistii astia traiesc numai din relatii. Asta este posibil fiindca analfabetii sunt momiti cu niste locuri in sistem nemeritate. Tot prostul ajuns in politica se face repede avocat, isi trage vreo 3 mastere si 2 doctorate si apoi se lauda ce valoros e el. Pitiponcii si pitipoancele se recunosc de la distanta, vor preamarire si se dau destepti nevoie mare. 

# niki date 18 January 2015 14:50 0

Cred ca domnul Decan trebuie sa se concentreze pe ce a promis avocatilor care l-au ales sa le reprezinte interesele! Nu a facut nimic din ce a promis! Doamna care a absolvit UCDC, poate intoarce seviciile facute de domnul Decan...? Succes domnule Decan!

# karyna date 18 January 2015 17:21 +1

A aruncat mingea. Sa vedem unde tinteste si pe ce sprijin se bazeaza. Succesuri dle avocet care iti vezi viitorul in politica sa reprezinti ce?

# protocol date 19 January 2015 10:52 +3

Asa bre , puneti ministru un avocat comunist. Sa vezi atunci pe judecatori cum danseaza. Nu va invatati minte domnilor judecatori si o sa patiti ca judecatorul turnat de Adam. Bine va face ca va toarna, cirdasia mafiota se plateste. Cat despre ministrii de justitie cam toti au fost de teapa lui chiuariu, numai ca nimeni nu a avut curaj sa-i lege. Daca luam in considerare doar protocolul cu unbr -ul fara acte si avem deja o infractiune economica. Banii cetatenilor se duc la o fantoma juridica.

# dante date 19 January 2015 16:28 0

Oameni buni! L-am vazut de vreo cateva ori la tv si am ramas surprins. Nu am vazut nimic care sa ma surprinda in prelegerile lui. Adevarul e ca s-a inscris in partidul in care asemenea oameni isi au locul. Nu cunosc faptele de vitejie ale individului, dar m-a suprins total neplacut prin prestatiile lui. Pai, avocata lui Bica e doctor docent, universitar etc. fata de individ. Doamne, daca il pui pe asta ministrul justitiei, moare macoveiul cu zile. Nu ca as suferi prea mult. De unde au aparut oamenii astia?

# Florina date 13 March 2015 17:46 0

Domnule Iohanis, ce ati promis si ce faceti. Doriti promovarea Alinei Goeghiu, ca sà aveti si voi in viitorul guvern o Lenuta 2 Noi v-am votat pe dumneavoastrà nu pe Alinuta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva