gandul.ro
28 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AMR LUPTA CU CORONAVIRUSUL – Initiativa laudabila a Asociatiei Magistratilor din Romania. Presedinta AMR, judecatoarea Andreea Ciuca, a deschis trei conturi bancare pentru colectarea sumelor de bani necesare achizitiei de echipamente medicale: "Va rugam sa ne ajutati ca sa ajutam. Sa lasam de-o parte orice divergente, sa ne lepadam de orgolii si sa facem un gest care poate face cat o lume. Orice suma este binevenita, orice suma poate insemna o sansa la viata!"

Scris de: E.D. | pdf | print

29 martie 2020 10:41
Vizualizari: 1930

Excelent demersul Asociatiei Magistratilor din Romania, conduse de jud. dr. Andreea Ciuca, in aceste vremuri de restriste! Intr-o Romanie greu incercata de pandemia de coronavirus, cu o Justitie pusa pe butuci de masuri luate pentru prevenirea raspandirii virusului COVID-19 (coronavirus), Asociatia Magistratilor din Romania gaseste resursele, umane in primul rand, pentru a face un apel public la solidaritate, catre magistrati, in functie sau pensionari, precum si catre celelalte profesii juridice pentru a veni in ajutorul medicilor, asistentelor, infirmierelor si personalului medical, in general.


 

Concret, Asociatia Magistratilor din Romania, reprezentata de judecatoarea Andreea Ciuca (foto) a luat decizia de a deschide, special, trei conturi bancare in care membrii sistemului judiciar, si nu numai, vor putea contribui pentru ajutorarea cadrelor medicale aflate in lupta cu coronavirusul.


Sumele colectate in cele trei conturi bancare, in lei, in euro, si dolari, astfel cum precizeaza AMR intr-un comunicat de presa, vor fi folosite pentru achizitionarea de echipamente medicale, in special de unica folosinta, ce vor fi donate spitalelor/sectiilor ce ingrijesc bolnavi de coronavirus.

AMR precizeaza astfel ca modalitatea de utilizarea banilor se va face intr-un mod transparent, Asociatia profesionala de traditie a magistratilor subliind ca in aceste clipe tot ceea ce doreste este sa fie de ajutor cadrelor medicale.


Redam in continuare comunicatul AMR:

"Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) face un apel public la solidaritate, catre magistrati, in functie sau pensionari, precum si catre celelalte profesii juridice, in aceste zile in care nu avem voie sa ramanem indiferenti!

Valorile pentru care am luptat ani la rand ne obliga sa fim alaturi unii de altii, sa ne pese de semenii nostri, nu numai prin cuvant, ci si prin fapta. Aceasta este atitudinea pe care AMR a promovat-o si a materializat-o de multe ori, pe parcursul a peste un sfert de veac de existenta, prin programele umanitare organizate sub egida „Magistratii cu si pentru voi”.

Dorim ca si acum sa contribuim la ajutorul de care tara, personalul medical, oamenii de langa noi au acuta nevoie. De aceea, va rugam mai cu seama pe voi, dragi colegi, sa ne ajutati ca sa ajutam. Sa lasam de-o parte orice divergente pe care le-am avut in diferitele probleme ale sistemului de justitie, in ultimii ani, sa ne lepadam de orgolii si sa facem un gest care, pentru cei atinsi de boala si pentru cei ce ne ingrijesc, poate face cat o lume.

AMR a deschis, in mod special, urmatoarele conturi bancare in care puteti face donatii:

-RO05RNCB0086000508620001 – CONT IN LEI;

-RO75RNCB0086000508620002 – CONT iN EURO;

-RO48RNCB0086000508620003 – CONT IN USD;


Orice suma este binevenita, orice suma poate insemna o sansa la viata!

Sumele de bani care se vor strange vor fi utilizate de indata pentru cumpararea de echipamente medicale, in special de unica folosinta, pe care le vom dona spitalelor/sectiilor ce ingrijesc bolnavi de coronavirus. Vom fi total transparenti in modalitatea de utilizare a banilor. Argumentul potrivit caruia statul trebuia/trebuie sa asigure protectia adecvata cadrelor medicale este unul nerelevant acum, cand vrem si trebuie sa fim de ajutor.

Stim cu totii ce inseamna dreptul la viata (sau credeam ca stim...), dar, fara fapte care sa dovedeasca daca si cat ne pasa, ramanem blocati in paginile unor tratate de drept. Iar acestea nu pot nici sa proteje medicii, asistentele, infirmierele, personalul medical, in general, de raspandirea virusului si nici sa-i ingrijeasca pe cei ce sunt ori vor fi atinsi de boala.

Va multumim si sa dorim sanatate!

Doamne ajuta!

Asociatia Magistratilor din Romania,

prin jud. dr. Andreea Ciuca"

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Financial Accountant date 29 martie 2020 12:55 +6

WRONG! HARPAGONII judiciari nu DAU (contribuie), ci IAU (consumă) resursele sistemului sanitar. Păi, decontulețe pentru picături de nas, decontulețe pentru aspirine, pentru tampaxuri, pentru bețigașe de urechi, pentru citrat de sildenafil necesar liubovnicilor / liubovnicelor, etc. etc. Ce blasfemie poate să fie asta să faci apel UMANITAR la Semizeii judiciari care sălășluiesc undeva într-un Olimp Diafan, undeva la 3 stații deasupra Domnuzlui Zeu, în balcoane uraniene, loc în care se dedulcesc bând cornuri de mied, sparg semințe și scuipă semințele în capul Domnului Zeu și Fiului acestuia, iar uneori, când nu mai știu ce să facă de atâta îmbuibată plictiseală, organizează niște jocuri olimpiane prin care ne-o bagă nouă, muritorilor, de sus, de la 45 de grade, IN-CRE-DI-BIL! (apud psihopatul porno tomuș & Co de la Timișoara)

# alin date 29 martie 2020 16:09 -1

In loc sa va rugati colegii sa judece cauze, nu sa suspende. Judecarea chiar poate salva vieti.

# Eu date 29 martie 2020 18:36 +1

Ghinion!!! La cât și-au bătut joc "onorata instanță" și sistemul de (ne)sănătate de mine personal, nu dau nici o cana de apa!

# Pintea date 29 martie 2020 18:40 +4

Nu am vazut inca nici un magistrat sa doneze bani la TELEDON-ul organizat de ANTENE! Si mai este un personaj ne-donator, hiperprezent la anumite TV-uri, plin de sfaturi pana peste cap: băsescu! Un mizerabil care a devenit mare părerolog, dar despre care nu am auzit sa doneze vreodata măcar 1 leu! Dan Voiculescu a donat si strange bani, dar el, nemernicul ce face? Fi-sa EBA a primit la nunta in 2012, dupa reinstaurarea lui coldistă, 5 milioane euro, dar au declarat 500.000 euro, au tăiat un zero. Au conturi doldora in Dubai si prin alte tari, cu bani furati din bugetul Romaniei!

# Carcotas date 29 martie 2020 19:43 +2

Paradoxal, oamenii astia in robe, magistratii, pe care prostimea ii crediteaza cu calitati care nu exista la nicio alta breasla la nivel maxim (profesionalism, patriotism, onoare) sunt in situatii de criza niste copii de gradinita. Este suficient sa intri intre ei, pe retelele lor de socializare si te apuca dezgustul instantaneu: mult roz, catelusi si pisicute, poezele motivationale, pretentii de profunzime zaharistia, cantecele. Terminati cu stransul banilor, cu teledonuri si alte forme mascate de popularizare. Solidaritatea nu se instrumentalizeaza, se manifesta discret. Asta la domni si doamne, aia nascuti, nu facuti. In curand ANM si altii, ca nici madame Deaconu of Pitesti nu sta acasa, vor anunta cat au strans ei si cum au salvat omenirea. Statul trebuie sa va taie lefurile alea grase, nejustificate si atunci puteti avea sentimentul ca chiar ati contribuit.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 29 martie 2020 21:40 +4

Moamăăăăă, ce-mi place de mititelul Covi Nineteen! E infinit mai „tare” decât Codul penal, de procedură penală, Legea 303/2004, Legea 304/2004, ROIIJ, cod deontologic sau ghid al bunelor maniere. Este SINGURUL cu sânge-n coaie din lumea asta care „le-a dat-o la temelie” și „i-a ars ca pe șobolani” pe Iluștrii, Auguștii, Olimpienii noștri magiștri. Căci DAUNĂ TOTALĂ înseamnă să nu te mai poți făli cu ultimele modele de limuzine, cu stofele Armani acoperind bucii curilor cei obezi, să nu te mai poți sclifosi cu ultimul model de traistă de rafie pe care scrie Vuitton. Să nu mai poți transforma instanțele și parchetele în catwalk-uri pe care să defileze tot felul de pițipoance millennials analfabete funcțional și tot felul de babornițe MILF refurbished, înstruțate în țoale de firmă a căror valoare „pă persoană fizică” echivalează cât jumătate din bugetul anual al multor primării din Rroemenika.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 29 martie 2020 21:41 +2

Să nu mai poți posta selfies meșteșugite din vacanțele exotice împrăștiate în toată roza vânturilor, acolo unde gândul melteanului truditor se sparie numai la tentativa imaginativă: din Hawaii la scuba-daiving pe lângă mâțele de mare, prin Antarctica la snowboarding pe ghețarii ce se rup în falii prăbușinde pline de adrenalină, din Dubai, unde panarama judiciară își face selfie cu capul în jos și mija impudică în sus, atârnată de antena din vârful Burj al Arab-ului, din Maiami bici, stând pe șezlong, fumând havane și bând Margarita cu zahăr și umbreluță origami pe buza paharului sau de prin Thai-land sau tot felul de landuri asiate, la masaj cu finalizare performat de minore etcaeterea, etcaetera. Să nu mai poți etala în ciuda colegilor toată feroneria personală, alcătuită din zgărzi, lanțuri, ghiuluri, broșe, brățări, inele, juvaericale, smaragde și adamante. Nimic, nimic, nimic din toate aceste etalări și defilări ale deșertăciunilor ariviste!

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 29 martie 2020 21:42 +2

DAUNĂ TOTALĂ! Doar poze DE TOT KĂ_K_TUL din „camera de detenție”a Pușcăriei Naționale, în care să arăți prietenilor ce sticloanță de dezinfectant expansiv sau ce model de mască de față cu cristale Ceaicovschi ți-ai tras prin comandă online, lansată la vreun site din Taiwan sau South-Korea și livrat la domiciliu prin serviciu de curierat rapid asigurat cu Cessna Citation, Bombardier Global, Falcon Dassault, Learjet, Gulfstream sau Embraer. Să nu mai poți posta picturi cu homari sofisticați răscrăcănați în farfurii fantezi și să fii nevoit să postezi blidele bunichii pe care tronează la rang de foie-gras vreun răpănos de pateu de post. Să nu te mai poți lăuda cu hârtia igienică cu strat sextuplu, cu aromă de banane și feromoni de maimuțoi turbat, impregnată cu gel de Aloe Vera și să fii nevoit să-ți ștergi Ilustrul, Augustul, Olimpianul Dos cu deciziile secției pentru judecători a Consiliului Inferior al Magistraturii, rupte-n patru și mototolite bine-bine de tot.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 29 martie 2020 21:43 0

Toate acestea nu le-a izbutit decât acest admirabil și fascinant Covi! If Covi hadn't been, obviously it should have been invented! LIKE U, COVI! LOVE U, COVI! Post-scriptum: Ho-ho-ho-ho, 'ira-ți ai draaqului cu balcoanele voastre uraniene, de la care ne priveați cu infatuată superioritate, Eminențele voastre sclifosite și tot neamul vostru cel prost și neadormit! :eek:

# Edelweiss - Ivory Tower Thinker date 29 martie 2020 22:46 0

Ai hei a brilliant reveleișîn: care e asemănarea dintre țâganii noștri diasporezi și Iluștrii, Auguștii, Olimpianii noștri magiștri? :sigh: apăi primii au plecat în auslanduri la fel ca cei ce au intrat în magistratură: având cu ei o răpănoasă plasă de rafie. Ba mai mult, primii au revenit în țară exact ca magiștrii noștri ajunși la maturitate profesională: și uni și alții cară tot o răpănoasă plasă de rafie, dar de data aceasta pe ea scrie VUITTON. :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2020 – Ciocanitorul Werner. Margareta din CSM a mai facut una tare (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva