1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

APELUL LUI MORARESCU – Lipsa de empatie si solidaritate in Baroul Bucuresti. Avocatul Alexandru Morarescu ii mustra pe membrii Consiliului care au votat impotriva propunerii de ajutorare a avocatilor aflati in dificultate din cauza pandemiei de coronavirus. Majoritatea consilierilor Baroului nu a fost de acord cu renuntarea la indemnizatiile de membrii pe perioada starii de urgenta si nici cu ajutorarea cu 800-1000 lei a avocatilor

Scris de: E.D. | pdf | print

25 March 2020 17:28
Vizualizari: 5458

Intelegem ca a fost sedinta de foc la Baroul Bucuresti unde marti, 24 martie 2020, s-au intrunit membrii Consiliului pentru a adopta o serie de masuri menite sa vina in ajutorul profesiei, greu incercate ca urmare a blocarii activitatii instantelor din cauza pandemiei de coronavirus care a bagat Romania in stare de urgenta. Iar dovada ca a fost o sedinta tensionata, in care masurile nu s-au prea luat, desi se impuneau, vine din reactia unuia dintre cei mai calmi si rationali avocati, care, nemaisuportand, a explodat. Vorbim despre avocatul Alexandru Morarescu (foto), un fin cunoscutor al profesiei, care si-a mustrat colegii avocati din cauza lipsei de unitate atunci cand vine vorba despre gasirea unor solutii pentru ajutorarea avocatilor care se afla in dificultate din cauza starii de urgenta.


 

Av. Alexandru Morarescu: "Cum va permiteti stimati consilieri sa ignorati realitatea, sa dati dovada de lipsa de bun simt si lipsa de empatie fata de colegii nostri?"


Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, avocatul Morarescu solicita colegilor avocati sa vina in sprijinul decanului Baroului Bucuresti Ion Dragne, a prodecanilor Flavia Teodosiu si Daniel Fenechiu, dar si a membrilor Consiliului, avocatii George Moloman, Vasile Nemes si Mihai Adrian Hotca, care au propus renuntarea la indemnizatiile pendinte calitatii de membru al Consiliului, iar sumele sa fie directionate catre nou infiintatul Fond de Unitate si Intrajutorare al Avocatilor din Baroul Bucuresti. Stupoare, conform anuntului facut de avocatul Morarescu, "propunerea a fost respinsa cu majoritate".


Respinsa cu majoritate a fost si propunerea de acordare a unui ajutor de 800-1000 lei avocatilor aflati in mare dificultate, numele acestora urmand sa fie facute publice.

Astfel, Alexandru Morarescu le-a adresat o serie de intrebari avocatilor care au votat impotriva acestor propuneri, evidentiind in acelasi timp ca "din avocati au devenit asistati pe viata" in functia de consilier, dand dovada de lipsa de bun simt si empatie fata de colegii lor.


Fata de aceasta situatie, stiind prin ce drame trec in prezent unii avocatii, consideram, la randul nostru, ca voturile in cadrul Consiliului Baroului Bucuresti, ca si in alte adunari din cadrul profesiei, sa fie publice, la vedere, astfel incat fiecare avocat sa raspunde in fata alegatorilor lui pentru deciziile adoptate. Sa vedem atunci asumare!


Iata postarea avocatului Alexandru Morarescu:


"Decanul nostru are nevoie de sprijinul nostru ! Av. Ion Dragne alaturi de avocatii Flavia Teodosiu, Daniel Fenechiu, George Moloman, Vasile Nemes si Mihai Adrian Hotca, colegii nostri, au sustinut in Sedinta de Consiliu a Baroului Bucuresti din 24 martie mai multe masuri care arata solidaritate si intelegere pentru cei aflati in dificultate. Astfel, au propus renuntarea la indemnizatiile pendinte calitatii de membru a Consiliului si varsarea sumelor astfel constituite in recent infiintatul Fond de Unitate si Intrajutorare al Avocatilor din Baroul Bucuresti. Propunerea a fost respinsa cu majoritate. Aceiasi colegi au propus si sustinut acordarea de urgenta a unui ajutor de 800-1000 lei pentru fiecare avocat aflat in mare dificultate. Urma ca numele avocatilor care primeau aceste sume, pentru transparenta, sa fie publicate pe siteul Baroului. Propunerea a fost reapinsa cu majoritate. De la sedinta a lipsit av. Nicu Tiberiu. Acum, concluzii:
-cum va permiteti stimati consilieri, altii decat cei amintiti mai sus, sa ignorati realitatea, sa dati dovada de lipsa de bun simt si lipsa de empatie fata de colegii nostri ?

-cum va permiteti sa sfidati grobian si tulburator, profesia ?

-ati devenit din avocati, asistati pe viata, mandatele de consilier va definesc viata ?

-credeti ca suficienta pe care o afisati prin prezidii, tine loc de ONOARE sau macar de chibzuinta unui gest la momentul potrivit?


Treziti-va ! Ati fost goi cand v-am votat, acum sunteti plini....Alegeti : ori sunteti cu/alaturi de profesie, de avocati, ori luati-va catrafusele si carati-va !
Stimati colegi, sunati-va consilierii pe care i-ati votat ! Ei sunt acolo pentru noi ! Nu pentru ei sau familiile lor ( extinse) ! #unAvocatunOm"


Comentarii

# Ion Chiriță date 25 March 2020 18:05 -1

Morarene așa te vreau: plin de inițiativă! Sunt alaturi de tine camarade!

# Pintea date 25 March 2020 23:11 0

Ce pacat ca avocatii nu sant uniti! Pentru magistrati se aloca sume imense de la stat, iar acum cu pandemia, guvernul aloca, in mod incorect, sume fabuloase mediului de afaceri dar pentru avocati nu plange nimeni! Nici macar ei! Pacat ca nu isi sustin liderii care le sant alaturi si lupta pentru ei! Cine sa ii inteleaga?

# Diaconu Diana Camelia date 25 March 2020 23:49 0

E grav ce se intampla!Nimic nu e nou! Dar de data aceasta, cred ca nu inteleg gravitatea situatiei fata de micimea propriilor frici! Frica de a nu pierde ceva ce nici nu au! Dar inca nu stiu ca le lipseste. Frica de a fi OAMENI! Sunt acolo , dar nu vor mai FI! O mare parte din avocatii profesionisti, sunt oameni deosebiti! O marecparte din avocati sunt OAMENI!

# Ko date 25 March 2020 23:50 -2

Hai sa ne unim cersetori din toata tara ????

# Justo date 26 March 2020 00:14 +1

Daca s-a intrunit Consiliul Baroului pentru gasirea unor solutii pentru ajutorarea avocatilor care se afla in dificultate din cauza starii de urgenta, de ce sa se intocmeasca LISTE pentru a fi ajutati preferential anumiti avocati "smecheri", atata vreme cat toti avocatii sunt si vor fi afectati de starea de urgenta. Ba mai mult, avand in vedere ca obligatiile avocatilor sunt egale, oare nu ar fi corect ca si drepturile acestora sa fie egale?!? Da, din pacate este adevarat ... diferenta dintre avocati o face doar "limita bunului simt, limita masurii dar si cei sapte ani de acasa"...

# nae girimea date 26 March 2020 07:49 +1

Ati auzit ca magistratii -activi sau pensionati - sa contribuie baneste pt a ajuta lupta in care e angajata intreaga tara ?

# Un avocat date 26 March 2020 08:28 +2

Nu e nimic! Pot fi dati in judecata(Baroul) , precum si Statul, uniti la ce sa fie avocatii? Cativa avocati care au votat trebuie sa dispara din conducerea Baroului, spor la redactat actiunea pentru despagubiri.

# error comunis facit jus date 27 March 2020 20:23 +5

Ma intreb oare cand o sa-si dea seama plebea avocaturii(prostimea)ca au fost jefuiti si prostiti ani de zile la rand? :lol: :lol: :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva