24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ATAC LA REPUBLICA PROCURORILOR – Judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj: "Nu poti deschide un canal de stiri, un articol unde sa nu se vorbeasca la nesfarsit problema procurorilor, mai ales cei din DNA. S-a terminat lumea ca li se pretinde vechime... Oameni buni, justitia se infaptuieste prin instantele judecatoresti si ICCJ, nu prin procurori... Si nu va mai suparati daca spune cineva ca traim, mai mult ca inainte de 1989, in 'tara procurorilor'"

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

19 October 2018 13:27
Vizualizari: 9283

Devine excesiva lamentatia unor procurori – in special din DNA – privind noile conditii din Legile Justitiei, modificate prin OUG 92/2018. Cel putin asa sustine judecatoarea Adina Daria Lupea (foto), de la Curtea de Apel Cluj, care reclama ca acestia au ajuns sa se creada „mai magistrati nu numai ca alti procurori, ci si ca judecatorii”.


Intr-o postare pe pe Facebook de joi, 18 octombrie 2018, judecatoarea ii pune la punct pe procurorii DNA care se jeluiesc ca li se pretinde o vechime mai mare odata cu noile norme legislative. In contrapondere, Adina Lupea invoca privilegiile breslei de anchetatori: „Nu au asociatie? Nu au sectie distincta in CSM? Nu au...etc...salarii mai mari si modalitate de numire separata de aproape 15 ani? Ce judecator a beneficiat vreodata de asa ceva?”

De partea cealalta, Adina Lupea subliniaza ca cea mai mare importanta in procesul penal o au judecatorii, fara a caror munca procurorii „nu ar fi decat niste reclamanti si atat (in sensul larg procedural)”. De altfel, magistratul aminteste de judecatorii „care isi bat capul cu un dosar de coruptie intocmit de un procuror care pana atunci a avut numai infractiuni la legea circulatiei si furturi”.

Pe de alta parte, judecatoarea Lupea saluta noua reglementare care stabileste ca in apel completurile vor fi compuse din 3, iar nu din 2 judecatori, magistratul amintind de situatiile delicate ale completurilor de divergenta, in care al treilea component nu cunoaste suficient de bine dosarul.

In incheiere, Adina Lupea anunta ca l-a blocat pe Facebook pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, intrucat acesta ar incerca sa devieze discutia asupra unor chestiuni irelevante.

Iata postarea integrala a Adinei Daria Lupea:

Cine a inventat sintagma #Republicaprocurorilor a stiut exact ce spune.

Pornesc de la aceasta idee si raman la celebra OUG, desi mi-am propus dupa aparitia ei sa nu ma mai intereseze nimic in sistem. Nu voi vorbi pe langa, voi vorbi strict pe marginea acestei ordonante.

Judecatorii s-au dat deoparte, s-au resemnat ca se amana a la long pensionarea anticipata insa showul continua dinspre procurori. Incep sa ma intreb daca nu cumva pamantul se invarte in jurul procurorilor (aceia, stiti dvs. care, nu toti) sau poate chiar Soarele si nu invers.

Nu poti deschide un canal de stiri, un articol pe net unde sa nu se vorbeasca, turuiasca, rostogoleasca la nesfarsit problema procurorilor, mai ales cei din DNA. S-a terminat lumea ca li se pretinde vechime. Per a contrario, suntem o natiune care accepta, aplauda, doreste procurori in aceasta structura cu 6 ani vechime (din care 2 ani de INM), promovati printr-un interviu netransparent timp de 14 ani de zile (de la Monica Macovei si in baza unei OUG care, repet, fara nicio dezbatere a intrat peste noapte in vigoare, a desfiintat PNA-ul si a decimat conducerea de atunci) in "dauna" unor procurori cu 10 ani vechime, promovati prin concurs. Clar, nu ne mai facem bine. Dvs. observati absurdul si ilogicul situatiei? Sau sunt singura careia ii da cu virgule?

Avem colegi judecatori care sustin aceasta anomalie si, oricat incerc sa nu bag de seama, tot nu imi pot explica de ce un judecator s-ar da de ceasul mortii de grija procurorilor, dar nu il preocupa deloc ce se intampla cu breasla careia, cu titulatura, ii apartine. Ca daca nimic nu faci, nu propui constructiv pentru colegii tai judecatori, ce Dumnezeu cauti sa mori de grija procurorilor? Nu au asociatie? Nu au sectie distincta in CSM? Nu au...etc...salarii mai mari si modalitate de numire separata de aproape 15 ani? Ce judecator a beneficiat vreodata de asa ceva?

Cu intrebarile retorice ma opresc aici. Sa nu cumva sa aud ca se aduce atingere independentei daca se organizeaza concurs ca pentru toti muritorii din magistratura, si nu numai. Avocatii si notarii dau si ei examen, numai doua categorii de procurori nu dau de aproape 15 ani.

Iar acum sa revin la celebra OUG care trebuie acum dezbatuta de urgenta in Parlament pentru ca, nu-i asa, arde tara si comisia de la Venetia de problema procurorilor.A anumitor procurori.

Bagam urgent sub pres pensionarea anticipata (acei vreo 400 de judecatori care au semnat pentru mentinerea ei in forma legii adoptate, in urma unor dezbateri de peste doi ani, au fost deja uitati. Ce mai conteaza numai 400 de judecatori? Avem problema procurorilor. Legile justitiei se rezuma, s-au rezumat la statutul si modalitatea de promovare a procurorilor DNA si DIICOT). Alte teme sau temeri de dezbateri nu sunt si nici nu au fost. Toata justitia sta in acesti procurori. Bine, la confortul psihic al juzilor care isi bat capul cu un dosar de coruptie intocmit de un procuror care pana atunci a avut numai infractiuni la legea circulatiei si furturi, nu se mai gandeste nimeni. Ba poate, daca achita pe vreun 16 a (n.r. „fapta nu exista”) sau 16 c (n.r. „nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”) Cod procedura penala, se mai trezeste si cu plangeri pe la Inspectie sau, mai rau, cu vreun dosar penal. Dar nu conteaza, mergem mai departe pentru ca societatea civila si clasa politica deopotriva "suntem" preocupati si ingrijorati de soarta procurorilor.

Oameni buni, justitia se infaptuieste prin instantele judecatoresti si ICCJ, nu prin procurori. Cand veti muta centrul de greutate asupra judecatorilor, cand ii veti baga cu adevarat in seama pe cei care finalizeaza procesul, inclusiv cel penal, si nu pe cei (unii numai) care il declanseaza? Cand veti intelege cu totii ca procurorii, chiar si "aceia", fara munca judecatorilor, nu ar fi decat niste reclamanti si atat? (in sensul larg procedural).

Nu comentez aspectul potrivit caruia sunt magistrati si ei. Acela nu il discut. Insa nu pot accepta ca unii procurori, cu statutul lor cu tot, sunt mai magistrati nu numai ca alti procurori, ci si ca judecatorii.

Goana aceasta nebuna, punerea pe un piedestal a unui anumit parchet (puteti urmari in spatiul public cat doriti, nici macar de procurorii din DIICOT nu se vorbeste decat maxim tangential) trebuie sa inceteze. Personal, sunt satula de rezumarea intregii justitii la asa ceva, pentru deliciul, interesul de moment sau capriciul unora. Ajunge.

Si daca tot luam in dezbatere parlamentara ordonanta, acolo mai sunt unele prevederi care, surpriza, nu vizeaza " subiectul" Romaniei de aproape 15 ani si anume procurorii DNA, insa sunt si alte probleme. Cum ar fi revocarea membrilor CSM, pensionarea anticipata a MAGISTRATILOR (toti), completele de 3 care iar se amana, ca suntem o natiune, cred eu, sadica. Ne place sa mergem in fata unui complet de apel par (cum nu este nicaieri in lume) sa ne decida definitiv soarta, cand orice cale de atac peste tot se judeca definitiv in complet impar (3,5, 9 cati doriti dvs.).

Aceste anomalii nu le mai dezbate nimeni.Sunt si oameni cu care sa facem complete de trei (tot aceia de dinainte de februarie 2014), e mai convenabil si mai just si pentru justitiabili sa fie judecati de trei judecatori definitiv si nu de doi, care se pot afla uneori in divergenta, cu riscul reluarii judecatii cu inca un alt judecator care e luat ca din oala. Asta e realitatea completelor de divergenta, sunt incomode pentru toata lumea. De la membrii completului pana la justitiabil.

Incerc sa inchei cumva rotund. Nu mai puneti carul inaintea boilor si dezbaterile despre cariera procurorilor inaintea oricarei alte probleme din justitie. Si nu va mai suparati daca spune cineva ca traim, mai mult ca inainte de 1989, in "tara procurorilor". Ce se intampla de acum 14 ani si ceva si, cu precadere, in ultimele luni si zile, ne dovedeste cu prisosinta ca asa este.

P.S. Dupa lamentabila incercare de a muta centrul atentiei, negativ, asupra altor chestiuni statuate prin celebra ordonanta de urgenta, l-am blocat pe fb pe domnul ministru Tudorel Toader. Asa, sa vada si domnia sa cum e cu blocatul.Sunt convinsa insa ca ii veti explica cum este treaba cu trocul.

Comentarii

# Edelweiss - Replicant din BUKOWINA date 19 October 2018 13:40 +6

WOW! Justiția se înfăptuiește prin instanțe și prin juzi? ZĂU BRE? Unde asta? În Finlanda, în Norvegia, în Botswana, în Burkian Faso? Oriunde altundeva mai puțin în Satrapia Neo-nazistă Rroemenika1984 - Colonie distopică, Penitenciară și Experimentală! :sigh: VOR JUZII SĂ REDEVINĂ ELEMENTUL CENTRAL AL ACTULUI DE JUSTIȚIE? VOR JUZII SĂ-ȘI RECAPETE DEMNITATEA DEUTERONOMICĂ A MISIUNII LOR SOCIALE? Apăăăăăi, SĂ FACĂ DUOMNII JUZI ȘI DUOAMNELE JUDE SĂ SE SCUTURE DE LANȚURILE IOBĂGIEI JUDICIARE CU CARE I-AU CADORISIT „COLEGII” LOR PORCUȘORI! iAR DUPĂ CE-ȘI SCUTURĂ LANȚURILE SCLAVIEI EXTRAPROCEDURALE, SĂ FACĂ BINE ȘI SĂ-ȘI PUNĂ CRECEI ÎN URECHI. :eek: CA SĂ ASTUPE GĂURILE DIN LOBII URECHILOR CE LE-AU PRIMIT ATUNCI CÂND AU FOST ȚINTUIȚI DE UȘIORII SERVICIILOR SECRETE ȘI LE-A FOST GĂURITĂ URECHEA CU SULA PROTOCOLARĂ ÎNTRU VEȘNICĂ ROBIE! :P AM ZÂS! :-) p.s. îndemnul de mai sus se adresează inclusiv DRĂCOAICEI DE LA TALPA IADULUI (Sânziana - jude la talpa țării) :P

# DODI date 19 October 2018 15:57 +2

Îmi place la nebunie expresia doamnei judecător ”nu mai puneți carul înaintea boilor”. Înțeleg că DNA fiind ”fruncea” magistraților din țară ei sunt asemenea boilor. Trag cum vor și merg pe unde vor. Așa că mai bine îl lăsăm în plata Domnului și să punem la căruță un motor (meșterit de... dorel!). Merge și mai bine și scăpăm și de problema boilor (pardon am vrut să spun a procurorilor pupincuriști din DNA!).

# Nicolae Clivet date 19 October 2018 14:12 +3

"Oameni buni, justitia se infaptuieste prin instantele judecatoresti si ICCJ" Care justitie doamna Lupea? Dvs. stiti ce inseamna frica de DNA? O frica pentru care, cel putin pana acum, a lucrat tot sistemul. Inclusiv si unii dintre colegii dvs. judecatori.Intr-o tara cu judecatori corecti nu ar trebui sa ne fie frica, noua celor care nu am savarsit nicio infractiune. Dar judecatori, de frica DNA, au pronuntat hotarari strambe. De asta se discuta de DNA doamna judecator. pentru ca unii magistrate au abuzat de lege. Daca domnul Tulus ar fi abuzat impotriva dvs. asa cum a facut-o cu mine, sunt sigur ca nu-I mai dadeati "like "pe fb. Nu va doresc sa cunoasteti niciodata ce inseamna frica de DNA. Unii procurori din DNA se comporta ca securistii lui Ceausescu.

# Edelweiss - Educator de BUKOWINA date 19 October 2018 14:20 +6

Cât despre eroica acțiune de blocare pe Feisbuc a ministrului, asta denotă nivelul infantil ce-i limitează pe adMirabilii noștri juzi. Parcă asistăm la o scenă de grupa mică de la grădiniță la care, după repetate invective de genul „-Ești pruost!”, „-Ba tu ești pruost!” „-Ba tu!” „-Ba tu ești!”, protagoniștii își cărăbănesc reciproc câte o serie de pumni în mutre. La fel și în cazul de mai sus: supărată că puțoiul de grădiniță T.T. i-a blocat pensionarea, puțoaica de grădiniță A.-D. L. i-a răspuns proporțional și corespunzător, BLOCÂNDU-L PE ACESTA PE FB! După care, în urlete isterice de copchii obraznici și răzgâiați, fiecare dintre protagoniști și-a luat jucăriile și a plecat acasă la mamica! :lol: post-script: Si cică infantilii ăștia ne fac legi, ne dau pedepse, ne vorbesc filosofie! :eek:

# adrian date 19 October 2018 14:58 +3

Asa o fi,dar 99.9% din judecatori fac ce le cer procurorii...asa ca tot procurorii fac justitie.

# escu date 19 October 2018 14:59 +2

Cum să nu plângă procurorii, când au făcut ce au vrut mușchii lor, fiind mai tari ca torționarii comuniști, pe care cu sârg unii îi condamnă astăzi? Așa se credeau și acei torționari la timpul lor. Dar se uită că roata se învârte și nu se știe când orice matrapazlâc iese la iveală. Jalea mare nu este alta decât ceea ce se va descoperi prin dosarele măsluite și cum făceau ei jocurile, chiar și în politică, adevăratul actul de justiție fiind ceva la bunul plac. Să amintim o vorbă celebră a clasicului în viață, Ioan Oltean, zis Neluțu Mexicanu care spunea că legea este orientativă? Iată că unii procurori au luat-o în serios, făcând dosare după ureche, nefiind în stare să facă o anchetă serioasă, bazată pe probe solide nu pe convorbiri între șoferii de TIR.

# Edelweiss - Băgător de juzi și porcușori în piszda mumei lor date 19 October 2018 15:28 +1

I. Am fost în fața judelui CP sa strig că probele cu care mi s-o manufacturat o infecție de dosar penal sunt lovite de sancțiunea procesuală rezervată probelor lovite de nulitate, fiind obținute în afara oricărei proceduri judiciare, înaintea depunerii vreunei plângeri penale sau denunț împotriva mea. M-o ascultat dracu! Am fost în fața judelui DL de la Tribunal să spun aceleași lucruri. M-o ascultat dracu. Am fost în fața judelui de fond să zâc că simplul fapt de a comenta pe internet, fără adresabilitate directă sau mijlocită la adresa unei momâi-magistrat NU ESTE INCIDENT PREVDERILOR penale. M-o ascultat dracu! Am trimis jelanie juzilor CCR pe acest motiv. Până acum m-o ascultat dracu. Am fost înaintea aceluiași jude de fond să zâc că n-are cum să fie hărțuire (a aceleiași momâi magistrat) simpla postare a unor opinii pe profilul personal FB, profil la care momâia nu are acces de mai bine de un an, fiind introdusă în lista de blocare. M-o ascultat dracu!

# Edelweiss - Băgător de juzi și porcușori în piszda mumei lor date 19 October 2018 15:30 0

Am fost în fața judelui de la apel, să cer să fiu achitat și să nu-mi puie în cârcă amenda penală de la fond, dată aiurea, ca să nu mă pot întoarce pe urmă cu acțiune împotriva momâiei-magistrat autoare a plângerii. Nu numai că m-o ascultat dracu, dar mi-o agravat pedeapsa dându-mi închisoare cu executare direct. Mi-o dat închisoare o fostă colegă de instanță de-a momâiei și un ****** cu robă de semnează memoriile magistraților hashtagieni printre primele 20-30 de semnături. Am fost în fața procurorului să reclam inducerea în eroare a organelor judiciare comisă de un milițian kaghebist aflat în cârdășie cu derbedeii cu robe de la Rădăuți! M-o ascultat dracu. Am fost în fața procurorului-general să contest soluția de clasare. M-o ascultat dracu! Am fost în fața instanței să contest neînceperea urmăririi penale. M-o ascultat dracu. Am fost iar în fața procurorului să reclam fel de fel de abuzuri în serviciu, dublate de fals material, fals intelectual, uz de fals. M-o ascultat dracu.

# Edelweiss - Băgător de juzi și porcușori în piszda mumei lor date 19 October 2018 15:32 0

Am fost iar în procedura de contestare a clasării pe 339 și 340 C.p.p. M-o ascultat dracu. Am fost amendat cu 2.000 de lei fiindcă am îndrăznit să depun o cerere de recuzare. M-o ascultat un exemplar rarisim și mi-o anulat-o. Am fost în fața inspecției judiciare să reclam abuzul de a fi amendat pentru abuz de drept – amenda primită pentru una din cele 2 cereri de recuzare depuse vreodată în 4 ani de târâială judiciară. M-o ascultat dracu. Am fost în fața judelui de contencios de la Cab să contest decizia IJ. M-o ascultat dracu. Am făcut închisoare pentru o faptă față de care se uimea toată lumea, făcându-și cruce cu deștele de la piciorul drept. Cât am fost în închisoare, borfașii de procurori s-o grăbit să-mi claseze toate plângerilor formulate, trimițându-mi acasă (!) ordonanțele și apoi îndeplinind procedura de comunicare prin afișare la sediul parchetului (Io* fiind deja în „concediu” penitenciar la Găești- Dâmbovița).

# Edelweiss - Băgător de juzi și porcușori în piszda mumei lor date 19 October 2018 15:35 0

II. Am fost iar în fața judelui de cameră preliminară să contest nelegalitatea unui al doilea rechizitoriu de paradeală. M-o ascultat dracu. Am fost iar în fața procurorului cu plângere penală împotriva procurorului ce extinde urmărirea penală într-un dosar cu cercetarea finalizată prin referat, cu dovada efectuării plăților depusă la dosar. UP extinsă efectuată ÎN LIPSA INCULPATULUI, pe bază de probe nelegale, false, ticluite, cu adeverințe având conținutul textual, fonetic ș sintactic alterat. M-o ascultat dracu. Am fost achitat pe fond de aceeași rarisimă persoană judiciară. Mi-o băgat parchetul apel. În apel iar am dat de 2 bulangii protocolari care, fără a administra nici o probă nouă și doar în baza reinterpretării circumstanțelor speței de fond, soldate cu achitare, am luat iar ÎNCHISOARE CU EXECUTARE. Fiindcă n-am vrut să particip la validarea activității de UP efectuată în lipsă și n-am vrut să admit inversarea sarcinii administrării probei de la org. de UP la inculpat.

# Edelweiss - Băgător de juzi și porcușori în piszda mumei lor date 19 October 2018 15:38 0

Etcaetera, etcaetera 4 ani de târâială aiurea, 3 dosare principale, vreo 10-11 dosare asociate, contestații, excepții etc. o Cutie de carton cu peste 25 de kilograme de dosare (și-s numai hârtiile esențiale aclo) Peste 60 de termene numai în instanțe. Pagubă la bugetul personal de peste 12.000 de lei. Peste 3.000 de lei cheltuieli judiciare adunate din acțiunile în care mi-o fost respinse cererile îndreptățite procedural, dovedite cu probe și ignorate cu criminală indiferență de borfașii în robe. 2 ture de închisoare aiurea, doar ca să mă învăț minte că la adresa porcilor din magistratură nu e voie de comentat. 2 liberări condiționate cu toate trecerile prin furcile caudine ale comisiilor și instanțelor de liberare. O varză de Bruxelles în stabilirea certă a situației juridice a unei persoane condamnare. O încadrare juridică de se sparie mintea – concurs de infracțiuni transformat aiurea în pluralitate intermediară de infracțiuni doar pentru simplu fapt că...

# Edelweiss - Băgător de juzi și porcușori în piszda mumei lor date 19 October 2018 15:40 0

... dosarele au fost soluționate separat, la interval de 1 an de zile între ele. Lipsa de celeritate în soluționarea unui așa zis concurs real de infracțiuni este pusă tot în cârca condamnatului care, astfel, se află timp de 380 de zile sub sancțiunea hotărârilor penale de, deși pedeapsa finală, rezultantă este de doar 344 de zile!!!! Prestigiul personal făcut țăndări. Onoarea și demnitatea terfelite în noroi. Notorietatea făcută de căcat. Pot scrie în ritmul acesta sute și sute de pagini de comentarii!

# Edelweiss - Băgător de juzi și porcușori în piszda mumei lor date 19 October 2018 15:41 +1

Dar, ca s-o retez conclusiv la adresa IPOCRIȚILOR DIN JUSTIȚIE ce se smiorcăie aidoma personajului de mai sus: JUSTIȚIA SE REALIZEAZĂ PRIN INSTANȚE ȘI JUDECĂTORI? Hai nu zău! Și marmota învelea ciosculată iar ursul zărghit făcea surfing pe propriul cur, agitând în labe polobocul cu cremă Milka? Spune-le asta la copiii de maternitate, de incubator. Cei paradiți și terfeliți ani de zile în tăvălugul ticăloșiei protocolare vă transmit NEAOȘ AȘA: BLESTEMAT FIE-VĂ NUMELE VOSTRU ȘI AL SEMINȚIEI VOASTRE PÂNĂ LA A ȘAPTEA SPIȚĂ, NU V-AR MAI RĂPOSA MULȚI ÎNAINTE ȘI ARZĂ-V-AR FOCUL IADULUI DE CRIMINALI IRESPONSABILI! DEMONI CU MASCĂ DE OM CE SUNTEȚI VOI! Vreți respect acum? Dar un par falnic în căpățână, croit între cornițele voastre drăcești, nu vreți? CÂINILOR SATANICI FĂRĂ SUFLET ce sunteți voi!

# TRAIASCA JUSTITIA ! date 19 October 2018 17:26 -1

Ei as cucoana! Cate zeci de dosare "zace" in prescriptiune (ori prescrise, sau la limita prescrierii) in cotloanele ascunse ale DNA, afara sa ajunga la juzi, din cine stie ce motive...Si uite ca nu mai "are" material juzii sa infaptuiasaca "justetie" . Asa ca, n-o fac (justitia) totdeuna .

# imun/teanu date 19 October 2018 17:41 +1

In fond problema e simpla. Un rezolvator ar fi putut fi insusi dl. Iohanis, prin formatie, si cand ante alpinism politic ajuns chiar inspectoroi, si asa presupus predilect in stiinte exacte. Unora abia absolviti amb nu conteaza nimic.i tablelor aritmetice elementare, a adunarii si scaderii, si, tot abia, lansati in ecuatiile de gradul unu si doi sa le dai pe mana integrale si diferentiale in formulele de tras la closet apa. Cum spuneam, problema e simpla. In scaunul gol la UE din care a lipsit fundul lui mare, daca doamna Carmen a vrut la Pompei Pompeiul sa fie, pompoanelor sale. In schimb nu conteaza nimic. Decat, din cand in cand "pete". Pe Tudorel pusa acum. Ca iar il arata ridicol. Si "ridicolele (pot fi) pretioase", zicea unul. Stapanilor, cand le sunt slugi credincioase.

# Drăgaica din talpa ţării date 19 October 2018 19:47 0

"Si tot ce-i neînteles se schimbă-n-neîntelesuri si mai mari" Da, subscriu:prea asurzitor cum unii juzi nu mai pot de grija procurorilor. Da , de la Bruxelles la Cotroceni, miscari tectonice pe Richter pt “sub_independenta” procurorilor. Da, mediatizată până la refuz acesta Familie ocupationala Publica. Da, pt mediatizarea pe mai departe a abuzurilor si aici  sa nu fie cu suparare ca munca multor juzi trece in plan secund.  procurorii au motive sa fie vedete, apetitul pt spectacol devenise de nestăvilit. De peste 3 ani am cel putin 2 plângeri la DNA aflate indirect din actele depuse de părti la dosar cu nr de inregistrare. Nici în  ziua de azi nu stiu dacă  am abuzat pe cineva în/deasupra/stânga/dreapta/peste serviciu sau daca am primit vreun puishor de gaina sau vreo blana de jder. p.s.   de Îndrăcuitul si Multpatimitu’  Edel  mă ocup mai târziu ! ;-)  

# Edelweiss - Dragoon spitting fire (de Bukowina) date 19 October 2018 22:55 0

Ci vrai, fa Drăcoaică de la Talpa iadului? Nu țî-i ghini! Vrai să te stuchesc? :roll:

# Drăgaica din talpa ţării date 19 October 2018 23:39 0

Îndrăcuitule, în  Norvegia esti judecat cu ochii pe ceas, la orele 16 se termina programul si rămâi cu pledoaria-n plisc, dacă nu te  încadrezi. Aici se judeca si pân’ la 23, dar tot la fel rămâi, în unele cazuri. Orice gest bun, orice îndemn la normalitate, nu-i chip să  rămâna făr’ de ocară. Te-ai repezit aiurea la dna Lupea, pt un buton de feisbuc la adresa Tudorelului, ca si când, sanchi, n-ai înteles simbolul gestului. Ce-am facut noi din iobagie? Cred ca nimic. completam km de chestionare, sute de puncte de vedere despre starea justitiei, să latri altfel, n-ai oficial voie. Unii au ales să se opună contaminarii cum au putut, cum le-a dictat ratiunea. Nu-i fericesc pe juzii din penal !  eu  am închis acesta specializare din anul de gratie 2005. După câteva achitari, oareshce schimbari de  încadrare care trageau mai jos  pedeapsa, plus niste retineri expirate, spre disperarea DIICOT, m-au trecut în  civil.

# Drăgaica din talpa ţării date 19 October 2018 23:42 0

Mult timp procurorii nu s-au lasat de obiceiul de a cere arestarea preventivă cu câteva ore  înainte sa expire retinerea, inclusiv  în dosare cu 3-10 volume. ORNISS n-am vrut. nici azi nu pricep de ce insistau tipii aia la o persoana” amorala si nefrecventabila” (parte din familia mea cu dubla cetatenie, de felul meu, doar concubină) greu de imaginat ce contineau atunci acele acte si ce amănunte personale cere SRI, de la strămosi încoa’ Asta e realitatea, în penal se face multa justitie si mai deloc dreptate. Voi scrie despre acest păcatos principiu care loveste si civilul, altădata.

# Edelweiss - Grăitor la Zidul Surzeniei judiciare date 20 October 2018 12:21 0

ȘTIU, tu Fa Drăcoiacă de la Talpa iadului cum e să rămâi cu pledoaria nespusă. Iaca ce mi s-o întîmplat la Trebunalul Cremenal din Suceava, în procedura de contestare a încheierii judecătoriei - legalitatea rechizitoriului. M-am dus în fața judei - crăciun gina ionela - cu un spici micuț, crecă ava o pagină și puteam să-l zâc în 2-3 minute. Deși pusesem și în formă scrisă argumentele și probele, voiam să zâc că TOATE probele din dosarul ce mi-o fost manufacturat sunt supuse sancțiunii procesuale a excluderii din proces, fiind obținute în afara oricărei proceduri judiciare, înaintea declanșării procesului penal (întâi am fost monitorizat nelegal de un milițean prost ș-apoi rezultatul monitorizării de 1 an de zile predat unor golani cu robe care au formulat plângere). Argumentativ chiar aveam și o speță recentă, Încheierea nr. 104 din 2 sept. 2015, pronunțată de Tribunalul Suceava în dosarul penal nr. 4310/285/2015, speță în care judele N.V spune clar:

# Edelweiss - Grăitor la Zidul Surzeniei judiciare date 20 October 2018 12:22 0

„întregul probatoriu trebuie administrat de organele judiciare numai după începerea urmăririi penale”. Știi ce-am pățât în ședință publică: când am deschis gura să zâc ESENȚIALUL din pagina ce mi-o sintetizasem, judele c. g.-i. îmi zice o frază MEMORABILĂ pentru ceea ce reprezintă actul de justiție din Rromânica: (țân-te bine de parâmă, că vine tsunami-ul procedural!): „INSTANȚA NU ARE TIMP SĂ VĂ ASCULTE TOT CE V-AȚI PREGĂTIT DVS.!” Mai este ceva de comentat, tu Fa Drăcoiacă? Nici n-o avut timp să mă asculte ce am de invocat în apărarea mea, dar nici n-o citit vreun rând din motivația contestației scrise. Soluție: „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul inculpat […] împotriva încheierii Camerei de Consiliu din data de 17 martie 2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Suceava”.

# Edelweiss - Grăitor la Zidul Surzeniei judiciare date 20 October 2018 12:27 +2

Acum pricepi de ce în profețiile și viziunile mele văd foarte clar cum în viitor, gunoaie dintr-astea judiciare or să fie alergate cu parul pe stradă, or să fie ultragiate, violentate, vătămate sau chiar linșate! Pentru că… VREȚI O CĂRUȚĂ DE BANI și N-AVEȚI TIMP SĂ ASCULTAȚI CEEA CE ARE DE SPUS OMUL ÎN APĂRAREA LUI! În atare condiții, în care vreți 1,5 - 2 miliarde de lei vechi/anual, bani zmulși din batista babelor, din pușculița spartă a prichindeilor sau din chimirul bortilit al meltenilor, dar N-AVEȚI TIMP SĂ ASCULTAȚI CE ȘI-AU PREGĂTIT MELTENII CA APĂRARE SĂ NU INTRE ÎN ÎNCHISOARE, atunci este clar că viitorul vostru stă sub un semn foarte funebru: extincția voastră prin orice mijloace, fie ele chiar și mijloace violente. CĂCI ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE N-AVEȚI TIMP SĂ ASCULTAȚI OMUL, E CLAR CĂ SUNTEȚI DUȘMANI AI SOCIETĂȚII ȘI TREBUIE SĂ VI SE APLICE LEGEA TALIONULUI! That's all story!

# de la postelnicul Veverița date 20 October 2018 14:53 -9

Pt  Lapușneanu de Bukovina. Singur ţi-o cauţi, singur ţi-o vrei! Ai ziceri bune dar si derapaje cu carul Când  blamezi cu sb si pred, să nu te mire daca  te cheama potera. Când te crezi prin 1907 si chemi la furci si topoare, esti aidoma #-tilor cu foc la Guv. Despre prima ta fila de osândă, nu esti o victima ci doar un beneficiar al legii represive. La prima fapta ai primit cu suspendare, credeam ca stii bine de ce. Ulterior, te-ai aflat in treaba ca metoda de lucru la români , online ai bălăcarit si amenintat judele, desi aveai cale de atac. Semantica ne omoara si gluma de-ar fi fost , cuvintele erau nepotrivite+mesajul subliminal ca alti “ oprimati” sa fac/zica la fel. La fond ai primit pedeapsă cuminte. Convinsă îs că ai prestart în  continuare in stilul tău, numa bine ca în apel să  te sature plus ca  revocarea suspendarii era obligatorie. Cu sinceritate si îndestulatoare  întelegere, ia d-aci o Mărăshască de la “Fă, Piţipoancă pt Bă, Piţiponc “ că nu se stie când  e trebuinta

# Tot Io* date 20 October 2018 17:41 +2

Bă maimuțelor păduchioase, ce ați transformat această sărmană Țară în Planeta Maimuțelor Urlătoare de Bombardament Judiciar, voi, în sacralitatea voastră autoindusă o să vă apucați într-o bună zi să sancționați penal blestemul, invectiva și acatistul. Cititul o să-l sancționați contravențional iar gânditul o să-l considerați atentat la siguranța națională. Pe planeta voastră a Maimuțelor STUKAS păduchioase urlătoare, ați fi în stare să decideți ca „1984” să fie Constituție, „Ferma Animalelor” să fie Cod penal iar „Fahrenheit 451” să fie pe post de Cod civil.

# Edelweiss - commentator veteran aflat la răspântie date 20 October 2018 17:22 +4

LUJU am și Io* o nedumerire: Acest site al cui este? Al Rarincilor și Rarincelor sau al paraditorilor și torționarilor? Întreb și Io* ca să știu ce am de făcut pe viitor. Căci data trecută când eram AMENINȚAT PE FAȚĂ, prin comentarii tendențioase, sfidătoare și insultătoare” postate de magistrați pe acest site „că am comis-o și că o să suport rigorile legii” și „că nici eu nici Sălă (n.a un avocat sucevean cu care nu am nici o legătură) nu o să scăpăm de pușcărie”. Ori aste comentarii le primeam cu MULT TIMP înainte ca măcar să mi se fi soluționat pe fond vreun dosar. Nu era nici hotărârea de fond pronunțată și deja primeam AMENINȚĂRI CU PUȘCĂRIA. Acum văd că se repetă formula: JUZI sau PORCUȘORI intră pe site și amenință comentatorii că o să fie vizitați de POTERĂ! Întrebarea reiterată către adminii lLUJU este: A CUI ESTE ACEST SITE? AL NOSTRU SAU AL LOR?

# Drăgaica din talpa ţării date 21 October 2018 11:00 0

Gata, Îndrăcuitule, m-ai convins, asa ca, stop Epic Drama ! Nu te ameninţă nimeni, n-o mai lua la vale ! Regret că  ţi-am citit povestea, retrag orice părere dacă  şi asta te  ţine în  otrava-ţi cu eliberare prelungită. Doar ţi-am sugerat prieteneste s-o lasi mai moale cu folosirea substantivelor proprii în  bălăcărelile tale care n-au nimic în comun cu observaţiile/criticile constructive. Cred că ai destul potential si altfel… dacă se va găsi altcineva, sătul de hazul tău , să te  încondeieze, n-o să mă mire. Rămâi  în toată  Împărăţia, fii Prinţul Fericit ! Plec spre Piramide …

# Edelweiss - Miserupist de Drăcoiace Aiurite date 21 October 2018 14:11 0

Norocuțul tău că LuJu n-a admis publicarea a vreo 3 calupuri de comm, c-acuma nu mai grăiai așa sfios și erai în baie, sub duș, frecându-te cu peria de sârmă să te scapi de ocara ce era acolo. Ideea de bază era asta: prin clasica metodă a inversării FACTORILOR CAUZĂ cu FACTORII EFECT, încerci să-mi arunci mie în cârcă responsabilitatea unor acțiuni de paradeală „by the text of the book”. Atât! Iar ca să încheiem discuția inutilă, iată ADEVĂRATELE MOTIVE pentru care am făcut închisoare: I) Paradeala PSD-istă din anul 2014 (cu finalitate în 2017) mi se trage de la activitatea mea de vreo 3-4 ani. total ANTIPESEDISTĂ. Iaca, pentru matale am reactivat contul incriminat și motiv de paradeală din partea unor pesediști rădăuțeni, aflați în nemijlocita subordonare a unui ilustru jeneral chiloțar - bukowinean de pripas (B.E. - prim-ministru de la Ignat până la Crăciun). Ia răsfoiește oleacă acel cont și vezi cât de pro-iohannis și cât de HASHTAG eram! https://www.facebook.com/TazmanianDeMoon

# Edelweiss - Miserupist de Drăcoiace Aiurite date 21 October 2018 14:20 0

II) Paradeala PNL-stă: adevăratul motiv pentru care mi-au tras-o și foștii mei tovarăși de afinități ideologice stă în elaborarea și semnarea SINGUREI petiții și a SINGUREI plângeri penale din Rromânia, având ca temă acceptarea umilitoare a politicii d eșantaj și diktat european pe tema cotelor de refugiați! Ai aici un link care te trimite către conținutul textual al celor 2 demersuri UNICAT ÎN ROMÂNIA: https://www.facebook.com/notes/tazmanian-demoons-fight-der-kampf-des-tasmaniche-d%C3%A4mondes/offtopic-nothing-else-matters/1710918259119884/ :eek: Și aceste 2 exemple sunt doar câteva din lungul șir al evenimentelor și al momentelor în care AM AVUT CURAJUL SĂ NU TAC! (evenimentul Apuseni ian 2014, majorarea salariilor magistraților din vara lui 2016 etc. etc.) Deci, Drăcoaică, cu argumente răsucite dinspre cauză spre efect, despre nu știu ce infantile ofense care au ultragiat clitorisul împăienjenit sl unei momâi de pripas SĂ NU ÎNDRĂZNEȘTI NICIODATĂ SĂ LE FOLOSEȘTI DREPT ARGUMENTE!

# Edelweiss - Miserupist de TOT și TOATE ( de Bukowina) date 21 October 2018 14:40 0

Așadar, tu Fa Drăcoiacă de la Talpa Iadului, să nu mai inversezi FACTORII CAUZĂ cu FACTORII EFECT, încercând să justifici activitatea de paradeală prin ÎNSUȘI efectul activității de paradeală! Și să nu mai invoci niciodată cazuri de ultraj judiciar sub aspectul amenințării în spețe bizare, trase de păr, în care amenințătorul nu a luat legătura și nu a comunicat niciodată direct sau prin interpuși (inclusiv mijloace de comunicare DIRECTĂ) cu momâia vătămată! Să nu mai spui niciodată de hărțuiri pe alin. 2 al art. 208 - „efectuarea de convorbiri telefonice și...” în situația unor postări pe un profil FB la care momâia vătămată NU ARE ACCES fiind blocată! :eek: Și să nu mai invoci niciodată cazuri de abandon de familie în dosare în care dormeam în închisoare cu chitanțele sub pernă fiindcă urmărirea penală s-a extins ÎN LIPSA MEA și nimeni nu mi-a cerut alte dovezi. Da? Ne-am înțeles, drăcoaico? Când dă comandă SYSTEMUL să FII PARADIT, PARADEALĂ SCRIE PE CURUL ORICUI. Așa e datul în Rro!

# Io*- EDELWEISS date 21 October 2018 15:38 0

As a conclusion: Io* am intrat de 2 ori în temniță pentru că AM AVUT CURAJUL SĂ NU TAC! Io* am VINA DE A NU FI TĂCUT! Voi - șeptelul oilor de teracotă - „servum pecus” fără nici un fel de contribuție la progresul social - AVEȚI VINA DE A FI TĂCUT! Dar pentru vina de a fi tăcut nu se face închisoare în Colonia Penitenciară și Experimentală Rroemenika! Cei ce sunt disciplinați social, nu ies din rândul ascultării cutumiar datorate stăpânirii,cei ce-și duc existența doar de-a lungul orizontalității cenușii, privind mereu, cu umilință, numai în țărână și având capul plecat întru mângâierea nevătămătoare a grumazului cu latul sabiei, ei bine, aceste exemplare-etalon de LIMACȘI SOCIAL NU FAC NICIODATĂ ÎNCHISOARE! În colivie sunt azvârliți doar Condorii imperiali ce sălășluiesc pe țancuri intangibile și zboară la altitudinea aerului rarefiat specific înălțimilor etice. Spre convingere, imaginează-ți 2 colivii penitenciare: într-una e un Condor imperial și-ntr-alta e un melc Limax. Ce simți?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva