23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AU INNEBUNIT CSM SI INSPECTIA JUDICIARA – Cotetul lui Bobita nu a ratat sansa de a se face din nou de ras. Sectia pentru judecatori a CSM si Inspectia Judiciara au infierat Luju pe motiv ca a prezentat criticile Federatiei Romane de Judo impotriva unei sentinte pronuntate intr-un dosar in care aceasta era parte. Argumentele IJ insusite de CSM sunt de noaptea mintii: criticile au venit inainte ca sentinta sa ramana definitiva. De ras: IJ recunoaste ca articolele au baza factuala

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 May 2021 18:27
Vizualizari: 6562

Au innebunit Consiliul Superior al Magistraturii, zis “Cotetul Superior al Magistraturii”, si Inspectia Judiciara. CSM-ul condus de Bogdan Mateescu (foto), poreclit “Bobita Matilet”, nu a ratat sansa de a se face din nou de ras. De data aceasta, CSM a dat unda verde unui raport al Inspectiei Judiciare in care se infiereaza publicatia Lumea Justitiei pe motiv ca, atentie, a publicat criticile adresate de o parte din dosar la adresa unei sentinte a unei judecatoare, inainte ca hotararea judecatoreasca sa ramana definitiva. Ca si cum partile din dosar nu au voie sa isi exprime dezacordul fata de sentintele pronuntate, inainte ca acestea sa fie definitive. O abordare prin care de fapt se incearca reducerea la tacere a tuturor celor care indraznesc sa isi exprime dezacordul fata de o decizie dintr-un dosar si chiar sa reclame judecatorul din cauza la Inspectia Judiciara.Concret, Sectia pentru judecatori a CSM a decis joi, 13 mai 2021, apararea reputatiei profesionale a judecatoarei Mia Irina Balc de la Tribunalul Brasov, ca urmare a unor articole publicate de Lumea Justitiei. Este vorba despre articole in care am dezvaluit ca Irina Balc a obligat Federatia Romana de Judo, condusa de Cozmin Gusa, sa plateasca daune de 100.000 euro catre un antrenor ce fusese concediat, articole in care am atras atentia ca s-a ajuns in Romania ca despagubirile acordate pentru o concediere sa fie mai mari decat daunele primite de victimele unor abuzuri ingrozitoare comise in Justitie. Si dadeam exemplul avocatei Rodica Constantinovici, care a primit daune mult mai mici decat antrenorul de judo, in cuantum de 50.000 de lei, desi a fost arestata nelegal de catre judecatoarea Mariana Ghena din CSM (pe vremea in care presta la ICCJ), aceasta din urma fiind celebra in Romania dupa ce a arestat o gravida in 8 luni total nevinovata.


Jenantele constatari


Interesant este ca asa-zisa afectare a reputatiei judecatoarei Balc pe care anumiti membri ai CSM au constatat-o nu priveste nicio acuzatie pe care Lumea Justitiei sa o fi facut la adresa magistratei. Asta intrucat Lumea Justitiei nu a facut nicio acuzatie la impotriva lui Balc.

Mai precis, in raportul Inspectiei Judiciare adoptat de CSM, publicatiei noastre i se imputa faptul ca a prezentat criticile Federatiei Romane de Judo, conduse de Cozmin Gusa, la adresa sentintei si la adresa judecatoare Balc (critici cuprinse intr-o sesizare formulata la Inspectia Judiciara) inainte ca hotararea judecatoareasca sa ramana definitiva. Va dati seama ce aberatie?

De asemenea, la fel de aiuritor, in acelasi raport al Inspectiei Judiciare, adoptat de Sectia pentru judecatori a CSM (cu majoritate), se acuza ca Lumea Justitiei i-ar fi afectat reputatia profesionala magistratei si pe motiv ca am publicat criticile Federatiei Romane de Judo inainte de motivarea hotararii si inainte de solutionarea sesizarii pe care Federatia a facut-o la Inspectia Judiciara impotriva judecatoarei Mia Balc. Deci, dupa mintile luminate ale inspectorului judiciar si ale membrilor CSM care au aprobat raportul, trebuia sa asteptam intai sa se solutioneze sesizarea disciplinara impotriva judecatoarei si apoi sa o publicam. Asta in paralel cu faptul ca trebuia sa asteptam hotararea definitiva inainte de a prezenta pozitia Federatiei de Judo. Ca si cum un inculpat are dreptul sa vorbeasca abia dupa ce este condamnat definitiv.


Inspectia Judiciara recunoaste ca articolele au baza factuala


Halucinant este ca Inspectia Judiciara a propus apararea reputatiei profesionale a judecatoarei Mia Irina Balc, iar CSM a aprobat, desi in raport se recunoaste ca articolele publicate au o baza factuala.

Totodata, in raportul Inspectiei Judiciare se precizeaza si faptul ca autorul articolelor nu a facut aprecieri personale asupra sentintei judecatoarei Balc sau in ceea ce o priveste pe judecatoare. “Vina” identificata insa de Inspectie, si confirmata de CSM-ul lui “Bobita Matilet”, este aceea ca autorul articolelor a prezentat pozitia Federatiei Romane de Judo si extrase din sesizarea formulata la Inspectia Judiciara impotriva judecatoarei Mia Irina Balc de la Tribunalul Brasov.


*Cititi aici articolul “Victimele abuzurilor penale iau maruntis, concediatii iau fara numar”

*Cititi aici articolul “Secerarea judecatoarei”

Comentarii

# MN date 13 May 2021 19:20 +5

am spus de foarte multe ori ca justitie, magistrati parerea mea este ca sunt o grupare foarte bine organizata constituita din colaboratori ai securitati, greu de patruns cu vreo invinuire impotriva lor prntru ca nu se accepta si iti respinge orice acuzatie impotriva vreunui inadmovibil si de neatins magistrat platit regeste din munca noastra. exista vreun privilegiu ca magistrati sa nu beneficieze? eu unu nu cunosc , cred ca au toate facilitatile posibile . ca treburile sa se indrepte politicieni nostri trebue sa se uneasca si sa le tae absolut toate benificiile pe care ei le primesc fata de noi, si mai mult sa raspunda si el ca orice om atat penal cat si material. parerea mea este ca atat lui Bobita cat si la ceilalti magistrati Lumea justitiei le sta in gat, aici nu le merge si nici fapte de coruptie nu se produc.

# coco date 13 May 2021 19:47 +3

Sa-i ia dracu de securisti borati

# santinela date 14 May 2021 07:04 +4

La ce sa te astepti cind o astfel de structura,recte CSM, este condusa de o asa NULITATE ca Bobita ,zis si "cip cirip" unde trebuie ?

# Gyuse Bogdan date 14 May 2021 11:00 +5

Cartelul Securistilor din Magistratura :D ce ofera protectie judecatorilor si procurorilor ce corup legea. Intrebati Cartelul: ce sanctiune a primit judecatorul Ene Laura Elena atunci cand la condamnat aiurea pe Nastase Ciprian in baza unei declaratii mincinoase, ce nu am sustinut-o in fata judecatorului, declaratie data sub amenintarea procurorului Alexandru Anghel??? Noroc ca Ciprian a beneficiat in apel de un judecator onest ce l-a eliberat deindata, pentru ca era arestat. Iar Cartelul doreste ca astfel de crime infaptuite de procurori si judecatori sa nu fie aduse la cunostinta opiniei publice. In cazul acesta Cartelul este parte a unui grup infractional organizat ce acorda protectie criminalilor magistrati!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva