22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SECERAREA JUDECATOAREI – Federatia de Judo a sesizat Inspectia Judiciara impotriva judecatoarei Mia Irina Balc de la Tribunalul Brasov, care i-a dat daune morale de 100.000 euro antrenorului Adrian Croitoru, mai mult decat primesc victimele ingrozitoarelor abuzuri comise in Justitie si oamenii umiliti in catuse iar in final achitati definitiv. Judecatoarea Balc este acuzata de exercitarea functiei cu rea-credinta (Sesizarea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 July 2020 12:16
Vizualizari: 5797

Federatia Romana de Judo a dat drumul la “secerarea” judecatoarei Mia Irina Balc de la Tribunalul Brasov, ca sa folosim un termen din judo. Judecatoarea Balc a fost reclamata la Inspectia Judiciara pentru exercitarea functiei cu rea-credinta, dupa ce a condamnat Federatia Romana de Judo sa-i plateasca daune morale uriase fostului antrenor al Lotului Olimpic Masculin de Seniori din Federatia de Judo, Adrian Croitoru, din cauza ca acesta din urma a fost concediat. Daune in valoare de, atentie, 100.000 de euro, mult mai mari decat sumele pe care le primesc romanii care au trecut intr-adevar prin traume, ne referim la victimele abuzurilor ingrozitoare comise in Justitie in ultimii ani, multi dintre ei chiar arestati si umiliti public pentru niste pretinse fapte care in final s-au soldat cu achitari definitive.


 

Cazul privind daunele de 100.000 de euro (la care se adauga si despagubiri materiale) primite de antrenorul Adrian Croitoru din partea judecatoarei Mia Irina Balc de la Tribunalul Brasov a fost prezentat de Lumea Justitiei in 5 iulie 2020, in articolul “Victimele abuzurilor penale iau maruntis, concediatii iau fara numar” (click aici pentru a citi). Probelema este ca daunele de 100.000 de euro ar fi fost acordate de catre judecatoarea Balc prin exercitarea functiei cu rea-credinta, cu ignorarea tuturor probelor aduse in aparare de Federatia Romana de Judo. Cel putin asta acuza Federatia Romana de Judo.

Astfel, presedintele Federatiei Romane de Judo, consultantul politic Cozmin Gusa (foto), a sesizat Inspectia Judiciara fata de judecatoarea Mia Irina Balc de la Tribunalul Brasov pentru posibila comitere de catre aceasta a abaterii disciplinare prevazuate de art. 99 lit. t) coroborat cu art. 99/1 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor referitor la exercitarea functiei cu rea-credinta.


Art. 99 lit. t) din Legea 303/2004:

Constituie abateri disciplinare:

Exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala”.


Art 99/1 din Legea 303/2004:

(1) Exista rea-credinta atunci cand judecatorul sau procurorul incalca cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane.

(2) Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.


 

Concret, Federatia Romana de Judo cere sanctionarea judecatoarei Balc pe motiv ca aceasta ar fi respins fara vreo explicatie logica toate solicitarile de administrare a probelor formulate de aparare in procesul cu antrenorul Adrian Croitoru. Aceeasi judecatoare este acuzata ca a acordat enormele daunele de 100.000 euro fara ca existenta vreunui prejudiciu moral sau de imagine sa fie probat.

In sesizarea transmisa Inspectiei Judiciare, presedintele Federatiei Romane de Judo, Cozmin Gusa, sustine ca judecatoarea Mia Irina Balc ar fi manifestat opozitie fata de aflarea adevarului, solutia sa fiind in contradictie cu totala cu mijloacele de proba administrare si cu realitatea. Nu in ultimul rand, judecatoarea Balc ar fi ignorat cu buna stiinta normele de drept material ori procesual, consecinta fiind vatamarea Federatiei Romane de Judo.

 

Prezentam fragmente din sesizarea Federatiei Romane de Judo transmisa Inspectiei Judiciare cu privire la posibila exercitare a functiei cu rea-credinta de catre judecatoarea Mia Irina Balc de la Tribunalul Brasov, documentul integral fiind atasat la finalul articolului:


“Prin cererea de chemare in judecata inregistrata la Tribunalul Brasov de catre domnul Adrian Croitoru acesta a solicitat instantei de judecata sa dispuna urmatoarele:

1. anularea Deciziei de Concediere cu nr. 14/08.010.2018 emise de catre Federatia Romana de Judo prin care s-a dispus incetarea Contractului de Munca cu nr. 70/12.07.2017, reintegrarea acestuia in functia detinuta anterior si plata salariului si a primelor de lot olimpic de la data de 08.10.2018 si pana la reintegrarea efectiva;

2. obligarea la plata salariului net in cuantum de 2500 lei lunar, pentru perioada 01.05.2017-11.07.2017, dar si a concediului de odihna aferent unei perioade anterioare incheierii contractului individual de munca;

3. obligarea la plata sumei de 1500 lei aferenta lunii septembrie 2018, reprezentand prima de lot olimpic aferenta unei perioade ulterioare concedierii acestuia;

4. obligarea la plata contravalorii orelor suplimentare aferente perioadei 13.07.2017-08.12.2018;

5. obligarea la acordarea diurnei legale aferente deplasarilor in strainatate efectuate aferente perioadei – 15.06.2017-12.08.2020 aspect ce intra in contradictie cu disp. art. 5 alin. (1) pct. A si B din H.G. nr. 518/1995;

6. obligarea la plata sumei in cuantum de 1.054 lei, reprezentand contravaloare indemnizatiei de concediu de odihna neefectuat aferent perioadei 13.07.2017-08.10.2018;

7. obligarea Federatiei Romane de Judo la plata sumei de 100.000 euro reprezentand daune morale pentru afectarea dreptului la imagine determinat de concedierea nelegala si suspendarea nejustificata.

In acest sens, s-a constituit dosarul cu nr. 3694/62/2018, acesta fiind repartizat spre solutionare doamnei judecator Mia Irina Balc din cadrul Sectiei I Civile.

In dovedirea cererii de chemare in judecata contestatorul Adrian Croitoru a inteles sa se foloseasca de urmatoarele mijloace de proba: inscrisuri, audierea unor martori si efectuarea unei expertize financiare si contabile.

Din analiza dosarului amintit anterior veti observa ca au fost admise toate cererile formulate de catre contestatorul Adrian Croitoru, fiind administrate toate mijloacele de proba solicitate de catre acesta.

Cu ocazia audierii martorului Florin Bercean la data de 25.09.2019, la intrebarea aparatorului ales al Federatiei Romane de Judo acesta a specificat ca Adrian Croitoru are, concomitent, si calitatea de angajat in cadrul Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aspect care intra intr-o contradictie vadita cu solicitarea contestatorului de a se dispune obligarea Federatiei Romane de Judo la plata sumelor de bani reprezentand orele suplimentare desfasurate.

De asemenea, la termenul din data de 20.11.2019, aparatorul ales al Federatiei Romane de Judo a depus Declaratia de Avere cu nr. 5347915/22.05.2018, inregistrata de catre contestatorul Adrian Croitoru la Ministerul Afacerilor Interne din care rezulta ca acesta are calitatea de angajat al Clubului Dinamo Bucuresti, desfasurand o activitate cu norma intreaga de 8 ore/zi.

Cu toate acestea, fara sa tina cont de scopul aflarii adevarului in prezenta cauza si cu incalcarea principiului rolului activ al judecatorului reglementat la disp. art. 22 din Codul de Procedura Civila, doamna judecator Irina Mia Balc a respins cererea formulata de catre Federatia Romana de Judo de administrare a probei, desi acest inscris atesta netemeinicia cererii de acordare a orelor suplimentare de catre contestator.

Mai mult de atat, la termenul din data de 11.03.2020 doamna judecator Irina Mia Balc a respins si obiectivele formulate de catre aparatorul ales al Federatiei Romane de Judo la Raportul de Expertiza Financiara si Contabila intrucat acesta fusese intocmit fara a se tine cont de faptul ca Adrian Croitoru desi desfasura doua activitati paralele in baza a doua contracte individuale de munca diferite, fiind remunerat de la bugetul de stat din doua surse diferite, solicita obligarea Federatiei Romane de Judo la plata contravalorii orelor suplimentare desfasurate.

Cu toate ca judecatoarea Balc Irina Mia a observat ca expertul desemnat a incalcat flagrant dispozitiile legale in materie, atat cele care reglementeaza incheierea contractului individual de munca din Codul Muncii, dar si cele din H.G. nr. 518/1995 privind acordarea diurnei legale, cu rea-credinta a ignorat atat prevederile legale mentionate anterior cat si apararile formulate de catre noi.

Vazand opozitia doamnei judecator Mia Irina Balc in aflarea adevarului precum si posibilitatea afectarii bugetului de stat prin obligarea la plata orelor suplimentare catre o persoana care avea doua contracte individuale de munca si care presupuneau o activitate cu norma intreaga, aparatorul ales al Federatiei Romane de Judo a formulat o cerere de recuzare invocand disp. art. 42 alin. (1) pct. 13 din Codul de Procedura Civila, considerand ca impartialitatea membrilor completului de judecata a fost afectata. Cererea de recuzare a fost respinsa prin incheierea de sedinta pronuntata la data de 11.05.2020.

Nu in ultimul rand, referitor la solicitarea de a se dispune obligarea subscrisei la plata de daune morale in cuantum de 100.000 de euro, facem precizarea ca, exceptand solicitarea lor prin cererea introductiva, nu au fost nici invocate si nici administrate probe in dovedirea lor.

Cu toate acestea, doamna judecator Mia Irina Balc, fara a tine cont de aspectele de fapt evidente si care nu erau sustinute de mijloacele de proba, cu reacredinta a pronuntat Sentinta Civila cu nr. 360/01.07.2020.

(…)

Precizam ca solutia susamintita atesta exercitarea cu rea-credinta a atributiilor de judecator de catre doamna Irina Mia Balc, aceasta fiind pronuntata in contradictie totala cu mijloacele de proba administrate si cu adevarul evident.

(…)

Consideram ca toate aceste argumente atesta incalcarea disp. art. 991 din Legea nr. 303/2004, doamna judecator Mia Irina Balc, cu rea-credinta, a ignorat cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea subscrisei in pronuntarea Sentintei Civile cu nr. 360/01.07.2020”.

 

Iata sesizarea Federatiei Romane de Judo formulata la Inspectia Judiciara cu privire la posibila exercitare a functiei cu rea-credinta de catre judecatoarea Mia Irina Balc de la Tribunalul Brasov, documentul integral fiind atasat la finalul articolului:

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva