12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVALANSA PESTE NICUSOR (XIX) – Doua esecuri in trei zile: judecatorii Adrian-Ovidiu Ciocoiu si Anca-Maria Banica de la Tribunalul Bucuresti l-au redus la tacere pe Nicusor Dan in doua dosare dupa ce primarul Capitalei a incercat sa obtina anularea a doua autorizatii de construire emise de edilul Sectorului 2 Radu Mihaiu. Distractia il costa pe Nicusor 13.000 de lei in prima cauza si 10.000 de lei in a doua. AMR 15 dosare (Minutele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 May 2024 15:30
Vizualizari: 1999

Primarul Bucurestilor Nicusor Dan (foto) nu se lasa si continua sa piarda in instanta procesele in care contesta autorizatiile de construire eliberate de catre edilul Sectorului 2 Radu Mihaiu.De data aceasta, Tribunalul Bucuresti l-a trosnit pe „Plicusor Ban” in doua dosare, a doua pronuntare venind la doar doua zile de prima: marti, 21, respectiv joi, 23 mai 2024.

In prima cauza, judecatorul Adrian-Ovidiu Ciocoiu l-a obligat pe Nicusor Dan sa-i plateasca paratului (PFA Ali Attar Ibrahim) cheltuieli de judecata de 13.000 de lei. Ar fi putut fi mai mari, insa magistratul le-a redus din oficiu. A doua speta s-a soldat cu cheltuieli de judecata in suma de 10.000 de lei, acordate de catre judecatoarea Anca-Maria Banica. In acest al doilea caz, trebuie sa precizam ca doar compania imobiliara SC Nord Development SRL a solicitat cheltuieli de judecata, nu si persoanele fizice Sorin si Marilena-Simona Creteanu.

La fel ca datile trecute, magistratii TMB au respins actiunile lui Nicusor Dan pe motiv de lipsa a calitatii procesuale active, din pricina ca nu primarul, ci prefectul Capitalei este cel care are dreptul legal de a contesta in instanta autorizatiile de constructie emise de catre edilii sectoarelor.

Incheiem, mentionand ca alte 15 cauze asteapta pronuntarea din partea Tribunalului Bucuresti.


Iata minuta sentintei nr. 3196/2024 din dosarul nr. 31580/3/2023 (vizand autorizatia de construire nr. 497/7.11.2022):


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor, invocata de parati.

Respinge integral cererea de chemare in judecata formulata de reclamantii MUNICIPIUL BUCURESTI si PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI, in contradictoriu cu paratii SECTORUL 2 BUCURESTI, PRIMARUL SECTORULUI 2 BUCURESTI, si PFA ALI ATTAR IBRAHIM, ca fiind introdusa de persoane fara calitate procesuala activa.

Obliga reclamantii, in solidar, sa plateasca paratei PFA ALI ATTAR IBRAHIM suma de 13.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu de avocat, redus din oficiu.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cerere de recurs se va depune la Tribunalul Bucuresti-Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata azi, 21.05.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.


Redam minuta sentintei nr. 3341/2024 din cauza nr. 31562/3/2023 (cu privire la AC nr. 538/21.11.2022):


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor, invocata de parati.

Respinge cererea de chemare in judecata, ca fiind introdusa de persoane fara calitate procesuala activa.

Obliga reclamantii la plata catre paratul SC Nord Development S.R.L. la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare in ceea ce priveste cererea de suspendare si cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare in ceea ce priveste actiunea de fond. Cerere de recurs se va depune la Tribunalul Bucuresti-Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata azi, 23.05.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva