23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BINOMUL DNA-SRI, TRANTIT LA INALTA CURTE – Mizeria comisa impotriva deputatului PMP Cornel Samartinean a iesit la suprafata. ICCJ a dispus achitarea pe linie a lui Samartinean in dosarul fabricat de DNA pe vremea inculpatei Laura Kovesi pentru un pretins abuz in serviciu si conflict de interese. Alti doi inculpati trimisi in judecata in aceeasi cauza au luat achitare (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 October 2020 18:06
Vizualizari: 6363

Cate mizerii a comis parchetul anticoruptie sub mandatele inculpatei Laura Kovesi... Solutiile de achitare pronuntate in valuri de instante dovedesc din plin acest lucru. Dupa doua achitari de rasunet pronuntate zilele trecute – fata de fosta sefa AEP Ana Maria Patru si fostul presedinte FRF Mircea Sandu – iata ca o noua solutie de acest gen a fost pronuntata vineri, 9 octombrie 2020. Chiar de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.


 

Deputatul PMP Cornel Samartinean (foto) a fost achitat de instanta suprema in dosarul pe care DNA i l-a fabricat in perioada 2014-2015, in care a fost acuzat de un pretins abuz in serviciu si conflict de interese. Dupa sase ani in care Samartinean a fost hartuit de procurorii DNA, un complet de 3 judecatori ICCJ a decis achitarea deputatului in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala”. De asemenea, alti doi inculpati trimisi in judecata in aceeasi cauza au fost la randul lor achitati.

Decizia definitiva urmeaza sa fie pronuntata de un Complet de 5 judecatori ICCJ.


Iata minuta Inaltei Curti din dosarul 4761/1/2015*, pronuntata vineri, 9 octombrie 2020:

 

“I. In baza art. 396 alin. (5) C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe inculpatul Samartinean Cornel Mircea (date de stare civila) pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata, prevazuta de art. 248/1 C.pen.(1969) raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen.(1969) si art. 5 C.pen. In baza art. 396 alin. (5) C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 253/1 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 4 C.pen.

II. In baza art. 396 alin. (5) C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe inculpatul Mezin Marius Florin (date de stare civila) pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata, prevazuta de art. 248/1 C.pen.(1969) raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen.(1969) si art. 5 C.pen. In baza art. 396 alin. (6) C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. (1) lit. f) C.pr.pen., inceteaza procesul penal pornit impotriva aceluiasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, prevazuta de art. 290 C.pen.(1969), cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen.(1969) si art. 5 C.pen., ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale.

III. In baza art. 396 alin. (5) C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I C.pr.pen., achita pe inculpatul Blaga Lucian (date de stare civila) pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, prevazuta de art. 273 alin. (1) C.pen. in baza art. 397 alin.(1) C.pr.pen. raportat la art. 25 alin. (5) C.pr.pen., lasa nesolutionate actiunile civile formulate de partile civile Aeroportul International Traian Vuia Timisoara si Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

In baza art. 397 alin. (5) C.pr.pen., mentine masura sechestrului asigurator dispus prin ordonanta nr. 81/P/2011din 31 octombrie 2014 a Directei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Timisoara asupra cotei de 1/2 detinuta de inculpatul Samartinean Cornel Mircea din imobilul compus din apartament+garaj+boxa situat in .... In temeiul art. 404 alin. (4) lit. i) C.pr.pen. raportat la art. 25 alin. (3) C.pr.pen., dispune desfiintarea totala a urmatoarelor inscrisuri: hotarare de adjudecare nr. 11151/27.10.2010 (filele 108-111, vol. II d.u.p.), proces verbal sedinta de deschidere nr. 11150/27.10.2010 (filele 112-114, vol. II d.u.p.), hotarare de adjudecare nr. 11.201/03.11.2010 (filele 131-132, vol. II d.u.p.), proces verbal sedinta de deschidere nr. 11200/03.11.2010 (filele 133-136, vol. II d.u.p.).

In baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen., cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea cauzei raman in sarcina statului. Onorariile partiale cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pentru inculpatii Samartinean Cornel Mircea, Mezin Marius Florin si Blaga Lucian, in suma de cate 300 lei, se vor plati din fondurile Ministerului Justitiei. Cu apel, potrivit art. 410 alin. (1) C.pr.pen., in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 09 octombrie 2020”.

 

SRI a pus umarul la fabricarea dosarului


Hartuirea deputatului Cornel Samartinean a inceput in 2014, atunci cand DNA Timisoara a declansat urmarirea penala a acestuia pentru pretinse fapte de abuz in serviciu si conflict de interese care, vezi Doamne, ar fi fost comise in perioada in care acesta ocupa functia de director al Aeroportului International “Traian Vuia” din Timisoara. Samartinean a fost trimis in judecata in decembrie 2015, alaturi de fostul director comercial al Aeroportului “Traian Vuia” Marius Florin Mezin si de omul de afaceri Lucian Blaga. Fata de alti doi suspecti fata de care initial s-a inceput urmarirea penala - deputatul PDL Alin Popoviciu si fostul sef al Consiliului Judetean Timis Constantin Ostaficiuc – s-a dispus disjungerea dosarului, iar fata de un alt treilea suspect s-a dat clasare.

Foarte important: dosarul in care s-a incercat executarea deputatului Cornel Samartinean a fost fabricat cu “sprijin de specialitate din partea SRI”. Deci de catre “Binomul DNA-SRI”. Un Binom spart de catre CCR care a decis prin mai multe hotatari pronuntate in ultimii ani ca implicarea SRI in dosarele penale este nelegala.

 

Iata comunicatul DNA privind trimiterea in judecata a deputatului PMP Cornel Samartinean pentru niste pretinse fapte care au picat la Inalta Curte:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor

SAMARTINEAN CORNEL MIRCEA, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, la data faptelor director al Aeroportului International 'Traian Vuia' Timisoara (A.I.T.), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile concurente de:

-de abuz in serviciu, in forma continuata (doua acte materiale),

-conflict de interese;

MEZIN MARIUS FLORIN, director comercial al Aeroportului International 'Traian Vuia' Timisoara (A.I.T.), la data faptelor, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile concurente de:

-abuz in serviciu in forma continuata (doua acte materiale),

-participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (zece acte materiale);

BLAGA LUCIAN, administrator al unei societati comerciale, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de marturie mincinoasa.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2010, functionari din cadrul Aeroportului International 'Traian Vuia' Timisoara (A.I.T.), in exercitarea atributiilor de serviciu, au luat decizia si au actionat concordant pentru obtinerea de foloase necuvenite, de catre o societate comerciala, consecutiv prejudicierii bugetului unitatii in interesul careia erau obligati sa actioneze.

Astfel, inculpatii Samartinean Cornel Mircea si Mezin Marius Florin au participat la luarea deciziei si apoi au aprobat toate fazele unei proceduri frauduloase de selectare a unui agent economic care sa inchirieze spatii aflate in incinta aeroportului.

Societatea comerciala favorizata era controlata, in fapt, de catre suspectii Popoviciu Alin Augustin Florin si Ostaficiuc Constantin, persoane cu care inculpatul Samartinean Cornel Mircea s-a aflat in raporturi comerciale, fiind chiar asociat in cadrul unei alte firme cu primul dintre cei doi suspecti. Concret, suspectii Popoviciu Alin Augustin Florin si Ostaficiuc Constantin, in scopul obtinerii de beneficii materiale in cuantum de aproximativ 4.000 euro/luna, l-au determinat pe fostul director al A.I.T. sa declanseze procedura de inchiriere a spatiilor comerciale din incinta aeroportului.

Aceasta procedura viza impunerea, pentru fostii chiriasi, a unor conditii care sa-i determine sa renunte la inchirierea viitoare a acelor spatii si astfel, inclusiv prin vicierea procedurii de organizare a licitatiei, spatiile comerciale urmau sa fie preluate de firma controlata prin interpusi de catre cei doi suspecti.

De asemenea, aceasta societate comerciala urma sa plateasca o chirie mult diminuata fata de fostii chiriasi si fata de plafonul minim stabilit de Consiliul de Administratie al A.I.T.

In acest sens, inculpatul Mezin Marius Florin, fiind desemnat presedinte al celor doua comisii de organizare a licitatiilor pentru inchirierea spatiilor comerciale din incinta aeroportului, a conceput si a dispus ca un alt functionar ce nu cunostea adevarata stare de fapt, sa redacteze acte care reflectau in mod nereal respectarea procedurilor legale.

Scopul urmarit de acesta a fost ca, in eventualitatea unui control ulterior, sa nu se mai poata constata ca licitatiile din datele de 27.10.2010 si 03.11.2010 au fost denaturate, in sensul asigurarii adjudecarii contractelor de inchiriere de catre firma controlata de suspectii Popoviciu Alin Augustin Florin si Ostaficiuc Constantin.

Cu ocazia audierilor, inculpatul Blaga Lucian a facut afirmatii mincinoase in legatura cu imprejurarile in care a transmis oferte de participare la licitatia de inchiriere a spatiilor, acesta ascunzand motivul real al simulacrului de ofertare facut, respectiv crearea aparentelor unei proceduri deschise, transparente si competitive.

In realitate, a fost favorizata firma controlata de suspectii Popoviciu Alin Augustin Florin si Ostaficiuc Constantin.

Prin activitatile infractionale derulate de catre acesti functionari, cu concursul direct al persoanelor ce controlau in fapt societatea comerciala ce a fost declarata abuziv drept castigatoare a licitatiei trucate, s-a produs Aeroportului International 'Traian Vuia' Timisoara un prejudiciu in cuantum de 239.570,3 lei.

Fata de suspectii Popoviciu Alin Augustin Florin si Ostaficiuc Constantin procurorii anticoruptie au dispus disjungerea cauzei sin continuarea cercetarilor, iar fata de suspectul Penescu Tiberiu George au dispus clasarea.

In cauza, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce apartine inculpatului Samartinean Cornel Mircea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# escu date 10 October 2020 11:54 +5

„Fapta nu există”? Trebuie să tragem concluzia că procurorii DNA nu prea au știință de carte? Atunci ce caută pe funcțiile respective? Ar trebui să plece în altă parte unde au, probabil, o treabă mai bună de făcut iar noi îi reținem.

# Andrei date 10 October 2020 20:46 -6

Tara arde, bababele se masturbeaza. Prostia, inconstienta, rautatea, au cuprins Romania. Eu sunt cel care a fondat "Sarbatorile Iasului" de Sfanta Parascheva in anul 1996. Ma cuprinde disperarea cand vad si aud indivizi si individe la televiziuni care vorbesc despre drepturile omului, restictii si Constitutia Romaniei. "Noi murim pentru Isus si Sfanta Paraschiva", trambita o baba nespalata si fara masca de protectie. O panarama care folosea pluralul pentru identitate. Aproape toate romancele fac "cistita", o boala rebela a organului sexual feminin, cu dureri atroce. Idioatele nationale spun: "Nu umbla desculta ca ai sa faci cistita". Javrelor, cistita apare la toate nespalatele care se sterg la cur cu brusture, ciocalai, ziarul "Adevarul", "Evenimentul zilei", "Gandul" s.a. Trec cacatul de la "ochiul maro" la vagin. Asa se face cistita, "cinstitelor". Apoi apareti pe sticla televiziunilor si dati "LINDICATII". Hala presa. Halal popor.

# mitica date 10 October 2020 21:52 +2

DNA-ul este o organizatie terorista ,iar membrii ei trebuie judecati si condamnati.

# evreul pagubit date 10 October 2020 22:09 0

@Andrei,cistita apare la barbati pe limba si pe bolta palatina cu usturime la deglutitie,primul semn este dilatarea pupilei fara reflex la lumina,uscatiunea sclerelor,tumefierea si secretia mucopurulenta a glandelor lacrimare in momentul in care cetateanul lindicat priveste la moastele Sfintei Parascheva .Halal useristi rebeli la Constitutia Romaniei.

# Andrei date 11 October 2020 17:00 0

"Cistita este o inflamatie a vezicii urinare, declansata de patrunderea unor germeni in aceasta cavitate. Este o afectiune frecventa, aproape toate femeile sufera de cistita la un moment dat. In schimb, este destul de rar intalnita la barbati. Acest lucru apare deoarece uretra feminina este mai scurta la femei decat la barbati. Peste 90% dintre cazurile de cistita sunt provocate de Escherichia coli, o bacterie intalnita in colon si rect." "pagubitule" ai incercat sa fii interesant, dar nu esti decat dobitoc.

# obiectiva date 11 October 2020 18:50 +1

# :lol: Andrei,recunoaste sincer esti si Caramitru daca nu esti un vreg de brustur,ar fi cazul sa intelegi ca din cauza midriazei tale nu ai reusit sa citesti mesajul pagubitului, ai picat fazan cu dreptul tau la replica pueril.Vezi,USRistii fac... la comanda apud.

# Andrei Muresan date 12 October 2020 21:58 0

Esti ori vaca sterpa, ori bou castrat. Bunicul meu avea o vaca si i-a dat numele de "Obiectiva". A dus-o de multe ori la tauri dar tot sterpa a ramas. Saraca, era tare curva, vaca spun, dar a murit de covid acum trei zile. Bunicul o purta cu masca si prin locuri ferite, dar tot a murit. Nu i-a mancat carnea ca era covidita si batrana. Apropos, ce nota ai avut la limba romana? Ortografia? Treci la virgula si topica. Dupa asta, treci la pascut, dar nu la brusture caci aceasta planta este pentru a te sterge la cur. Vezi sa nu te stergi de la cur la vagin ca ai sa capeti cistita. 90% dintre romance fac aceasta mandrete de boala de la ochiul maro. Hai, besi, ca ti-am dat prea multa importanta si consultatie medicala gratuita.

# Andrei daca taceai filozof ramaneai date 12 October 2020 23:44 0

#Andrei,obscursul obscen USR Caramitru este diagnosticat cu cistita molipsita de la covid19.A pascut brusturii si ciocalaii folositi de babele isterice fara masca din Iasi.Avea dureri atroce la iesire,bine,sa nu va fie cu Banat, dar dupa toate aparentele duce la sterilitate masculina,ataca in genere# USR-istii de rit vechi si nou.#Andrei,iti apreciez gestul, un steril de talia ta acorda consultatii medicale gratuite.Atentie la Ekerikia Coli din apa,#USR-stii greco-catolici astia sunt debutanti in preventie,epidemiologie si fazani in ginecologie.

# evreul pagubit de Luther date 13 October 2020 00:41 0

Mey, Andrei Caramitru,lutheran potcovit,informatiile tale luate de pe forumuri de medicina nu fac doi lei ragusiti in prezenta unui clinician.Ti-a dus bunic-tu vaca stearpa la veterinar si ti-a confundat orificiul extern al ureterului cu vaginul,bag seama,iara tu,fazan rasuflat, dai lectii de medicina la babele pupatoare de moaste ca fac cistita in vagin.Mey,Andrei Caramitru,mey brustur semidoct,Covid19 scrie la USR,PNL, intre urechi,pe post de cerebel.

# Andrei date 13 October 2020 22:33 0

Boule, sunt american, iar tu si toti trogloditii analfabeti si tuciurii sunteti doar niste slugi. Hai besh, ca ma umps de funingine.

# epdL date 13 October 2020 23:39 0

Mey,Andrei Americanule,protestant obez,americancele tale troglodite nu dezvolta cistita in laringe?sigur ca nu,sunt emancipate,paradoxale,ele dau ora exacta despre neisseria,purice steril.

# Gabe date 14 October 2020 08:15 0

Andrei, you're sooooo full of shit, you pathetic moron ! PS: I'm an American, from Medina County zip code 44256 ....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva