24 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CALVARUL JUDECATORULUI PUSCAS A LUAT SFARSIT – A ramas definitiva prin neatacare achitarea fostului magistrat Mircea Puscas de la Curtea de Apel pronuntata de catre judecatorul Lucian Mihaita Marian de la Curtea de Apel Cluj. PCA Cluj a facut apel doar fata de ceilalti trei inculpati din dosar, si ei achitati la fond. Al cincilea inculpat n-a mai apucat sentinta, murind cu o luna inainte, in varsta de 50 de ani (Document)

Scris de: V.B. | pdf | print

28 mai 2021 16:35
Vizualizari: 8279

Sfarsitul lunii aprilie 2021 i-a luat o povara de pe suflet fostului judecator Mircea Puscas (foto) de la Curtea de Apel Oradea. Mai exact, a ramas definitiva achitarea pe care a primit-o la inceputul aceleiasi luni din partea magistratului Lucian Mihaita Marian de la Curtea de Apel Cluj, intr-un dosar al Directiei Nationale Anticoruptie.Este vorba despre o cauza in care Puscas si patru oameni de afaceri fusesera trimisi in judecata, afaceristii fiind acuzati ca ar fi incercat sa-l mituiasca pe magistrat pentru o solutie favorabila intr-un dosar. Amintim ca rechizitoriul nr. 59/P/2012 a fost trimis in instanta in august 2013, fiind semnat de catre procurorul Marius Iancu, predecesorul mult mai celebrului Ciprian Man la sefia DNA Oradea. Confirmarea a venit din partea procurorului Lucian Papici, care conducea la vremea respectiva Sectia I din DNA Central (vezi facsimil 1).

 


Dezvaluirea privind ramanerea definitiva a achitarii lui Puscas a fost facuta vineri, 28 mai 2021, de catre site-ul Bihorjust.ro. Portalul arata ca PCA Cluj a declarat apel la Inalta Curte numai in privinta a trei inculpati: Petru Cocian-Iepan, Mihai Halas si Mihaita teleptean – oameni de afaceri pe care DNA ii acuza de mituirea lui Puscas (vezi facsimil 2). Dupa cum vedeti mai jos, al patrulea antreprenor, Ioan-Adrian Mihai, a decedat. Din informatiile noastre, acesta a murit cu circa o luna inainte de sentinta judecatorului Lucian Marian, in varsta de numai 50 de ani.

 * Cititi aici detalii despre achitarea pronuntata de magistratul de la CA Cluj

* Cititi aici intreaga istorie a cazului, inclusiv comunicatul DNA privind trimiterea in judecata

Comentarii

# TIPA date 29 mai 2021 10:36 -12

Sunt argumente juridice beton pt infiintarea MITROPOLIEI TOMIS si sustin demersul IPS TEODOSIE.

# Ticu Isari date 30 mai 2021 11:38 -1

„Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toți cei care sunteți departe de casă și de cei dragi și știm cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecție. Vă mulțumesc tuturor pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă și solidaritatea pe care ați manifestat-o față de cei rămași în țară”, a transmsi președintele. Președintele vostru spune “adevarul”. Pe mine m-a uitat, așa cum și “Lumea Justiției” m-a uitat. Ce diferența este între mine și voi!? Onoarea!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2022 – La ICCJ se umbla cu masca

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva