14 august 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMI, UNDE-S BANII? - 200.000 euro s-au evaporat din declaratia de avere a judecatoarei Camelia Bogdan. Mugur Ciuvica a prins-o: “Banii au disparut fara justificare, fara achizitia unor imobile valoroase, imprumuturi, plasamente sau investitii”. ANAF o scarmana pe Cami la conturi (Declaratiile)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 iulie 2020 15:27
Vizualizari: 4096

Mare cheltuitoare trebuie sa fie judecatoarea Camelia Bogdan (foto), de la Curtea de Apel Bucuresti, de doua ori data afara din magistratura de CSM, in prezent suspendata din functie. 200.000 de euro au disparut din declaratiile de avere ale lui Cami. 200.000 de euro care anterior aparusera subit in averea lui Bogdan, si care au atras atentia ANAF.


 

Asa cum Lumea Justitiei a prezentat deja, la inceputul acestui an Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de analistul Mugur Ciuvica, a descoperit existenta in conturile Cameliei Bogdan a sumei de 200.000 de euro, dupa cum aparea in declaratiile de avere ale acesteia din iunie 2018 si iunie 2019. Ulterior, in 6 martie 2020, GIP a sesizat ANAF in legatura cu aceasta suma, explicand ca „activele financiare si veniturile Cameliei Bogdan anterioare constituirii depozitului nu justifica in niciun fel cei 200.000 euro”. O luna mai tarziu, ANAF a comunicat Grupului de Investigatii Politice ca judecatoarea Camelia Bogdan va fi supusa analizei de risc: “In ceea ce priveste sesizarea dumneavoastra, va comunicam faptul ca aceasta a fost solutionata favorabil, astfel [ca] persoana fizica va fi supusa analizei de risc, iar in situatia in care se va constata ca aceasta prezinta risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, va fi introdusa in lista persoanelor care prezinta risc de neconformare”. (click aici pentru a citi)

 

Cei 200.000 de euro au disparut


Ce credeti ca s-a intamplat intre timp? Cei 200.000 de euro au disparut din declaratia de avere a Cameliei Bogdan. A descoperit asta tot Grupul de Investigatii Politice, care, dupa studierea declaratiei de avere a judecatoarei, a remarcat ca nu exista nicio achizitie, imprumut, plasament sau investitie care sa justifice evaporarea sumei.


Iata dezvaluirile presedintelui Grupului de Investigatiui Politice, analistul Mugur Ciuvica, facute pe site-ul grupul.ro:

 

La 2 luni dupa ce ANAF a anuntat ca o va supune pe judecatoarea Bogdan analizei de risc, 200.000 Euro au disparut pur si simplu din declaratia de avere a acesteia.

In 30 mai 2020, judecatoarea suspendata Camelia Bogdan a depus o noua declaratie de avere. Fata de anul trecut, din averea Cameliei Bogdan au disparut sume uriase de bani, inclusiv depozitul de 200.000 Euro care apare in declaratiile de avere ale acesteia din 2018 si 2019. Banii au disparut fara justificare, fara achizitia unor imobile valoroase, imprumuturi, plasamente sau investitii. Fiind suspendata din functie, Camelia Bogdan nu a primit salariu anul trecut. A beneficiat insa de sume consistente din alte surse, de exemplu o bursa de 25.000 dolari din partea Fundatiei Ratiu condusa de dezvoltatorul imobiliar Nicolae Ratiu.

In 7 aprilie 2020, ANAF anunta ca va verifica diferenta dintre averea Cameliei Bogdan si veniturile declarate de aceasta pentru a stabili daca judecatoarea suspendata 'prezinta risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, cuantumul acestuia si perioada fiscala'. Anuntul ANAF venea in urma sesizarii GIP referitoare la faptul ca judecatoarea a creat, in primele luni ale anului 2018, un depozit bancar de 200.000 Euro. Depozitul se regaseste in declaratiile de avere ale Cameliei Bogdan din iunie 2018 si din iunie 2019. Activele financiare si veniturile Cameliei Bogdan anterioare constituirii depozitului nu justificau in niciun fel cei 200.000 Euro.

ANAF si celelalte institutii ale statului trebuie sa verifice acum nu doar cum au aparut, dar si cum au disparut peste noapte sume uriase de bani din averea judecatoarei Bogdan”.


* Cititi aici declaratia de avere a judecatoarei Camelia Bogdan din 2018

* Cititi aici declaratia de avere a judecatoarei Camelia Bogdan din 2019

* Cititi aici declaratia de avere a judecatoarei Camelia Bogdan din 2020

Comentarii

# Diana date 22 iulie 2020 12:13 0

Femeia asta o sa ramana pe vecie obsesia lui Voiculescu. De aia isi si asmute angajatii asupra ei. Dpmdv. ar fi fost o problema daca apareau din senin 200k in declaratie, nu daca au disparut. Poate Cami i-a bagat la pariuri, nu cred ca trebuie sa dea socoteala cuiva la cum isi cheltuie ea banii...

# Petrichei Ana date 22 iulie 2020 16:25 +3

Nu trebuie sa se justifice ,aveti perfecta dreptate. Pentru cateva oua esti adus la BUCALE si intrebat. Pentru 200.000 de banuti,nu trebue. Vorba romanului:ban la ban trage si paduche la...racoare ca e caldura mare.

# Vicgof date 22 iulie 2020 18:04 +2

Banii sunt răsplata pentru procesul lui Vioculescu. Cam tarziu, dar bani buni

# Unu date 22 iulie 2020 19:33 +4

Daca erai atenta vedei ca ANAF investigheaza modalitatea de obtinere a banilor in anul 2018 cand i-a si raportat prima data.Au disparut pentru ca au si intrat fara acte justificative.

# mitica date 23 iulie 2020 14:43 +1

Cei 200.000 de euro sunt spagile pe care aceasta bipeda le-a primit?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.08.2020 – Razbunarea Guvernului. Cugetarea lui Sica despre mersul la carciuma

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva