28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMELIA BOGDAN, SCARMANATA DE ANAF – Fiscul ii umbla in conturi judecatoarei Camelia Bogdan, care va fi supusa analizei de risc. ANAF a solutionat favorabil solicitarea GIP, pornita de la cei 200.000 euro aparuti ciudat in declaratia de avere a Cameliei. Mugur Ciuvica: „Au trecut 2 luni de la publicarea investigatiei noastre referitoare la cei 200.000 Euro aparuti de nicaieri in declaratia de avere. Judecatoarea suspendata n-a explicat provenienta uriasei sume”

Scris de: V.B. | pdf | print

23 April 2020 17:58
Vizualizari: 6046

Judecatoarea suspendata Camelia Bogdan (foto stanga), de la Curtea de Apel Bucuresti, va trebui sa dea explicatii in fata Fiscului pentru o suma uriasa: nu mai putin de 200.000 de euro aparuti in declaratia ei de avere din anul 2018. La 7 aprilie 2020, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a solutionat favorabil o solicitare in acest sens formulata de catre Grupul de Investigatii Politice, condus de analistul Mugur Ciuvica (foto dreapta).



Ciuvica a facut anuntul joi, 23 aprilie 2020, precizand ca ANAF va verifica diferenta dintre averea Cameliei Bogdan si veniturile declarate de aceasta, pentru a stabili daca judecatoarea suspendata „prezinta risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, cuantumul acestuia si perioada fiscala”.

Totul a inceput in 6 martie 2020, cand GIP a sesizat ANAF in legatura cu faptul ca in 2018, judecatoarea CAB crease un depozit bancar de 200.000 de euro, astfel cum apare in declaratiile ei de avere din iunie 2018 si iunie 2019. In opinia ONG-ului, „activele financiare si veniturile Cameliei Bogdan anterioare constituirii depozitului nu justifica in niciun fel cei 200.000 Euro”.

La randul lui, Fiscul l-a informat pe Mugur Ciuvica de faptul ca urma sa inceapa analiza de risc cu privire la Camelia Bogdan. Totusi, vestea proasta este ca nu vom putea afla rezultatul analizei decat daca judecatoarea suspendata il va face public; altminteri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala se prevaleaza de secretul fiscal.


Redam principalul pasaj din raspunsul ANAF catre GIP (vezi facsimil):


In ceea ce priveste sesizarea dumneavoastra, va comunicam faptul ca aceasta a fost solutionata favorabil, astfel [ca] persoana fizica va fi supusa analizei de risc, iar in situatia in care se va constata ca aceasta prezinta risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, va fi introdusa in lista persoanelor care prezinta risc de neconformare, selectarea in vederea efectuarii verificarii situatiei fiscale personale realizandu-se in conformitate cu prevederile art. 13 din OPANAF (n.r. Ordinul Presedintelui ANAF) nr. 675/2018 privind aprobarea metodelor indirecte de stabilire a veniturilor si a procedurii de aplicare a acestora.

Mentionam faptul ca, in situatia in care persoana fizica sesizata va fi supusa verificarii situatiei fiscale personale, nu va putem comunica rezultatul acesteia, intrucat aceasta informatie intra sub incidenta secretului fiscal, conform prevederilor art. 11, alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit prevederilor art. 11, alin. (1) din actul normativ mai sus mentionat, 'in categoria informatiilor de natura celor considerate a fi secret fiscal intra datele referitoare la contribuabil / platitor, cum ar fi: datele de identificare, natura si cuantumul obligatiilor fiscale, natura, sursa si cuantumul veniturilor, natura, sursa si valoarea bunurilor, plati, conturi, rulaje, transferuri de numerar, solduri, incasari, deduceri, credite, datorii, valoarea patrimoniului net sau orice fel de informatii obtinute din declaratii ori documente prezentate de catre contribuabil/platitor sau terti'.

Totodata, potrivit art. 11, alin. (3), lit. d), din acelasi act normativ, 'organul fiscal poate transmite informatiile pe care le detine (...) oricarui solicitant, cu acordul scris al contribuabilului/ platitorului despre care au fost solicitate informatii. Prin acord scris se intelege ca acordul sa fie emis fie pe suport hartie, fie in forma electronica, exprimat in conditiile legii'.

 



* Cititi aici relatarea completa a investigatiei incepute de GIP privind averea Cameliei Bogdan, cu tot cu documente


Sursa foto: Antena3.ro

Comentarii

# Petre date 23 April 2020 18:32 +15

Daca bine s-ar verifica si procurorul Trif Valentin de la DIICOT structura centrala are asemenea probleme, spre exemplu: cind are casa in Alba Iulia cind nu o mai are in declaratia de avere, mai mult primeste imprumuturi pe 35 de ani de la persoane fizice fara sa specifice cine este persoana care il imprumuta, mai mult in 2013 declara o suma in 2014 alta suma cu 20000 euro mai mult, dispare casa din declaratia de avere fara sa declare cui a vinduto si cu ce suma, apare imprumut de la banci in declaratia de avere, imprumut care daca trebuie sa plateasca rata nu iar ajunge veniturile......oare se va intreba cineva? Acest individ sia dat cu parerea ca Traian Berbeceanu este vinovat, asta fara sa aibe delegare in dosar si multe altele!

# NM date 23 April 2020 19:05 +7

probabil ca ANAF a uitat de sutele de mii de conturi cu sume si fara sume care au fost publicate in ziar si pe diferite s-itiuri, cum vine asta la uni se poate la alti nu se poate. ANAF-ule ce nazistu de Iohanis cum ramane cu datoria de 320.000 euro, pentru el nu existati? voi sunteti sanatosi la cap sunt bani 320.000 euro plus ca exista o hotarare judecatoreasca si nu ma are ce comenta , spuneti ce se intampla de acest om nu plateste datoria catre stat?.

# mitica date 23 April 2020 19:57 +15

Camelia Bogdan nici acum nu este la puscarie?

# un mizantrop date 24 April 2020 00:01 +2

Ce secretos a devenit ANAF-ul! Cu listele rusinii cum o fi?! Si acolo nu e vorba de persoane publice, ci de oameni obisnuiti, supusi constrangerilor financiare...ba, scrupuloasa institutie a mai "scapat" in liste si date personale, chestie care, chiar, nu e gestionata de ea, indiferent de saturatia securista in resursa umana...Camelia Bogdan e, prin eforturi proprii si expunere excesiva, persoana publica, mai mult, se propune model de integritate si justitiar de vocatie...nimic din ce-o priveste nu e secret, a ales! Apoi, daca iti apare in conturi o suma excesiva, pe care nici macar, desi ai obligatia, nu incerci sa o justifici, ANAF-ul va trebui sa sesizeze Oarchetul, ori, acolo, se stie, nimic (nici macar ce prevede legea) nu ramane secret...procurorii sunt atat de politizati (mai ales pe partea dreapta) ca e imposibil sa nu afle vreun presar bine ancorat...De la ANI, nicio nadejde...

# santinela date 24 April 2020 07:56 +2

Deci tot apa de ploaie. ANAF va verifica si iar va verifica pina ii va creste barba doamnei. Rezultatul investigatiei ? Ei asta nu se poate afla fiind secret !

# escu date 24 April 2020 08:20 +2

Depozitul, ca depozitul, dar din ce bani se duce în vâjâială în lumea largă, fiind foarte plimbăreață de felul ei?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva