22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CANDIDATURA-SURPRIZA PENTRU SEFIA DNA – Procurorul General Gabriela Scutea si seful DNA Crin Nicu Bologa si-au depus candidaturile pentru un nou mandat de trei ani. Pentru conducerea DNA s-a inscris si procurorul PICCJ Marius Voineag. Sefa interimara a DIICOT Oana Daniela Patu concureaza pentru sefia directiei cu procuroarea Ioana Albani

Scris de: V.B. | pdf | print

6 February 2023 15:39
Vizualizari: 6782

Procurorul General Gabriela Scutea (foto 1 stanga) si seful DNA Crin Nicu Bologa (foto 1 dreapta) mai vor cate un mandat de trei ani in fruntea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv a Directiei Nationale Anticoruptie.Si nu doar ei, ci si procuroarea Oana Daniela Patu (foto 2), care conduce acum DIICOT cu titlu interimar si care doreste investirea la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Cei trei si-au depus candidaturile in procedura declansata de catre ministrul Justitiei Catalin Predoiu in decembrie 2022, procedura care prevede ca interviurile cu Predoiu si alti reprezentanti ai MJ vor avea loc in perioada 24-27 februarie 2023. Marti, 7 februarie 2023, este ultima zi in care procurorii interesati isi pot depune proiectele de management.

Bologa a anuntat inca de luna trecuta ca ia in calcul sa candideze pentru un nou mandat la carma DNA, dar procurorul si-a confirmat gestul abia luni, 6 februarie 2023, pentru G4media.ro. Aceeasi publicatie a obtinut confirmari din partea Oanei Patu, precum si din partea procurorului Marius-Ionut Voineag (foto 3), care s-a inscris in competitia pentru sefia DNA, concurandu-l astfel pe Nicu Bologa. Voineag este in prezent adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica (SUPC) din PICCJ. Anterior, Voineag a activat in DIICOT. De asemenea, pentru sefia DIICOT s-a inscris procuroarea Ioana Albani din cadrul aceluiasi parchet.

Astfel, avem urmatoarea situatie, pe baza informatiilor aparute pana in prezent:

- pentru functia de Procuror General al Romaniei candideaza Gabriela Scutea;

- pentru functia de procuror-sef al DNA candideaza Crin Nicu Bologa si Marius Voineag;

- pentru functia de procuror-sef al DIICOT candideaza Oana Patu si Ioana Albani.


Scutea a facut anuntul pe LinkedIn


In ceea ce o priveste pe Gabriela Scutea, sefa PICCJ a facut anuntul in limba engleza pe reteaua sociala LinkedIn luni, 6 februarie 2023. Iata ce a scris Procurorul General, anexand fotocopia primei pagini din proiectul de management (vezi facsimil):

Time for a renewed managerial project.

Is difficult (n.r. corect: „it is difficult”) to be the manager in office and to approach like an outsider the need for development for the organization.

Well, it’s for the days to come to decide upon the application”. (Traducere: „Este timpul pentru un proiect managerial reinnoit. Este dificil sa fii managerul in functie si sa abordezi ca si cum ai fi cineva din exterior nevoia de dezvoltare a organizatiei. Ei bine, zilele ce vor veni trebuie sa decida cu privire la candidatura”.)


Comentarii

# Da' ce a slăbit doamna Gabi! date 6 February 2023 16:16 -3

Și fălcile s-au subțiat ! Și ce talie! Nu cumva e o poza de acum 15 ani?

# Tudor date 7 February 2023 11:26 +3

Ioana Albani este o profesionista desavarsita. A mai candidat dar, din pacate, a fost aleasa Giorgiana Hosu, desi pentru o astfel de functie sunt necesare garantie morala si buna reputatie. Pe de alta parte este traditie ca in alegerea sefui DIICOT, SRI sa aiba un cuvant greu de spus.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva