2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAZUL CARACAL, MOTIV DE SCANDAL IN BAROUL BUCURESTI – Avocatul Tonel Pop contesta decizia Consiliului Baroului Bucuresti de a-l verifica pentru activitatea desfasurata la Caracal in cazul tinerei Luiza Melencu: "M-au pus la zid, clar pentru a ma denigra public... Nimeni nu m-a reclamat cu nimic, nici macar DIICOT... Un santaj si o presiune... Expunerea a fost facuta intentionat, ca eu sa nu mai am pareri". Prodecanul Petrut Ciobanu: "Comunicatul dat de Consiliul Baroului a fost foarte clar"

Scris de: E.D. | pdf | print

11 August 2019 13:00
Vizualizari: 8737

Decizia Consiliului Baroului Bucuresti de a cerceta aspecte care au legatura cu activitatea si pozitiile publice exprimate de avocatul Tonel Pop (foto dreapta), membru al acestui barou, in legatura cu tragicele evenimente de la Caracal, unde tinerele Alexandra Macesanu si Luiza Melencu (al carui aparator este) au fost rapite, violate si posibil ucise de Gheorghe Dinca, este aspru criticata de cel vizat de masura adoptata de consilierii din Barou. Avocatul Tonel Pop reclama hotararea anuntata vineri, 9 august 2019, de Baroul Bucuresti si acuza ca aceasta face parte dintr-o tentativa flagranta a colegilor sai de a-l denigra public si de a-l face sa nu mai aiba pareri pe cazul Caracal.


Tonel Pop: "Din informatiile mele nici macar nu a fost un consiliu, nici un cvorum, nimic"

"Eu am aflat de la clientii mei care au fost abordati de catre presa cu acel comunicat al Baroului Bucuresti, unde m-a expus cu nume si prenume, m-a pus la zid, clar pentru a ma denigra public. Nu exista alta idee. Aceste asa-zise audieri 'in vederea a vedea daca poate fi cercetat', ca sa ne intelegem, sunt strict confidentiale prin statut si cutuma. Expunerea mea publica nu poate fi justificata nici de aici intr-o mie de ani. Nimeni nu m-a reclamat cu nimic, nici macar DIICOT cu care suntem in clinci, nici macar lumea infractionala. Si cu atat mai mult, clientii m-au avertizat si au spus ca vin si fac protest in fata Baroului Bucuresti impotriva acestui domn Dragne. Nu stiu ei cum il cheama, il numeau Ion. De abia am oprit oamenii sa nu se stranga in fata Baroului Bucuresti pentru ca, din informatiile mele certe, nici macar nu a fost un consiliu, nici un cvorum, nimic, s-au trezit sa ma expuna si pe mine, dar si pe alti avocati. Eu consider acest lucru un santaj si o presiune pe mine, in sensul de a fi denigrat. Este evident, nu trebuie sa fii geniu ca sa iti dai seama ca expunerea asta a fost facuta intentionat, ca eu sa nu mai pot sa am cuvant, sa nu pot sa am pareri. Ce se crede, daca confratii lui fac asa ceva, inseamna ca asta e un...ceva... o nenorocire.”

Avocatul Petrut Ciobanu: "Nu cred ca din comunicat rezulta faptul ca, colegul nostru este investigat"

De cealalta parte, reprezentatul Consiliului Baroului Bucuresti, in speta avocatul Petru Ciobanu (foto stanga), cel care ocupa si functia de prodecan al acestui Barou, sustine ca sesizarea din oficiu este un drept al Consiliului, care in acest caz doreste sa investigheze situatia creata si expusa publica in mass-media:

Eu cred ca comunicatul care a fost dat de Consiliul Baroului Bucuresti a fost foarte clar. Consiliul Baroului Bucuresti a aflat din mass-media ca si organele judiciare si colegul nostru au acuzat despre faptul ca dispozitiile legale nu au fost respectate. In aceasta situatie fiind implicat un coleg de-al nostru, Consiliul Baroului Bucuresti se poate sesiza din oficiu si face demersuri pentru a lamuri situatia. Nu cred ca din comunicat rezulta faptul ca, colegul nostru este investigat. Se vor solicita puncte de vedere de la ambele parti, si de la organele judiciare si de la colegul nostru. Probabil, colegul nostru va fi invitat la o sedinta de consiliu, isi va spune un punct de vedere, Consiliul Baroului Bucuresti va analiza situatia si punctele de vedere trimise in cauza si apoi va da o decizie".

Luarile de pozitie de mai sus au fost facute inaintea unui schimb de replici destul de acid in cadrul unei emisiuni moderate de jurnalista Mihaela Barzila la Antena 3 duminica, 11 august 2019, unde avocatul Tonel Pop era invitat, iar prodecanul Baroului Bucuresti, avocatul Petrut Ciobanu, a intervenit telefonic.

Desi initial fiecare dintre acestia si-a spus punctul de vedere, avocatul Pop acuzand chiar ca decizia de verificare a declaratiilor si actiunilor sale a fost luata in lipsa intrunirii Consiliului, fara cvorum si cu intentia clara de a-l expune public, iar avocatul Ciobanu precizand ca hotararea a fost adopta in deplina legalitate, nu a durat mult pana cand luarile de pozitie s-au transformat in drepturi la replica.

De altfel, in urma interventiei prodecanului Baroului Bucuresti la Antena 3, avocatul Tonel Pop a tinut sa sesizeze faptul ca in istoria Baroului Bucuresti, dar si in istoria barourilor din tara nu s-a intamplat ca un coleg avocat sa fie expus public prin comunicate si anunturi de presa privitoare la posibilitatea unor verificari ori sanctionari viitoare: "Este strict confidentiala aceasta procedura. Dvs ati dat mii de adrese presei si tuturor persoanelor in care ati spus ca nu putem sa dam relatii despre eventuala cercetare a unui coleg avocat. Este prima data in istoria Baroului cand insa se intampla acest lucru. Cum puteti explica expunerea mea, cu nume, cu prenume, pe anunt public?"

Dreptul la replica al avocatului Petrut Ciobanu a venit imediat: "Domnule coleg, fara sa intram intr-o disputa televizata. Consiliul Baroului Bucuresti se poate sesiza din oficiu, si a facut-o. Doi, dvs, ca si avocat, nu sunteti investigat de catre Consiliul Baroului Bucuresti, care investigheaza situatia creata si expusa publica. Nu cred ca scrie in comunicat ca sunteti investigat dvs. Aceasta investigatie intr-adevar este confidentiala si deliberarea este secreta, asa cum am mentionat anterior, pana la pronuntarea unei decizii...

Auzind argumentele aduse de avocatul Petrut Ciobanu, avocatul Tonel Pop l-a intrerupt, adresandu-i urmatoarea intrebare: "De ce m-ati expus public, domnule prodecan?"

Iata cum a decurs in continuare dialogul dintre avocatii Petrut Ciobanu si Tonel Pop:

Avocatul Petrut Ciobanu: "Imi cer scuze, vreau sa termin. La momentul la care decizia va fi pronuntata, colegul, care va fi acela, intr-o astfel de procedura, are si calea de atac la Consiliul UNBR".

Avocatul Tonel Pop: "Suntem confrati, de ce ati facut-o public, ostentativ si imediat cand totusi eram atacat de atata lumea. De ce ati simtit nevoia sa ma expuneti public, cu nume si prenume. Vreau sa imi raspundeti pe aceasta chestiune.

Avocatul Petrut Ciobanu: "Pe data de 8 august am avut Consiliu la Baroul Bucuresti, am avut si cvorum. S-a discutat in Consiliu, deliberarile sunt secrete. Consiliul a hotarat forma comunicatului. Toti consilierii care au fost prezenti au participat la redactarea acestui comunicat si el a fost votat de toti colegii. Inca o data, acel comunicat nu va incrimineaza. Nu scrie nicaieri acolo ca dvs sunteti investigat. Acolo scrie ca Consiliul Baroului Bucuresti va face cercetari. Daca nu luam punctul de vedere si de la Ministerul Public si de la dvs, nu putem sa lamurim situatia. Consiliul Baroului Bucuresti se va pronunta deschis. Baroul Bucuresti poate si are obligatia de a se sesiza din oficiu pentru a lamuri aceste incidente. Este vorba despre profesia de avocat si de un coleg de-al nostru care a fost implicat. (...) Nu este vorba despre o audiere. Colegul nostru nu poate fi audiat. Este numita o comisie de catre Consiliul Baroului Bucuresti din 3 consilieri, colegului nostru i se va solicita un punct de vedere scris, daca colegul nostru va considera ca pe langa punctul de vedere scris va dori sa vina in Baroul Bucuresti sa isi expuna punctul de vedere, va fi invitat, nu audiat. Acolo suntem colegi. Va fi invitat sa isi expuna punctul de vedere. Dupa aceea se va delibera si se va lua o hotarare care va fi comunicata tuturor partilor implicate. Nu as vrea sa se speculeze. Colegul nostru va fi invitat, nu audiat. Este o diferenta mare.

Avocatul Tonel Pop: O rugaminte am catre domnul prodecan, pentru ca daca a venit sa vorbeasca in numele decanului...

Avocatul Petrut Ciobanu: Nu, vorbesc in numele Consiliului Baroului Bucuresti. M-a rugat domnul decan pentru ca nu poate vorbi in acest moment pentru ca este implicat in alte activitati.

Avocatul Tonel Pop: O respectuoasa rugaminte – ca imediat sa scoateti acel comunicat si numele meu de pe site-ul Baroului pentru ca stiti, poate chiar mai bine decat mine, ca este ilegala aceasta expunere a mea, indiferent cum o dati, ca sunt audiat, ca sunt invitat. Este ilegala! Procedura nu este confidentiala cand doreste decanul sau prodecanul, este confidentiala inclusiv prin faptul ca m-ati expus prin comunicatul acela. Este o solicitare imediata.

Avocatul Petrut Ciobanu: Am luat act de aceasta solicitare. Va fi discutata de Consiliul Baroului Bucuresti. Nu eu sau domnul decan hotaram, ci Consiliul Baroului Bucuresti. Eu spun ca nu este ilegala.

Avocatul Tonel Pop: Consiliul Baroului Bucuresti nu poate sa faca lucruri ilegale si nu poate sa lezeze un coleg avocat. Eu ma astept sa ma aparati pe mine si pe ceilalti colegi, si nu sa va autosesizati si sa expuneti pe site-ul Baroului persoane. Acum ati dat niste explicatii care pot ajuta, dar ma ajuta pe mine si specialistii. Populatia si oamenii carora ati expus aceasta chestie care o consider un afront au inteles altceva. Acum ca o dati putin intr-un mod mai catifelat sau de catifea este altceva, dar expunerea mea in sensul unei invitatii, unei audiere este ilegala.

Comentarii

# Ioana M. date 11 August 2019 13:58 +15

Ma intreb ce a facut Baroul x pentru toti avocatii cercetati penal si achitati definitiv ?

# nae din dealul feleacului date 11 August 2019 15:39 +21

Fac si vor face tot ce pot,si pot , sa nu se ajunga la yancheeii de la baza nato de le Deveselu.

# Pintea date 11 August 2019 15:55 +15

Baroul Bucuresti incepe sa emita Diktate? Ati vazut cum se apără intre ei notarii, executorii, la procurori nu mai avem cuvinte sa ne exprimam indignarea față de ”frăția de sânge”, iar Baroul, care este exponentul dreptului la aparare al cetateanului, redus la zero de deep state, ce face? ÎȘi trage de urechi membrii, dar tras din acela cu pași, ”treci la loc”gen! Pentru ce? Sau pentru cine? Pentru Licu? Pentru DIICOT? Că pentru cetatean, nu! Cazul Caracal este unul foarte special, nu numai pentru grozăvia lui, dar și pentru siguranța fetelor care mai trăiesc acolo; in fiecare zi iese la iveala o noua mușamalizare, ptr ca asta reprezintă acest caz: MUȘAMALIZARE! Asa că, lasati-l pe avocat sa se exprime, altfel baroul riscă sa devină complice la ascunderea informațiilor!

# unul din lumea cea mare date 11 August 2019 16:51 +13

ptr pintea//nu/i deep state is deep shit- TOATA MERMELICA/I IN DEEP RAHAT

# Paul date 11 August 2019 23:05 +7

DIICOT va face tot posibilul sa musamalizeze cazul acesta. DIICOT e bagat pana peste cap in afaceri cu trafic de copii de organe. DIICOT ESTE O MAFIE.DIICOT PROTEJEAZA MAREA MAFIE DIN RO.DIICOT SI SRI SUNT PERICOL PT SIGURANTA NATIONALA

# barou condus de securisti date 11 August 2019 17:34 +1

cine i-a trimis in barou sa si-i ia acasa si sa-i puna sa faca delatiuni.

# infiintati baroul pocreaca date 11 August 2019 17:36 +7

desfiintati baroul bucuresti -o rusine publica avocatul nu poate fi complice ca o mamaliga la minciuni si la incalcarea drepturilor omului

# omul ploi date 11 August 2019 19:55 0

Guitzzzzzzzzzzz..guitzzzzzzzzzzzzzzzz. Avocații lui pește prăjit.. guitzzzzzzzzzzzzzzzz..guitzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. câti foști milițieni, securisti, turnători, acoperiși sunt avocați?

# GHIAURUL date 11 August 2019 20:31 +10

in România lui bășiți &iohaniți vinovat nu e cel ce-a săvîrșit fapta, e vinovat ăla care a adus la lumina crimele securisto-sorosisilor.

# Paul date 11 August 2019 23:02 +9

Pt ce au nevoie SRI DIICOT de bugete uriase ? Raspuns:pt prospaturi de multe ori minore !!! DESFIINTAREA DIICOT SRI TOATA CLASA POLITICA CSM ANAF toti mascaricii astia trebuie arestati , pusi cate 20 intr-o camera sa incapa toti. Astia-s proxenetii violatorii si criminalii cei adevarati. Fara aceste institutii in RO VA CURGE LAPTE SI MIERE. VOM AVEA DIN NOU DREPTURI SI LIBERTATI. NU VA MAI EXISTA MAFIE iar bugetul tarii nu va mai fi irosit inutil pe acesti paraziti pe deasupra slugi perfecte strainilor

# Cristache date 11 August 2019 23:48 +7

Minorele despre care vorbeste martorul, in legatura cu ce se petrecea acum 18-19 ani, ar avea bine peste 30 de ani astazi. Poate ca ar fi dispuse sa vorbeasca si sa dea detalii despre libidinosii aia nenorociti. Nu cred ca sunt asa greu de gasit.

# ,,de dreapta” date 12 August 2019 06:50 +7

Sefii avocatilor si foarte multi din breasla au fost intotdeauna aparatori si lingai a sistemului,nu degeaba multi avocati sunt “de dreapta” si le plac mult de tot legile create de un fost procuror comunist,dupa chipul si asemanarea ei.

# nae girimea date 12 August 2019 14:42 -1

Multi avocati sunt analfabeti functionali daca confunda dreapta cu stanga,scuzabil este pentru strainul de neam cu minte putina spre deloc.

# gelu date 12 August 2019 13:16 +4

Romania a ajuns o ferma de export de carne vie in UE si aiurea-n lume pentru a aproviziona societatea occidentala cu minore pentru sclavia sexula si organe umane pentru transplant. Iar Serviul Roman de Incinerare supravegheaza si deruleaza cu mare daruire profesionala acest export deosebit de rentabil pentru conturile si buzunarele sefilor imbracati in fireturi si trese aurite ce conduc Serviciu Roman de Incinerare si se trag in poze cu Johamuiles Wiermer Furhklauss. Gura lui Furhklaus afirm a ca el nu stie si nici nu-l intereseaza iar alte guri afirma ca acesta stie dar inchide ochii pentru confortul de fi reales din nou presedinte.

# Cînd date 12 August 2019 14:00 +4

Mai bine ne-ar spune cîți securiști-sereiști- ș.a.lingăi au în fiecare barou din țară.

# Bordelul de la Deveselu , pardon baza ... date 12 August 2019 23:36 +1

Nu ati vazut ca la 2-3 zile de cand incepu scandalul , derbedeul lingau Klemm (sclavetele lu` Obaba) il si convoca pe Vifor sa nu cumva ancheta sa se atinga de ameriloci . Mai apoi , se pare ca si Trump il chema , printre altele (sa mai cumparam ceva ce nu folosim F35 second hand) , pe Ciolanis sa se asigure ca totul se face ca la carte .... dupe manualul CIA . :-x

# Ion date 16 September 2019 19:20 0

Ce așa îngrijorare a lui Tonel Pop? Nu cunoaște suficient legea?...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva